Descrierea pisoiului gri tabby

Cine s-ar fi gândit, dar acest pisoi tabby este cel mai vechi reprezentant al imensei familii feline. O astfel de pisică cu aspect simplu are o altă trăsătură caracteristică: reprezentanții ei în dungi se găsesc în diferite rase. Se pot mândri cu ele, ca și familiile bine născute, de exemplu, există o pisică britanică tabby (un alt nume pentru whiskas). Dar printre curte pufoase nu sunt puține dungi.

European Shorthair (Celtic). Dacă, uitându-vă la fotografia acestei pisici cu dungi, se pare că ați văzut-o deja ca o creatură care se plimba liber în curte, atunci ar trebui să știți că încă din cele mai vechi timpuri aceste pisoi cu dungi erau considerate foarte nobile. Sunt puternici și grațioși. Au mușchi puternici, un piept bine dezvoltat, picioare puternice. În general, aceasta este o pisică foarte mare, dar destul de agilă. Caracterul său este prietenos, neexigent și loial proprietarului..

Britanic (whiskas). Aceste pisici de casă tabby sunt frumoase ca aspect, inteligente și foarte primitoare. Există mai multe tipuri de pisici tabby în rasă: tigrate, tabby și pete. De dimensiuni medii, cu un corp puternic doborât, sunt foarte grațioși în mișcare. Fața lor rotundă le oferă un aspect drăguț. Și într-adevăr sunt atât de calmi. Dar acesta nu este un motiv pentru a crede că le place totul. De exemplu, îi puteți mângâia cu mâna, dar nu vor fi mulțumiți de acest lucru, caracterul lor este prea independent.

siberian. Pisicuța gri de tabby se găsește și printre rasele pufoase. Și această familie este o dovadă vie a acestui lucru. Toate caracteristicile inerente ale rasei aparțin rudelor dungate: acest animal are un păr gros și lung. Pisica tabby în sine este mare, puternică și musculară. În mod interesant, există mai multe tipuri de dungi în standardele rasei, de exemplu, negru sau tabby. De asemenea, pisicile sunt parțial sau complet dungate. Și totuși, chiar și cei care suferă de alergii pot obține această pisică tigrată..

Outbreds. În corectitudine, merită menționate aceste pisici tabby. La urma urmei, sunt foarte mulți în această familie numeroasă. Puteți găsi adesea o reclamă că un pisoi poate fi dat gratuit pe mâini bune. Și o fotografie în reclamă cu o pisică tigrată. Există o mulțime de astfel de „cadouri” pe care le caută o casă și proprietari buni. Prin urmare, diferențele sunt semnificative atât în ​​ceea ce privește dimensiunea, cât și culoarea și natura pisicilor mongrel cu dungi. Un lucru poate fi numit obișnuit - recunoștința lor imensă pentru că sunt adăpostiți și iubiți.

Cu dungi - cu siguranță gri?

Culoarea dungată se găsește în diferite culori. Cel mai adesea se întâmplă:

  • maro,
  • roscata,
  • și gri.

Toată lumea este obișnuită. Și cel mai adesea depinde de culoarea pisicii în sine. Dacă este roșie, atunci dunga ei va fi, respectiv, maro, roșu și galben..

Există, de asemenea, un contrast, de exemplu, o pisică neagră are dungi albe. Probabil alb, inerent tuturor culorilor într-un grad sau altul.

Culoarea pisicii este influențată atât de lățimea dungilor, cât și de modelul lor. Se spune despre unii: un tigru, dacă o pisică tigrată este pe tot corpul, iar dungile sunt mici, dar clare. Altele, datorită modelului mare de pe spate și butoaie, se numesc pepeni verzi..

Caracteristici interesante ale culorii

Dintre pisicile tabby, nu există cei care au același model al hainei lor de tigru. Toate au propria lor culoare individuală. Desigur, unele rase au anumite standarde. Vă spun unde și ce dungi și pete ar trebui să fie.

De exemplu, cel mai comun:

  • coliere,
  • dungi de-a lungul spatelui, de-a lungul creastei,
  • puncte nasture pe burtica pisicii,
  • dungi în jurul labelor,
  • și coborând spre stomac din spate.

Există o altă caracteristică a aproape tuturor pisicilor tabby - acesta este modelul de pe față sub forma literei „M”. pentru unii este în mod clar „desenat”, pentru alții este abia perceptibilă linii punctate sau este deghizat sub alte dungi. Arată drăguță dacă este o pisică albă cu dungi. Atunci „M” arată deosebit de inteligent. Este împodobită cu alb festiv.

Printre iubitorii de pisici tabby, există o părere că toată lumea, chiar și pisicile monocromatice, sunt tabby. E chiar asa? Opinia este atașată faptului că toate pisicile sunt descendente din rasa „cu dungi”. Si aici este! Ruda comună a tuturor pisicilor este minke..

Și din moment ce purtătorii originali ai genei cu dungi, cum ar fi pisica celtică sau britanicii, această genă câștigă, aproape 100% dintre ei se nasc copii cu dungi. Dar există rase în care pisicile nu au și nu au dungi, de exemplu, albastrul rusesc. La aceasta, iubitorii de dungi răspund astfel: da nu, dar nu înseamnă că nu a fost, ceea ce înseamnă că nu este un fapt că nu va fi. Mai mult, oamenii de știință demonstrează, de asemenea, că gena tabby este prezentă la toate pisicile. Deci, orice este posibil, iar pisica albastră rusă cu dungi este de asemenea posibilă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea pisoiului gri tabby