Extinderea orizonturilor: 5 culori rare de pisici care pot uimi prin frumusețea lor

Pisicile diferă într-o varietate de culori, spre deosebire de multe alte animale. Bineînțeles, cele mai multe dintre ele sunt rezultatul artei reproducerii. Cu toate acestea, pisoii cu păr original, neobișnuit fascinează ochiul. Luați în considerare primele cinci culori mai rare ale pisicii.

Fumuriu

Privind o pisică de această culoare, avem impresia că era lângă un foc aprins și acum fumează ușor. Desigur, nimeni nu fumigă un animal de companie cu fum. Doar că partea superioară a firelor de păr are culoarea neagră obișnuită și, începând de la mijloc, se luminează treptat. Animalele fumurii cu părul lung arată deosebit de impresionante..

Ciocolată

Colorarea ciocolatei arată neobișnuit de frumoasă pentru pisicile persane și reprezentanții rasei numite Havana. Această nuanță este rezultatul unei mutații genetice în care pigmentul negru este diluat treptat până la maroniu. Animalele cu o culoare ciocolată sunt foarte rare, nu se găsesc deloc în populațiile libere.

Cremă

O varietate destul de rară de lână. Se manifestă ca urmare a diluării pigmentului roșu. Arată superb atât pentru animalele cu părul scurt, cât și pentru cele cu părul lung. La soare, nuanța cremoasă „degajă” ușor roz, făcând aspectul animalului exclusivist.

Lavandă

Această culoare conferă pisicilor o notă de tandrețe, romantism. În general, aceasta este o variantă prea ușoară a lânii de ciocolată. Adică, gena neagră este diluată a doua oară. Arată grozav pe părul scurt. Cel mai adesea întâlnit în această varietate de culori este rasa britanică.

Culoare chinchilla

Etapele de selecție a acestei culori nu sunt pe deplin înțelese. Aceasta este o schemă de culori foarte complexă. Cu varietatea de chinchilla, firele de păr de la bază până la mijloc sunt albe, iar vârfurile sunt colorate în orice ton obișnuit. Particularitatea apariției animalelor de companie cu o culoare chinchilla constă în raportul dintre alb și culoare, și anume, în ce zonă începe tranziția. Animalele învechite nu au niciodată culoarea chinchilla.

Atunci când alegeți un animal de companie, trebuie luată în considerare o caracteristică: haina este complet formată de 6 luni, iar pentru unii - de 1,5 ani. Aceasta este folosită de crescătorii fără scrupule, oferind să cumpere un pisoi de rasă pură ca rasă pură.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Extinderea orizonturilor: 5 culori rare de pisici care pot uimi prin frumusețea lor