Execan pentru pisici

Execan este un medicament antiinflamator hormonal care este utilizat la pisicile cu dermatită alergică. Principalul său avantaj este că elimină rapid mâncărimea și alte simptome neplăcute. Dezvoltarea unui medicament eficient aparține companiei farmaceutice franceze Ceva Sante Animale, ale cărei produse sunt cunoscute în întreaga lume..

Execan pentru pisici

Pentru a preveni pierderea proprietăților farmacologice ale medicamentului, acesta trebuie păstrat departe de lumina directă a soarelui și de sursele de căldură la o temperatură de 10-25 grade. Copiii și animalele nu ar trebui să aibă acces la brichete, deci este mai bine să le trimiteți la raftul superior al unui dulap sau în alt loc retras. Nu depozitați medicamentul lângă alimente sau alimente pentru animale de companie. Nu puteți utiliza medicamentul pentru a trata pisicile dacă data de expirare a expirat. Eliminat în conformitate cu cerințele legale.

Cât și de unde să cumpăr?

Prețul Execan poate diferi în diferite farmacii, dar, în medie, costul unui pachet variază între 1.050 și 1.200 de ruble. Deoarece pisicile nu au de obicei nevoie de un pachet întreg, atunci când cumpărați brichete pe bucată pentru un cub, trebuie să plătiți 65-75 ruble. Puteți cumpăra medicamentul de la orice farmacie veterinară sau magazin de animale de companie. Dacă nu a fost posibil să găsiți medicamentul în cele mai apropiate puncte de vânzare cu amănuntul, puteți plasa o comandă într-o farmacie online specializată în vânzarea de medicamente veterinare..

Compoziție și proprietăți farmacologice

Eficiența ridicată a medicamentului se datorează faptului că conține 4 componente principale:

 • Dexametazona este un glucocorticoid sintetic care are un efect antiinflamator pronunțat. Principiul său de acțiune este acela că stabilizează permeabilitatea membranelor celulare și previne producerea de substanțe care sunt implicate în procesele inflamatorii. Dexametazona este absorbită în intestine și pătrunde rapid în toate organele și țesuturile cu fluxul sanguin.
 • Metionina este un aminoacid esențial care previne acumularea de grăsimi în ficat. De asemenea, neutralizează efectul substanțelor toxice, promovează eliminarea lor din organism.
 • Nicotinamida sau vitamina PP sunt implicate în procesele metabolice. Promovează refacerea pielii și a lânii în caz de dermatită și eczeme. În plus, vitamina are un efect pozitiv asupra funcționării sistemului digestiv, dar lipsa sa se poate reflecta în pierderea în greutate..
 • Piridoxina sau vitamina B6 stimulează metabolismul și, de asemenea, începe procesele regenerative, îmbunătățește starea pielii.

Datorită compoziției sale complexe, Execan are următorul efect:

 • ameliorează mâncărimea;
 • elimină inflamația;
 • ajută la curățarea ficatului de toxine;
 • îmbunătățește metabolismul;
 • stimulează refacerea pielii și a lânii.

Dermatita atopică la pisici

În funcție de gradul de expunere, medicamentul este clasificat ca fiind cu risc scăzut. Componentele sale nu se pot acumula în corp. Medicamentul nu creează dependență și nu are un efect negativ asupra ficatului, mai degrabă, dimpotrivă, îmbunătățește funcțiile acestui organ.

Instructiuni de folosire

Instrucțiunile de utilizare indică faptul că Execan pentru pisici este utilizat pentru eczeme, precum și pentru dermatita alergică cronică și acută, dacă acestea nu sunt cauzate de bacterii, infecții sau ciuperci..

Dă cuburi de zahăr pe gură pisicilor. În majoritatea cazurilor, ele sunt pur și simplu hrănite manual. Deoarece brichetele au un gust dulce caracteristic datorită zaharozei incluse în compoziție, animalele de companie le consumă de obicei fără probleme. Dacă pisica sau pisica este pretențioasă, puteți administra medicamentul în alte moduri:

 • diluați bricheta într-o cantitate mică de apă și dați-o animalului să bea, dacă este necesar, cu forță dintr-o seringă fără ac;
 • zdrobiți medicamentul în pulbere și amestecați cu furaje.

Cum să vă administrați pisica medicament dintr-o seringă

Dozajul agentului antiinflamator hormonal este simplu de calculat pentru pisici. Primele 4 zile, doza zilnică este de 0,5 cub. În acest caz, greutatea animalului și a rasei nu contează. De obicei, una sau două doze sunt suficiente pentru a trata simptomele dermatitei alergice cauzate de alimente, materiale sintetice sau alți alergeni. După primele patru zile, doza zilnică se reduce la jumătate, adică la ¼ din brichetă, iar tratamentul se continuă încă 8 zile..

