20 De rase de pisici tabby

Culoarea pisicii Tabby

În acest articol voi vorbi despre culoarea pisicii tabby. Voi descrie caracteristicile și soiurile sale. Voi da exemple de rase cu această culoare.

Tabby - denumirea culorilor, caracterizată prin prezența unor modele contrastante strălucitoare pe corpul animalelor de companie sau distribuția inegală a pigmentului în firele de protecție.

Care sunt rasele unei pisici tabby?

Principalele rase de pisici cu această culoare:

Ce înseamnă culoarea pisicii tabby?

Pisicile domestice au moștenit o colorare atât de neobișnuită de la strămoșii lor sălbatici - pisicile Nubian Buck.

Numele își are originea la începutul secolului al XVII-lea în Anglia.

În secolul al XVII-lea, a început importul de țesături de mătase în țară, al cărui cost a meritat greutatea sa în aur. Modelul materialului irizat a fost similar cu cel al unei pisici și a fost numit „tabis”. Pisicile de această nuanță au fost, de asemenea, incredibil de valoroase și au primit numele „tabby”.

Costul ridicat al reprezentanților culorilor feline s-a datorat dificultăților de reproducere. A fost incredibil de dificil să obții un animal cu ornamentul de blană și culoarea ochilor necesari.

Caracteristici:

Toate pisicile cu această culoare au linii tăiate mărunt pe față, conturând expres ochii și formând litera „M” pe frunte (semn de scarabeu). Ornamentul este de obicei clar, luminos și contrastant. Culoarea ochilor aurii, cupru sau portocaliu.

Tabby este o culoare neobișnuită, în natură nu există două pisici cu un model identic.
Nu există două pisici în natură cu aceeași culoare tabby.
În natură, nu există două pisici cu aceeași culoare tabby

Dungi, pete și bucle fac ca fiecare animal să fie unic. Puteți să vă examinați animalul de companie de mai multe ori și să găsiți noi caracteristici ale aranjării modelului pe corp.

Aceste culori seamănă adesea cu cele ale unui tigru, leopardului, ghepardului sau altor feline mari, în special în rândul britanicilor. Instanțele de culori sălbatice exotice ale felinelor, tipul lor de mini copii, fac ca traiul animalelor de companie acasă să fie incredibil de atractiv și fascinant.

Culorile speciale bifate fac ca haina animalului să pară catifelată. Blana arată matasoasă și irizată.

Variații

Variațiile sunt înregistrate în clasificarea general acceptată a colorării pisicii. Există următoarele tipuri:

Macrou

Macroul - „tigrat”, modelul este conceput sub formă de dungi și linii paralele situate în jurul corpului pisicii. Liniile de pe părțile laterale ale animalului sunt ca un schelet de pește, de unde și numele de „macrou”.

Dungile tăiate viu pe gât și picioare arată ca inele și coliere. O dungă continuă contrastantă întunecată se întinde de-a lungul coloanei vertebrale.

Macrou
Macrou

Clasic

Clasic sau „marmură”. Este o culoare tradițională. Dungile largi în spirală seamănă cu dungi de marmură de pe corp, coadă și labe sub formă de inele.

Pete rotunde mari se formează pe laturi, încadrate de unul sau mai multe inele clar definite. Dungile din zona omoplaților formează adesea o siluetă sub forma aripilor de fluture deschise.

Pestriţ

Pete - petele de diferite dimensiuni sunt distribuite uniform pe tot corpul, uneori sub formă de linii punctate.

Petele pot fi atât mici, cât și foarte mari, frecvente sau destul de rare. Reprezentanții culorii, distribuiți uniform pe tot corpul, cu elemente uniform rotunjite sunt foarte apreciați..

Pestriţ
Pestriţ

Abisinian sau bifat

Abisinian, bifat și agouti tabby - modelul agutti pictează întregul corp al pisicii. Un model clar nu este vizibil, uneori se observă dungi reziduale pe labe, bot și coadă.

Bifat
Bifat

Culoarea pisicilor este apreciată deoarece fiecare păr are o culoare zonală, datorită căreia se creează efectul de sclipire a hainei. De obicei, baza părului este nepigmentată, iar vârful, dimpotrivă, este viu colorat..

Cel mai extraordinar tabby este un plasture de marmură modificat, rotunjit și cu rozete alungite.

Culoarea, cu excepția soiurilor modelului, diferă în ton:

  1. Negru sau maro - diferă într-un model de culoare bogată în negru sau maro cupru. Nasele și tampoanele pentru labe sunt, de asemenea, cernelite.
  2. Ciocolată - diferă în culoarea bronzului, cu marcaje de ciocolată strălucitoare pe corp.
  3. Albastru caracterizată prin marcaje albastre. Nas și tampoane roz sau albastru.
  4. Liliac - bej sau liliac. Nas și tampoane roz deschis.
  5. Cremă. Haina este de culoare crem pal. Tampoane roz și nas.
  6. Argint cu o nuanță argintie deschisă de lână și un model bogat.
Tabby de ciocolată
Tabby de ciocolată
Toate rasele de pisici sunt incredibil de frumoase și exotice. Faceți proprietarii lor unici.

În articol am vorbit despre culoarea pisicii tabby. Ea a descris caracteristicile și soiurile sale. A dat exemple de rase tabby.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 20 De rase de pisici tabby