Otodectina pentru pisici

Otodectina este un medicament antiparazitar eficient cu un spectru larg de acțiune. O caracteristică a medicamentului este că poate fi utilizat pentru combaterea paraziților externi și a viermilor rotunzi. Otodectina pentru pisici este considerată sigură, dar necesită respectarea strictă a instrucțiunilor.

Otodectina pentru pisici

Principalul ingredient activ este ivermectina, care are un efect dăunător asupra paraziților de diferite tipuri. Concentrația substanței este mică - doar 1 mg pe 1 ml de soluție, ceea ce face medicamentul sigur pentru animale.

Conține trietilen glicol și izopropanol ca componente suplimentare.

Proprietăți farmacologice

Ivermectina perturbă transmisia impulsurilor nervoase prin creșterea permeabilității membranelor celulare. Mai presus de toate, substanța are un efect asupra receptorilor GABA. Ca urmare a acestei acțiuni, apare paralizia și moartea..

Când intră în fluxul sanguin, medicamentul este transportat în tot corpul și afectează paraziții, indiferent de habitatul lor (piele sau organe interne). Efectul antiparazitar al medicamentului durează 10-14 zile.

Preț

Costul Otodectinei, care este utilizat nu numai pentru pisici, ci și pentru câini, păsări și alte animale de companie, depinde de mărimea pachetului:

 • 5 ml - 68-90 ruble;
 • 10 ml - 123-160 ruble.

Indicații de utilizare

Otodectina pentru pisici este prescrisă pentru a trata următoarele boli:

 • otodectoză;
 • invazii helmintice cauzate de nematode;
 • demodicoză;
 • psoroptoza;
 • mango sarcoptic;
 • notoedroza.

Notoedroza la o pisică

De asemenea, medicamentul este folosit pentru combaterea păduchilor sau păduchilor. Apariția paraziților la un animal este de obicei indicată de apatie, lipsa poftei de mâncare, modificări de comportament și alte simptome. Uneori boala continuă fără manifestări vizibile, dar în același timp paraziții cu produsele activității lor vitale otrăvesc corpul animalului, ceea ce duce la intoxicație severă și probleme grave de sănătate. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să efectuați măsuri preventive și examinări periodice..

Instructiuni de folosire

Injecțiile cu otodectină se administrează subcutanat. De obicei, injecțiile se fac în zona antebrațului. De asemenea, puteți injecta soluția în zona din spatele articulației umărului. Pentru introducere, utilizați seringi sterile cu ace scurte (nu mai mult de 2 cm). Este important să respectați regulile asepsiei. Locul injectării este șters cu alcool medical și toate manipulările sunt efectuate în mănuși de cauciuc.

Doza de medicament este calculată luând în considerare greutatea. Pentru fiecare kilogram de greutate, trebuie să luați 0,2 ml de otodectină. Terapia medicamentoasă nu necesită instruire specială sau instrucțiuni speciale.

Pisoi pe cântar

Dacă medicamentul este utilizat pentru a scăpa de invaziile helmintice, injecția se face o dată. Când luptați cu ectoparaziții, este necesar să utilizați medicamentul de două ori în dozele de mai sus, la intervale de 8-10 zile..

Atunci când utilizați un agent antiparazitar pentru a ucide puricii sau păduchii, acesta necesită în plus tratamentul așternuturilor și a obiectelor de uz casnic. În caz contrar, este posibilă reinfectarea. Dacă infestarea cu paraziți este însoțită de o infecție bacteriană, Otodectina este utilizată în combinație cu antibiotice și alte medicamente..

Contraindicații și efecte secundare

Conform clasificării în conformitate cu GOST, medicamentul este clasificat ca fiind cu risc scăzut, dar în unele cazuri merită să renunțați la folosirea altor medicamente. Nu puteți face injecții:

 • pisoi care au împlinit vârsta de 2 luni;
 • animale slăbite;
 • pentru bolile infecțioase.

Nu există instrucțiuni în instrucțiunile privind utilizarea medicamentului pentru pisicile însărcinate și care alăptează. Trebuie să știți că o parte din ivermectină este excretată împreună cu laptele. În acest caz, este necesară consultarea unui medic veterinar.

Pisicuțe

Este interzisă utilizarea medicamentului pentru intoleranță individuală. De asemenea, este necesar să alegeți un alt medicament antiparazitar dacă există antecedente de intoleranță la ivermectină. În caz de alergie, este necesar să opriți utilizarea suplimentară a medicamentului și să consultați un medic. În funcție de manifestări, medicul poate prescrie antihistaminice și tratament simptomatic.

Uneori, otodectina provoacă efecte secundare:

 • tremur;
 • salivare crescută;
 • creșterea defecației;
 • dorinta frecventa de a urina;
 • afectarea funcției motorii.

Este posibil să aveți o stare de sănătate precară, lipsa poftei de mâncare și alte simptome neplăcute. Riscul de reacții adverse crește atunci când doza recomandată este depășită.

