Fotografii cu culori frumoase ale pisicilor britanice

Fiecare cunoscător al reprezentanților familiei feline cunoaște și poate recunoaște cu ușurință o pisică britanică. Cu toate acestea, uneori sunt complet diferite unul de celălalt. Totul datorită varietății aspectului lor. Prin urmare, vom încerca să aflăm ce culori ale pisicilor britanice există astăzi în natură și cum să le identificăm..

Se spune că britanicii sunt descendenții direcți ai binecunoscutei pisici Cheshire..

Caracteristicile externe ale animalelor

Dacă luăm în considerare culoarea blănii pisicilor, veți observa că aspectul lor are anumite modele. Acestea includ:

 • Capul rotund și pomeții largi;
 • Gât scurt și aspru;
 • Nas scurt și drept,
 • Urechi mici și mici, rotunjite;
 • Ochi mari;
 • Corp masiv împământat;
 • Labele scurte, dar suficient de groase;
 • Coadă groasă, de dimensiuni medii;
 • Palton scurt, moale, dar foarte gros.

Natura și caracteristicile comportamentului

Principala diferență dintre britanici este că sunt foarte independenți de proprietarii lor. Este convenabil să aveți astfel de animale pentru oamenii de afaceri sau pentru cei cărora le place să călătorească, deoarece pisica nu va fi prea tristă în timpul separării..

Nu vor măguli și nu se vor lăsa în brațele stăpânilor lor. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că britanicilor nu le plac colegii de cameră. Principalul lucru pentru ei este doar să fie aproape și le place, de asemenea, să se joace și să „vorbească”. În același timp, pisica nu va scăpa de sub control, ci va rezista cu calm tuturor izbucnirilor de tandrețe a proprietarului. Un astfel de temperament britanic la un animal.

Laturile pozitive și negative

Ca și în cazul oricărui animal, britanicul are și avantajele și dezavantajele sale. Primul ar trebui să includă faptul că nu necesită multă atenție și poate fi ușor singur pentru perioade lungi de timp. Cu toate acestea, aspectele negative includ severitatea creșterii, deoarece aproape întotdeauna au propria lor opinie despre tot și propria viziune asupra a ceea ce trebuie să facă..

Culorile pisicilor britanice

Astăzi culorile britanice Shorthair sunt cunoscute în peste 200 de variante. O mică parte dintre ele au fost cunoscute de la apariția rasei în general, cealaltă este rezultatul muncii minuțioase a crescătorilor.

Însăși varietatea de culori depinde de combinația a două componente - culoarea vilozităților animalului și prezența unui model pe corpul lor.

Melanina este responsabilă pentru ce fel de model va fi afișat pe haina britanică. În același timp, două tipuri diferite de substanțe pot da o bază neagră sau roșie, care acționează în cele din urmă ca o cheie în formarea culorii. Combinația acestor două tipuri de melanină în proporții diferite vă permite să creați un animal foarte divers ca aspect. În plus, este demn de remarcat faptul că există culori solide - atunci când un strat de o singură culoare, precum și un strat cu un model.

Soiuri populare

Vorbind despre diversitatea pisicilor britanice și luând în considerare componentele menționate mai sus, toate pot fi grupate în categorii specifice. În aceste grupuri vom lua în considerare în continuare:

 • albastru;
 • monocrom și fum;
 • alb;
 • Punct de colorare;
 • argintiu și auriu umbrit;
 • pisici cu coajă țestoasă;
 • Tabinet;
 • Bicolor, Culori petrecere, Arlequin, Van.

Albastru simplu

Datorită marii similitudini a pisicilor din această rasă cu Scottish Fold, în principal cei care doresc să aibă un animal cred că culoarea trebuie să fie neapărat albastră. Această culoare este într-adevăr recunoscută ca un fel de standard. Destul de des în vorbirea colocvială sunt numite clasice.

Lana unor astfel de britanici este în mare parte monocromatică și nu are viliuri de culoare deschisă. Cu toate acestea, pielea animalelor este întotdeauna albastră nuanța deschisă a hainei este mult mai valoroasă pentru specialiști în plus, la vârsta pisoiului, poate exista un fel de tipar, dar odată cu vârsta, acesta dispare în mod necesar.

Mituri și respingerea lor

Deși fotografiile și descrierile culorilor pisicilor britanice pot fi găsite cu ușurință atât pe internet, cât și pe paginile revistelor specializate, multe persoane se confundă adesea cu gândurile lor. De exemplu, majoritatea iubitorilor de pisici cred că un britanic din această categorie se naște cu ochi portocalii strălucitori. Dar nu este așa - pisoii britanici de toate culorile apar cu ochi albaștri și uneori gri, irisul ochiului capătă o culoare diferită abia mai târziu. O altă greșeală a proprietarilor de pisici este că aceștia nu știu despre existența britanicului Fold Shorthaired.

