Devon rex: un animal de poveste din buckfastley

Conform teoriei științifice, Devon Rex modern este un descendent al unei pisici nepământene care a sărit accidental dintr-o navă spațială de extratereștri care au venit la noi pentru a desena cercuri de culturi. Aceasta, desigur, este o glumă, totuși, uitându-se la fetele uimitoare, spre deosebire de orice altă rasă de pisici, oamenii impresionabili dau din cap în acord. Îndrăznim să asigurăm: Devonii sunt creaturi pământești, un experiment de succes al Mamei Natura sau un dar de la puteri superioare.

Referință istorică

În 1959, doamna Baryl Cox a văzut o pisică, care devenise recent mamă, lângă casa ei. Femeia plină de compasiune a decis să hrănească vagabondul și să o ajute să crească excrementele. Privind mai de aproape, domnișoara Cox a observat că unul dintre pisoi era foarte diferit de frații și surorile sale: părul creț, un cap de formă ciudată și ochi uriași. Pisica Kirley a fost cea care a născut rasa Devon Rex. Dar nu știa încă despre destinul său stelar și dorea doar dragoste și mâncare delicioasă. Baryl nu a rezistat - bebelușul s-a mutat la ea acasă. Această poveste s-a întâmplat în Devonshire, iar crescătorii au împrumutat a doua parte a numelui de la iepurii Rex creți..
În 1960, domnișoara Cox a citit un articol despre rasa Cornish Rex într-o revistă și a decis că Kirley era reprezentantul ei. Ea l-a contactat pe Brian Sterling, un renumit crescător englez. Brian a fost un crescător din Cornwall și a încercat să o împerecheze pe Kirlee cu pisicile ei, dar pisoii nu au moștenit haina cretă. Era evident: Cornish și Devons se nasc cret din cauza diferitelor gene. Kirly și descendenții săi au fost împerecheați cu pisici siameze, britanici și europeni cu părul scurt, cu birmani și chiar cu persani, formând rasa și consolidând tipul original.

Aspect

Potrivit multor fani ai rasei, Devon Rex seamănă cu un elf sau un pixie: un corp compact cu picioare lungi subțiri, o coadă lungă dreaptă și un cap neobișnuit care distinge această rasă de toate cele existente.
Capul Devonianului este foarte lat, dar cu un craniu plat, în formă de lămâie, gâtul este subțire și lung. Urechile sunt așezate jos, foarte largi la bază, izbitor de mari, răspândite. Uneori se formează un pli de piele (mufă) pe fundul urechii, chiar la bază. Botul este scurtat, cu tampoane convexe pentru mustață. Trecerea de la frunte la nas este bine definită, profilul nu trebuie să fie drept. Ochii sunt uimitori! Imens, aproape rotund, foarte larg: distanța dintre colțurile interioare ale ochilor ar trebui să fie considerabil mai mare decât diametrul ochiului.
Punctul culminant al Devon Rex este lâna, așezată în valuri frumoase. Pe cap, pe spate, precum și pe picioare și coadă, părul este gros, pe laturi și stomac este rar și foarte scurt. La atingere, haina de blană devoniană seamănă cu blana de astrahan - moale, elastică și densă. Paltonul poate fi de orice culoare, solid sau modelat, siamez, marmorat, pătat sau dungat. Culoarea ochilor poate fi, de asemenea, oricare.
Un dezavantaj grav îl reprezintă petele chele și petele chele, care se găsesc adesea la pisicile din această rasă. Un astfel de pisoi poate fi un animal de companie extraordinar, dar este puțin probabil să primească un rating ridicat atunci când este văzut de un expert..

Caracter

Pisoii sunt foarte activi și jucăuși. Sunt umoriști de neegalat, gata să vină cu trucuri noi în fiecare oră, astfel încât proprietarul să fie din nou surprins de ingeniozitatea unui animal minunat..
Crescând, fetele își păstrează caracterul unui pisoi: animale afectuoase și plăcute, gata să adoarmă ore întregi sau să alerge „prada” împreună cu iubitul lor stăpân. Aceste pisici sunt prietenoase și creduloase față de străini, animale de companie și copii..
Devonii sunt pisici afectuoase, dependente de proprietar și care nu tolerează singurătatea. Le place să stea pe brațe, să urce pe gât și să doarmă cu persoana iubită într-o îmbrățișare. Aceste pisici sunt ideale pentru persoanele cu inima caldă, deschise, cu o dispoziție blândă..

Întreținere și îngrijire

Devonii sunt convenabili pentru păstrarea într-un apartament: sunt mobili, dar nu diferă în ceea ce privește hiperactivitatea, jucăușul, dar nu au nevoie de prea mult spațiu. Pisica se mulțumește cu un minim de „facilități” - o casă caldă, o pereche de stâlpi de zgâriere, un „copac” pentru alpinism, jucării interesante.
Dar grija pentru Devonian va necesita ceva efort. Ochii mari și deschiși ai acestor pisici au nevoie de o atenție deosebită - îndepărtând umezeala și praful acumulate cu un tampon înmuiat în apă fiartă. Glandele sebacee situate în urechi și la baza ghearelor funcționează conștiincios - excesul de grăsime trebuie îndepărtat cu un tampon umed la fiecare două până la două săptămâni. Devon Rex este scăldat foarte rar, pieptănat și mai rar - în acest fel buclele își păstrează forma mai bine. Pentru a curăța lâna, utilizați șervețele igienice umede, cu care trebuie să vă mângâiați animalul de companie pe o haină creț..

Sănătate

Un pisoi sănătos va crește ca un animal de companie puternic, cu imunitate puternică și va trăi mulți ani. Cu toate acestea, pisicile din această rasă sunt predispuse la unele boli genetice: displazia, cardiomiopatie, rotula și altele. Puteți cumpăra un pisoi doar într-o pisică profesională! Crescătorii competenți elimină animalele bolnave de la reproducere și sunt atenți la starea de sănătate a bebelușilor, observând orice abateri în etapele incipiente.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Devon rex: un animal de poveste din buckfastley