8 Cele mai frumoase rase de pisici și pisici gri și fum

8 cele mai frumoase rase de pisici și pisici gri și fum

În acest articol vă voi spune despre caracteristicile pisicilor cenușii și fumurii. Voi enumera cele mai renumite rase ale acestor culori. Voi lua în considerare natura și aspectul fiecărei rase. Vă voi spune despre costul pisicii și prevalența.

Cele mai frumoase stânci de stânci cenușii și fumurii

Culoarea hainei gri sau fumurie a pisicilor este un simbol al genealogiei și nobilimii.

O caracteristică a acestor tonuri de culoare este tonul schimbării tonului hainei în diferite condiții de iluminare..

Sub soare, hainele de blană ale pisicilor pot fi albastre sau gri cărbune, iar la amurg pot fi argintii și platine..

Cea mai populară și recunoscută de organizațiile internaționale rase de pisici, culoarea gri și fum a hainei, care este semnul lor distinctiv.

Pisică britanică cu păr scurt

Aspect britanic cu păr scurt de la Foggy Albion lovește cu frumusețea sa la prima vedere. Greutatea medie a pisicilor este de la 4 la 6 kg. Uneori există reprezentanți ai britanicilor cu greutatea de până la 8 kg. Fizicul mare nu împiedică pisicile să fie agile și grațioase.

8 cele mai frumoase rase de pisici și pisici gri și fum
Pisică britanică cu păr scurt

Haina animalului este moale la atingere și arată ca o țesătură de pluș. Culoarea gri intens a fost transmisă britanicilor felini de la progenitorul lor - persană. Culoarea ochilor variază de la galben la portocaliu roșiatic.

Temperamentul pisicilor britanice este nordic. Sunt calmi, echilibrați și răbdători..

Cu toate acestea, obiceiurile aristocratice nu înseamnă că o pisică nu se poate ridica pentru sine în momentele de pericol. Dar aceasta este mai degrabă o excepție de la regulile comportamentului său..

Restul britanicilor sunt dame excelente, suportând jocurile copiilor mici. Reprezentanții acestei rase sunt atașați de proprietarii lor, dar nu prezintă obsesie excesivă.

Cel mai adesea, bărbații frumoși britanici cu părul scurt sunt crescuți pentru păstrarea casei. Animalele de companie se înțeleg ușor cu alți membri ai gospodăriei și cu frații.

Rasa din pepiniere costă de la 2,5 la 10 mii de ruble.

persană

Reprezentanți pisici persane radical diferiți de omologii lor gri. Apariția animalelor de companie nu poate decât să se îndrăgostească de ea însăși. Fizicul este în mare parte mediu și mare. Greutatea pisicilor ajunge la 8 kg, dar în medie 5-6. Pisicile sunt puțin mai puțin - 3-4 kg. Structura capului și forma botului împarte persanii în 2 tipuri. Clasic - nasul este scurtat, dar lat și are o poziție răsturnată. Extrem - botul este plat, ușor deprimat, iar nasul este înfundat și mic.

8 cele mai frumoase rase de pisici și pisici gri și fum
persană

Paltonul poate fi scurt sau lung. Moale la atingere, cu aspect strălucitor. Ochii sunt rotunzi, culoarea variază într-o gamă largă de albastru și portocale.

Caracterul pisicilor persane este puternic, dar fără mânie. Sunt adaptate doar pentru a trăi acasă, nu pot fi libere mult timp. Înțelegeți-vă bine cu copiii, moderat de jucăuși. Se înțeleg bine cu alte animale numai dacă sunt de aceeași vârstă. Ei devin rapid atașați de proprietar, alegând un singur membru al familiei pentru ei înșiși. Au nevoie de atenție, afecțiune și îngrijire. Prin temperament, nu sunt agresivi, nici puternici.

Persanii sunt aduși exclusiv pentru păstrarea într-un apartament sau casă. În ciuda independenței lor în comportament, au nevoie de confort și confort.

Rasele persane trebuie păstrate doar acasă. Pe stradă, durata lor de viață este redusă brusc din cauza adaptabilității reduse și a incapacității de a supraviețui. Prețul mediu va fi de 2-30 mii ruble.

