Dexafort pentru pisici

Dexafort este un agent antiinflamator eficient care este utilizat pentru pisicile cu procese inflamatorii de diferite origini. Medicamentul hormonal este de obicei bine tolerat de către animalele de companie, dar are o serie de contraindicații, deci nu trebuie utilizat fără prescripția medicului. Formula medicamentului, care este populară în rândul medicilor veterinari, a fost creată de Intervet.

Dexafort pentru pisici

Componenta principală a agentului antiinflamator, care determină acțiunea acestuia, este dexametazona. Compoziția lichidului medicinal include, de asemenea, componente auxiliare care ajută la menținerea proprietăților substanței active pentru o lungă perioadă de timp.

Notă! Într-un flacon închis, suspensia poate fi păstrată timp de 3 ani de la data fabricației, dar după deschidere este adecvată pentru utilizare doar 28 de zile. Amintiți-vă ziua în care ați deschis pachetul sau marcați-l cu un autocolant, deoarece după perioada specificată, medicamentul trebuie eliminat. Nu poate fi utilizat pentru tratarea pisicilor și a altor animale.

Principiul de funcționare

Dexametazona este un analog sintetic al cortizolului, un hormon natural găsit la animale. În acest sens, Dexafort are următoarele proprietăți:

 • ameliorează inflamația;
 • elimină edemul;
 • oprește dezvoltarea alergiilor.

Când intră în organism, suprimă sinteza substanțelor implicate în procesele inflamatorii. În plus, medicamentul stimulează producerea de substanțe care au o capacitate pronunțată anti-edem. Medicamentul suprima sistemul imunitar și modifică dinamica limfocitelor T și afectează, de asemenea, activitatea acestora.

O caracteristică distinctivă a agentului antiinflamator este combinația de acțiune rapidă și efect de lungă durată. Acest lucru se realizează datorită faptului că substanța activă este conținută în două versiuni diferite. Fosfatul disodic disonic este absorbit imediat după administrare, astfel încât acțiunea medicamentului începe aproape instantaneu. Dar fenilpropionatul de dexametazona este absorbit lent, datorită căruia este asigurat efectul pe termen lung al medicamentului. Mai mult, drogul nu creează dependență.

Suspensie Dexafort pentru pisici

Medicamentul atinge valoarea maximă în sânge după 1 oră. Concentrația ridicată poate fi menținută până la 4 zile. O altă caracteristică a medicamentului este biodisponibilitatea sa de 100%. În majoritatea cazurilor, o singură injecție este suficientă pentru a scăpa de inflamație..

Notă! În ciuda eficienței sale ridicate, puteți utiliza Dexafort după consultarea unui medic veterinar. Dacă este utilizat incorect, poate avea un impact negativ asupra funcționării organelor și sistemelor interne..

Costul

Prețul unei sticle de 50 ml de Dexafort variază în diferite farmacii de la 950 la 1050 ruble. Medicamentul importat este vândut în multe farmacii veterinare, deci nu există dificultăți la cumpărare. De asemenea, puteți comanda medicamente pe internet.

Indicații de utilizare

De obicei, medicamentul este utilizat pentru tratarea inflamației, inclusiv a celor care au o origine alergică sau autoimună. Instrucțiunile indică faptul că Dexafort pentru pisici este prescris pentru tratamentul următoarelor boli:

 • cu mastită acută;
 • cu astm bronșic;
 • cu boli ale articulațiilor (artrită, artroză etc.);
 • cu dermatită alergică;
 • cu eczeme.

Medicamentul este, de asemenea, utilizat în mod eficient pentru a elimina șocul post-traumatic primit în timpul unui accident, căderea în înălțime sau alt accident.

Cum se aplică

Deoarece Dexafort este o suspensie care poate fi dezlipită, conținutul flaconului trebuie agitat bine înainte de utilizare. Pisicile sunt injectate în mușchi sau subcutanat. De obicei, o singură injecție este suficientă, deoarece medicamentul rămâne eficient timp de câteva zile. Dacă boala este avansată, poate fi necesară oa doua injecție după 7 zile. Doar medicul trebuie să determine necesitatea unei a doua injecții..

Dexafort pentru pisici

Doza de agent antiinflamator hormonal este calculată pe baza greutății animalului de companie. Pentru fiecare kilogram de greutate, sunt necesari doar 0,05 ml de suspensie. Dacă procesul inflamator este complicat de bacterii patogene, Dexafort este utilizat împreună cu antibiotice. De obicei, medicul selectează un antibiotic cu spectru larg.

Limitări

Medicamentul extrem de eficient are o listă impresionantă de contraindicații. Nu se recomandă utilizarea Dexafort în stadiile incipiente ale descendenței, deoarece poate provoca patologii și anomalii congenitale. Sub cea mai strictă interdicție, medicamentul se află și în al treilea semestru, deoarece poate provoca naștere prematură, timp în care descendenții pot muri.

