Alergii la pisici - cauze, simptome, tratament

Simptome alergice la pisiciDin păcate, multe boli umane pot afecta și pisicile. Unele dintre ele nu sunt fatale, dar pot afecta grav calitatea vieții. Alergiile sunt frecvente la pisici. Cu alte cuvinte, este o hipersensibilitate la anumite substanțe. Să luăm în considerare ce sunt alergiile la pisici, simptomele și tratamentul, dar mai întâi, să evidențiem tipurile de boală.

Vizualizări

Sănătatea pisicii este protejată de imunitate. Uneori se prăbușește și atacă substanțele normale. Acest lucru duce la dezvoltarea alergiilor la pisică.. Se disting următoarele tipuri de boli:

 1. Atopic - cel mai adesea dermatoze, alergenii provin din mediul extern, este dificil să se producă un agent iritant.
 2. Alimentele - se dezvoltă lent sau prea repede, simptomele apar abia după un timp când se acumulează alergenul. Cel mai adesea apare la pui, carne de vită, ouă și multe altele.
 3. Insecte - o reacție la mușcăturile de insecte - viespi, purici, albine etc..

O pisică poate fi alergică la orice substanță. O excepție este apa potabilă purificată. Există factori de risc suplimentari:

 • Reacție la furaje ieftine, deoarece există o mulțime de aditivi în astfel de materii prime.
 • Infestarea cu purici sau contactul cu un animal afectat.
 • Produse chimice de uz casnic.
 • Predispoziție ereditară - în special pentru animalele cu pedigree.
 • Praful și polenul casei.
 • Medicament.
 • Situație de mediu slabă.

Aceasta nu este o listă completă a cauzelor alergiilor la pisici. Mâncarea este cel mai frecvent iritant. Mâncare uscată opțională, orice aliment poate provoca o reacție.

Alimentele uscate și derivații săi

Cum sunt tratate alergiile la pisici?Astăzi piața este pregătită să ofere o gamă largă de alimente pentru pisici. De la cel mai ieftin la cel mai obscen de scump. Din păcate, unele ingrediente din compoziție poate provoca alergii la pisică. Acestea includ - porumb. Este cel mai ieftin material de umplutură și se găsește adesea în hrana ieftină pentru animale de companie. Pe locul al doilea se află fructele de mare și produsele din soia. Pe al treilea - carne de taur și berbec. Pe al patrulea - pui.

Produsele din carne provoacă adesea alergii datorită consecințelor creșterii animalelor industriale, deoarece animalele sunt injectate cu un curs de droguri înainte de sacrificare. Închiderea listei - grâu și alți derivați.

Mulți producători de furaje caută să reducă costurile de fabricație a unui produs, de unde dorința de a economisi pe componente. Acest lucru afectează negativ calitatea alimentării. Alimentele uscate ieftine sunt puțin umplute cu vitamine, dar din abundență - umpluturi alergenice. În plus, proteinele procesate pot provoca răspunsuri inadecvate ale corpului.

Hipersensibilitate alimentară

Principala problemă alergică la pisici este definiția bolii. Spre deosebire de formele umane, simptomele animalului nu sunt la fel de evidente. Identificarea alergenului este și mai dificilă. Deci, un simptom distinctiv al alergiei alimentare la o pisică este apariția iritării pielii. Nu dispare nici cu utilizarea medicamentelor cu steroizi. Principala problemă este că alergiile nu apar imediat. Pot trece ani de zile până când apar primele simptome. Îngreunează excreția alergenului..

Cel mai adesea, pisicile sunt alergice la mâncarea scumpă. Astăzi există linii de alimente uscate cu proteine. În ciuda compoziției bune, carnea de organe poate provoca hipersensibilitate.