Notă! Nu trebuie să utilizați medicamentul fără o examinare preliminară, testare și consultare cu un medic veterinar.

Este permisă utilizarea Execan cu alte medicamente, inclusiv pentru tratament local (unguente, geluri, pulberi). Nu se recomandă combinarea unui medicament hormonal cu antiinflamatoare nesteroidiene.

Trebuie să luați medicamentul într-o schemă strict prescrisă - o dată pe zi. Omiterea unui medicament poate duce la scăderea efectului său terapeutic. Dacă trecerea nu poate fi evitată, medicamentul este reluat cât mai curând posibil, în timp ce doza rămâne aceeași. În acest caz, nu este nevoie să măriți doza..

Contraindicații și efecte secundare

Este strict interzisă utilizarea Execan pentru dermatita cauzată de ciuperci sau bacterii. Faptul este că medicamentul elimină doar simptomele, dar nu este capabil să elimine cauza dermatitei. Dacă o boală a pielii este provocată de o infecție, atunci simptomele latente nu pot decât să agraveze evoluția patologiei și să provoace complicații.

De asemenea, nu puteți utiliza medicamentul în astfel de cazuri:

 • pentru pisici însărcinate și care alăptează;
 • cu diabet zaharat;
 • cu patologii infecțioase.

Deoarece medicamentul afectează fundalul hormonal al animalului, în caz de probleme cu sistemul endocrin, este necesar un consult medical..

Examinarea pisicii

Atunci când utilizați Execan pentru pisici conform instrucțiunilor, nu apar efecte secundare. În cazuri rare, poate apărea un reflex gag, atunci merită să amestecați medicamentul cu alimente sau să îl diluați în apă. Uneori sunt observate animale:

 • pofta crescută de a mânca, apetitul crescut;
 • sete intensă;
 • urinare frecventă (apare de obicei cu mult aport de lichide).

În caz de supradozaj, pot apărea probleme grave de sănătate, în special, sindromul Cushing se manifestă. Chelia, scăderea nivelului de potasiu din sânge, edemul, osteoporoza pot indica acest lucru. Astfel de efecte secundare pot apărea, de asemenea:

 • manifestări ale membranei mucoase a tractului gastro-intestinal;
 • scăderea tensiunii arteriale;
 • convulsii.

Dacă se constată efecte secundare, utilizarea medicamentului trebuie întreruptă și consultați imediat un medic. Întârzierea poate duce la starea de sănătate precară a animalului de companie..

Pisică surprinsă

Recenzii proprietarului

Nastya, proprietarul unei pisici de 5 ani:

„Pisicuța mea mânca în mod constant, dar nu i-am acordat prea multă atenție până nu am ajuns la programarea medicului veterinar. El a suspectat tulburări metabolice. S-a dovedit că animalul are o alergie alimentară. Lucy a trebuit să-și schimbe complet dieta, iar Execan a fost folosit ca tratament. Medicamentul este bun, după 2 zile pisica aproape că a încetat mâncărimea. Singurul dezavantaj este că pisicuța noastră a refuzat să mănânce cuburi. A trebuit să mă diluez în apă și să beau cu forța. Procedura este neplăcută, dar de dragul recuperării iubitului tău animal, nu vei merge la asta ".

Marina, amanta chinchillei albe:

„Pisica noastră a fost diagnosticată cu o alergie la proteine. Am făcut ajustări dietetice. De asemenea, medicul a prescris injecții pentru imunitate și Execan pentru ameliorarea mâncărimii. Medicamentul a fost administrat în funcție de dozele prescrise de medicul veterinar, dar în a doua zi pisica a început să se comporte ciudat. Pupilele ei erau dilatate, capul ridicat și gâtul tensionat. Când medicamentul a fost oprit, comportamentul a revenit la normal. Medicul a spus că aceasta este o intoleranță individuală, ceea ce este rar. Apropo, chiar și două trucuri au fost suficiente pentru ca animalul să înceteze mâncărimea ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Nikita, medic veterinar la o clinică provincială:

„Execan este o salvare reală pentru animalele cu alergii. Elimină rapid mâncărimea și alte simptome neplăcute, dar nu l-aș folosi fără să consult un medic. Supradozajul poate provoca probleme grave de sănătate și chiar moartea animalului dvs. de companie dacă nu acordați ajutor la timp. Aș dori să atribui accesibilitatea avantajelor. În orașul nostru de provincie, medicamentul este întotdeauna disponibil în farmacie ".

Tatiana, medic veterinar cu 11 ani de experiență:

„Execan este unul dintre cele mai bune medicamente pentru tratamentul dermatitei alergice, dar merită să ne amintim că hormonii sunt baza. Aportul necontrolat poate provoca reacții adverse. În practica mea, au existat cazuri în care medicamentul a provocat sete puternică și alte efecte secundare, dar, slavă Domnului, nu au existat cazuri letale. ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Execan pentru pisici