Albastru rusesc cu ochi verzi

Reprezentanți Albastru rusesc foarte apreciat atât în ​​Rusia, cât și în străinătate. Aspectul animalului de companie este frumos și grațios. Fizic - ușor, greutatea nu depășește 4-7 kg. Haina este de un gri intens, cu o nuanță albastră. Lungimea grămezii este mică, dar acoperă corpul cu un strat dens, la atingere - moale și elastic.

Caracterul animalului de companie este prietenos. Nu sunt puternice, ușor atașate de oameni..

Înțelegeți-vă bine cu alți membri ai familiei și copii. Reprezentanții albaștri ruși sunt atenți la străini și nu le plac mulțimile mari..

8 cele mai frumoase rase de pisici și pisici gri și fum
Pisică albastră rusă

Culoarea ochilor albastrului rus este predominant verde. Se poate schimba în timp și umbra devine aproape de gri.

Aceștia dau naștere pisicilor albastre rusești pentru gospodărie, în ciuda faptului că le place să petreacă timpul pe stradă.

Rasa pisicilor este răspândită pe toate continentele.

Popularitatea pisoiilor nu scade, iar prețul variază de la 7,5 la 75 de mii de ruble.

Fald scotian

Rasă fald scotian tradus în rusă înseamnă Scottish Fold. Acest moment este semnul lor distinctiv al apariției. Constituția animalelor de companie este moderat musculară și puternică. Greutatea variază de la 4 la 6 kg. Haina este în cea mai mare parte scurtă, moale și plușată la atingere.

Personajul pisicii poate fi numit o colecție a celor mai bune calități ale lumii feline. Binevoitor, ușor de adaptat la noile condiții și membri ai familiei, jucăuș și curios cu măsură.

În același timp, nu au obiceiul să enerveze prea mult cu atenția lor. Sunt îngrijite și ordonate. Ei găsesc cu ușurință un limbaj comun cu copiii, arată răbdare cu jocurile lor. Înțelegeți-vă rapid și eficient cu câinii și alte animale domestice.

8 cele mai frumoase rase de pisici și pisici gri și fum
Fald scotian

Culoarea ochilor din Scottish Folds este variată: verde, galben, albastru, maro. Puteți găsi adesea fenomenul heterocromiei - ochii unui animal de companie de diferite culori.

Pisicile Scottish Fold sunt crescute pentru păstrare la domiciliu, dragoste comfot și confort. Nu vor supraviețui mult pe stradă.

Pisicuțele Scottish Fold sunt populare în întreaga lume. Prețul depinde de respectarea calității și standardelor adoptate de asociațiile internaționale.

În medie, un pisoi costă de la 10 la 20 de mii de ruble. Pisoii de înaltă calitate vor costa 180 de mii de ruble.

Chartreuse

Rase de pisici chartreuse au o istorie bogată, dar tristă. Dar acest lucru nu afectează în niciun caz datele excelente ale acestora. În exterior, pisicile sunt prezentate într-o construcție medie, cu mușchi bine dezvoltați. Paltonul este scurt și dens. Se simte ca un nurcă sau un iepure. Greutatea animalelor de companie variază de la 3 la 7 kg.

Caracterul Chartreuse poate fi numit ideal. Sunt loiali, devotați, găsesc cu ușurință un limbaj comun cu toată lumea.

Se înțeleg bine cu copiii, își tolerează jocurile. Nu manifestă agresivitate, le place să se joace. Se atașează rapid de proprietar, dar nu deranjează. Nu veți auzi mișcări frecvente și puternice de la chartreuse. Curățenie, vă place să vă relaxați lângă proprietar sau pe mobilier.

8 cele mai frumoase rase de pisici și pisici gri și fum
Chartreuse

Culoarea ochilor Chartreuse este predominant galben, maro și portocaliu.

Această rasă de pisici este crescută atât pentru întreținerea internă, cât și pentru cea combinată. Chartreuse sunt captori de șoareci excelenți, astfel încât pot vâna și trăi cu ușurință într-o casă privată.

Rasa a fost practic exterminată în timp de război și abia în ultimul deceniu crescătorii și-au redat populația..

Costul unui pisoi variază de la 60 la 90 de mii de ruble.

