Pisica rase cu ochi verzi

Printre sutele de soiuri ale familiei de pisici domestice, rasele de pisici cu ochi verzi sunt deosebit de populare..

Este culoarea ochilor importantă pentru standardul rasei?

Pisoii au de obicei ochi albastru-gri și tulburi. Când bebelușul se apropie de vârsta de trei luni, pigmentul colorează ochii în maro, albastru, galben sau nuanța verde prețuită. Abia la vârsta de un an, ochii capătă cea mai intensă culoare. Se poate estompa și pierde luminozitatea de-a lungul anilor..

Paleta de culori a ochilor variază de la verde la maro. Pisicile învechite pot avea ochi de orice culoare intermediară. În pedigree, culoarea ochilor este strict reglementată de standarde și este adesea determinată de culoarea hainei..

Culoarea ochilor este deosebit de importantă pentru animalele de spectacol / rasă, care pot fi descalificate în timpul judecării spectacolului din cauza inconsecvenței nuanței irisului cu standardele de rasă.

Dintre toate culorile printre iubitorii de pisici, ochii verde smarald sunt deosebit de populari. Ei cuceresc cu un aspect misterios și vrăjitor de „vrăjitorie”, în întuneric sclipesc puternic cu o lumină galbenă, în timp ce ochii albaștri strălucesc doar ușor cu o culoare roșiatică.

Ochi verzi - standard de rasă

Standardul prevede ochi verzi la următoarele rase:

 • oriental;
 • Albastru rusesc;
 • bobel karelian.

oriental

Originea acestei rase se pierde în negura timpului, învăluită în mituri și legende. Prima mențiune a acestor pisici uimitoare cu voce melodică se găsește în scrierile antice thailandeze..

Prietenoși și sociabili, nu suportă singurătatea, orientalii sociabili, mobili și energici au un caracter excelent și un aspect neobișnuit. Corp subțire și rafinat, dar puternic, musculatură bine dezvoltată, cap lung, corp și coadă, haina matasoasă strălucitoare cu o structură fină. Botul este în formă de pană. Urechile largi la conicitatea bazei spre vârfuri.

O caracteristică proeminentă a pisicilor orientale este ochii în formă de migdală, stabiliți la un unghi mare în raport cu nasul. Singura culoare acceptabilă a irisului este verde: adânc până la moderat.

Albastru rusesc

Această rasă de pisici cu ochi verzi a fost crescută în Rusia sub Catherine II. Numele „albastru rusesc” a fost stabilit oficial în 1939, înainte ca rasa să fie numită Arhanghelsk.

O haină moale de blană groasă, albastru-cenușie, nuanța liliacă a tampoanelor pentru labe și un corp flexibil rafinat, cu proporții impecabile, formează aspectul uimitor al pisicilor albastre rusești. Seamănă cu britanicii, dar au un fizic subțire..

Un farmec aparte le este dat de manierele aristocratice, de o privire pătrunzătoare și de o culoare verde strălucitoare bogată a ochilor expresivi, set mare și larg.

Neîncrezători față de străini, afectuoși, înțelegători și ușor timizi față de proprietari, calmi și echilibrați, dorind singuri, preferă să doarmă ziua, iar noaptea prezintă activitate sporită.

Pisicile nobile, arătătoare, sofisticate au o imunitate excelentă și trăiesc în medie 14-16 ani.

Bobtail carelian

Amintind de animalele sălbatice, această rasă de pisici a fost crescută la Sankt Petersburg la sfârșitul secolului al XX-lea..

O coadă scurtă care arată ca un pompon pufos, grațiozitatea inerentă pisicilor sălbatice, părul gros și un aspect expresiv al ochilor verzi sau albaștri - așa arată această rasă neobișnuită, care provine din pisicile din pădurea norvegiană.

Îngrijirea fără pretenții, independența și încrederea în sine, taciturnitatea, atitudinea calmă față de absența casei proprietarului fac ca această rasă să fie ideală pentru persoanele care sunt adesea absente acasă.

Culoarea ochilor verzi este o caracteristică a multor rase

Alături de alte culori, ochii verzi se găsesc adesea la pisicile din următoarele rase:

 • havana - pisica de dimensiuni medii este grațioasă și subțire, haina scurtă din catifea, botul triunghiular alungit, ochii în formă ovală;
 • Chinchilla britanică - haina unei pisici seamănă cu o vulpe polară, un nas de culoare cărămidă, ochi rotunzi;
 • Pisică abisiniană - dimensiunea unei pisici în înălțime ajunge la 28 cm, o pisică - până la 35 cm, un cap în formă de pană, un corp musculos, picioare lungi și o coadă, ochii inteligenți și expresivi sunt în formă de migdale;
 • Ceață australiană - un animal cu corpul muscular și pieptul lat, picioarele puternice și părul dens dens, ochii larg deschiși sunt puternic înclinați spre nas.

Mau-ul arab și egiptean, pisicile braziliană și britanică Shorthair, pisicile bengaleze și anatoliene, Devon Rex, Burmilla, Korat pot avea, de asemenea, ochi verzi..

Conexiunea dintre ochii verzi și culoarea hainei

Culoarea ochilor, de la albastru-verde la o nuanță delicată de agriș, poate fi găsită la pisicile de diferite rase de culoarea următoare:

 • opțiuni negre - solid, tabby, culori parțiale;
 • albastru, argintiu, violet;
 • ciocolată și scorțișoară mai ușoară;
 • faun;
 • aur (inclusiv roșu);
 • fumuriu;
 • tortie (tabby, particolors, fawn, smoky);

Pisicile negre cu ochi de smarald arată foarte sofisticate și elegante în fotografii. Ele aduc energie și prosperitate pozitive casei, iar proprietarul - noroc și noroc.

Animalele cu ochi verzi de culoare roșie au fost venerate din cele mai vechi timpuri. Femeile cu ochi verzi cu părul roșu arată întotdeauna strălucitoare și aduc vitalitate și energie pozitivă proprietarilor lor. Culoarea roșie combinată cu ochii verzi este un semn de a fi aleasă..

Pisica albă cu ochi verzi printre vechii asirieni era considerată un animal de cult, purtând vești bune, împăcarea dușmanilor, succes în afaceri. Culoarea purității și inocenței. Albii cu ochi verzi sunt adorabili, misterioși, afectuoși.

Dintre pisicile albe, Angora turcească cu părul lung și mătăsos este deosebit de misterioasă. Această rasă are ochi verzi sau albaștri. Dar se găsește adesea o caracteristică uimitoare: un ochi capătă o nuanță verde odată cu vârsta, celălalt albastru. Pisicile albe cu ochi diferiți pot fi imprevizibili în comportamentul și comportamentul lor. O pisică misterioasă care se schimbă rapid de la mânie la milă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica rase cu ochi verzi