Molting la pisici

O, această lână enervantă! Și pe haine, și pe pat, și chiar în supă - indiferent de modul în care îl curățați, lâna care cade se adună în bulgări în colțurile camerelor și se lipeste de costumul nou lustruit. Din păcate, pisicile care nu se varsă sunt încă un vis al crescătorului. Dar puteți rezolva parțial problema dacă vă dați seama de ce pisica se varsă în mod constant.

Conținut

În etapa de selecție

Fiecare păr de pisică are o durată de viață. Când expiră, un păr cade și unul nou crește în locul său. Acesta este un proces natural care afectează părul oricăror animale, inclusiv părul uman. Atunci când aleg un pisoi, mulți proprietari își pun întrebarea „ce pisici nu aruncă deloc?” Ne grăbim să-i supărăm pe iubitorii de blană - doar pisicile goale, absolut lipsite de păr, nu se varsă. Toate celelalte, indiferent de rasă, sex și alte caracteristici, se varsă într-un grad sau altul..
Dacă familia nu este categoric pregătită pentru surprize de lână, nu ar trebui să obțineți un persan, siberian, Maine Coon sau britanic, deoarece pisicile cu un substrat luxuriant bogat se varsă adesea. Dacă idealul tău este o pisică pufoasă într-o haină de aer, dar ești intimidat de nevoia de a curăța în mod constant tapițeria, fii atent la somala, Angora turcească, American Curl sau Birmania sacră. Până în anul, aceste frumoase creaturi cresc pantaloni și gulere bogate, dar paltonul lor nu este la fel de dens ca cel al raselor de mai sus. Pisicile cu păr scurt, care nu se varsă la fel de intens ca și alte rase, sunt animale cu haine netede și bine potrivite. Aceste pisici nu au aproape nici un substrat, iar părul de gardă cade în mod normal destul de puțin: siamezi, birmani, abisinieni, bengali, Pisica Bombay, Singapore, Mau egiptean.
Și ce pisici nu aruncă în sensul convențional al cuvântului? Acestea sunt rase uimitoare pentru iubitorii de tot ceea ce este extravagant - Cornish și Devon Rex, la-perm, sfinxuri crescute. Blana acestor creaturi fabuloase nu se strică. Dar, uneori, doar de câteva ori în viață, se schimbă complet - pisica „se dezbracă” și străluceste cu pete chele, apoi crește din nou o haină de blană. Pentru a fi corecți, există și adepți ai punctelor de vedere tradiționale despre mutarea pisicii printre ei - își schimbă blana treptat, de la sezon la sezon..

