Avantaj pentru pisici: instrucțiuni de utilizare

Un produs extrem de eficient realizat de compania farmaceutică germană Bayer - Avantaj pentru pisici, cel mai popular printre crescătorii profesioniști. Medicamentul se descurcă bine cu paraziții, afectând ușor corpul animalului, fiind puțin toxic.

Puricii și clești - paraziți destul de periculoși, întrucât, pe lângă disconfortul semnificativ livrat animalelor, aceștia poartă cele mai periculoase boli infecțioase și pot provoca helmintiază. Tratamentul antiparazitar este obligatoriu atât pentru pisicile de stradă, cât și pentru animalele de companie care locuiesc exclusiv într-un apartament, fără acces la stradă.

Picături Avantajul puricilor: descrierea medicamentului, compoziția și forma de eliberare

Medicamentul Advantage pentru pisici este produs sub forma unei soluții speciale utilizate pentru a fi aplicate greabănului animalului. Este un lichid cu o ușoară nuanță galbenă (este permisă nuanță maronie). Eliberarea insectoacaricidului se face sub formă de capsule (pipete) de 0,4 și 0,8 ml.

Principalul ingredient activ al medicamentului este imidaclopridul. Este un insecticid sistemic de origine chimică, obținut prin prelucrarea nicotinei. Imidaclopridul se poate lega de receptorii nicotinici postsinaptici ai acetilcolinei și de sistemul nervos central al insectelor, provocând paralizie și convulsii. Ca urmare a acțiunii imidaclopridului, puricii și căpușele mor.

În plus față de substanța principală, medicamentul conține auxiliare:

 • alcool benzilic;
 • carbonat de propilenă;
 • butilhidroxitoluen.

După ce Advantage este aplicat pe zona pielii pisicii, acesta începe să se răspândească pe întreaga suprafață, în timp ce nu are proprietatea de a pătrunde în circulația sistemică.

Imidaclopridul se acumulează în straturile pielii, foliculii și glandele sebacee de pe corpul animalului. Astfel, durata și fiabilitatea protecției animalului împotriva atacului puricilor, căpușelor și păduchilor este de până la 4 săptămâni.

Notă! Conform clasei de pericol, Advantage aparține 4. Cu utilizarea corectă a medicamentului, animalul nu dezvoltă reacții alergice și toxice. Când este utilizat la pisici însărcinate, acesta nu poate afecta creșterea și dezvoltarea fetală.

Proprietățile utile ale medicamentului german pentru purici la pisici sunt:

 • niciun efect asupra fluxului sanguin sistemic;
 • paraziții mor în termen de 12 ore de la aplicarea produsului;
 • proprietate larvicidă (Avantajul distruge larvele puricilor nu numai pe corpul animalului, ci și în acele locuri în care animalul de companie îi place să se odihnească);
 • acțiunea persistă timp de 30 de zile de la data procesării;
 • rezistență la apă (după tratament, animalul poate fi scăldat într-o zi, fără a vă face griji că produsul se va spăla).

Instrucțiuni de utilizare a medicamentului și dozare

Picăturile de purici avantajoase sunt prescrise animalelor care au acces gratuit pe stradă pentru a scăpa de ectoparaziți. Atunci când sunt ținute în întregime acasă, pisicile se pot infecta și cu purici sau căpușe, prin urmare, în acest caz, se recomandă utilizarea avantajului pentru pisici pentru prevenire.. Instrucțiunile pentru utilizarea insectoacaricidului indică cât de mult din medicament este necesar pentru prevenirea sau tratamentul unui animal. Înainte de a utiliza Advantage, se recomandă consultarea unui specialist și efectuarea unui examen preventiv de diagnosticare a animalului de companie pentru a identifica bolile infecțioase periculoase, în care este strict interzisă efectuarea tratamentului pentru purici și căpușe.

Dozajul va depinde în mod direct de greutatea animalului, de starea și vârsta acestuia. Picăturile sunt puțin toxice, dar au totuși o serie de contraindicații. Acesta este motivul pentru care este important să participați la un medic veterinar calificat..

Principalele contraindicații sunt:

 • animalele bolnave și cele grav slăbite care au suferit recent o intervenție chirurgicală sau o boală;
 • boli dermatologice (altele decât cele cauzate dermatita de purici);
 • pisoi mici de până la 10 săptămâni.

Cum se aplică picături de purici

Picăturile de purici sunt ușor de utilizat. Înainte de a aplica medicamentul, este necesar să scoateți capacul special de protecție din pipetă și să străpungeți membrana cu partea din spate. Mai mult, Advantage se aplică în zona greabănului (între omoplați), strângând cantitatea necesară de medicament pe piele..

