Cele mai rare rase de pisici cu fotografii

Rase de pisiciRasele rare de pisici includ nu numai rasele recent crescute care nu s-au răspândit încă, ci și cele care există de mult timp. Astăzi, există multe rase antice care au fost uitate nemeritat, motiv pentru care erau pe cale de dispariție.. Peste zece rase rare și unice

.

Cea mai rară rasă

În întreaga lume, firul american Wirehaired este mai puțin frecvent. A coborât dintr-un pisoi găsit accidental la o fermă lângă New York. Haina lui era foarte neobișnuită și avea o structură complet incomparabilă cu blana altor pisici. Acest pisoi unic a fost crescut cu American Shorthair, rezultând o nouă rasă, care este American Wirehaired.

Crescătorii au început să se reproducă cea mai rară rasă de pisici în 66 al secolului XX, standardul său preliminar a fost recunoscut oficial în anul următor. A fost nevoie de mai mult de zece ani de muncă pentru a înregistra titlul de campion al acestei rase. Până în prezent, firul american cu păr sârmă era recunoscut doar în Canada și SUA..

Trăsăturile distinctive ale rasei sunt haina sa, care seamănă cu blana de astrahan are următoarele caracteristici:

 • creț,
 • subţire,
 • greu.

Pisica este de dimensiuni mici, cu ochi mari și aurii pe un bot rotund și scurt. Urechile ei sunt de dimensiuni medii, rotunjite. Coada este de asemenea mică și are vârful îngust. Pisica este liniștită și calmă. Se înțelege bine cu copiii și alte animale de companie. Suportă absența îndelungată a proprietarilor.

Rase rare de pisici cu fotografii și nume

Cea mai rară rasă americană cu fir fir poate fi găsită doar în Statele Unite. Dar există alte rase rare în lume, dintre care există multe, nu sunt răspândite în lume. Acestea includ următoarele tipuri.

Van turcesc

Rasa și-a luat numele datorită lacului turc Van. Aici a fost găsită pentru prima dată. Această rasă aparține vechilor, în jurul ei planează multe legende și secrete. A apărut în Europa pentru o lungă perioadă de timp, dar au început să o reproducă activ abia în anii 50 ai secolului XX. Multă vreme, rasa a fost considerată experimentală și abia în anii 70 a fost recunoscută de europeni și puțin mai târziu de americani.

Trăsăturile distinctive ale Vanului turcesc sunt:

 • ochii ei. De obicei, unul este albastru și celălalt este auriu. Dar în cadrul standardului, este permisă o singură culoare..
 • chingi mari între degetele de la labele din față, ceea ce explică dragostea pisicii pentru apă.

Reprezentanții rasei sunt pisici mici, fragile. Au ochi mari, urechi mari și o coadă lungă și pufoasă. Le place să fie răutăcioși și sunt foarte mobili. Sunt voluntari și au nevoie de o atenție constantă, foarte supărați dacă sunt luați în brațe. Sunt calmi în raport cu copiii, iubesc foarte mult natura, nu sunt contrari înotului și pescuitului, ceea ce fac bine.

Elf

Cele mai neobișnuite pisiciA apărut ca urmare a traversării Curlului și Sfinxului. Acest eveniment a avut loc în SUA (2006). Înregistrat oficial un an mai târziu. Rasa își datorează numele unui personaj fabulos care arată.

Pisica este subțire și grațioasă, îi lipsește complet părul. Mărime medie, corpul este de tip slab, are urechile spate mari și îndoite, precum și pielea groasă într-o cutie. Ochii pisicii sunt de culoare mare, de culoare alun deschis. Trăsăturile distinctive ale rasei includ:

 • urechi neobișnuite,
 • lipsa mustaței și a sprâncenelor.

Elful are un caracter amabil și afectuos, este sociabil și iubește copiii și alte animale. Foarte atașat de proprietar, nu suportă singurătatea.

Californian strălucitor

O pisică din această rasă a apărut ca urmare a numeroaselor experimente. Crescătorii au încrucișat diferite rase: Siamez, American Shorthair, Abisinian, Britanic și Angora. În final, au vrut să obțină o pisică care seamănă cu un ghepard regal, dar care nu are o dispoziție sălbatică. Lucrarea a început în anul 71 al secolului XX, finalizată 10 ani mai târziu. În 1987, în SUA a fost recunoscută și înregistrată oficial..

