Alergia la purici la pisici este un semn de avertizare pentru proprietar

Puricii felini, cea mai numeroasă și persistentă specie de „fraieri de sânge urbani” în ceea ce privește supraviețuirea. Paraziții deranjează pisicile, câinii, rozătoarele, animalele agricole și sălbatice, sângele uman este, de asemenea, hrană tolerabilă pentru purici. Saliva insectelor conține mai mult de 15 alergeni (antigeni), care pot provoca diverse reacții în organism. Alergiile la purici la pisici sau dermatita prin purici sunt cele mai frecvente afecțiuni ale pielii la animalele de companie..

Hipersensibilitatea la salivă a paraziților sau alergia la mușcăturile de purici la pisici este o boală incurabilă și singura modalitate de a scăpa de disconfort și durere este de a oferi o protecție maximă animalului de companie. Vă rugăm să rețineți că rasa, sexul sau vârsta animalului nu afectează riscul de manifestare a alegriilor, la fel ca la om, sensibilitatea pisicilor la compoziția salivei de purici, indicatorul este pur individual.

Diagnosticarea dermatitei prin purici la pisici

De obicei, alergia la saliva de purici la pisici este un fenomen sezonier, observat în lunile mai calde ale anului, cu o exacerbare toamna și primăvara. Dacă pisica nu este supusă unui tratament preventiv pentru purici, boala poate fi observată pe tot parcursul anului și poate lua o formă cronică. Principalele simptome ale dermatitei prin purici sunt următoarele:

 • Pisica, fără încetare, pieptene puricii - zgârie zonele afectate cu labele și, unde poate ajunge, roade părul cu dinții.
 • Chiar și o singură mușcătură de purici poate provoca mâncărime prelungită. Examinati haina, nu gasiti paraziti, dar pisica mancareste cateva ore sau zile.
 • Pierderea părului în zona crupei, cozii, abdomenului, gâtului.
 • Dermatita miliară este iritarea și chelia pielii fără roșeață sau semne de inflamație. Un caz tipic de dermatită miliară din fotografia de mai jos.
 • Formarea papulelor - roșii, mâncărime constantă, noduli pe piele.
 • Zgârieturi, zgârieturi, cruste, subțierea stratului, modificări ale pigmentării pielii.
 • Când încearcă în mod regulat să prindă puricii cu dinții, pisica freacă buza superioară.

În mod natural, o alergie la purici este posibilă în prezența paraziților înșiși, care sunt de obicei determinate vizual sau de prezența boabelor negre - rămășițele activității vitale. Cu toate acestea, pisicile se disting prin curățenie și, dacă luăm în considerare mâncărimea constantă, animalul este destul de capabil să elimine toate semnele puricilor atunci când linge.

Notă! Dacă nu găsiți paraziți pe animal, umeziți un țesut și ștergeți bine zona afectată. Dungile roșii, maro sau roz indică excremente de purici.

Confirmarea diagnosticului

Nu este necesar să tratați un animal pentru dermatita de purici prin ochi, este o modalitate directă de a pierde timpul, care este un factor agravant pentru toate bolile. Veterinarul efectuează o serie de teste și analize, și anume:

 • Elimină prezența unor boli similare ale pielii în ceea ce privește simptomele, inclusiv infecția cu căpușe, bacterii, ciuperci, alergii la mancare și Dermatita atopica.
 • Selectează un medicament pentru cea mai rapidă eliminare a paraziților, în funcție de gradul de afectare a pielii și de starea generală a animalului.
 • Realizează o analiză de laborator a serului sanguin pentru a identifica alergenii (în cazuri individuale, se observă o reacție fals negativă).
 • Diagnostică sau face presupuneri cu privire la prezența bolilor secundare care sunt purtate de purici sau provocate de infectarea zgârieturilor.

Dacă nu vă puteți vedea medicul veterinar, obțineți un medicament de calitate pentru purici, tratați-vă pisica și urmăriți tendințele. Păstrați un contact telefonic cu medicul, dacă este posibil, trimiteți fotografii ale zonelor afectate ale pielii. Pentru a vedea imaginea reală a progresiei bolii, mâncărimea trebuie redusă. Utilizați glucocorticoizi la domiciliu, cum ar fi Dexafort sau antihistaminice umane, conform recomandărilor medicului veterinar.

Cum se tratează alergiile la purici la pisici

Tratamentul bolii este imposibil fără eradicarea cauzei alegri - puricii. Camera, obiectele personale ale unui animal de companie, alte animale de companie, un teren de grădină, dacă pisica locuiește într-o casă privată, se pretează procesării. Tratamentul locuinței și al locului se efectuează în mod regulat folosind agenți insecticide agresivi.

Notă! Nu există instrumente pentru controlul alergiilor și reducerea sensibilității la mușcăturile de purici la pisici.

Pentru ameliorarea alergiilor, utilizați:

 • Tratament urgent pentru paraziți, cel mai adesea cu spray-uri veterinare speciale. Front Line este folosit acasă.
 • O dietă hipoalergenică care să conțină factori suplimentari.
 • Curs de imunostimulante - Gamavit, Tetravit sau analogi.
 • Glucocorticoizi pentru mâncărime severă după îndepărtarea puricilor.
 • Preparate care conțin fier, cu anemie.
 • Tratamentul local al rănilor - unguente cu steroizi (conform prescripției medicului veterinar), unguent sulfuric (usucă pielea), soluții de suc de lămâie sau oțet.

Important! „Obiceiul” larg răspândit de a unge zonele chele ale corpului unui animal cu ulei de motor uzat este foarte dificil de numit tratament. Uscarea excesivă a pielii, „îmbogățirea” sângelui animalului cu toxine grele, linsul constant al uleiului ars este mai barbar decât terapia.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alergia la purici la pisici este un semn de avertizare pentru proprietar