Notă! Este important să vă asigurați că locul selectat pentru aplicare pe corpul animalului este inaccesibil pisicii în timpul procesului de lins. Dacă proprietarul are mai multe pisici în casă, după prelucrarea animalelor de companie, este necesar să se izoleze unul de celălalt timp de cel puțin 12 ore, astfel încât să nu se poată linge greaban celuilalt.

Este mai bine să amânați tratamentul animalului dacă pielea este deteriorată și se notează diferite abraziuni, zgârieturi și mușcături. După tratamentul cu picături de purici, se recomandă să susțineți animalul de companie în mâinile dvs., permițând medicamentului să fie absorbit cât mai mult posibil în piele..

Avantajul este impermeabil și poți scălda animalul a doua zi în caz de nevoie urgentă. Dar medicii veterinari recomandă scăldatul nu mai devreme de 4-5 zile după aplicarea picăturilor.

Cum să alegeți doza potrivită și ce să alegeți - Advantage 80 sau Advantage 40?

Pentru ușurință în utilizare și dozare corectă, compania germană produce insectoacaricid în două forme - Advantage 80 și Advantage 40. Pregătirea cu ambalajul indicat de 40 înseamnă că există 0,4 ml într-un tub și este conceput pentru a trata pisicile care cântăresc mai puțin de 4 kg. În consecință, Advantage 80 este destinat pisicilor care cântăresc mai mult de 4 kg..

Medicamentul acționează foarte repede, distrugând ectoparaziții la pisici la 12 ore după aplicare. În această perioadă, aproximativ 97-100% din puricii de pe corpul animalului de companie sunt distruse..

Tratamentul cu Advantage 80 și Advantage 40 în timpul sezonului de reproducere a puricilor și căpușelor trebuie efectuat numai în conformitate cu mărturia unui medic veterinar și nu mai mult de o dată la 28 de zile. Nerespectarea instrucțiunilor duce la supradozaj și posibilă otrăvire a pisicilor.

Notă! Nu se recomandă utilizarea insectoacaricidului Advantage singur în tratamentul dermatitei prin purici. Tratamentul trebuie să fie cuprinzător, incluzând terapia patogenetică și simptomatică..

De la ce vârstă și cât de des să utilizați Advantage

Instrucțiunile pentru medicament indică faptul că Advantage nu este recomandat pentru utilizare la pisoi cu vârsta sub 10 săptămâni. Dacă proprietarul nu știe exact câte săptămâni sau luni a fost animalul de companie (de exemplu, a fost ridicat pe stradă), este recomandabil să contactați un medic veterinar. El va ajuta la determinarea nu numai a vârstei pisoiului, dar vă va spune și în detaliu cum să tratați corect puricii și căpușele, precum și să faceți deparazitare.

Este necesar să întrebați medicul despre cât de des să utilizați Advantage pentru pisici.. Acțiunea insectoacaradicidului durează până la 1 lună. Reprocesarea animalului nu trebuie să fie mai des decât o dată la 30 de zile. Acest lucru se datorează faptului că, deși insecticidul este puțin toxic, poate duce la otrăvirea corpului pisicii cu utilizare nesistemică..

Utilizarea medicamentului pentru pisicile gravide și care alăptează

Utilizarea unui agent anti-purici pentru pisicile însărcinate, precum și în timpul alăptării, nu este contraindicată. Dar recepția lor trebuie să fie în mod necesar coordonată cu un specialist veterinar. Unii experți recomandă renunțarea la tratamentele antiparazitare în momentul sarcinii și alăptării. Acest lucru se datorează faptului că în perioada de gestație a pisoiilor, apărarea imună a corpului este slăbită și, pe fondul utilizării imidoclopridului, organismul poate răspunde inadecvat.

Pentru o pisică care alăptează, nu toți medicii veterinari recomandă, de asemenea, tratamentul cu medicamente anti-purici care pătrund în piele. În ciuda toxicității reduse a medicamentului, la pisici înainte sau după naștere, sensibilitatea individuală poate crește. Animalul în această perioadă este predispus la reacții alergice. În plus, pisica poate avea reacții alergic de tip, manifestat prin mâncărime și hiperemie a pielii.

Cel mai mare pericol constă în cazul în care se decide pentru prima dată tratamentul cu Advantage pentru o femeie însărcinată sau care alăptează. Este important să rețineți că pisicilor, a căror greutate corporală nu atinge 4 kg, li se interzice tratarea puricilor, căpușelor și păduchilor cu medicamentul Avantaj.

Notă! Este demn de remarcat faptul că, dacă este necesar tratamentul unei pisici care alăptează, atunci nu numai mama, ci și descendenții ei nou-născuți beneficiază de protecție..

