8 Rase populare de pisici tabby și pisici

8 rase populare de pisici tabby și pisici

În articol voi vorbi dacă pisica tabby este o rasă separată, de unde are o astfel de culoare și cine sunt strămoșii ei. Vă voi prezenta trăsăturile pisicilor tabby și soiurile lor, precum și semnele și credințele asociate acestor animale.

Caracteristicile pisicii tabby

Culoarea externă a pisicilor este extrem de diversă, dar tabby este considerată cea mai comună - acestea sunt dungi întunecate și deschise. Culoarea acestor modele variază de la negru cu fundal roșu la gri deschis cu alb. Această culoare este tipică pentru reprezentanții multor rase, în plus, cele mai comune pisici de curte au și o culoare tabby. Adică, o pisică tabby nu este o rasă separată, ci doar un tip de culoare.

Strămoșii animalelor noastre de companie, pisicile sălbatice, aveau această culoare, prin urmare este considerat cel mai vechi tip de culoare. Această culoare a servit ca o deghizare a animalelor sălbatice.

Există mai multe elemente de proiectare necesare, care sunt comune tuturor pisicilor tabby. De exemplu, o caracteristică indispensabilă este un model pe frunte, similar cu litera M. În același timp, este imposibil să găsești pisici tabby cu exact același model, fiecare animal este unic.

Cele mai bune rase de pisici cu dungi și costul acestora

Pisicile sunt considerate unul dintre primele animale domesticite. De-a lungul anilor, crescătorii au crescut multe rase, dintre care cele mai populare le vom lua în considerare.

Kimrick

Kimrick, alias pisica galeză provine pisici fără coadă Insula Man, situată lângă Țara Galilor.

Reprezentanții rasei Cimrick sunt împărțiți în următoarele tipuri:

  • Rumpy - coada este complet absentă, iar în locul ei există o depresiune.
  • Rumpy - riser - coada lor poate avea de la 1 la 3 vertebre.
  • Stumpy - coada de cal ca o Bobtail.
  • Longy este pisica cu coadă lungă a lui Camry. Dacă puii sunt crescuți pentru vânzare, atunci la vârsta de cinci zile cozile lor sunt tăiate.
Cimrick și-a primit numele în onoarea unui trib celtic care a locuit cândva peninsula engleză din Țara Galilor
Cimrick și-a primit numele în onoarea unui trib celtic care a locuit cândva peninsula engleză din Țara Galilor

Adulții cântăresc de la 3,5 la 6 kg, au o formă rotunjită, oase puternice și un corp scurtat, ceea ce pare și mai scurt deoarece nu există coadă. Picioarele din față sunt mai scurte decât picioarele din spate, ceea ce creează un mers particular al animalului. Blana este densă cu un strat gros, există soiuri cu păr lung și cu păr scurt. Nu există restricții privind nuanțele culorii hainei în rasă, dar cele mai frecvente sunt roșu și țestoasa cu broască țestoasă.

Nu este ușor să cumperi un pisoi din rasa rară Cimrick, prețurile variază de la 20 la 60 de mii de ruble.

Soukok

Pisica Soukok a venit la noi din pădurile din Kenya, unde locuiau rudele sale sălbatice. Corpul acestor animale este atletic, un cap mic, parcă sculptat, un gât lung și o coadă ascuțită dau grație, mișcările sunt netede și grațioase.

Cel mai remarcabil este modelul marmorat al hainei sale, variind în culori de la bej deschis până la maro închis..

Soukok-urile sunt sociabile, dar vor avea nevoie de timp pentru a se adapta la casă. Sunt jucăuși și vorbăreți, alpiniști și săritori disperați, adoră să înoate.

Soukok sau kanzo sunt toate numele aceleiași rase de pisici
Soukok sau kanzo sunt toate numele aceleiași rase de pisici

Prin natură, aceste persoane sunt destul de capricioase, dacă sunt speriate, pot folosi dinți și gheare, merg la mâna lor doar după dorința lor.

O pisică cu o rară frumusețe a rasei Soukok poate fi achiziționată la prețuri cuprinse între 600 și 1000 de dolari.

Toyger

Scopul crescătorului jucarii era o chitanță a unei pisici care arăta ca un tigru, la începutul celei de-a doua miimi au apărut acești bărbați frumoși cu dungi scurte. Acești indivizi sunt de dimensiuni medii, corp lung, coadă groasă lungă și picioare puternice..

Dungile sunt de culoare contrastantă, de preferință aurie și neagră, pe burtă lâna este ușoară, iar pe frunte în loc de litera M există un fluture.

Animalele sunt sociabile și prietenoase, nu se străduiesc să conducă.

Pisoi Toyger
Pisoi Toyger

Trăsături de caracter - le place să înoate, să facă băi cu plăcere și nu vor renunța la duș. Pe lângă miaunare și ronronare, pot ciripi ca niște păsări.

Puteți cumpăra un pisoi de jucărie la un preț de 60 de mii de ruble.

Maine Coon

Conform legendei, Maine Coon - rodul dragostei unei pisici și a unui raton, dar asemănarea cu un raton, desigur, este doar externă. Maine Coon este cea mai mare dintre pisicile domestice moderne și, în ciuda aspectului formidabil, cea mai pașnică.

