Tipuri de teste de alergie la pisici

Alergiile la animalele de companie sunt una dintre cele mai frecvente probleme din lumea modernă. Un test de alergie la pisici poate ajuta la confirmarea sau respingerea prezenței unei afecțiuni. De asemenea, această metodă va fi utilă pentru cei care vor lua doar un animal de companie și nu vor să se confrunte cu probleme în viitor..

Primul pas în identificarea cauzei simptomelor neplăcute este să mergeți la medic. Astăzi există multe metode de depistare a alergiilor la pisici..

Metode de detectare a alergiilor

Pentru a confirma alergia la pisici, alergologul va prescrie teste cutanate. Aceasta este o metodă de diagnostic foarte simplă și accesibilă, care va confirma o reacție alergică..

Metoda nu are contraindicații și chiar și un copil o poate trece. Singura limitare este perioada în care alergia se află într-o fază acută. Testul rulează rapid. Se aplică un alergen pe piele și se așteaptă o reacție.

Analiza sângelui

Un test de sânge poate fi comandat suplimentar dacă testul cutanat a dat un rezultat contradictoriu și ambiguu. Analiza pentru ige. Toată lumea poate dona sânge fără excepție. Aceasta este o metodă eficientă și fiabilă. După preluarea materialului, alergenii sunt introduși treptat în sânge și comportamentul anticorpilor este monitorizat. Cu cât există mai mulți anticorpi, cu atât reacția alergică este mai severă. Un test clinic de sânge este considerat dificil și destul de lung, dar cel mai fiabil.

Testul Prik

Testul prick este o altă metodă de testare a pielii. În acest caz, epiteliul este perforat în antebraț. În funcție de plângerile pacientului și de descrierea naturii simptomelor, medicul poate prescrie diferite variante ale testelor cutanate. Au aproximativ același nivel de eficacitate.. Acestea pot fi următoarele teste cutanate:

  • Metoda piercingului;
  • Metoda crestăturii;
  • Metoda Scratch;
  • Metoda de frecare

Tratament și sfaturi

După toate examinările și testele necesare pentru alergiile la pisici, medicul va prescrie un tratament. Din păcate, există o opinie larg răspândită în societate conform căreia cauzele alergiilor ar trebui eliminate. Acesta este motivul pentru care majoritatea pisicilor ajung pe stradă. Desigur, medicul vă va prescrie antihistaminice și vă va sfătui să limitați contactul cu pisica. Dar pentru aceasta nu este necesar să scapi de iubita ta pisică. Este suficient să-i dai un spațiu separat și să nu-l călci. Este aproape imposibil să vă recuperați complet de alergii. Dar, puteți păstra remisiunea urmând toate recomandările medicului.

Pentru a preveni simptomele de alergie progresivă, este suficient să respectați următoarele reguli:

  • Nu mângâiați pisica și nu dormiți cu ea pe același pat;
  • Luați toate medicamentele prescrise de medicul dumneavoastră;
  • Efectuați o curățare umedă aprofundată.

Mâncărimea, strănutul și congestia nazală sunt semne sigure ale unei alergii la pisici. Un test alergen la pisici va ajuta la identificarea adevăratei cauze a bolii. Există adesea cazuri în care pisica nu este deloc iritantă. O persoană poate corela o alergie la o floare sau mâncare sezonieră și poate face animalul de companie vinovat. Progresele moderne în medicină și în special alergologii vor răspunde la toate întrebările cu un rezultat dovedit fără presupuneri.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Tipuri de teste de alergie la pisici