Furminator pentru pisici: un gadget indispensabil pentru îngrijire și îngrijire la domiciliu

Furminator pentru pisici

Un furminator de pisici este un instrument la îndemână care vă permite să scăpați de părul de pisică inutil în timpul năpârlirii. La urma urmei, îngrijirea animalelor și întreținerea corespunzătoare sunt responsabilitățile fiecărui proprietar de animale de companie.

Acest lucru este valabil mai ales pentru proprietarii de pisici cu păr lung, cum ar fi: papusa de carpa, pisică chinchilla, pisica norvegiana de padure, persană, pisica somala, Neva Masquerade, Pisică siberiană, bobtail Kuril, Maine Coon și multe altele.

Desigur, nu va fi posibil să scăpați complet de prezența lânii, ci să reduceți volumele situate în locuri inutile - poate prin utilizarea regulată a unui furminator.

Dacă sunteți interesat să vă uitați la pisica crescută în sine și să aflați istoria acesteia, vă recomandăm să citiți articolul https://kot-pes.com/samyy-zarosshiy-kot-v-mire/

Furminator pentru pisici

Iată câtă lână poate fi pieptănată în loc să se întindă prin casă.

Piața produselor conexe pentru îngrijirea și întreținerea animalelor îi place pe iubitorii prietenilor noștri mai mici cu dispozitive noi care fac un astfel de cartier plăcut și fără probleme. Unul dintre aceste gadgeturi a înlocuit tradiționalele perii de păr și tot felul de pieptene pentru pisici și câini.

Furminator nu este o soluție inovatoare, ci doar un analog mai avansat al unor obiecte familiare precum: un pieptene pentru pisici și câini, o perie și un pieptene obișnuit.

La urma urmei, eficiența de utilizare și senzațiile plăcute la un animal sunt principalele criterii prin care sunt selectate produsele de îngrijire. Prezența unui astfel de obiect ca furminator pentru pisici, nu numai în arsenalul unui îngrijitor profesionist, ci și acasă, îi va ajuta pe proprietari în lupta împotriva consecințelor năpârlirii..

Ce este un furminator și de unde îl puteți cumpăra

Furminator pentru pisici este un pieptene cu o lamă specială realizată din oțel puternic, datorită designului său special, în timpul utilizării, toți morții, căptușeala care se încadrează sunt pieptănate, dar firele de păr nu sunt deteriorate.

Puteți cumpăra un furminator pentru pisici atât pe internet, cât și la cel mai apropiat magazin de animale de companie. Nu există probleme cu sortimentul și ofertele. Dar cum să alegi un dispozitiv?

Numeroase recenzii ale îngrijitorilor profesioniști și ale proprietarilor simpli de pisici cu patru picioare care folosesc acest gadget atât pentru îngrijirea pisicilor cu părul lung, cât și pentru cele cu părul scurt, vor ajuta la determinarea dimensiunii și a modelului său.

De asemenea, puteți primi sfaturi de la medicul veterinar sau vânzătorul de animale de companie.

Furminator pentru pisici

Modelul original al dispozitivului

Avantajele furminatorului

 • Materialul din care este fabricată lama furminatorului nu se epuizează în timp. O singură achiziție a unui astfel de gadget înlocuiește utilizarea a 20 de combinatoare obișnuite cu același rezultat. Comparând prețul unui furminator și a 20 de combiere, este ușor să observăm o diferență semnificativă în favoarea know-how-ului.
 • Modul special de îndepărtare a părului facilitează periajul. La urma urmei, de la acest dispozitiv nu trebuie să alegeți lână ca dintr-o perie cu mâinile, fiind permanent distras.
 • Siguranța în timpul utilizării este un plus special în utilizare. Furminator pentru pisici este capabil să scoată ușor stratul mort de păr fără a deteriora sau tăia părul de gardă viu.
 • Eficacitatea în timpul aplicării este aceeași atât pentru pisicile cu părul lung, cât și pentru cele cu părul scurt.
 • Îngrijire profesională. Utilizarea acestui tip de perie pentru pisici favorizează o distribuție uniformă a grăsimii, care permite stratul pisicii să rămână strălucitor și neted..
 • Acest tip de pieptene ajută la accelerarea procesului de vărsare la pisici..

