Descrierea celei mai frumoase rase de pisici nibelung

Nibelung

Cu o selecție largă de rase de pisici, o atenție specială este atrasă de speciile rare, care pot fi găsite la expoziții mari. Acestea includ Nibelungul, al cărui strămoș a fost pisica albastră rusă. În articol, voi vorbi despre caracteristicile și standardele rasei, natura și condițiile de păstrare a unui animal de companie cu părul lung.

Descrierea rasei de pisici

Să începem cu fundalul istoric și descrierea. Rasa a fost crescută relativ recent, în anii 1980, iar acest proces nu a fost planificat. Pentru încrucișare, au luat o pisică albastră rusă și reprezentanți ai altor specii cu părul lung. În urma unei conexiuni accidentale, au apărut pisoi cu părul lung, care nu îndeplineau standardul pisicii albastre rusești. Au fost luate ca bază pentru o nouă rasă numită Nibelung..

Experții au identificat următoarele standarde de rasă:

 • corp de animale alungit, bine construit, cu mușchi dezvoltați, de dimensiuni medii;
 • membre lungi, labe rotunjite;
 • cap în formă de pană, gât rafinat, bărbie puternică și tampoane de antenă expresive;
 • ochi mari, incizie oculară mare în formă ovală, chihlimbar sau iris verde;
 • urechi mari, largi la bază și ușor ascuțite la vârfuri, înclinarea lor înainte este notată vizual;
 • lung, ușor rotunjit la vârf, coadă-
 • lână de lungime medie, moale la atingere, mătăsoasă, cu substrat;
 • culoare gri deschis (albastru) cu strălucire frumoasă.
După dezvoltarea standardelor, rasa a fost înregistrată de TICA deja în 1987. Recunoașterea de către standardele CFF, WCF, TCA a fost primită ulterior, în 1995.
culoarea nibelungului
Culoarea standard a Nibelungului este gri deschis

Există mai multe nuanțe de culoare:

 • afumat cu un luciu argintiu și luciu strălucitor;
 • gri lucios;
 • cenușă cu un luciu ușor.

Greutatea animalului atinge o medie de 2,7-6 kg, înălțimea la greabăn - până la 25 cm.

Nibelungii sunt considerați centenari, acasă trăiesc până la 16-20 de ani.

Întreținerea și îngrijirea Nibelungului

Nibelungii adoră să se ascundă de gospodărie într-un loc retras, așa că merită să aveți grijă în avans de o casă confortabilă sau șezlong amplasat într-un colț cald al camerei. În ciuda hainei lungi și a prezenței unui substrat, pisica se varsă moderat. Dar îngrijirea regulată ar trebui să includă 2-3 pieptănări simple pe săptămână, iar în timpul perioadei de năpârlire, procedura trebuie efectuată la fiecare două zile..

Nibelungen iubesc liniștea
Nibelungii iubesc pacea, așa că se ascund de gospodării

Urechile trebuie, de asemenea, curățate cu un tampon de bumbac și apă oxigenată (3%). Pentru confortul pisicii, este mai bine să o înfășurați într-un prosop, pentru a nu deteriora organul auditiv în timpul procedurilor de igienă. Ochii se spală o dată pe săptămână cu decoct de mușețel (apă curată).

Nu este recomandat să scăldați pisica des, de 2-3 ori pe an este suficient. Dacă lâna se murdărește după o plimbare, atunci o puteți spăla cu apă caldă fără a folosi detergenți. Pentru scăldatul de rutină, este selectat un șampon de înaltă calitate, care nu include substanțe agresive.

Nibelungii iubesc foarte mult apa
În ciuda scăldatului rar, nibelungilor le place foarte mult apa
Ar trebui să vă hrăniți animalul de companie de 2 ori pe zi - un adult, de 4-6 ori - un pisoi. Este nevoie de timp pentru a da hrana corect selectată, astfel încât animalul să dezvolte un regim.

Nibelungenii sunt pisici active care necesită spațiu amplu pentru joacă și realizarea instinctelor de vânătoare. Prin urmare, este important să echipați camera sau curtea cu structuri speciale, pe care animalul de companie va fi interesat să urce și să sară. Este mai ușor să țineți un animal într-o gospodărie privată, un apartament din oraș limitează libertatea de mișcare.

Pisicile Nibelungen sunt foarte jucăușe
Pisicile Nibelungen sunt foarte jucăușe
O pisică jucată poate începe să strice mobilierul
O pisică jucată poate începe să strice mobilierul

Temperamentul animalelor

Nibelungii sunt amabili și docili prin natură, dar acest lucru nu îi împiedică să se jefuiască și să petreacă ore în grădină și grădină în căutarea unui obiect de vânătoare. Datorită acestui temperament, toată lumea sau o familie numeroasă pot avea un animal de companie răutăcios, indiferent de vârsta copiilor..

Pisica este precaută de străini, poate urmări oaspete mult timp.

Dacă există dorința de a se ascunde într-un loc retras, străinul nu inspiră încredere. Pisica arată și prietenie cu alte animale: broască țestoasă, câini, pești, cocoși. Instinctul de vânătoare se manifestă numai sub forma observării comportamentului vecinilor.

