Pisicile domestice: ratingul celor mai frumoase

PisicăToate pisicile sunt frumoase în felul lor. Fiecare proprietar al unui farmec pufos va spune că cel mai frumos din lume este Murka lui, la fel cum crescătorii de orice rasă se vor asigura că animalele lor de companie sunt „cele mai frumoase din lume”..

Deci, orice rating este foarte condiționat. Dar, totuși, să ne luăm libertatea de a prezenta primii 10 concurenți pentru titlul de domn / doamnă Meow.

britanic

Pisică britanică cu păr scurt, colocvial „britanic”. Trăsăturile caracteristice sunt blana scurtă, groasă, mătăsoasă, bine tricotată, corp proporțional, coadă scurtă, ochi mari, luminoși, largi. Rasa este destul de mare, coada și membrele sunt groase, puternice.Pisică britanică cu păr scurtCea mai comună culoare (și considerată standardul rasei) este gri închis, deși este corect să spui gri-albastru și ochi galbeni strălucitori. Cu toate acestea, varietatea culorilor este foarte tipică pentru această rasă. Există atât sigilii monocromatice (negre și ciocolate), cât și animale țestoase, fumurii, în două culori, cu pete..

Dacă aveți o pisică a cărei rasă vă este greu să o numiți, aflați cum se determină rasa unei pisici.
Personajul este calm, independent. Fără conflicte, se poate zgâria numai în cazuri excepționale. Loial copiilor. Poate fi singur mult timp.Pisică britanică cu păr scurt

Dacă, după părerea ta, cea mai frumoasă pisică din lume este Carroll Cheshire, atunci britanicul Shorthair este alegerea ta, deoarece misteriosul și misteriosul companion al lui Alice în ilustrațiile originale a fost desenat de un britanic.

Știați? Adevărata patrie a pisicilor britanice este Imperiul Roman. Legionarii ei au fost cei care i-au adus pe strămoșii rasei pe insulele care acum sunt considerate patria lor în 1043 în timpul unei campanii militare..
Pisică britanică cu păr scurt

Papusa de carpa

Papusa de carpa - originar din SUA. Aceasta este o rasă mare, pisicile cresc până la 1 m, cântăresc până la 10 kg, pisicile - puțin mai puțin. Și-au primit numele (traducere literală - o păpușă de cârpă) pentru proprietatea de a vă relaxa complet, ceea ce creează impresia că ridicați o jucărie de pluș, cu excepția faptului că este foarte grea.

afla care pisici sunt considerate cele mai afectuoase.
Papusa de carpaCuloarea este în două tonuri, cu predominanță de crem și cu elemente întunecate (nuanțe de gri și maro) - o mască pe față, coadă și șosete. Blana este de lungime medie, pe gât există un guler mai gros și pufos.

Personajul este foarte afectuos, prietenos. Poate fi antrenat, dar, în general, leneș. Foarte orientat spre om, iubește copiii.

Dintre toate rasele, pisicile pot fi considerate cele mai drăguțe. Zboară, îl urmărește pe proprietar peste tot. Înțelegeți-vă bine cu alte animale și copii mici. Vocea este liniștită, animalul este foarte calm, nu arată nemulțumire, nu arată agresivitate.Papusa de carpa

Important! Nu porniți o păpușă dacă nimeni nu este acasă des și mult timp. Singură, pisica este foarte tristă. Dacă ești o persoană foarte ocupată, alege o rasă mai independentă. De asemenea, această pisică nu tolerează mediul prea zgomotos..

Burmilla

Burmilla, sau pisică de argint birmană, provine și din Marea Britanie. Crescut de pură întâmplare la sfârșitul secolului al XX-lea prin pasiunea interzisă a chinchilei persane și Pisică birmană (acest lucru se reflectă în numele rasei).BurmillaPisica rezultată nu are dimensiuni mari (greutate de până la 7 kg). Caracteristicile structurii corpului - picioarele din spate sunt mai lungi decât cele din față, constituția este puternică, pieptul este larg, gâtul este scurt. Mai mult, pisica este foarte grațioasă și grațioasă. Ochii sunt mari, largi, ușor alungiți, cu o margine întunecată caracteristică. Culoarea este predominant verde.