De fapt, aceasta este o rasă aborigenă, strămoșii săi trăind mult timp în fermele americane, unde datoria lor era exterminarea rozătoarelor.

Crescătorii și crescătorii nu au participat la crearea sa, și-au făcut propriul drum spre expoziții și s-au dovedit perfect.

Paltonul lui Maine Coon pe spate este scurt și lung pe părți și pe burtă, culoarea sa poate varia de la roșu aprins până la gri închis.

Reprezentanții acestei rase au capul mare, ochii și urechile înclinate cu ciucuri, iar coada stufoasă este suficient de lungă pentru a atinge vârful pieptului animalului.

Striped Maine Coon
Striped Maine Coon

După cost, pisoii sunt împărțiți în grupuri:

  • show class - 100 de mii de ruble;
  • Clasa Brit - 30-35 de mii de ruble;
  • clasa de animale de companie - 15-20 de mii de ruble.
Puii de clasă Show și Brit sunt de obicei cumpărați de crescători, iar clasa de animale de companie nu este potrivită pentru reproducere, deoarece reprezentanții săi au abateri de la standarde.

Dar aceste pisici au toate calitățile necesare unui animal de companie din plin.

Pădurea norvegiană Cat

Numele în sine sugerează că această pisică provine dintr-o țară rece, nu este surprinzător faptul că animalul are o haină lungă de lux. Acest lucru le face similare cu ale noastre Pisici siberiene, ca, totuși, și caracter. Se deosebesc de siberieni prin mărimea lor ceva mai mică, coada mai lungă și ochii în formă de migdale..

8 rase populare de pisici tabby și pisici
Pădurea norvegiană Cat8

Pisici de pădure norvegiene izbitor de frumos: păr lung, mătăsos, cu un strat moale, coamă luxuriantă, ciucuri pe urechi, pantaloni de blană - toate acestea nu pot decât să atragă atenția.

Prețul unui norvegian, ținând cont de vaccinări, pedigree și trei luni de viață cu o mamă, este de la 150 USD.

Tabby asiatic

Cea mai populară culoare asiatică tigrată este gri cu dungi negre.

O caracteristică distinctivă - firele de păr bifate (vârful unui păr de altă culoare), care creează un model interesant.

Succesul crescătorilor a fost că sănătatea slabă a strămoșilor persani nu a fost moștenită de această rasă. Vârsta lor felină este lungă - aproximativ 20 de ani, nu sunt îngrijitori.

Tabby asiatic
Tabby asiatic

Pisicile din această rasă sunt inteligente și ușor de educat..

Puteți cumpăra o femeie asiatică la un preț de la 20 la 79 de mii de ruble.

Pixiebob

Numele rasei este tradus din engleză ca un elf cu coadă scurtă. Sarcina crescătorilor a fost de a crea o rasă de pisici care arăta ca un râs, au reușit, deși, de fapt, sunt absolut domestici.

Femele pixiebob inferioare masculilor ca mărime și greutate. Subtipul cu părul lung are o lungime de palton de până la 5 cm, toți reprezentanții rasei au o paltă mai lungă pe burtă decât pe spate.

În plus față de coada scurtă, aceste pisici au o trăsătură distinctivă precum polidactilia (numărul non-standard de degete).

Pixie - bob poate avea orice nuanță de culoare și, din cauza năvalii sezoniere, culoarea se poate schimba.

Modelul hainei este patat, există pete pe burtă, o margine ușoară se observă în jurul ochilor, tampoanele pentru labe sunt întunecate.

Pixie Bob în dungi
Pixie Bob în dungi

În ciuda aspectului sălbatic, aceste animale sunt amabile și jucăușe, merg cu plăcere pe lesă, sunt prieteni cu copii..

Pisicuțele Pixie Bob costă de la 20 la 100 de mii de ruble.

Bobtail american

O poveste interesantă este legată de apariția acestui soi. Un pisoi cu coada scurtă a fost ridicat pe stradă. De-a lungul timpului, s-a dovedit că aceasta nu a fost o vătămare, ci o trăsătură ereditară pe care a transmis-o unor descendenți. Au dat naștere rasei americane Bobtail..

În exterior, aceste animale arată ca pisici sălbatice, unele chiar seamănă cu un râs. La început, părul lung a fost recunoscut ca o caracteristică necesară a rasei, dar mai târziu soiul cu părul scurt a fost recunoscut și ca un nou subtip. Modelul „tabby” este crem deschis până la roșu cu dungi maro sau negre.

Bobtail american
Bobtail american

Reprezentanții rasei se disting prin frumusețea și sănătatea excelentă. Caracterul Bobtailului este atât de ciudat încât este numit câine. Abilitățile lor mentale facilitează percepția antrenamentului, iar afecțiunea lor față de proprietar este atât de mare, încât singurătatea pentru astfel de pisici este un test serios..

Un Bobtail american costă în medie 500 USD.

Proprietarii de colorat tabby sunt animale puternice, energice și agile, vânători născuți.

Există o astfel de credință: dacă aveți nevoie de o pisică pentru a prinde șoareci, trebuie să o luați cu litera M pe frunte.

În același timp, balenele minke au o dispoziție calmă, se înțeleg bine cu oamenii și stau în genunchi cu plăcere, recompensând proprietarii cu un ronțăit afectuos.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 8 Rase populare de pisici tabby și pisici