Top 10 cele mai frumoase rase de pisici

Când o persoană decide să cumpere un pisoi, prima întrebare care i se pune este ce rasă este mai bine să aleagă? După cum arată practica, majoritatea oamenilor aleg pisicile pe baza aspectului animalului de companie. Trăsăturile de caracter, abilitățile intelectuale și sănătatea joacă de obicei un rol secundar..

În ciuda faptului că frumusețea pisicii este un concept subiectiv, există încă rase de pisici care sunt recunoscute ca fiind cele mai frumoase..

Criterii de frumusețe

Nu există criterii unice pentru evaluarea frumuseții pisicii, deoarece acestea diferă în funcție de standardele unei anumite rase. De exemplu, atunci când se evaluează aspectul Maine Coon și Scottish Fold, acești parametri vor diferi foarte mult, deoarece reprezentanții acestor rase diferă în ceea ce privește fizicul, lungimea hainei, structura capului, forma ochilor și a urechilor..

Frumusețea este diferită pentru toată lumea
Frumusețea este diferită pentru toată lumea

În general vorbind, frumusețea animalelor de companie cu blană este cel mai adesea evaluată în conformitate cu următoarele criterii:

 • fizic - o pisică adevărată trebuie să fie grațioasă, musculară, atletică și suficient de flexibilă;
 • densitatea și lungimea lânii;
 • forma capului, înălțimea și poziția urechii. Tot la expoziții se evaluează înălțimea frunții, severitatea bărbiei, structura obrajilor;
 • dimensiunea, forma, culoarea și amplasarea ochilor;
 • structura și lungimea cozii.

La expozițiile profesionale, evaluarea frumuseții unui animal se efectuează, de asemenea, ținând cont de următorii parametri:

 • animalul de companie ar trebui să aibă blană curată și strălucitoare, fără încurcături;
 • absența zonelor fără păr pe piele;
 • animalul de companie nu trebuie să aibă paraziți;
 • pisica trebuie să aibă o mușcătură corectă și dinți buni;
 • ghearele trebuie tăiate scurt;
 • ochii trebuie să fie curați și limpezi;
 • greutatea animalului.

Un alt parametru important prin care frumusețea este judecată este comportamentul calm. Dacă un animal de companie se comportă neliniștit, nu permite pieptănarea, zgârieturile sau mușcăturile, poate fi chiar descalificat, indiferent de aspect..

În ceea ce privește cele mai frumoase rase de pisici, această listă include:

 1. Maine Coon. Reprezentanții acestei rase sunt de dimensiuni mari (greutatea poate ajunge la 12-15 kg) și seamănă în exterior cu un râs. Al doilea nume al lor este „pisică raton”, care a fost obținută pentru culoarea sa neobișnuită. Aceste animale de companie au părul lung, coada pufoasă și urechile cu ciucuri la capăt. În ciuda aspectului lor „sălbatic”, Maine Coons sunt pisici afectuoase și prietenoase. Sunt curioși și foarte activi. Aceste pisici se înțeleg bine cu copiii și alte animale de companie. Deoarece Maine Coons adoră o distracție activă și necesită mult spațiu, este recomandat să le aveți pentru familiile care locuiesc în case private.
Maine Coon
Maine Coon
 1. Papusa de carpa. Literal, numele rasei este tradus prin „păpușă de cârpă”. Aceste pisici au primit acest nume din cauza tonusului muscular redus și a capacității de relaxare completă în mâinile unei persoane. Rasa este cunoscută pentru haina pufoasă, moale, ochii albaștri și dimensiunile mari. Ragdoll este o pisică foarte afectuoasă și amabilă, care iubește și este atât de atașată de proprietar încât nu își va elibera niciodată ghearele asupra lui. Astfel de animale de companie au un caracter „cățeluș”. Se vor întâlni cu proprietarul la prag și îl vor urmări peste tot, ca niște câini de pază.
Papusa de carpa
Papusa de carpa
 1. Scoțian cu urechi. Această rasă de pisici a fost recunoscută oficial în 1961. Trăsătura sa distinctivă sunt urechile scurte, care sunt puternic apăsate pe craniu. Aceste pisici au o constituție destul de puternică, un spate larg și un cap mare. Greutatea medie a scoțienilor este de 7 kg. Întrucât scoțienii au ochi mari și botul ușor aplatizat, au un aspect desenat și sunt recunoscuți ca una dintre cele mai drăguțe pisici. Reprezentanții acestei rase sunt activi și jucăuși, se comportă prietenos față de toți membrii familiei.
Scoțian cu urechi
Scoțian cu urechi
 1. Neva Masquerade. O încrucișare între o pisică siameză și o pisică siberiană. Pisicile de mascaradă sunt considerate unele dintre cele mai pufoase din lume. Au o haină groasă și lungă, ochi albaștri sau albaștri mari, de dimensiuni mari și culoare neobișnuită. Botul, urechile, labele și coada sunt întotdeauna mai întunecate decât culoarea principală. Aceste animale au urechi destul de mari, orientate spre înainte, la capătul cărora pot exista ciucuri. Capul și membrele sunt proporționale cu corpul. Caracterul pisicilor mascarate este pe deplin în concordanță cu aspectul lor: sunt animale afectuoase, amabile și loiale.
Neva Masquerade
Neva Masquerade
 1. Somalia. O rasă de pisici de rasă artificială, cu părul semi-lung. Strămoșii pisicii somaleze erau abisinienii și Angora turcească. Pisicile din această rasă au cel mai adesea o culoare roșie și o coadă lungă și pufoasă, prin urmare, seamănă foarte mult cu galbenele. Au un corp mic, dar bine dezvoltat, cu mușchi flexibili, un cap în formă de pană cu ochi mari verzi sau chihlimbar. În ciuda veseliei și caracterului activ, seara pisica somaliană se va culca fericit în brațele proprietarului și se va bucura de mângâieri. O altă caracteristică a acestor pisici este că foarte rar miaunează..
Somaleză
Somaleză
 1. Bucla americana. Această rasă din America de Nord provine de la pisici domestice obișnuite și prezintă urechi. Bucla americană are un corp alungit, puternic, un cap mare și o coadă lungă și pufoasă. Paltonul poate fi lung sau scurt. Cea mai comună culoare este dungată, pătată, gri, tricolor. Aceste pisici au un caracter vesel și răutăcios, în timp ce iubesc toți membrii familiei și sunt infinit loiali proprietarului lor..
Bucla americana
Bucla americana
 1. Bengaleză. Este considerată nu numai una dintre cele mai frumoase rase, ci și una dintre rasele mai scumpe. Pisica din Bengal are un aspect neobișnuit și are o culoare neobișnuită, ca un leopard. Bengalii au un corp grațios și suplu, cu membrele lungi și coada. Ochii portocalii strălucitori merită o atenție specială, care emit o strălucire neobișnuită pe timp de noapte. Pisicile bengaleze sunt autosuficiente și aristocratice. Aceste animale de companie nu le plac zgomotul puternic și intruzivitatea, deci nu sunt recomandate familiilor cu copii..
Bengaleză
Bengaleză
 1. Angora turcească. Este considerată una dintre cele mai vechi rase de pisici cu păr lung, a căror patrie este Turcia. Angora sunt pisici foarte vii și agile, care se disting prin caracterul lor inteligent și sociabil. Aceste animale adoră să se joace și să petreacă timp în curte, dar, dacă este necesar, pot sta liniștiți la picioarele proprietarului, urmărind ce se întâmplă. Avantajul acestor animale de companie este că se adaptează cu ușurință la orice condiții..
Angora turcească
Angora turcească
 1. Bombay. Este considerată una dintre pisicile cu cei mai frumoși ochi. În exterior, Bombay seamănă cu o panteră mică - pisica are părul negru neted și ochii mari de chihlimbar. O trăsătură distinctivă a acestor animale de companie este o culoare complet neagră, cu un luciu metalic, fără dungi, pete și alte incluziuni. Bombayurile se disting prin flexibilitatea, plasticitatea și caracterul lor particular, care le conferă o asemănare neobișnuită cu un animal sălbatic..
Bombay
Bombay
 1. siberian. Blana lungă și groasă, cu guler pufos, este mândria siberienilor. Reprezentanții acestei rase sunt de dimensiuni mari (greutatea lor poate ajunge la 10 kg) și au un strat dens, datorită căruia suportă cu ușurință înghețuri severe. Pisicile siberiene au o sănătate bună, inteligență dezvoltată și abilități excelente de vânătoare.
siberian
siberian

Atenţie! Costul mediu al pisicilor de rasă pură variază între 800 și 1500 USD.

Domnișoara „Cea mai frumoasă pisică din lume”

Multe animale de companie pufoase au intrat în Cartea Recordurilor Guinness, inclusiv pisica cu cel mai lung trunchi, pisica cu cel mai lung păr și pisica cu cea mai lungă viață. Dar nimeni nu a primit titlul „Cea mai frumoasă pisică din lume”. Acest lucru se datorează faptului că frumusețea este un concept subiectiv. Evaluând aspectul unui anumit animal de companie, este puțin probabil că va fi posibil să se ajungă la un consens, deoarece fiecare persoană are propriul său concept de frumusețe.

Neoficial, cel mai frumos animal de companie pufos este pisica Kobe, care s-a născut în 2015. Acest britanic se distinge printr-o haină albă ca zăpada, dar mândria sa principală sunt ochii albastru închis cu margini negre strălucitori. Aspectul acestei pisici este atât de perfect încât mulți îl consideră un merit al Photoshop-ului..

Concluzie

Nu există pisici urâte. Dar unele dintre ele sunt atât de bune încât este imposibil să-ți iei ochii de la ele. În ceea ce privește alegerea rasei, atunci trebuie să alegeți cel mai frumos pisoi, pornind doar de la preferințele individuale..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Top 10 cele mai frumoase rase de pisici