Care sunt rasele de pisici cretate?

Rasele de pisici cret au devenit destul de populare în ultima vreme. Reprezentanții pufoși ai acestor rase sunt dintre cei mai atrăgători și cuminți din lume..

Pisici REX

Pisicile cu părul creț au apărut din când în când în Europa și America. Unii dintre ei au fost crescuți, iar alții au rămas fără descendenți. Unele dintre animale au același tip de mutație, în timp ce altele au aspect similar, dar genetic diferit.

Pisicile cretate sunt numite „rex”, din tipul de rasă de iepure rex. Termenul a fost aplicat retrospectiv la pisicile buclate timpurii care au dispărut într-o generație pe măsură ce gena recesivă a fost pierdută..

Tibetană

O pisică pe nume Lama, adusă de doamna McLaren Morrison din Tibet, este cea mai veche pisică cunoscută cu părul creț. London Evening Standard din 19 octombrie 1892 scrie: „Un exemplar unic din Tibet, care a fost primul expus vreodată. Acest animal este de culoare neagră, cu părul creț care arată mai mult ca părul decât blana. The Illustrated London News, 22 octombrie 1892, oferă următoarea descriere: „Singura apariție complet nouă din expoziție a fost o pisică importată din Tibet. Este mică, neagră, cu părul creț, foarte asemănătoare cu părul scurt al unui negru. ".

Doamna McLaren Morrison a adunat pisici neobișnuite. Lama nu avea înregistrate descendenți cu părul creț. Poate că nu a născut niciodată sau descendenții ei aveau părul drept. La acea vreme, crescătorii de pisici nu înțelegeau trăsăturile recesive și faptul că încrucișarea le putea restabili..

Rex prusac

Pisica Munch, cunoscută acum sub numele de Rex prusac, a fost prima pisică creț descoperită în Königsberg, în Prusia de Est, la începutul anilor 1930. Munch îi aparținea lui Frau Schneider și era descendent al pisicii albastre rusești și al angorei de ciocolată. În așternut erau încă unul sau doi pisoi creți, dar au fost sterilizați. Munch s-a încrucișat liber cu pisici locale până la moartea sa în 1945. Niciun descendent cunoscut nu a rămas după el și nu a existat nicio încercare de a-l crește într-un mod controlat..

Ural rex

Posibil cea mai veche variantă a Rex. Un număr mare de animale cret au fost găsite în regiunea Ural încă din cel de-al doilea război mondial, dar până în 1991 prezența buclelor și a buclelor la o pisică nu a fost recunoscută ca o rasă. Ural rex are un strat ondulat de lungime scurtă până la medie, corpul este puternic și musculos. S-a dovedit că genele Rex Ural diferă de Rex Cornish - conexiunea sa cu genele Devon Rex este necunoscută. Ural Rex devine o rasă în 1991.

Rex din Ohio

În 1953, Tony Curly Kitten s-a născut dintr-o pisică domestică deținută de Mary Madderman din Plainesville, Ohio. A murit la 10 luni de la infecție, dar încă 3 pisoii creți s-au născut din aceiași părinți. Nu a fost stabilit un program de reproducere serios și mutația a dispărut. Din păcate, domnișoara Hedderman nu a reușit să continue reproducerea.

În Anuarul CFA din 1965, Helen Weiss scrie: „Prima mutație înregistrată a Rex în America a fost în 1953, când o pisică comună aparținând domnișoarei Mary Hedderman din Plainesville, Ohio, a născut pisoiul cret al lui Tony, prezentat aici. Rețineți urechile mari, capul lung și îngust și picioarele subțiri ale Rex. Tony se deosebea de frații săi prin jucăuș. Niciodată nu părea să se odihnească sau să doarmă, încercând constant să-i trezească pe ceilalți..

Tipurile moderne de rase de pisoi cret câștigă rapid popularitate.