Dacă există un rezervor artificial sau o piscină în curte, pisica va petrece ore întregi lângă apă. Desigur, nu va urca să înoate, dar va fi interesat de mișcarea apei și de strălucirea ieșită cu mare interes.

Nibelungul este destul de prudent față de străini
Nibelungul este destul de prudent față de străini

Cu proprietarul, Nibelung îi place, de asemenea, să-și petreacă timpul stând în genunchi. Animalul de companie își arată mulțumirea cu un ronțăit puternic. Trebuie să vorbești cu un prieten cu blană, el înțelege perfect ce vor de la el.

Nutriție pentru pisici și pisici

Pisicile sănătoase și energice oferă o nutriție adecvată. Trebuie să hrăniți pisoii cu alimente de consistență lichidă (cum ar fi smântâna) de 5 ori pe zi. Dieta trebuie să includă carne, înainte de servire ar trebui să fie măcinată. Corpul în creștere are nevoie și de vitamine și minerale. Le puteți găsi cu ușurință în magazinele de animale de companie..

Pisicile adulte mănâncă de 2 ori pe zi.

Pentru a menține puterea și energia, alimentele trebuie să fie echilibrate, să conțină cantitatea necesară de proteine, grăsimi și carbohidrați. Mâncarea de înaltă calitate poate oferi organismului oligoelementele necesare. În plus față de acesta, trebuie să oferiți animalului dvs. de companie un complex vitaminic..

Mănâncă pisoii Nibelungilor
Nutriția pentru pisoii Nibelungen trebuie să fie pe deplin echilibrată

Nibelungul este o pisică cu părul lung, ceea ce înseamnă că merită să aveți grijă de îndepărtarea blănii din stomac. În aceste scopuri, puteți utiliza feeduri speciale sau paste. De asemenea, consumul de iarbă verde, pe care animalul de companie îl găsește el însuși în grădină, contribuie la curățarea stomacului. Crescătorii cumpără verdeață în magazinele de animale de companie pentru locuitorii de apartamente.

Prețul pisicii

Costul unui pisoi depinde de mai mulți factori:

 • rasa părinților;
 • prezența vaccinărilor;
 • sterilizare / castrare;
 • disponibilitatea unui pașaport veterinar;
 • loc de cumparare.

Nu există atât de multe feline în țară, de unde și prețul ridicat pentru o pisică de rasă. Pentru un pisoi va trebui să plătiți de la 40.000 de ruble. În Rusia există singura creșă oficială din țară - „Severnaya Zvezda”, Sankt Petersburg. Există multe reclame private care oferă Nibelungen pentru 1.000 - 2.500 de ruble. Este imposibil să se verifice originea și apartenența animalelor la rasă în astfel de cazuri..

Înainte de a cumpăra un animal, merită să răspundeți la o întrebare importantă - în ce scop este necesar (prieten, pentru reproducere, pentru participare la expoziții etc.). În orice caz, Nibelungul devine un membru cu drepturi depline al familiei, un bun tovarăș și ascultător. Pisicile din această rasă nu și-au pierdut instinctul natural de vânătoare, astfel încât pot fi, de asemenea, începute să sperie rozătoarele..

Prețul nibelungilor
Prețul nibelungilor din creșă începe de la 40 de mii
Atunci când alegeți, trebuie să examinați pisoiul, să verificați urechile, ochii. Membranele mucoase trebuie să fie curate și strălucitoare. În exterior, bebelușul propus nu ar trebui să prezinte semne de boală. Puteți verifica acest lucru prin disponibilitatea pisicii de a juca.

Sănătate

Nibelungul se distinge printr-o sănătate bună și o imunitate puternică. Dar, pe lângă îngrijirea adecvată, merită să aveți grijă de vaccinări. Printre principalele: la vârsta de 8 săptămâni de la leucemie, puțin mai târziu - vaccinurile FIE, FVR și FCV. De asemenea, trebuie să tratați în mod regulat animalul de la paraziți (purici, căpușe, viermi).

Bolile urechilor și ale ochilor sunt extrem de rare și apar în principal din cauza lipsei de îngrijire în timp util.

Caracteristici de reproducere

Maturitatea sexuală în Nibelungen apare la vârsta de 7-9 luni, iar animalelor li se permite să se împerecheze în pepiniere după ce au atins 1-1,6 ani. Cu creșterea la domiciliu, pisicile de până la un an dobândesc deja descendenți. Vârful activității de dorință sexuală are loc în sezonul cald, când crește orele de lumină.

Femelele sunt gata să se împerecheze în timpul estului, care durează doar 7 zile. În acest moment, pisicile devin afectuoase, ronțăie tare, invitând parteneri cu cântece.

Pisicuța Nibelung va deveni nu numai un animal de companie, ci un adevărat decor interior. Bunele maniere și ascultarea trezesc sentimente tandre și emoții pozitive chiar și la persoanele serioase, ceea ce este important pentru starea de spirit din casă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea celei mai frumoase rase de pisici nibelung