Motive de topire și soluție de problemă

BOALA deoarece motivul pentru care o pisică se varsă nu este deloc neobișnuit. Simptomele bolii nu sunt întotdeauna pronunțate. Animalul de companie se poate simți normal, iar starea de sănătate proastă este indicată de astfel de „clopote” precum năpârlirea, mirosul din gură, zgârierea, tusea etc. Ciuperci, boli de ficat, alergii, viruși - orice poate fi suspectat. Este mai înțelept să consultați imediat un medic, fără a aștepta deteriorarea stării. Poate că este de vină o hipovitaminoză banală - medicul va prescrie vitamine pentru pisici din năpârlire și va regla dieta. Dacă se dovedește că pisica este bolnavă, va fi posibil să se reducă vărsarea numai după îmbunătățirea stării generale..
Baby molt - aceasta este o schimbare a blănii unui pisoi pentru o haină adultă. Procesul începe brusc și durează aproximativ o lună sau două. Pisicuțele încep să „schimbe hainele” la vârsta de aproximativ șase luni: lâna adultă în creștere este mai grosieră, mai groasă și mai grea decât un pistol pentru bebeluși. Pisicuțele trase devin mai luminoase - ceața fantomatică dispare, dispare ușoara estompare a hainei, necesară pentru a masca tinerii. Zonele întunecate (punctele) din siameză și birmaneză devin mai luminoase și mai bogate. În timpul schimbării blănii unui copil, niciun remediu pentru vărsarea pisicilor nu va ajuta; proprietarul trebuie doar să pieptene haina de blană în fiecare zi și să se asigure că bebelușul mănâncă bine. Cu cât sunt mai bune condițiile de detenție, cu atât lâna se va schimba mai repede și cu atât haina adultă va fi mai frumoasă..
MOLT SEZONAL la pisici, este o schimbare de la o haină de vară la o haină bogată de iarnă și invers. În condiții naturale, acest atac are loc de două ori pe an, toamna și la sfârșitul primăverii - începutul verii. O pisică pufoasă se varsă puternic vara, neavând timp să arunce pardoseala care a fost adunată în timpul iernii și, în toamnă, muta nu este puternic exprimată - animalul de companie începe să construiască un pardoseală groasă, simțind apropierea vremii reci. „Fărâmițarea” cu părul scurt în primăvară și toamnă este aproximativ aceeași. Cât timp muta pisicile depinde de mulți factori. Dar, de obicei, schimbarea sezonieră a lânii durează de la două săptămâni la câteva luni. Pentru a accelera procesul, trebuie să piepteneți haina de vărsare zilnic și să nu uitați de importanța unei diete echilibrate..
FORMA DE APARTAMENT - pisica se varsă tot anul, în ciuda unei alimentații adecvate, a unei sănătăți absolute și a unei îngrijiri de calitate. Problemele se întâmplă cu animalele de companie care nu părăsesc niciodată apartamentul. Astfel de animale de companie aproape că nu simt schimbarea anotimpurilor: perioada de năpârlire a pisicilor cu conținut de canapea se întinde de câteva luni sau chiar pe tot parcursul anului. Problema se intensifică iarna, când încălzirea centrală începe să funcționeze - cu cât aerul este mai uscat, cu atât este mai puternică muta. Aparatele de aer condiționat, umidificatoarele și chiar acvariile simple ajută parțial. Pentru o astfel de pisică, este important să alegeți produsele alimentare adecvate și igiena profesională (șampon, balsam, măști hrănitoare). Vitaminele pentru pisici din năpârlire sunt eficiente, dar nu pot fi abuzate - maximum două cursuri lunare pe an.
Rafale hormonale, conducerea la năpârlire este un semn alarmant. Nu este necesar ca o pisică sau o pisică să se întâlnească cu un partener - iubita poate locui în ușa alăturată. Fundalul hormonal este întrerupt atunci când animalul de companie miroase un partener gata să se împerecheze. Această reacție excesivă poate duce la probleme grave de sănătate, deci este important să discutați cu medicul dumneavoastră următoarele puncte: cum să reduceți vărsarea la pisici, cum să reduceți nivelul hormonilor și cum să preveniți posibilele consecințe ale hiperactivității. De regulă, medicii recomandă castrarea ca măsură preventivă împotriva bolilor neoplazice, mai ales atunci când vine vorba de femei. Nu confundați năpârlirea după naștere cu creșteri hormonale - vărsarea unei părți a hainei după nașterea pisoiilor este norma.
STRES poate provoca, de asemenea, căderea interminabilă a părului. Uneori proprietarii se întreabă de ce pisica se varsă, în ciuda condițiilor ideale de păstrare. Iar punctul principal este lipsa de atenție, gelozia unui copil, plictiseala sau reacția la apariția unui alt animal în casă. În această situație, numai afecțiunea și grija vor ajuta. În cazurile severe, dacă pisica nu numai că varsă, dar prezintă și alte simptome de stres, medicul vă va recomanda un sedativ ușor. Dacă o pisică plimbătoare se varsă puternic vara, ar trebui să acordați atenție și stării sale emoționale. Poate că un agresor s-a instalat în curte și a alungat animalul de companie din teritoriul său. Stresul poate fi rezultatul epuizării de la nașterea frecventă sau împerecherea. Și invers - rezultatul incapacității de a realiza instincte sexuale.
ÎNGRIJIRE INCORECTĂ destul de des este motivul pentru care pisica se varsă tot anul. Dacă animalul dvs. de companie este sănătos din punct de vedere fizic și emoțional, iar schimbarea blănii nu este pronunțată - plouă puțin pe tot parcursul anului, - acordați atenție compoziției șampoanelor, calității periilor și a altor instrumente pentru îngrijirea unei haine de blană. Periați animalul dvs. de companie cel puțin o dată pe săptămână: periajul delicat stimulează circulația sângelui, îmbunătățind nutriția foliculilor de păr și reducând gradul de vărsare. Alegeți șampoane și balsamuri profesionale și nu uitați să le diluați așa cum este scris pe ambalaj: un concentrat aplicat direct pe o haină de blană este o cale directă către vărsarea interminabilă.
ALIMENTAREA INCORECTĂ Este un alt motiv pentru care o pisică se varsă constant. În ceea ce privește dieta „naturală”, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră: fără educație specială, este aproape imposibil să creați meniul potrivit. Exemplul cel mai izbitor este alăptarea de filet și alăptarea puiului. S-ar părea că doar cea mai bună carne și, ca rezultat, pisica primește un exces de proteine, vărsături eterne și un ficat sau rinichi bolnavi până la vârsta de cinci ani. Puteți alege singuri feed-urile gata făcute, concentrându-vă pe preț și pe producător (interne și ieftine - la coșul de gunoi). Dacă aveți acasă un adorabil persan pufos sau un siberian solid, alegeți mâncare pentru a facilita îndepărtarea părului, astfel încât să nu se acumuleze firele de păr în stomacul animalului de companie..
Sfaturi generale:
  • Pentru a accelera schimbarea hainei, îndepărtați zilnic orice fir de păr. Deci nu vor intra în stomacul animalului și se vor împrăștia în apartament.-
  • dacă animalul dvs. mănâncă produse naturale, adăugați un complex de vitamine pe bază de ulei în dietă cu o lună înainte de începerea mutei sezoniere-
  • nu folosiți faguri cu dinți ascuțiți. Zgârieturile mici pe piele vor duce la iritații și la o vărsare crescută pe termen lung.
  • Distribuie pe rețelele de socializare:
    Așa arată
    » » Molting la pisici