Nu toate rasele de pisici se disting printr-o dispoziție calmă, docilă, atunci când alegeți un animal de companie, ar trebui să țineți cont ce rase de pisici pot fi obstinate și agresive.
Blana este subțire, scurtă, culoarea variază de la substrat până la vârf. Baza este ușoară, substratul este argintiu sau auriu, vârfurile firelor de păr sunt mai întunecate.BurmillaPersonajul este echilibrat, prietenos. Un contact bun cu oamenii, nu-ți place singurătatea.

scoţian

De multe ori Pisici scoțiene sunt numite implicit lop-eared. Acest lucru nu este pe deplin corect. Fald scotian au urechile îndoite înainte și în jos din cauza unei mutații genetice, dar Scottish Straight cu urechi drepte este, de fapt, aceeași rasă, doar fără o trăsătură pronunțată.

Când doriți să aveți nu doar un ronronat acasă, ci și să învățați pisica diferite comenzi și trucuri, atunci ar trebui să alegeți din rase dezvoltate intelectual.
Fald scotianÎn exterior, sunt foarte asemănătoare cu cele britanice, de asemenea scurte, foarte groase și plăcute la lână la atingere. Culoarea blănii și a ochilor este variabilă, nu există una acceptată în general. Ele diferă de britanici prin structura corpului - este mai întins, mai lung și mai grațios. Cântărește până la 6 kg.

O trăsătură caracteristică a pisicilor cu urechi mici este că urechile, conform standardului rasei, nu depășesc contururile botului, se îndoaie în unghi drept.

Prin natura lor, sunt mai prietenoși decât britanicii, ușor obișnuiți cu toaleta și zgârierea posturilor, jucăuși, interacționează mai mult cu o persoană. Se pot comporta destul de amuzant - stau pe picioarele din spate, dorm pe spate cu membrele înfipte, emit sunete precum scârțâit.Fald scotian

Se înțeleg împreună cu copiii, dar este mai bine să nu vă prezentați copiii (fie un copil, fie un pisoi ar trebui să fie mai în vârstă).

Există o părere că pisicile pliante sunt cele mai frumoase, deși cei drepți își găsesc și cunoscătorii, în mare parte datorită caracterului lor minunat și a conținutului fără pretenții..

Important! Dacă decideți să creați scoțieni, trebuie să respectați cu strictețe compatibilitatea: numai îndoit sau drept! Este absolut imposibil să traversezi o pisică cu urechi și o pisică. Puii vor avea probleme articulare.
Fald scotian

Snow shu

Această rasă așa numit datorită piciorușelor albe (la urma urmei, literalmente pantoful de zăpadă se traduce prin „pantofi de zăpadă”). Rasa este destul de rară, în afară de șosetele ușoare menționate mai sus, diferă și de culoarea siameză, de ochii albaștri și de imprevizibilitatea calităților personale.

Este important să știi cum se hrănesc pisoii, cum să cumperi rapid și ușor, cum să-ți tai unghiile nedureros, cum să te antrenezi la tavă, cum se folosește furminator, alege transportatorul și pisica ta are nevoie de haine.
Snow shuRasa este tânără, primele încercări de reproducere au fost făcute în anii 60 ai secolului trecut.

Reprezentanții sunt de dimensiuni medii, cu o greutate medie de aproximativ 4 kg, maxim - 6.

Capul este triunghiular, dar nu alungit, trăsăturile botului sunt proporționale și armonioase, ochii sunt ovali, de diferite nuanțe de albastru și albastru, corpul este slab, flexibil. Blana este scurtă, uneori de lungime medie.Snow shuCuloarea este foarte specifică, siameză. În același timp, pe față există o mască albă sub forma unui triunghi inversat cu un unghi acut în sus. Este de remarcat faptul că bebelușii se nasc cu o culoare curată, deschisă, monocromatică, iar trăsăturile caracteristice apar în timp..

