Devon rex: pisici și pisici

Rasa Devon Rex (DRX) a apărut relativ recent, în a doua jumătate a secolului XX, în Anglia, în Devonshire - de unde și numele. Devoni câștigă inimile amatorilor și profesioniștilor prin aspectul lor neobișnuit, chiar într-o oarecare măsură mitic, cu dispoziția blândă și afectuoasă. În plus, nu necesită întreținere complexă și sunt perfecte pentru păstrarea într-un apartament..

Recenzie video a rasei de pisici Devon Rex:

Descrierea rasei

Pisicile Devon Rex se disting printr-un aspect "extraterestru" complet neobișnuit: urechi mari, largi și joase, ochi uriași în formă de migdală înclinate pe un bot mic. Aspectul viclean al acestor ochi oferă Devonilor un mister și o asemănare deosebite cu elfii. Apoi, vom trece prin descrierea rasei în detaliu:

Cap și bot

Devon Rex are un cap mic în formă de pană, contururile sunt destul de ascuțite. Văzute din față, există trei linii distincte: contururile din jurul urechilor, fruntea și tampoanele vibrissa. Craniul larg plat, trecerea la nas cu oprire distinctă.

Ochii sunt mari și expresivi, de formă ovală, așezați oblic și depărtați. Urechile sunt foarte mari în raport cu capul, largi la bază, așezate foarte adânc - vârfurile sunt întotdeauna rotunjite, ciucuri sunt permise.

Culoarea irisului trebuie să se potrivească cu culoarea, cu excepția canapelelor siameze: au doar ochi verzi sau galbeni.

Locuințe

Fizicul este proporțional cu un os subțire, mușchii sunt bine dezvoltați. Pieptul este lat, de profil rotunjit. Membrele sunt înalte, puternice; picioarele din spate sunt puțin mai lungi. Picioarele sunt ovale și mici. Coada este subțire și lungă.

Lână și culoare

Paltonul este ondulat, foarte scurt. Foarte moale și fin la atingere datorită lipsei stratului superior. Tipul ondulat - deschis. Cel mai scurt păr de pe piept, membre, coroană, burtă și coadă, iar pe bot, spate, părți laterale, coapse este puțin mai lung și mai gros. Sunt permise absolut orice culori, inclusiv acromelanic, adică dependent de temperatură „siameză”.

pisoi devon rex

Caracter

Pe lângă datele externe uimitoare, Devon Rexes are un caracter incredibil pentru o pisică. Se atașează de o persoană, precum câinii, caută mereu companie, le place să se joace și să se distreze. Un animal din această rasă nu va șuiera niciodată la proprietar și nu va arăta agresivitate, dar va ronțăi, va veni în genunchi, se va plimba pe umeri, va dormi într-o îmbrățișare cu iubitul său membru al familiei.

De asemenea, lui Devon Rex le place să vorbească cu proprietarul și să-i răspundă cu „miaul” lor blând. Dexteritatea și capacitatea de a mânui picioarele din față ale Devonilor seamănă cu maimuțele mici. Ele stau ușor pe picioarele din spate și se joacă cu cele din față cu o jucărie preferată - un creion sau un arc. Până la bătrânețe, Devonii rămân copii: farsii mobili și curioși.

Recenzii ale rasei

Numai din recenzii, vă puteți îndrăgosti de această rasă, care este practic lipsită de defecte. Devon Rex este energic și jucăuș, mai ales la o vârstă fragedă. Proprietarii sunt tratați cu respect și dragoste. Ei chiar au nevoie de atenție, afecțiune și doresc în permanență să fie aproape de o persoană, să se strângă mai aproape, să se îmbrățișeze și să ronțește.

recenzie despre devon rex

Recenzie despre pisica Devon Rex

Devon Rexes se înțelege de obicei bine cu alte animale..

Recenzie despre pisica Devon Rex

recenzii despre pisica devon rex

Devon Rex nu necesită îngrijire complexă, în plus, substratul lor scurt practic nu se varsă.

recenzii despre devon rex

Aspectul lui Devon Rex este viu și memorabil. La prima întâlnire, nu tuturor îi place, dar în timp, mulți se răzgândesc.

recenzii despre devon rex

Orice poate fi o jucărie pentru un Devon Rex, principalul lucru este că poate fi mutat sau luat în dinți. La fel ca câinii adevărați, adoră jocul „aport”.

Trăsăturile și obiceiurile principale ale personajului Devon Rex, compilate din recenzii care vor ajuta la determinarea alegerii rasei.

 • Pisici foarte active, cu capacitatea de a urca în cele mai inaccesibile și înalte locuri.
 • Joacă constant cu orice obiecte care cad sub labe.
 • Sunt foarte vorbăreți, dar vocea lor este liniștită și moale, iar numărul de sunete pe care le scot pare nelimitat.
 • Devotați și atașați de o persoană. Devon Rex nu poate fi ignorat dacă sunteți acasă. În absența proprietarilor, pisica va fi foarte plictisită, ceea ce va lămuri clar la întâlnire.
 • Îngrijirea pisicilor nu este dificilă.
 • Apetit excelent cu digestie sensibilă și tendință spre obezitate. Și, de asemenea, obiceiul de a fura tot ce poți mânca de la masă.
 • Într-o stare calmă, Devon Rex este foarte blând și afectuos, vor încerca să se apropie de proprietar, ronronind și îmbrățișând.
 • Nu manifestă niciodată agresivitate și nu va elibera gheare nici măcar ca răspuns la „mângâierile” unui copil mic.