Este categoric imposibil să se utilizeze Otodectin împreună cu alte medicamente care conțin ivermectină.

Argumente pro şi contra

Un agent antiparazitar are mai multe avantaje:

 1. O gamă largă de acțiuni. Este folosit pentru combaterea paraziților interni sau externi.
 2. Eficiență ridicată. 1-2 injecții sunt suficiente pentru a ucide paraziții. Medicamentul acționează asupra adulților și larvelor, previne dezvoltarea ouălor.
 3. Siguranță. Datorită concentrației scăzute a substanței active, medicamentul este sigur pentru pisicile de toate rasele și greutatea, începând de la 2 luni.
 4. Disponibilitate. Puteți cumpăra un medicament de la un producător intern la orice farmacie cea mai apropiată sau de pe Internet..
 5. Preț scăzut.

Dezavantajele includ formularul de lansare. Unii proprietari se tem sau nu pot face injecții animalelor de companie. Poate provoca probleme grave de sănătate în caz de supradozaj.

Pisică la veterinar

Nu vă auto-medicați. Animalul trebuie examinat de un medic înainte de a utiliza medicamentul. Trebuie utilizat cu precauție în caz de probleme cu ficatul sau rinichii..

Reguli de depozitare și precauții

Atunci când alegeți un loc de depozitare a medicamentului, trebuie respectate următoarele recomandări:

 1. Trebuie să păstrați medicamentul în ambalajul original..
 2. A se păstra departe de flăcările deschise și de sursele de căldură.
 3. Evitați lumina directă a soarelui.
 4. Preveniți disponibilitatea copiilor și animalelor la droguri.
 5. Temperatura de depozitare nu trebuie să depășească 30˚C.

Nu puteți utiliza medicamentul în astfel de cazuri:

 • după data de expirare;
 • dacă etanșeitatea flaconului sau fiolei este ruptă;
 • dacă lichidul devine tulbure sau apare un precipitat;
 • dacă regulile de stocare sunt încălcate.

În fiecare dintre aceste cazuri, medicamentul trebuie eliminat în conformitate cu reglementările legale. Otodectina nu trebuie injectată deoarece ivermectina este fatală pentru pești și albine.

Când lucrați cu medicamentul, respectați regulile generale de siguranță și, la finalizarea procedurii, spălați-vă bine mâinile și întotdeauna cu săpun. Dacă soluția ajunge pe membranele mucoase, clătiți imediat cu apă curată. În caz de alergie, consultați un medic.

Recenzii proprietarului

Ivan, proprietarul a 3 pisici:

„Am trăit cu pisici aproape toată viața mea de adult. Când unul dintre animalele mele de companie cu blană a prins un acarian al urechii, medicul veterinar i-a prescris otodectină. Doar două injecții și fără paraziți. Consider că eficiența este principalul plus. Dar medicamentul este toxic, așa că hepatoprotectorii trebuiau utilizați suplimentar pentru a susține ficatul ".

Antonina, proprietara unei pisici de 2 ani:

„Când Martha noastră a fost diagnosticată cu o căpușă subcutanată, medicul a sfătuit să facă injecții cu otodectină. El a ajutat să scape bine de paraziți, dar are o serie de dezavantaje. Datorită consistenței sale ușor uleioase, este destul de dificil de injectat. În plus, injecțiile sunt dureroase. După prima injecție, pisica a refuzat categoric să repete procedura. ".

Maria, proprietara unui pisoi de 5 luni:

„Am luat un pisoi drăguț pe stradă. Acasă au găsit un acarian al urechii pe el, au mers la clinică. Veterinarul a prescris Otodectina, menționând că este unul dintre cele mai sigure medicamente antiparazitare. Mulțumit de preț. După două injecții, au uitat de boală. Acum luăm în mod regulat măsuri preventive pentru a preveni reinfectarea. ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Nadezhda, medic veterinar cu 3 ani de experiență:

„Otodectina se bazează pe ivermectină, iar aceasta este cea mai puternică otravă. Și, deși este conținut într-o cantitate mică în acest medicament, poate provoca daune grave sănătății animalului de companie. Personal, prefer remedii mai sigure și recomand ca proprietarii de pisici să nu se auto-mediceze. ".

Alexander, medic veterinar cu 8 ani de experiență:

„Otodectina este un medicament sigur. Este adesea prescris pentru acarienii demodectici și urechi. În practica mea, nu au existat complicații sau efecte secundare. Ei examinează întotdeauna cu atenție animalul și, dacă este necesar, prescriu medicamente pentru menținerea ficatului, deoarece componenta principală poate avea un efect negativ asupra acestui organ. ".

Gennady, medic veterinar cu 12 ani de experiență:

„Otodectina este un medicament antiparazitar intern sigur. De multe ori îl folosesc pentru a trata bolile cauzate de paraziți externi și interni. Pacienții mei o tolerează bine. Nu au existat cazuri de alergii sau efecte secundare ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Otodectina pentru pisici