Pisică americană cu păr scurt

American Shorthair este o rasă nativă cu adevărată independență felină și instincte excelente de vânătoare. Împreună cu Maine Coons, sunt considerați o comoară națională. Rasa nu este numeroasă și populară doar în SUA și Japonia. Aceste pisici sunt îngrijitoare în îngrijire, rezistente și nu foarte „vorbărețe”.

În plus față de combaterea dăunătorilor, au ajutat la reproducerea unor rase precum Ocicat, Maine Coon, Bombay, iar mai târziu de la ele au venit pisica americană cu păr scurt, cunoscută în întreaga lume sau pur și simplu exotică..

În Europa, Shorthairs-ul american a fost introdus pentru prima dată la London Show în 1871, dar nu a primit prea multă atenție. În timp ce în America, în 1934, la expoziția din New York, o pisică americană cu păr scurt, pe nume Mickey, a ocupat un onorabil loc secund, pierzând aurul în fața unui persan.

Odată cu apariția unui număr mare de pisici persane și angora importate, rasa și-a pierdut popularitatea de odinioară și a fost la un pas de dispariție completă. Au fost tratați ca niște pisici de curte obișnuite și au fost numiți pur și simplu „cu părul scurt domestic”. Din fericire pentru rasă, toate acestea s-au schimbat în 1965, când crescătorii au votat la unison să-și schimbe numele în „American Shorthair”.

În Rusia, rasa americană de pisici Shorthair nu este la fel de populară ca britanicii sau scoțienii, dar are în continuare propriul club, care își extinde granițele în fiecare zi..

Recenzie video a rasei americane de pisici cu păr scurt:

Descrierea rasei

Să începem cu o descriere a pisicii americane cu păr scurt: așa cum se vede în fotografie, de dimensiuni medii sau mari, cu un corp muscular puternic bine tricotat, oase bine dezvoltate, umeri largi, un piept voluminos, maxilare puternice.

Este o adevărată pisică de lucru care emană forță și se adaptează perfect în orice condiții. Pisicile cântăresc în medie între 4 și 5 kg, pisicile sunt puțin mai mari - 6-7 kg. Rasa este recunoscută oficial de către organizațiile internaționale felinologice ca pisica American Shorthair, descrierea rasei (standard) are doar diferențe minore.

Cap și bot

Capul este mare, rotunjit, cu obraji pronunțați și tampoane vibrissa (în special la pisici). Botul este dreptunghiular și lat. Urechile sunt proporționale, de dimensiuni medii, rotunjite la vârfuri și largi și deschise la bază. Situate aproape una de cealaltă, distanța dintre ele ar trebui să fie egală cu dublul distanței dintre colțurile interioare ale ochilor. Fruntea este ușor convexă. Nasul are aceeași lățime de-a lungul întregii lungimi, cu o ușoară depresiune în zona piciorului (trecerea de la frunte la bot). Fălcile sunt suficient de lungi și puternice.

Locuințe

Corpul părului scurt american este puțin mai lung (măsurat de la stern la crupă) decât în ​​înălțime (de la plăcuțe până la omoplați). Gâtul este muscular, de lungime medie. Membrele sunt grele, musculare, nu prea lungi. Paralel când este privit din spate. Picioarele sunt grele, cu tampoane masive, degetele de la picioare îndreptate înainte. Coada este grea la bază, de lungime normală, înclinându-se până la un vârf ascuțit, rotund.

Lână și culori

Stratul este foarte dens, dens și scurt, cu un strat bine dezvoltat. Părul exterior este strălucitor și gros, puțin mai lung decât părul pufos. Orice culoare este posibilă. Doar câteva vorbesc despre liniile de sânge impure și nu li se permite să concureze și să se reproducă: ciocolată, cerb, scorțișoară, violet, Tonkin și punct de culoare.

Potrivit paletei de culori admisibile, rasele European Shorthair și American Shorthair sunt foarte asemănătoare, culorile pot fi foarte diverse: o singură culoare, bicolor, tricolor, tabby. Tabby de marmură este cea mai cerută și mai scumpă culoare. În unele surse, culoarea poate fi găsită sub numele de "tabby", aceasta nu este o eroare, ei scriu doar diferit transcrierea cuvântului englezesc "tabby".

tabby american cu păr scurt

Caracter

Pisica Americană Shorthair are o dispoziție plăcută și confortabilă în multe feluri. Câteva secole de viață în condiții naturale dure au făcut-o independentă și independentă, dar în același timp este sociabilă și lacă cu oameni cunoscuți. Ea se adaptează rapid la ritmul vieții de familie și este suficient de inteligentă. Nu-i place atenția excesivă și se comportă discret.

Pisoii American Shorthair sunt foarte activi și energici, dar animalele adulte păstrează și nevoia de jocuri, au o pasiune pentru înălțimi, sărituri și vânătoare. Preferă să stea pe vârfurile copacilor și în casă pe dulapuri, rafturi pentru cărți și alte locuri înalte, unde le puteți observa întregul teritoriu. Dacă pisica are acces pe stradă, cu siguranță se va încânta prin prinderea rozătoarelor mici, a păsărilor și a insectelor.

American Shorthairs nu aparțin pisicilor „vorbărețe” și exigente, au întotdeauna ceva de spus și ceva de spus. Destul de des, cererile încep cu un „miau” liniștit.