Rasă strălucitoare din California se remarcă prin mărimea și rezistența mare. Are o haină scurtă și groasă, care seamănă cu un jaguar sau o culoare leopardă. Botul este oval cu pomeți înalți. Ochii sunt mari, înclinați, urechile de dimensiuni medii sunt rotunjite la capete. Coada este groasă și lungă, vârful său este întunecat.

Pisicile sunt foarte active și mobile, deci necesită plimbări lungi. Le place să comunice cu alte animale, se disting printr-un caracter amabil..

Burmilla

Descrierea unei rase rare de pisiciUn alt nume este argintul birmanez. A fost obținut din cauza unei traversări accidentale a unei pisici birmane și a unei chinchile persane. Rasa a fost crescută în 1981 în Anglia. Burmilla a fost recunoscută oficial abia în 94 al secolului XX..

Animal mic, haina este scurtă și subțire, de culoare argintie sau crem, cu un substrat alb dens. Picioarele din față sunt puțin mai scurte decât picioarele din spate. Botul este scurt, cu nasul roșiatic, mic "obrajii". Urechile înclinate înainte. Ochii sunt verzi sau aurii, mari, de formă ovală.

Pisica are un caracter amabil și echilibrat, loial proprietarului, iubește să comunice, dar tolerează singurătatea calm. Le place atenția, se înțeleg cu alte animale.

Kao mani

Această rasă aparține foarte vechi, este o comoară națională a Thailandei. S-a întâmplat cu foarte mult timp în urmă, istoria datează de secole în urmă. Numele tradus din thailandez înseamnă "perlă albă". A apărut recent în Europa și SUA și încă nu sa răspândit. Această pisică este una dintre cele mai scumpe din lume..

Kao-mani este de mărime medie și are o blană scurtă, albă. O pisică frumoasă și grațioasă are ochi mari, adesea multicolori. Are un ochi galben auriu, celălalt albastru. Persoanele cu aceeași culoare a ochilor sunt destul de frecvente. Botul în formă de pană are o frunte convexă. Urechile pisicii sunt mici, picioarele sunt puternice, de dimensiuni medii..

Pisica este jucăușă și inteligentă, poate fi dresată, foarte atașată de proprietar. Pisicile cu ochi albaștri sunt adesea surzi.

Singapore

Caracteristicile raseiRasa a apărut ca urmare a încrucișării Pisici birmaneze cu specii care au venit în SUA din Singapore în 75 al secolului trecut. Crescătorii au fost interesați atunci de dimensiunile reduse ale călătorilor și de culoarea lor neobișnuită. Singapore a fost înregistrată oficial în 84 al secolului XX.

Pisica este destul de mică, greutatea unui adult este de abia trei kilograme. Are un corp subțire și grațios, cu părul scurt, care se potrivește perfect cu el. Coada este lungă și subțire. Ochii sunt în formă de migdale, înclinați. Urechile mari se întorc puțin.

Rasa este o comoară națională din Singapore, prin urmare exportul său din țară este limitat.

Pisicile sunt afectuoase și încrezătoare, adoră să sară și sunt foarte mobile. Iubesc copiii și sunt foarte atașați de proprietar, se înțeleg cu alte animale de companie. Poate fi în poziție mult timp "suport pentru piciorul din spate".

Napoleon

Rasa a fost crescută recent și este de interes. A fost obținut prin încrucișarea unui munchkin cu picioare scurte cu o pisică persană. Napoleon este un persan pitic cu picioare scurte. Ideea creșterii acestei specii aparține unui crescător de câini american, s-a întâmplat în 95 al secolului trecut.. Mult timp al lui Napoleon nu a fost recunoscută ca o rasă independentă, doar 10 ani mai târziu, rasa a fost înregistrată oficial în SUA.

O caracteristică a rasei este dimensiunea sa în miniatură. Un animal adult nu cântărește mai mult de 2 kg. Există două tipuri de Napoleoni:

 • picior scurt (extrem),
 • cu picioare lungi (clasic).

Botul acestei specii arată ca un persan sau exotic, dar nu există o aplatizare puternică. Coada este lungă și pufoasă. Paltonul este lung și scurt. Aceasta este o creatură foarte drăguță și drăguță. Personajul este afectuos și amabil, foarte încrezător și loial proprietarului. Se caracterizează prin răbdare, se adaptează rapid la mediu, iubesc copiii.