Principalele simptome ale alergiilor alimentare sunt:

 1. De ce o pisică are alergii?matreata si caderea parului;
 2. mâncărime constantă - pisica mănâncă și se freacă de tot;
 3. apatie sau agresiune completă;
 4. miros neplăcut din lână;
 5. transpirație crescută;
 6. Ulcere și pete roșii;

Problema este că simptomele de mai sus sunt similare cu alte boli. Tratamentul de multe ori nu ajută, deoarece este o alergie, nu o infecție fungică. Un diagnostic precis poate fi făcut într-o clinică veterinară. Examinarea pisicii poate arăta natura reacției alergice - este vorba despre localizare:

 • Pete în zona cozii - indică mușcăturile de purici;
 • picioare și tampoane umflate - iritare la umplutură;
 • Ulcere pe urechi și sprâncene - iritarea medicamentelor;

Semnele enumerate mai sus nu sunt corecte. În orice caz, o pisică bolnavă trebuie arătată medicului veterinar. Tratamentul se efectuează în mai multe etape. Primul este diagnosticul.

Diagnostic

Testele alergice nu trebuie făcute pe o pisică. Astăzi este cea mai eficientă metodă de detectare a alergenilor pentru oameni. Există seturi mici de probe pentru animalele de companie cu blană, dar acestea nu acoperă întregul spectru de iritanți. Înainte de a începe tratamentul, medicul veterinar întreabă cu atenție despre stilul de viață al pisicii, dieta, obiceiurile etc..

Necesitatea unei examinări de către un medic este dictată de îngrijirea animalului de companie. Numai un specialist competent poate efectua diagnosticul diferențial al bolilor. Pete și chelie pot fi un simptom nu numai de alergii, ci și de zona zoster. În plus, medicul veterinar va prescrie o serie de teste pentru identificarea paraziților..

Tratamentul este prescris pe baza rezultatelor examinării și analizelor. Dacă alergia este cauzată de purici sau căpușe, medicul veterinar vă prescrie șampoane speciale și picături de paraziți. Mai greu cu alergiile alimentare. Orice proprietar poate performa recomandări simple pentru a atenua starea animalului de companie:

 • efectuați zilnic curățare umedă;
 • îndepărtați mai mult sau eliminați complet plantele de interior;
 • Îndepărtați produsele chimice de uz casnic și articolele de curățat în locuri inaccesibile;
 • Revedeți dieta pisicii;
 • Efectuați în mod regulat tratament împotriva căpușelor și puricilor;

Mâncare de casă sau mâncare uscată?

Semne de alergii la pisiciOrice tratament începe cu stabilirea cauzei bolii. În caz de alergii, este necesară corect identificați iritantul și îndepărtați-l. Este mai ușor să faceți acest lucru cu hrănirea naturală. Mulți oameni percep din greșeală hrănirea naturală ca „resturi de la masă”, uitând că pisicile nu ar trebui să mănânce condimente, prăjite, sărate etc. Cel mai simplu mod de a urmări reacția atunci când se adaugă un produs nou sau un tip de carne. Ca urmare, este posibilă identificarea empirică a alimentelor alergenice și non-alergenice. Merită să începeți cu 1-2 tipuri de proteine ​​și 1 tip de carbohidrați, în fiecare săptămână se adaugă un produs nou.

Situația este mai complicată cu mâncarea uscată. Multe linii de alimente medicinale au alimente speciale pentru persoanele care suferă de alergii. Merită să excludeți complet alimentele care au cauzat boala. Dacă a fost ieftin, atunci cu siguranță nu poate fi folosit. Dacă proteina scumpă este, de asemenea, mai bine de îndepărtat. O dietă detaliată poate fi discutată cu medicul veterinar..

Pentru a ameliora mâncărimea, utilizați medicamente speciale - antihistaminice. Pentru tratamentul petelor și rănilor chele, este prescris un unguent de vindecare. De regulă, cu o abordare integrată pentru tratarea problemei, ameliorarea are loc treptat. În cazurile severe, medicul veterinar poate administra o vaccinare antialergică. În câteva săptămâni, un alergen foarte diluat este injectat în corpul pisicii. Acest lucru vă permite să stimulați sistemul imunitar.

Pentru a preveni apariția alergiilor, aveți grijă la compunerea dietei animalului de companie, cumpărați produse de calitate. Nu lăsați la îndemână medicamentele umane și produsele chimice de uz casnic.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alergii la pisici - cauze, simptome, tratament