Caracterul acestor frumuseți este minunat, sunt nepretențioase, bine adaptate familiilor cu copii. Afectuos, iubesc să fii în compania unei persoane.Snow shu

Știați? Pisica Grumpy, una dintre cele mai faimoase pisici datorită internetului, populară pentru expresia tristă și rea a feței, aparține rasei de zăpadă.

Maine Coon

Aceste pisici se remarcă în primul rând pentru mărimea lor - un adult cântărește aproximativ 10 kg, iar aceasta nu este limita (de exemplu, o pisică pe nume Simon care locuiește în New York cântărește 13 kg). De asemenea, este de remarcat faptul că aceste cuties continuă să crească după ce au ajuns la 12 luni, în timp ce alte rase ating dimensiunea adultului la vârsta de 1 an și pot crește în lățime doar (dacă proprietarii exagerează cu hrănirea).Maine CoonMaine Coons - rasă originară din Maine, SUA. Acolo se întâmplă toate acele lucruri înfiorătoare despre care scrie Stephen King, poate că aceste pisici nu sunt atât de simple? Ar putea fi extratereștri deghizați? Această ipoteză este susținută de aspectul lor neobișnuit: structura caracteristică a botului cu umflături pronunțate, o coadă lungă și foarte pufoasă, ciucuri pe urechi, dând motive să afirme originea din râși (deși aceasta este doar o legendă).

Au fost crescute la sfârșitul secolului al XIX-lea și au fost utilizate pe scară largă de către fermieri pentru a-i proteja de rozătoare. Hardy, tolerează bine frigul.Maine CoonÎn plus față de dimensiunile lor mari, acestea se caracterizează printr-un schelet puternic, corp lung, blană groasă și lungă. Capul este puternic, aproape pătrat, cu pomeți pronunțați. Blana este deosebit de lungă pe picioarele din spate și pe gât, culoarea este variată.

Personajul este calm, locuibil (se înțelege cu copiii și câinii), calm, aproape maiestuos. Animalul este foarte inteligent, nu murdar, nu se teme de apă. La o vârstă fragedă, sunt foarte activi și jucăuși, dar mai târziu devin mai calmi.Maine CoonMaine Coons nu sunt doar pisici frumoase, ele devin membri ai familiei cu drepturi depline, abilitățile lor de comunicare sunt suficiente pentru a capta în mod clar starea de spirit a gospodăriei și, la rândul lor, pentru a exprima dorințele și starea de spirit personală.

Toyger

Toyger - literalmente un tigru de acasă (jucărie). Este cât se poate de similar cu ruda sa sălbatică și formidabilă, deși nu este foarte mare: înălțimea la greabăn este de până la 40 cm, greutatea este de maximum 9 kg. Culoarea este nuanțe calde de portocaliu-maroniu (mai rar negre), dungile contrastează maxim.ToygerPare o pisică sălbatică - musculoasă, urechile sunt mari, rotunjite, grațioase și mobile.

Interesant de știut de ce pisicilor le este frică de apă, ce înseamnă ronronare, care sunt poreclele populare pentru pisici.
Paltonul este scurt și gros. Pisica este acoperită cu dungi întunecate, clar trasate: vertical pe corp, orizontal pe picioare.ToygerCaracteristicile comportamentale sunt optime: iubește comunicarea, dar tolerează calm singurătatea, este blând, ușor de învățat să folosească tava și stâlpul de zgâriere, găsește cu ușurință un limbaj comun cu alte animale de companie și copii. Plin de viață și vesel, iubește să se joace, mobil.