Este convenabil să utilizați picături de purici Advantage pentru femeile însărcinate și care alăptează, mai ales dacă nu este posibilă utilizarea șampoanelor speciale anti-purici.

Utilizarea picăturilor nu va cauza mult rău dacă este tratată în conformitate cu instrucțiunile pentru medicament. Dar dacă pisicii nu îi place să înoate, atunci scăldatul forțat poate provoca stres sever animalului de companie, afectând negativ sănătatea viitoarelor pisoi.

Ce trebuie să faceți dacă o pisică a lins Advantage și cum să evitați otrăvirea?

Imidoclopridul este principalul ingredient activ în compoziția medicamentului împotriva puricilor și căpușelor Avantaj, deși este puțin toxic, dar este încă o componentă chimică serioasă.

Bineînțeles, dacă pisica a lins Advantage, nu va muri, dar otrăvirea animalului este destul de posibilă. Este extrem de important pentru proprietarii de pisici să știe cum se manifestă intoxicația și ce trebuie să facă. Starea animalului depinde nu numai de doza de insectoacaricid care a pătruns în organism, ci și de starea de apărare.

Principalele semne de otrăvire sunt:

 • refuzul de a mânca;
 • senzație crescută de sete;
 • salivare crescută;
 • scaun supărat (diaree timp de câteva zile);
 • pupile dilatate;
 • mâncărime severă (apariția unei reacții alergice);
 • deversare din canalul lacrimal;
 • lipsa coordonării mișcărilor.

Primul lucru de făcut în acest caz este să contactați medicul veterinar cât mai curând posibil.. În plus, puteți oferi primul ajutor acasă. Pentru aceasta, puteți folosi apă de orez. Preparatele medicinale au o funcție excelentă de absorbție - Smecta, Enterosgel sau Cărbune activ.

În unele cazuri, animalului trebuie să i se administreze analgezice pentru a reduce durerea din tractul intestinal. Restaurarea microflorei intestinale se efectuează prin utilizarea Vetalact. Este important să respectați regimul de băut, să eliminați alimentele grase și sărate din dietă.

Notă! De îndată ce proprietarul a observat semne de intoxicație a corpului animalului de companie, este necesar să se spele rămășițele medicamentului pentru purici din haina pisicii..

Câte picături ajută și ce analogi există?

După aplicarea medicamentului, este necesar să așteptați un timp pentru ca substanțele active să se răspândească pe suprafața corpului animalului. Câte picături ajută? Producătorul asigură că în 12 ore după tratamentul inițial, de la 98 la 100% din persoanele vii de purici și căpușe pe corpul animalului de companie mor. După alte 12 ore, mor și larvele paraziților. În plus, atunci când blana intră în contact cu așternutul și alte suprafețe, medicamentul ajută la scăderea ectoparaziților în acele locuri în care pisica îi place să se odihnească..

Analogul structural al medicamentului sunt picături ale aceleiași firme germane Bayer, destinate raselor mici de câini și pui cu greutatea de până la 4 kg - Advocate. Și analogii medicamentului Avantaj pentru pisici similare în acțiune sunt:

 • Bastion (STATELE UNITE ALE AMERICII);
 • Ultra Guard (SUA);
 • Front Line Drops (Franța);
 • Picături la greabăn Dana (Rusia);
 • Baruri (Rusia);
 • Barieră (Rusia).

Proprietarul animalului trebuie să se consulte întotdeauna cu medicul veterinar curent al animalului său pentru a găsi medicamentul potrivit care să ajute la combaterea puricilor și căpușelor. Dacă, dintr-un anumit motiv, animalul nu tolerează picături la greabăn și dezvoltă o reacție alergică, puteți înlocui oricând agentul antiparazitar cu un spray (Frontline, Hartz) sau puteți cumpăra un guler de purici bun (Kiltiks, Bolfo).

Precauții personale

În timpul procesării unui animal de companie, este important să respectați regulile de igienă personală și măsurile de siguranță pentru lucrul cu substanțe chimice.

Când manipulați o pisică, este interzis să mâncați sau să beți băuturi. După muncă, trebuie să vă spălați bine mâinile folosind săpun de rufe și apă caldă. În ziua următoare tratamentului, se recomandă izolarea animalului de copii. Dacă medicamentul intră în contact cu mucoasele deschise ale nasului sau ale ochilor, acestea trebuie spălate cu multă apă..

Notă! După terminarea tratamentului animalului cu purici, este necesar să aruncați recipientul gol și să vă spălați bine mâinile sub apă curentă și săpun..

Dacă un medicament este înghițit accidental de către o persoană, este necesar să luați un enterosorbent (cărbune activ alb, Polysorb, Smecta) și să solicitați ajutor de la medicul dumneavoastră.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Avantaj pentru pisici: instrucțiuni de utilizare