Rasa de pisici cu picioare scurte

Pisici cu picioare scurteAstăzi este foarte dificil să găsești o persoană care să fie indiferentă față de animale. Acesta este probabil motivul pentru care, potrivit statisticilor, aproximativ 70% din case sau apartamente au animale de companie.. Ajută o persoană

luminează-ți singurătatea și dăruiește dragoste pe care nici oamenii vii nu o pot da. Unul dintre cele mai de dorit animale din casă este pisica. Din cele mai vechi timpuri, existau convingeri că acești prieteni mustați ai omului posedau puteri supranaturale..

De exemplu, ar putea să ia durerea stăpânului pentru ei înșiși, să vadă o activitate din altă lume și să protejeze casa de aceasta. Și se știe, de asemenea, că este firesc ca o persoană să aleagă totul extraordinar pentru sine și chiar pisicile se pot potrivi în mod ideal cu această descriere..

Acum vorbim despre unul dintre cei mai neobișnuiți reprezentanți ai familiei feline, și anume, pisicile cu picioare scurte. Rasa pisicii Munchkin, cunoscută și sub numele de pisica Dachshund, a câștigat o largă popularitate în întreaga lume datorită aspectului său extraordinar. Principalul lor atu este considerat a fi labe neobișnuit de mici pentru ochii noștri. În ciuda defectului lor, dacă îl poți numi așa, acești „gnomi” sunt mai mobili decât orice altă pisică. Se mișcă ca dihorii și nu stau într-un loc într-o secundă..

Povestea originii

Numele „munchkin” primit de aceste pisici de la micii bărbați mitici din poveștile Țării Oz. Istoria acestor animale unice începe în 1983, în SUA. Într-o seară, o locuitoare din Louisiana, Sandra Hochenedel, a găsit o minge mică de lână sub o dubă veche, abandonată. Era o pisică murdară, flămândă, cu picioare neobișnuit de scurte. Femeia a crezut că animalul era schilod din cauza condițiilor dure în care a existat înainte și a dus-o la ea acasă.

Curând s-a dovedit că pisoiul aștepta descendenți și absolut toți pisoii nou-născuți adoptaseră defectul mamei. Ziua în care copiii Blackberry (așa se numea pisica) s-au născut și au considerat momentul nașterii rasei Munchkin, iar bebelușii și-au moștenit picioarele scurte din cauza mutației naturale.

Descrierea rasei

Caracteristica pisicilor cu picioare scurteContemplarea reprezentanților această rasă evocă în toată lumea o paletă întreagă de emoții diferite - de la milă la pură încântare. Este foarte greu să-ți ascunzi zâmbetul la vederea unei creaturi atât de fermecătoare. Și chiar în ciuda faptului că standardul rasei nu a fost încă pe deplin determinat, îl veți recunoaște pe Munchkin de la o mie. Un cap lat, un nas mediu cu o ușoară deviere, urechi încrezătoare, înalte, o coadă ca o pană curgătoare și ochi frumoși asemănători unei nuci, iar fiecare culoare este profundă și unică.

Labe sunt principala caracteristică a acestei rase, care le separă de toate celelalte pisici. Sunt scurte, dar drepte. Și în ceea ce privește activitatea lor, munchkins nu sunt diferiți de o pisică domestică obișnuită. Greutatea cu picioarele scurte variază de la 2 la 6 kilograme, iar stratul strălucitor și neted este renumit pentru diferența de culori.

Deoarece speciile oricărui animal sunt împărțite în subspecii, merită de asemenea subliniat trei tipuri principale de munchkins:

 • Pitic.
 • Standard.
 • Ultrascurt.

Soiuri

Astăzi, pe lângă munchkins de rasă, există deja multe selecții vizate, adică o simbioză a două rase, dintre care una este cu piciorul scurt. Această încrucișare a acestor animale poate fi combinată într-un mic rating:

