Pisică braziliană cu păr scurt: cunoaștere detaliată a rasei

Una dintre soiurile pisicilor de odinioară „curte”, crescută la rangul rasei din întâmplare. Toate animalele fără stăpân au gene de părinți de rasă pură sau sunt ei înșiși o rasă aborigenă, adică descendenții „elecului Murk”, principalul lucru este să ai o viziune profesională asupra lucrurilor. Pisica braziliană Shorthair are un puternic fond de gene și are un aspect inteligent de neuitat.

Referință istorică

În Brazilia fierbinte, unde, pe lângă maimuțele sălbatice, există și alte animale, există „propriile sale animale” de pisici. Statul Braziliei este situat pe continentul Americii de Sud, care a rămas mai izolat decât Europa înainte de dezvoltarea sistemului de transport al mărfurilor. Cu toate acestea, navigatorii au călătorit și în cele mai vechi timpuri. Pe lângă aprovizionarea cu alimente și materiale, navele transportau tot ceea ce putea costa bani, pisicile - odată singura protecție împotriva rozătoarelor, erau o marfă valoroasă.

Se știe că primul lot de pisici a fost adus în America de Nord din Portugalia în secolul al XV-lea. Viața și reproducerea în condiții aproape sălbatice au dat rezultate. Prin selecție naturală, s-a format fondul de gene al pisicii braziliene „indigene”. Cu toate acestea, oamenii obișnuiți cu vecinătatea constantă cu fiare cu coadă nu au acordat atenție sau poate pur și simplu nu știau că pisicile braziliene sunt diferite de pisicile europene sau japoneze..

În anii 1980, expozițiile de pisici au avut loc în întreaga lume, iar felinologii au identificat activ și au adus la recunoaștere rase noi de pisici. În timpul recensământului, pe străzile capitalei au fost observate părul scurt brazilian. Datorită oamenilor obișnuiți care au făcut public ceea ce au văzut, personalul BCF (Federația braziliană de crescători de pisici), sub supravegherea liderului grupului și crescătorului Paulo Samuel Ruscha, a efectuat cercetări în mai multe orașe mari și a constatat că pisicile domestice indigene sunt diferite de toate rasele existente. În 1985, crescătorii au dezvoltat și adoptat un program de standardizare a raselor.

Mai mult, a început lupta pentru recunoaștere, deoarece Brazilia nu avea încă propriile rase de pisici, problema era de importanță națională. Numeroase petiții pentru recunoașterea noii rase nu au adus rezultate și felinologii au decis să trișeze:

  • În 1994, pisica braziliană a fost combinată într-o singură clasă cu cea europeană (pisica celtică) și a fost recunoscută de comunitatea mondială.
  • În 1996, FIFe (Federația Internațională a Pisicilor) a recunoscut provizoriu „brazilienii”.
  • După 3 ani de lucrări minuțioase privind selectarea bazei genetice și consolidarea caracteristicilor, în 1999 WCF (World Cat Federation) a recunoscut rasa ca fiind separată.

Este interesant! Mulți crescători de rase „exotice” au boicotat multă vreme recunoașterea brazilianului Shorthair: „Gândește-te! Există o mulțime de astfel de pisici pe străzi ”, cu toate acestea, impresiile se schimbă foarte mult după ce s-au întâlnit„ față în față ”, ochii„ brazilianului ”nu pot fi uitați.

Aspect

Descrierea rasei brazilianului Shorthair are puncte comune cu pisica europeană. Aspectul „brazilianilor” este discret, unii pot părea obișnuiți, cu toate acestea, cu o îngrijire adecvată, animalele de companie arată foarte impresionant. Rasa de pisici braziliană are propria „carte de vizită” - un aspect piercing, înțelegător și inteligent, care se observă chiar și în fotografie. În termeni generali, „brazilianul” este un animal robust, construit proporțional, de dimensiuni medii. Greutatea animalelor de companie adulte variază de la 3 la 4 kilograme.