Dacă părul pisicii dvs. cade și se formează pete chele, vă sfătuim să citiți articolul https://kot-pes.com/u-kota-vipadaet-sherst/

Furminatorii pentru pisici sunt populari printre iubitorii de pisici din întreaga lume. Furminator a venit în țările CSI relativ recent.

Important! Medicii veterinari din întreaga lume recomandă cu tărie utilizarea acestui tip de pieptene și analogii săi pentru curățarea părului animalelor. Deoarece utilizarea acestui dispozitiv ajută la monitorizarea sănătății pisicilor și câinilor și oferă, de asemenea, îngrijire profesională pentru animale chiar acasă.

Furminator pentru pisici

Acest blană nu se poate descurca fără pieptănare

Soiuri Furminator

La fel ca toate ideile interesante, noi și populare, furminatorul, sau mai bine zis, modelul său original, a fost plagiat. În consecință, prețul produselor este diferit..

Toată lumea care dorește să aibă un gadget atât de necesar acasă ar trebui să își continue capacitățile atunci când cumpără. Și merită să ne amintim că nu întotdeauna ieftin înseamnă rău.

Furminatori pentru pisici, există două modele:

 • Clasic;
 • Deluxe.

Atât modelele clasice, cât și cele de lux sunt de înaltă calitate. Singura diferență constă în materialele pentru fabricarea și ergonomia mânerului.

Modelul clasic este mult mai vechi, trebuie să scoateți șase din el cu mâna.

Modelul de lux are un buton-injector, cu ajutorul căruia cei șase zboară de pe creastă.

Modelele diferă prin lățimea pieptenei lor.

Întrucât inițial furminatorul este ideea unui brand care produce produse pentru îngrijirea animalelor, uneori producătorii de alte mărci folosesc cuvântul tundere pentru a denumi un gadget similar..

Există astfel de modele de dispozitive:

 • Pentru pisoii mici, cu o lățime de faguri de 3,2 cm.
 • Pentru animalele care cântăresc între trei și cinci kilograme, cu o lățime de pieptene de 4,5 cm.
 • Pentru rasele care cântăresc mai mult de cinci kilograme, cu o lățime de creastă de 6,8 cm. Acest model este perfect pentru cele mai mari rase de animale de companie..

Dacă sunteți interesat să citiți lista celor mai mici rase de pisici, vă recomandăm să citiți următorul articol: https://kot-pes.com/samaya-malenkaya-poroda-koshek/

Furminator pentru pisici

Furminatorii sunt disponibili cu lățimi diferite ale lamei (pentru pisici mari, pentru rase mai mici, pentru pisoi)

Fiecare tip de dispozitiv este proiectat în două tipuri. Primul, pentru rasele cu păr lung, în care dinții sunt mai lungi decât în ​​al doilea model, conceput pentru părul scurt.

Important! Înainte de utilizare, asigurați-vă că citiți instrucțiunile de utilizare de pe ambalaj și examinați cu atenție animalul.

Tehnica furminatorului

Regulile de bază, a căror respectare atunci când utilizați acest obiect gadget va proteja animalul și proprietarul de consecințele neplăcute sunt după cum urmează:

 • Trebuie să verificați cu atenție corpul pisicii pentru răni sau diverse erupții cutanate. Nu ar trebui să fie.
 • Simțiți și îndepărtați toate încurcăturile de pe haina animalului de companie. Acest lucru se poate face cu un tăietor special pentru guler..
 • Spălați și uscați blana animalului. Utilizarea unui astfel de pieptene pe lână umedă este strict interzisă..
 • Efectuați pieptănarea lânii numai în funcție de creșterea acesteia. Nu vă grăbiți și apăsați pe instrument.
 • Îndepărtați ușor părul din burtă, picioare și din jurul organelor genitale ale animalului. Graba și neglijența pot fi dăunătoare.

Furminator pentru pisici

Trebuie să folosiți cu atenție furminatorul, ghidându-l de-a lungul creșterii și nu împotriva bobului

Cât de des să folosești furminatorul

Veterinarii și îngrijitorii recomandă utilizarea instrumentelor de tăiere și periere de două până la trei ori pe lună, toamna și primăvara. Acest lucru se explică prin faptul că, în timpul anotimpurilor indicate, mutarea se intensifică și este necesar să îndepărtați lână cât mai mult posibil..