Nu trebuie să utilizați un agent hormonal dacă aveți următoarele boli:

 • cu ulcere corneene;
 • cu încălcări ale rinichilor;
 • cu osteoporoză;
 • cu insuficiență cardiacă;
 • cu ulcere în sistemul digestiv;
 • în prezența infecțiilor virale;
 • cu boli fungice;
 • cu sindrom Cushing (producție excesivă de cortizol de către glandele suprarenale).

Dexafort, la fel ca alte medicamente glucocorticosteroizi, este un antagonist al insulinei (acționează în sens opus), deci nu poate fi utilizat în diabetul zaharat. Nu-l utilizați împreună cu vaccinuri. Suprimă sistemul imunitar, astfel încât riscul de complicații crește. Unele medicamente reduc eficacitatea medicamentului, deci asigurați-vă că spuneți medicului dumneavoastră despre toate medicamentele pe care le ia animalul..

Ciuperca într-o pisică

Notă! Șocul anafilactic se poate dezvolta la animalele de companie care sunt hipersensibile la injecția unui medicament antiinflamator. Pentru a preveni acest lucru, pisicii sau pisicii i se administrează mai întâi un agent anti-alergenic sau i se injectează adrenalină.

Efecte secundare

Dacă utilizați Dexafort pentru pisici conform instrucțiunilor de utilizare, nu provoacă efecte secundare. Dacă este utilizat o perioadă lungă de timp sau doza este calculată incorect, poate apărea sindromul Cushing. Următoarele simptome pot indica acest lucru:

 • sete excesivă;
 • chelie;
 • apetit crescut;
 • pierdere în greutate;
 • incontinenta urinara;
 • slabiciune musculara.

Pisica mănâncă mult

Sub influența hormonului, se poate dezvolta osteoporoză. Dacă găsiți simptomele de mai sus, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră pentru sfaturi. După examinare, el va prescrie terapie simptomatică dacă este necesar..

Recenzii proprietarului

Maria, proprietara unei pisici de 4 ani:

„Pisica noastră a avut mâncărimi severe după prima căldură. Medicul a spus că acest lucru se datorează unor perturbări hormonale. Am decis să sterilizăm, dar acest lucru nu a rezolvat problema. De-a lungul timpului, ea a început din nou să mâncărească până când sângerează. Apoi ni s-a prescris Dexafort. La început, acțiunea a 2 injecții a fost suficientă timp de șase luni, apoi cursurile trebuiau făcute mai des. Acum folosim medicamentul de 3-4 ori pe an. Medicamentul este eficient, deja în a doua zi pisica încetează complet mâncărimea ".

Irina, amanta pisicii abisiniene:

„Primul atac de astm bronșic la pisica noastră a fost un adevărat șoc pentru noi. Medicul a prescris Dexafort. Funcționează rapid și eficient. După câteva ore, pisica începe să se joace și să mănânce fără probleme. Pentru tratament acum folosim alte mijloace, dar acest medicament este întotdeauna disponibil în trusa de prim ajutor în caz de exacerbare a astmului bronșic ".

Valentina, proprietara unei pisici de 8 ani:

„Am folosit Dexafort pentru a trata dermatita alergică. Principalele simptome au dispărut în decurs de o zi. Mâncărimea părea să fi dispărut cu mâna, deși înainte de injecție, Puștiul își pieptana părțile până când era însângerat. Un remediu bun, dar medicul a avertizat că este hormonal și de multe ori nu poate fi folosit. Și prețul mușcă foarte mult. Este păcat că aproape o sticlă întreagă de medicament a trebuit aruncată, deoarece nu poate fi păstrată mult timp ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Marina Nikolaevna, medic veterinar cu 16 ani de experiență:

„Dexafort este un medicament de extremă necesitate. Pentru animalele cu mâncărime severă, aceasta este o adevărată mântuire. Diferă în ceea ce privește eficiența ridicată. Deși îl folosesc foarte rar, deoarece agenții hormonali lasă o amprentă asupra sănătății animalului de companie. Îi sfătuiesc pe proprietarii de animale de companie să nu folosească fără prescripția medicului. ".

Vadim, medic veterinar cu 8 ani de experiență:

„Un medicament scump, dar eficient. Deși nu este categoric adecvat pentru utilizare permanentă. La urma urmei, este un agent hormonal. Orice medicament hormonal are contraindicații și efecte secundare. Dar ca ambulanță, Dexafort este perfect. Ameliorează rapid mâncărimea și alte simptome ale dermatitei ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Dexafort pentru pisici