  • Cap - rotund, îngrijit, de dimensiuni medii, în formă de pană. Lățimea capului este puțin mai mare decât înălțimea sa. La animalele tinere, botul arată alungit. Pometii sunt moderat pronunțați, obrajii și tampoanele pentru mustăți sunt bine dezvoltate. Botul este scurtat vizual, nasul este proporțional cu o ușoară îndoire la trecerea la frunte. Fruntea este plată și largă. Barbia este îngrijită, dar puternică.
  • Urechi - set mediu, rotunjit, larg. Prezența periilor este opțională, dar nici respinsă.
  • Ochi - expresiv, plin de viață, apropiat față de podul nasului. Forma variază de la rotund la migdalat.
  • Corp - formă dreptunghiulară proporțională, puternică, clasică. Cutia toracică este bine dezvoltată, are o formă rotunjită. Gâtul este mediu, mobil, amestecându-se ușor în partea din spate a capului. La animalele adulte, în special masculii, există gâturi împodobite ale pielii.
  • Labe - egală în lungime cu înălțimea corpului, musculatura medie. Pensula este mică, ovală, închisă, unghiile sunt bine dezvoltate.
  • Coadă - proporțional, mobil, rotunjit la capăt.

Orice culoare a ochilor și a blănii este permisă de standarde, dacă acestea sunt în armonie între ele. Culorile comune ale corneei variază într-o paletă galben-verzui, cu toate acestea, negrii au ochi chihlimbar strălucitori, iar albii au ochi albaștri. Învelișul este scurt, moale sau dur, părțile inferioare sunt slab dezvoltate.

Caracter și creștere

Brazilian Shorthair poate fi comparat cu Golden Retriever, ambele fiind considerate animale de companie ideale pentru familie. Pisica este fericită să se alăture oricăror activități zilnice ale proprietarului, fie că se uită la televizor sau la un picnic în parc. Animalele de companie se adaptează rapid atunci când schimbă împrejurimile, adoră jocurile și plimbările active și amuză oaspeții cu plăcere.

Brazilian Shorthair nu se pretinde a fi „liderul haitei”, așa că se înțelege cu ușurință în familii numeroase cu alte animale. Dacă familia are copii mici, „brazilienii” acționează ca un tutore, dar nu impun. În cazul amenințării unui copil, pisica se retrage.

Trebuie remarcat faptul că „brazilienii” sunt foarte atașați de proprietar și au nevoie de o atenție constantă! Înainte de a cumpăra un pisoi, trebuie să vă pregătiți mental pentru faptul că animalul de companie vă va însoți în excursii. În caz contrar, personajul brazilianului Shorthair este ideal, secțiile învață repede regulile și trucurile, nu suferă de „complexe”, sunt ușor de îngrijit, nu vorbăreț și nu rancoros.

Întreținere și îngrijire

Rasa aparține unor animale absolut nu capricioase din punct de vedere al îngrijirii. Învelișul scurt și strâns trebuie îndepărtat o dată la 2-3 săptămâni. Brazilienii sunt foarte curați și dacă animalul dvs. de companie locuiește într-un apartament, scăldatul este minimizat. Nu uitați că, în perioada de năpârlire, pisica înghite o cantitate mare de păr în timpul linsului. Pentru prevenirea blocajelor intestinale, se recomandă hrănirea unei paste speciale care dizolvă lâna.

Îngrijirea ochilor poate fi complet transmisă animalului de companie, cu toate acestea, dacă apare roșeață sau scurgeri abundente, contactați medicul veterinar. Urechile, pe măsură ce se murdăresc, sunt curățate cu un tampon de bumbac umezit cu ulei de vaselină. Pentru a măcina ghearele, animalul va avea nevoie de un stâlp de zgâriere, sarcina dvs. este să examinați labele o dată la 2-3 săptămâni și să vă aruncați ghearele, dacă este necesar.

Pisicile braziliene cu păr scurt sunt omnivore, se adaptează bine la hrănirea industrială și naturală, adoră să mănânce legume și iarbă. ÎN perioade de năpârlire iar sarcina au nevoie de suplimente de vitamine, ca toate animalele de companie.

Sănătate

„Brazilienii” se referă la rasele de rasă naturală (aborigene), nu tind boli genetice și se laudă cu o imunitate puternică.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisică braziliană cu păr scurt: cunoaștere detaliată a rasei