Întreținere și îngrijire

Devon Rexes sunt create pentru întreținerea apartamentelor, doar în zilele călduroase de vară pot merge la plimbare cu proprietarul și pot lua soarele. Datorită faptului că aceste pisici sunt destul de jucăușe, un complex ridicat nu va interfera acasă. În ceea ce privește jucăriile, aici Devonii sunt foarte inventivi, se joacă cu orice și peste tot, așa că trebuie să fii foarte atent: mai ales tinerii Rexes înghit adesea șireturi și obiecte mici în timpul jocului, care este plin mari probleme.

Este important să ne amintim că Devon Rex nu tolerează vremea rece și sunt sensibili la curenți..

14597227041_c571156368_b

Întrebarea alergiei Devon Rex

Se crede că Devon Rex sunt rase hipoalergenice, dar nu este cazul. Într-adevăr, unii alergici nu au o reacție specifică la Devons, dar se întâmplă și invers: apare o alergie la pisici, în timp ce înainte nu a fost observată.

Puteți afla dacă sunteți alergic la Devon Rex numai după o comunicare strânsă cu reprezentanții rasei.

Pisicile din această rasă nu necesită nicio îngrijire specială. Periați-le o dată pe săptămână cu o perie specială de masaj. În perioada de năpârlire, este posibil un pic mai des, astfel încât aspectul să rămână frumos, iar casa să fie fără lână. Fetele sunt scăldate des, cam o dată la două-trei săptămâni. Vestea bună este că, în majoritatea cazurilor, sunt toleranți la procedură. Cosmeticele trebuie selectate individual.

Ochii și urechile sunt examinate regulat, dar nu este nevoie să le curățați inutil. Dacă doriți, puteți tăia ghearele, dar în orice caz, pisica trebuie să aibă un stâlp de zgâriere. În sezonul rece, dacă este și răcoros în casă, este indicat să purtați tricouri sau bluze pe pisică.

Caracteristici de putere

Ca și în cazul oricărui alt animal, cea mai bună soluție ar fi echilibrarea segmentelor alimentare premium și super-premium; nu ar trebui să hrănești aceste pisici cu produse ieftine. Deci, dacă decideți să obțineți un Devon Rex, ar trebui să vă gândiți și la posibilitatea de a cumpăra furaje de înaltă calitate pentru acesta..

Dieta Devonilor trebuie monitorizată foarte atent. Hrănirea pisicilor trebuie să fie temporizată și porționată strict. Au o digestie sensibilă și un apetit irepresionabil, care poate duce la obezitate, alergii și alte boli grave..

Adesea, Devon Rexes îi surprinde pe proprietari cu preferințele lor gustative: pot să se înflorească cu dragoste pentru murături, banane sau orice altceva atipic pentru familia felinelor. Dar asta nu înseamnă că lipsește ceva în corp sau despre alte prostii. Este doar o astfel de caracteristică a rasei, iar produsul selectat este departe de a fi întotdeauna util.

3050810822_315b5c1cde_o

Sănătate și longevitate

Rasa Devon Rex este genetic foarte complexă și până acum crescătorii au mai multe sarcini: să-și păstreze aspectul, psihicul bun și să reducă la minimum bolile ereditare, care, din păcate, există o listă lungă.

 • Coagulopatie - coagulare slabă a sângelui cauzată de deficitul de vitamina K.
 • Miopatia Devon Rex este o tulburare neurologică care se manifestă înainte de vârsta de 6 luni și se caracterizează prin slăbiciune musculară. Boala nu este vindecată și duce inevitabil la moarte.
 • Dermatita Malassezia cauzată de o ciupercă simbiotică, adică boala se dezvoltă numai pe fondul alergiilor sau al scăderii imunității. Ciuperca poate fi găsită în mod normal pe pielea majorității pisicilor..
 • Displazia articulației șoldului este adesea însoțită de luxație papilară (luxarea rotulei). Se manifestă clinic în mersul afectat și incapacitatea de a sari.

Alte boli devoniene sunt de obicei asociate cu adăpostirea sau hrănirea necorespunzătoare..

Speranța medie de viață este de 12-13 ani.

screenshot_7

Selecție pisică și preț

Pisoii sănătoși sunt ușor de distins: blana lor strălucește, ochii lor sunt limpezi și curați, nu există descărcare. Nu sunt subțiri sau cu burtă, deși pot părea puțin subțiri în comparație cu rasele de blană. Dacă îți dai mâna de-a lungul spatelui copilului, oasele pelvine și creasta nu trebuie simțite.

Pisicuța ar trebui să manifeste interes față de oameni, să fie jucăuș cu un poftă bună. Dacă alegeți un pisoi dintr-o fotografie, atunci când ați ajuns la crescător, trebuie să vă asigurați că vi se arată exact acel copil.

Este o opțiune bună pentru a viziona un pisoi de la distanță - un videoclip pe acesta este aproape imposibil să înfrumusețeze copilul sau să ascundă ceva.

În pisici, pisicile din clasa animalelor de companie costă de la 20.000 de ruble.

Devon Rexes cu perspective pentru o carieră expozițională și pentru costuri de reproducere de la 40.000 de ruble.

Rasa Devon Rex arată din ce în ce mai mult interes, ceea ce înseamnă că mulți „crescători”, simțind beneficiile, vând pisoi. Din păcate, cei mai mulți dintre ei vând copii bolnavi, nevaccinați, sub vârsta de 3 luni, care au deseori infecții latente și nu au fost niciodată testați pentru boli genetice. Desigur, nu este un fapt faptul că, după ce ați cumpărat un pisoi pentru costul minim, îl veți trata, dar totuși există o astfel de posibilitate.

Fotografii

devon rex

devon rex cu pisoi

devon rex dormind

Devon Rex vedere de sus

pisica devon rex

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Devon rex: pisici și pisici