 1. Care sunt rasele de pisici cu labute scurteBambin - rezultat din încrucișarea lui Munchkins și canadianul Sphynxes, aceste pisici în miniatură și-au câștigat popularitatea datorită lipsei de păr și a prezenței micilor ciucuri grațioase pe vârfurile urechilor.
 2. Napoleon - numele vorbește de la sine. Un reprezentant mic, dar mândru și moral al genului său, ai cărui părinți sunt munchkins și exotici, a ieșit foarte pufos cu labe scurte îngrijite.
 3. Lemkin - pisoii, care în aspectul lor sunt similari cu miei, au adoptat gene de la aceleași pisici Munchkins și Selkirk Rex. Acești bebeluși cu părul creț sunt considerați unul dintre cei mai ușori reprezentanți ai încrucișării..
 4. Munchkin este, de fapt, o rasă pură de pisici cu picioare scurte și, în combinație, o pânză pentru creațiile de noi specii.
 5. Plictiseala - o caracteristică a acestor pisici este că picioarele lor din față sunt mai lungi decât picioarele din spate. Acești bebeluși au un singur dezavantaj, deoarece dacă îi încrucișezi cu reprezentanți ai oricărei alte rase, pisoii se nasc cu labele deformate..
 6. Dwelf sunt, din nou, pisicute fără păr, dar părinții lor au ales pentru ei, nu numai Munchkins și canadian Sphynxes, ci și Buclele americane. Există doar câteva astfel de exemplare în întreaga lume, dar animalele sunt foarte pasionate de temperaturile calde, iar urechile îndoite în spate arată doar magice.
 7. Singapore - acești locuitori din jgheaburile din Singapore au o culoare aurie deosebit de frumoasă și o formă rafinată a urechii.
 8. Minskin este un alt reprezentant al selecției Munchkins și Canadian Sphynxes, în care picioarele din față sunt mai scurte decât picioarele din spate și o coadă lungă, ascuțită ca un ac.
 9. Kinkalow - odată cu încrucișarea Munchkin și a American Curl, a apărut în această lume un bebeluș numit Kinkalow. Aceste animale sunt, de asemenea, foarte limitate în întreaga lume..
 10. . Skif-tai-don este ultimul și cel mai interesant dintre toți concurenții. Greutatea lor este cea mai mică dintre toți reprezentanții rasei și ne amintesc de Bobtails japoneze și pisici siameze, datorită culorii și cozii foarte scurte. Aceste pisici sunt neînfricate, așa că lăsarea lor în pace este destul de periculoasă..

Natura celor patru picioare

Este clar pentru toată lumea, că proprietarii animalelor lor de companie nu vor vorbi niciodată despre ele într-o lumină proastă. Proprietarii Munchkin sunt incluși în această listă și răspund într-un mod special despre colegii lor de cameră. Munchkins sunt considerați una dintre cele mai blânde și afectuoase pisici. În ciuda defectelor minore, sunt autosuficienți, inteligenți și veseli. Nu vă așteptați de la aceste cuties o mizerie în casă și vase rupte - pur și simplu nu pot face acest lucru. Se obișnuiesc cu ușurință cu oamenii noi din casă și, de asemenea, nu suferă de nevroze..

Obiceiuri extraordinare ale pisicilor

La fel ca toate creaturile pământești, chiar și focile au propriile lor ciudățenii. Ele vă vor ajuta să vă depășiți lenea și inconsecvența, deoarece toate lucrurile împrăștiate, le vor lua din ochii omului. De asemenea, acest mic farsă își respectă spațiul personal și îl cere de la tine. Deci, trebuie să obțineți puțin, o casă confortabilă pentru el.

Caracteristici de sănătate

Singura problemă a fetelor mici adorabile se numește lordoză, și anume slăbirea mușchilor vertebrali, din cauza căreia se scufundă în piept. Este dificil ca pisica să se miște din cauza presiunii coloanei vertebrale asupra organelor interne. Această boală este rară, dar este foarte dificil de tratat, deoarece nu este suficient dezvoltat. Prin urmare, experții vă recomandă să vizitați regulat medicul veterinar împreună cu animalul dumneavoastră..

Sfaturi de îngrijire

Păstrarea pisicilor cu picioare scurteIubirea pe care o primim ar trebui să fie dată și celorlalți. Și munchkins sunt în primul rând pisici care au propriile lor nevoi specifice. Acest bebeluș are nevoie de atenție și îngrijire. Așadar, pregătește-te pentru o pieptănare blândă a blănii, manipulări complexe cu spălarea pisicii și îngrijirea urechilor, ochilor și unghiilor. Cel mai important punct este toaleta - părțile laterale ar trebui să fie joase pentru a se potrivi animalului dvs. de companie. Aceste animale nu sunt gurmanzi speciali, dar dieta ar trebui, de asemenea, să fie monitorizată îndeaproape.. Un pic uscat este suficient pentru ei furaje sau carne naturală. Dacă urmați aceste sfaturi, atunci munchkins vă vor fi foarte recunoscători..

Gama de prețuri

Există puțini reprezentanți ai acestei rase, dar sunt foarte populare. Gama de prețuri începe de la 250 USD și, în funcție de exterior, poate ajunge la 800. Există posibilitatea ca, datorită unicității acestor cojocari, să fie oarecum problematic să obții animalele. Dar, crede-mă, după ce acest mic miracol îți va trece pragul casei cu labele, nu vei regreta niciodată..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rasa de pisici cu picioare scurte