Cornish rex

Deși pisicile cret au apărut din când în când, prima rasă Rex recunoscută oficial a fost crescută dintr-o pisică descoperită în 1950 în Bodmin, Cornwall, Anglia. Callibunker a devenit fondatorul rasei Cornish Rex. Pisică cu părul scurt Cornish Rex cu părul scurt, cu o coadă subțire lungă, un bot alungit și urechi mari. Blana ondulată se potrivește perfect corpului. Paltonul arată de parcă lipsește părul de gardă. În studii ulterioare, s-a constatat că părul de gardă este acolo, dar forma lor este schimbată.. Descriere Cornish:

 • Dimensiune: mică, medie, de 2 până la 5 kilograme.
 • Nivel de energie: 5 din 5.
 • Palton: scurt, ondulat.
 • Hipoalergenic: nu.
 • Personalitate: încrezător, foarte prietenos, inteligent, clovn, îi place să demonstreze abilități acrobatice.

Devon rex

A doua rasă recunoscută oficial de pisici cret este Devon Rex (fost Fluture). A fost un pisoi cârlionțiu și cret, pe nume Kirley, care s-a născut în Devon, Anglia în 1960. Kirley a fost inițial considerat a fi un Cornish Rex, dar s-a dovedit mai târziu că este o altă mutație genetică..

Devon Rex are urechi foarte mari, joase și un bot scurt, oferindu-i un aspect asemănător unui gremlin. Corpul este subțire, cu pieptul lat. Paltonul este mai slab și mai puțin ondulat, iar mustățile sunt ondulate. Abia recent s-a descoperit că genele Devon Rex și Sphinx sunt variante ale aceleiași gene.. Descrierea speciei:

 • Dimensiune: mică, medie, de 2 până la 5 kilograme.
 • Nivel de energie: 5 din 5.
 • Palton: foarte scurt, ondulat și mătăsos.
 • Hipoalergenic: nu.
 • Personalitate: Foarte jucăuș, iubește contactul cu oamenii și animalele, extrem de activ, iubește săriturile și alpinismul. Potrivit pentru copii.

Selkirk

Selkirk Rex este o pisică îndesată, cu păr dens și creț. Descoperit pentru prima dată în Wyoming, America. În 1987, o pisică a născut 3 pisoi creți dintr-un crescător persan. În așternut erau 6 animale, indicând gena dominantă. Selkirks au fost crescuți traversând persani și exotici, ca urmare, a fost creată o pisică îndesată cu bucle ondulate libere și blană densă și plușată.. Specia a fost recunoscută în 1990 și este acum o rasă bine stabilită, populară.:

 • Dimensiune: medie, mare, de la 2,5 la 7 kilograme
 • Nivel de energie: 3 din 5.
 • COAT: scurt, lung și foarte ondulat.
 • Hipoalergenic: nu.
 • Personalitate: extrem de blând, afectuos și blând, iubește să comunice cu oamenii și alte animale de companie, potrivite pentru copii.

LaPerm

Rasa LaPerm provine dintr-un grup de pisici de fermă din Oregon. Pisoiul cret născut în 1982 a fost chel la naștere, dar a dezvoltat mai târziu o blană ondulată. Urmașii săi au moștenit această trăsătură. Mai târziu, a început un program serios de reproducere. LaPerm a fost recunoscut în 1995. Sunt animale cret, descrise inițial ca având un strat mătăsos, unic, deși în realitate au un substrat minim..

Viitorul pisicilor cretate

Pisicile cretate continuă să apară în locuri neașteptate - unele datorate împerecherii incorecte cu multe generații în urmă, în timp ce altele sunt mutații complet noi. În 2006, TICA a propus limitarea unor tendințe de reproducere prin prevenirea apariției de noi rase rex care ar putea fi create prin traversarea celor existente. Mutațiile existente vor fi rezervate exclusiv raselor recunoscute în prezent.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Care sunt rasele de pisici cretate?