Par scurt american

Această rasă, ca majoritatea din această listă, provin din Statele Unite. În aparență par moi, rotunjite, deși de fapt sunt foarte proporționale. Sunt animale puternice, puternice, cu mușchi bine dezvoltați, destul de grei, cu picioare puternice, mediu-lungi. Paltonul este moale, matasos la atingere. Culoarea este destul de variabilă, se distinge prin dungi clar conturate de o nuanță mai închisă decât baza.Pisică americană cu păr scurtAu o natură foarte familială, se adaptează la rutina zilnică și la natura familiei, găsesc un limbaj comun cu câinii. Amândoi se pot juca cu entuziasm și pot fi leneși mult timp. Este important să urmați un regim de activitate și o dietă pentru ei, deoarece aceste cuties sunt predispuse la creșterea excesivă în greutate.

Știați? Se crede că acest pisoi a fost adus la Novaya Zemlya de primii coloniști din Europa. Este un șoarec excelent, bine adaptat condițiilor dure și sălbatice, înainte de recunoașterea rasei, a trăit în principal în ferme.

Bengaleză

Superba, ca și cum ar ieși din junglă, pisică - un hibrid de bengale domestice și sălbatice. În ceea ce privește una domestică, este destul de mare (până la 8 kg), dar de dimensiuni inferioare unui strămoș sălbatic. Este foarte flexibil, diferă prin „fluiditatea” mișcărilor. Spre deosebire de multe rude, el iubește apa.Pisica din BengalÎn aparență, seamănă cu un prădător mare: podusniki pronunțat, maxilar puternic, bărbie grea, nas larg. Picioarele puternice, picioarele din spate sunt mai lungi, corpul puternic, mușchii puternici. Blana este scurtă, foarte netedă. Culoarea este contrastantă, tonuri calde, petele sunt clar exprimate.

Personajul combină obiceiurile unui prădător sălbatic și un ronțăit domestic. Instinctul de vânătoare nu a plecat nicăieri și se exprimă prin jocuri active și urmăriri prin casă. Dacă locuiește cu alte animale, încearcă să ocupe o poziție dominantă..Pisica din BengalNu sunt agresivi, dar este mai bine să nu le porniți dacă aveți deja hamsteri sau papagali (pot deveni pradă). De asemenea, este important să obișnuiți Bengalul cu mâinile de la o vârstă foarte fragedă - lăsate fără contact cu o persoană, acestea pot alerga rapid.

persană

Persani - o rasă de pisici frumoasă și foarte pufoasă. Dimensiune foarte modestă - până la 7 kg, trăsături caracteristice - păr foarte lung și nas snub (poate varia: foarte mic - opțiune extremă sau clasic - nu atât de plat).pisica persanaRasa este destul de veche, deja îndepărtată puternic de aspectul strămoșilor sălbatici - de exemplu, are picioare scurte, deși puternice.

Personajul este drăguț, familiar. Sunt considerate pisici „canapea”, atașate de oameni, complet neajutorați în afara casei. Sunt foarte atașați de proprietar, pot veni special pentru a „comunica”. Sunt activi în timpul jocurilor, le place să se prostească cu obiecte mici, sunt destul de mobili.pisica persana

Important! Frumusețea acestui animal de companie este plină de multe dificultăți: haina necesită o îngrijire atentă (periaj și scăldat regulat). De asemenea, pisica necesită o atenție specială pentru sănătate - acești bărbați frumoși sunt susceptibili la multe boli, în special la cele care afectează căile respiratorii superioare).

Dacă, după ce ați citit despre toate aceste frumuseți, încă nu ați ales pe cine vă place cel mai mult, nu disperați. Există o mulțime de rase, toate merită admirație și laudă. Va exista un iubit pentru un exotic atât de neobișnuit ca sfinxuri și lykoi. Principalul lucru de reținut este că cea mai frumoasă pisică din lume este cea care locuiește în casa ta. Chiar dacă este complet învechită, dar dragă și iubită, ceea ce înseamnă că este cea mai bună.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisicile domestice: ratingul celor mai frumoase