Recenzii ale rasei

Oricine se gândește să cumpere un pisoi din această rasă ar trebui să ia în considerare faptul că sunt destul de rare și scumpe! În țările CSI, doar câteva pepiniere sunt angajate în reproducere, care se află în Mokva, Sudak și Kiev.
Pavel Litvinov, un renumit crescător de pisici americane cu păr scurt, proprietarul catedrei STALKER-BARS (Crimeea, Sudak) scrie despre trăsăturile distinctive ale rasei rare.

captură de ecran_1

Proprietarii de pisici CABG își împărtășesc impresiile:

screenshot_3

Desigur, după ce s-au maturizat, pisicile vor deveni mai liniștite, dar nu atât de mult încât doarme și mănâncă toată ziua..

screenshot_8Chiar și ca adulți, femeile americane își păstrează interesul pentru vânătoare, joacă și treburile casnice..

screenshot_7

Avizul experților asupra American Shorthair la CFA Show

American shorthair - rasă recenzie

Fiecare proprietar trebuie să păstreze un Shorthair american într-un apartament sau cu acces gratuit la stradă. Dacă se decide să lăsați animalul să meargă la plimbare, atunci acest lucru trebuie făcut numai după vaccinarea completă și tratamentul antiparazitar. De asemenea, ar trebui să vă gândiți la sarcina nedorită în viitor și să luați măsurile necesare..

Acasă, un american trebuie să aibă multe jucării. Problema cumpărării propriului pat este controversată, multe pisici preferă să doarmă acolo unde le-a plăcut și nu unde au fost așezate.

Pentru persoanele care sunt ocupate la locul de muncă și aleg o rasă care nu se va plictisi în mod individual singură, pisica americană Shorthair ar fi o opțiune bună, recenziile despre aceasta sunt în mare parte doar pozitive.

Îngrijire și dietă

Îngrijirea părului scurt american implică periajul regulat, de 1-2 ori pe săptămână și, uneori, în fiecare zi în timpul năpârlirii sezoniere. Ochii sunt spălați, urechile curățate și ghearele tăiate după cum este necesar. Haina ei de blană nu are nevoie de scăldat regulat. Dacă un pisoi nu este învățat să procedeze igienic încă din copilărie, atunci o pisică adultă americană cu păr scurt va arăta în mod necesar caracter și nu din partea cea mai bună.

La fel ca orice pisică, American Shorthair este recomandat să fie hrănit fie cu alimente profesionale uscate și umede, fie cu produse naturale. În orice caz, animalul de companie trebuie să primească toți nutrienții, vitaminele și mineralele necesare. Pisicile mici sunt hrănite de până la 5 ori pe zi, de la 6 luni la un an - de 3 ori, iar pisicile adulte sunt de obicei hrănite de 2 ori pe zi. Cantitatea de furaje depinde de sexul, greutatea și starea fiziologică a animalului..

American Shorthairs sunt predispuși la supraalimentare, ceea ce duce la obezitate și probleme de sănătate conexe.

Boli

Pisicile americane cu păr scurt sunt puternice și rezistente, cu o constituție puternică și o imunitate bună. Cu toate acestea, unele linii au o predispoziție ereditară la o serie de boli:

  • Cardiomiopatia hipertrofică (boală cardiacă ereditară);
  • Displazia articulației șoldului;
  • Boala de rinichi cu chisturi multiple;
  • Cheratita nesupurativă sau cheratita degenerativă cronică apare numai la American Shorthaired, siamez și persan. Se tratează exclusiv prin intervenție chirurgicală.

Speranța de viață în medie 15-16 ani.

Pisică americană cu păr scurt în fotografie

Prețul și selecția unui pisoi

Crescătorii încep să enumere pisoii de vânzare la diferite vârste, dar uneori încep să-și rezerve bebeluși chiar înainte de a se naște. Puteți vizita mai multe expoziții în prealabil și puteți vorbi cu proprietarii pisicilor americane Shorthair, recenziile vă vor ajuta să decideți despre cattery.

Se recomandă să ia un pisoi nu mai devreme de 12-16 săptămâni, până la această vârstă are nevoie de îngrijire maternă și comunicare cu frații și surorile. La o lună și jumătate, bebelușul este deja suficient de puternic pentru a se muta într-o casă nouă, de regulă, el este deja obișnuit cu tava și mănâncă independent.

Cât costă o pisică americană cu păr scurt

Prețul depinde de nivelul creșei, de clasa bebelușilor și de părinții lor și variază între 400-1000 de dolari. Prețul este, de asemenea, influențat de sexul pisoiului, pisica americană Shorthair este puțin mai scumpă, prețul pisicilor din aceeași așternut poate fi ușor mai mic. Când cumpărați un pisoi, merită să vă amintiți că micuțul arată ca pisoi obișnuiți și cât de mult va fi o pisică de rasă scurtă americană nu poate fi determinată dintr-o singură fotografie.

Prețurile pisicii americane cu păr scurt la Moscova

Crescătorul trebuie să furnizeze un pașaport metric și veterinar pentru pisoiul selectat. Metrica este ulterior schimbată în pedigree, iar vaccinările și deparazitarea sunt notate în pașaportul veterinar.

Fotografii

pisoi american shorthair

pisică americană cu păr scurt

Par scurt american

Imagine americană cu păr scurt

îngrijirea părului scurt american

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisică americană cu păr scurt