Ragamuffin

Clasificarea raselor de pisiciSpecia a apărut în SUA ca urmare a traversării unei pisici de curte cu o păpușă americană. La mijlocul anilor 70 ai secolului trecut, rasa s-a format în cele din urmă cu numele "heruvim", cu toate acestea, ulterior i s-a dat un nume diferit "ragamuffin", care înseamnă "ragamuffin". Rasa a fost înregistrată oficial în 2003.

Aceasta este o pisică mare, care ajunge la 8-10 kg, corpul său este rotunjit, haina este moale, groasă de lungime medie. Seamănă cu o păpușă ca aspect, dar diferă într-o varietate de culori. Botul este rotund, de mărime medie, cu obraji mici. Ochii sunt ovali, mari. Picioarele din față sunt puțin mai scurte decât picioarele din spate. Coada este foarte lungă și pufoasă.

Animalul este jucăuș și afectuos, are o înțelepciune rapidă și un caracter calm. Ușor de antrenat și arată afecțiune pentru proprietar. Sunt complet absenți instinctele de vânătoare, nu știu cum să te aperi.

Bombay

Crescătorii din 1958 au venit cu ideea de a crea o adevărată panteră miniaturală care să poată trăi acasă. Pentru a face acest lucru, aveau nevoie de o pisică birmană maro și de un păr negru american. Sarcina a fost finalizată la sfârșitul anilor 60 ai secolului XX. O rasă separată s-a distins printr-o haină scurtă neagră strălucitoare și ochi galbeni. În aparență, seamănă cu panterele sălbatice din India. Rasa a primit înregistrarea oficială în SUA în 1976.

Reprezentanții speciei se disting printr-un corp muscular puternic, părul lor este scurt, bogat în culoarea neagră. Botul este rotund și mare. Ochii sunt de formă rotundă, de dimensiuni mari, de culoare aurie strălucitoare. Coada este mică și subțire.

În ciuda aspectului său puternic Pisica Bombay are o natură blândă și docilă. Iubește toți membrii familiei fără priorități și se înțelege bine cu animalele de companie. Pisica este activă și sociabilă, nu poate fi singură.

Munchkins

Pisici Manchikin acasăRasa provine de la o pisică rătăcită cu picioare scurte care a fost găsită accidental într-un stat american. Pisoii nou-născuți au moștenit această trăsătură a mamei lor. Această rasă interesantă obținut de la încrucișarea cu pisici domestice învechite. În SUA, în 85, Munchkins au fost înregistrați oficial ca rasă independentă..

Aceste pisici neobișnuite se disting prin picioare foarte scurte. În acest sens, ei sunt chiar numiți pisici teckel. Rasa are trei tipuri:

 • standard,
 • pitic,
 • picioare foarte scurte.

Există, de asemenea, munchkins cu părul lung și cu părul scurt. Pisicile sunt mici, dar puternice și musculare. Au o haină luxuriantă și groasă, ochi mari și un bot triunghiular grațios. Prin natura lor, munchkins sunt jucăuși și sociabili. Arătați loialitate față de proprietar, iubiți copiii și înțelegeți-vă cu alte animale. Au nevoie de plimbări în natură, deoarece, în ciuda picioarelor scurte, sunt foarte mobili și aleargă repede.

Nibelung

Această rasă - un fel de pisică albastră rusă, se deosebește de ea prin părul lung. A apărut la începutul secolului al XX-lea, dar pentru o lungă perioadă de timp nu a fost recunoscută ca o rasă oficială. Crescătorii americani au obținut statutul oficial pentru Nibelung numai în 87 al secolului trecut..

Nibelungul aparține unor animale foarte rare și frumoase. Dimensiunea sa este medie, ochii sunt ovali mari, urechile sunt mici, rotunjite. Coada este lungă și pufoasă. Cartea de vizită a rasei este o haină subțire, lungă, de culoare albastru pal, cu o haină argintie și un strat gros..

Caracterul acestei pisici este independent și mândru, nu le plac străinii, dar se înțeleg bine cu alte animale. Ei cer atenție și consideră că o singură persoană este stăpânul lor. Știu să vâneze bine.

Sunt prezentate unele dintre pisicile foarte rare, dintre care există multe. Toate sunt neobișnuite și unice în felul lor.. Este foarte dificil să cumperi o astfel de rasă, nu numai din cauza prețului său scump, ci și din cauza lipsei unei distribuții largi între ruși..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cele mai rare rase de pisici cu fotografii