Vara, se recomandă utilizarea pieptenei nu mai mult de o dată pe lună și jumătate. Perioada de vărsare agravată dispare, dar animalul de companie are încă nevoie de prevenirea și îndepărtarea reziduurilor de blană - acest lucru va facilita cele mai fierbinți zile de vară.

Iarna, aceasta poate fi o acțiune preventivă o singură dată la începutul iernii. Dacă aveți un animal de companie cu părul scurt, fără semne evidente de năpârlire, atunci medicii veterinari nu recomandă utilizarea furminatorului de mai mult de 8 ori pe an.

De ce este important să folosiți un furminator: recenzii și statistici

Viața pisicii și confortul casei tale vor fi îmbunătățite odată cu introducerea instrumentului de pieptănat. Cercetările au arătat că ajută:

 • Reduceți pierderea părului de companie la 94%
 • Îmbunătățiți aspectul hainei
 • Nu răniți firele de păr vii în blana animalului, îndepărtând ușor cele moarte
 • Oferiți îngrijire pisicii de salon acasă.

Acum, să vorbim despre exemple de utilizare a dispozitivului pe anumite rase..

Furminator pt Pisici britanice este la fel de necesar pentru menținerea unui aspect frumos ca o ceremonie de ceai pentru locuitorii țării cu același nume.

Britanicii sunt considerați cea mai curată rasă de pisici. Ei petrec mult mai mult timp curățându-și blana decât alte feline domestice. Dar, totuși, aceste „pisici de pluș” nu se pot descurca fără ajutorul proprietarului.

Folosirea unui furminator le va face viața mult mai ușoară și va aduce multă plăcere, deoarece britanicii adoră pur și simplu aceste proceduri..

Furminator pentru pisici

British Shorthair

Alți iubitori de „zgâriere pe spate” sunt scoțieni. Soiuri de astfel de piepteni, pentru pisicile scoțiene, vor deveni un asistent indispensabil în pieptănarea și jucarea lor, iar petrecerea timpului cu ei nu va mai împovăra proprietarii cu prezența părului pe haine..

Furminator pentru pisici

Pliați pisoi scoțian

Pentru ce rase de pisici nu este potrivit furminatorul

Acest pieptene nu poate fi folosit pentru unele rase de pisici, deoarece acestea nu au un substrat. Acestea includ:

 • Rasele La Permian;
 • Devon rex;
 • Angora turcească;
 • Peterbald și don sfinx;
 • Pisici din Singapore;
 • oriental;
 • Pisici birmaneze;
 • Cornish rex și Tiffany.

Furminator pentru pisici

Cornish Rex, pentru această rasă este interzisă utilizarea unui furminator

Prețuri Furminator și analogi

Costul exact al periilor pentru pisici poate fi găsit numai în perioada de cumpărare. Prețul depinde de marca producătorului, de dimensiunea furminatorului și de materialul realizat. Un pieptene obișnuit de tuns poate fi cumpărat începând cu un preț de 700 de ruble.

Modelul original de furminator va costa mai mult, ar trebui să vă bazați pe suma de 950 de ruble. Cele mai scumpe modele vor fi articole noi în 2016, cu un design modern și toate funcțiile posibile, costul acestora variază în limita a 2.100 ruble..

„Cu cât este mai scump cu atât mai bine” - nu funcționează cu aceste produse, deoarece calitățile de bază și fiabilitatea performanței sunt aceleași pentru toate dispozitivele, doar funcțiile suplimentare, designul și ergonomia diferă.

Important! Asigurați-vă că urmați toate instrucțiunile pentru utilizarea furminatorului pentru pisici..

Merită să vă familiarizați cu lista de rase pentru care este interzisă utilizarea acestui gadget, citiți recenziile altor utilizatori, îngrijitori și medici veterinari care au folosit anterior un model similar al furminatorului selectat.

Furminator pentru pisici: Un obiect indispensabil pentru îngrijire și îngrijire la domiciliu

Furminator pentru pisici - un dispozitiv la îndemână care vă permite să scăpați de părul de pisică inutil în timpul năpârlirii.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Furminator pentru pisici: un gadget indispensabil pentru îngrijire și îngrijire la domiciliu