Pisica Nibelung

Nume nibelung se traduce ca copil al ceații. Apariția justifică pe deplin numele. Pisicile sunt de construcție medie, musculatura este moderat dezvoltată. Greutatea variază de la 4 la 7 kg. Grațios și mobil. Paltonul are un luciu argintiu și platinat. moale, dens și matasos la atingere.

Caracterul animalului de companie este calm, prietenos. Nibelungii aleg un maestru și îi rămân fideli.

Înțelegeți-vă ușor cu copiii sau cu alte animale. Nu sunt tare, nu deranjează oamenii. Joaca este dezvoltată cu moderație. Animalele de companie nu prezintă agresivitate.

8 cele mai frumoase rase de pisici și pisici gri și fum
Pisica Nibelung

Culoarea ochilor este cel mai adesea verde. În cazuri rare, poate avea un ton chihlimbar.

Rasa Nibelung este foarte rară. Puteți cumpăra pisoii numai pe bază de comandă prealabilă și nu în toate pisicile.

Prețul pentru un pisoi va fi în medie de 55 - 80 de mii de ruble.

Bucla americana

Rasa se distinge prin armonie. Construire medie. Musculatura este bine dezvoltată. Greutatea animalului de companie va fi de la 2,5 la 5 kg. Un detaliu izbitor al aspectului rasei este urechile lor. Vârfurile urechilor sunt îndoite în spate, drept urmare arată ca niște coarne mici.

8 cele mai frumoase rase de pisici și pisici gri și fum
Buclă americană gri

Pisoii bucle se nasc cu urechi drepte care se îndoaie în timp. La o vârstă fragedă, urechile se îndoaie doar în momentele de stres sau de pericol pentru animalul de companie.

Natura pisicilor este docilă, prietenoasă. Sunt deseori numite pisici însoțitoare..

Înțelegeți-vă cu ușurință cu copiii și alte animale de companie. Nu tare, asiduu și calm. Animalele de companie nu-și deranjează proprietarul cu o atenție inutilă, dar sunt întotdeauna în apropiere.

Culoarea ochilor buclelor nu este limitată de cerințele asociațiilor internaționale de pisici, prin urmare spectrul este larg.

Rasa nu este foarte populară în Rusia, dar cunoscătorii nu își economisesc finanțele. Un pisoi mediu va costa proprietarul de la 5 la 20 de mii de ruble.

Pisicuțele destinate reproducției și expozițiilor costă 25-50 de mii de ruble.

Angora turcească pufoasă

Angora turcească are o istorie veche și bogată cu dispariție și renaștere. Aspectul pisicilor este ușor și grațios, constituția este flexibilă și alungită. Greutatea animalelor de companie este relativ mică - de la 2,5 la 5 kg. O caracteristică izbitoare a pisicilor turcești Angora este haina sa. Culoare de la alb la gri. Are o lungime medie spre lungă, moale și matasoasă la atingere. Coada lungă și foarte pufoasă împodobește pisicile.

Caracterul Angora este prietenos și calm. Sunt moderat de jucăuși, ușor atașați de proprietar.

Iubesc afecțiunea și atenția, dar nu-și enervează proprietarul cu asta. Pisicile și pisicile se înțeleg bine cu copiii, sunt fericiți să se joace cu ei și cu alte animale de companie. Nu tare. Pacient, îi place să meargă și să se deplaseze în jurul pieselor de mobilier înalte.

8 cele mai frumoase rase de pisici și pisici gri și fum
Angora turcească

Pisicile sunt ușor antrenate în trucuri, astfel încât angora poate surprinde oaspeții cu mers vertical, comandând vocea și aducând.

Culoarea ochilor din Angora turcească devine un alt detaliu strălucitor. În cea mai mare parte, animalele de companie au hererocromie. Drept urmare, ochii lor au culori diferite. Cea mai comună combinație este verde strălucitor și albastru intens..

Rasa este distribuită în întreaga lume și este iubită cu drag în fiecare țară..

Costul unui pisoi turcesc Angora este de la 5 la 25 de mii de ruble.

Pisicile cenușii și fumurii sunt o adevărată decorație a regatului blănos.
Sunt afectuosi, jucausi si placuti la vedere. Astfel de animale de companie dau un nou sens expresiei din întuneric, toate pisicile sunt gri.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 8 Cele mai frumoase rase de pisici și pisici gri și fum