Simplu

Reprezentanții unui astfel de grup sunt acele animale în care toate vilozitățile, stratul de sub blană și pielea sunt strict de aceeași culoare solidă sau chiar nuanță. Literal, o mică pică este motivul pentru care britanicul nu este inclus aici. Acest grup include culori:

 • Violet;
 • Ciocolată;
 • Negrul;
 • Scorţişoară;
 • Faun.

Pisica lila

Animalele din această rasă au o singură culoare, care combină tonurile de albastru și roz. Puteți vedea că aceste animale au o vilozitate roz, care este dificil de explicat în cuvinte. Prin urmare, înainte de a alege, ar trebui să examinați mai întâi fotografia culorilor pisicilor britanice.

Interesant este faptul că pisicile adulte seamănă cu culoarea delicată a cafelei cu lapte. Din întregul set de componente de culoare, doar substratul poate avea un ton excelent..

Este destul de dificil să obții un animal de această culoare, deoarece destul de des este doar noroc și o consecință a imprevizibilității acțiunilor crescătorilor.

Animale de ciocolată

O astfel de culoare a hainei este, în primul rând, un pisoi de o singură culoare cu pigmentare viloză crescută. Pentru ei, există o lege a estimării: cu cât culoarea (nuanța) unei pisici britanice brune este mai închisă, cu atât este mai scumpă. Oamenii pot auzi cu ușurință cum o astfel de nuanță se numește „castan” sau „havana”.

Culoarea neagră a rasei

Pentru astfel de britanici, este inerentă o saturație profundă și puternică a corpului cu un ton negru, care acoperă vilozitățile, substratul și chiar întreaga piele. Aceste animale sunt foarte greu de crescut, deoarece blana lor începe să se estompeze încă din șapte luni. Destul adesea, un pisoi care s-a născut negru poate dobândi literalmente un ton maro într-un an. La astfel de britanici, în cea mai mare parte, nu poate exista o nuanță argintie. Dacă există unul, înseamnă că crescătorii au încercat să nască un pisoi. Și o astfel de încălcare duce la aruncarea animalului de pe lista defectelor.

Culoarea scorțișoarei

Nuanțele acestui maro deschis sunt culori rare ale pisicilor britanice. La urma urmei, la început erau tonuri deschise ale unui tip de culoare ciocolată, dar în timp au suferit încrucișarea a doi purtători ai acestei gene. Raritatea lor se manifestă prin faptul că o pisică britanică brună poate naște astfel de moștenitori numai după o generație și, uneori, mult mai rar..

Faun

Culoarea hainei acestui grup de pisici este foarte ușor de confundat cu scorțișoară sau smântână. Cu toate acestea, faunii aparțin categoriei numite „culori rare și scumpe ale pisicilor britanice”. Conține nuanțe de roz sau crem..

Alb britanic

Aceste animale se caracterizează printr-un ton rece de vilozitate și un ton roz de piele. În natură, există o pisică albă britanică cu ochi albaștri, precum și unii colorați. S-ar putea să existe o mică pată la pisoi, dar cu siguranță ar trebui să dispară în timp.

În același timp, britanicii, în care îngălbenirea se manifestă încă în locuri specifice - pe picioare, păr sub ochi, și, de asemenea, pe coadă, sunt considerate defecte.

Rasa Collor Point

Aceste animale includ cele în care există două culori în culori, dar albul predomină semnificativ. A doua culoare poate varia de la gri mai deschis la roșu. Cei mai scumpi reprezentanți ai rasei cu o culoare foarte rară de tip siamez cu fire întunecate.

Argintiu și auriu umbrit

Reprezentanții acestei categorii se caracterizează prin prezența culorii principale pe urechi, cap, spate și chiar pe coadă. În acest caz, o nuanță argintie ar trebui să prevaleze pe guler, picioare și abdomen. Destul de des, în mod eronat, toți proprietarii acestei culori sunt numiți chinchilla. Printre acestea, se disting culorile hainei:

 • maro sau negru;
 • albastru;
 • ciocolată;
 • scorţişoară;
 • faun

Chinchilla argintie

Dacă vorbim despre ce culori există pisici britanice de o nuanță argintie, atunci această categorie poate fi atribuită celor mai rare. Datorită legăturii directe cu reprezentanții rasei persane, aceștia au un caracter mai docil și mai moale.

În același timp, au o caracteristică importantă - firele de păr nu trebuie să fie argintii mai mult de o optime din lungime.

Tipul de culoare aurie

În acest grup de animale, tonul de bază este neapărat întunecat, iar partea superioară a vilozităților este pictată în aur. O nuanță gri în acest caz nu este acceptabilă și, prin urmare, astfel de pisici sunt considerate defecte. Sunt denumite în mod popular chinchilla..

Animale țestoase

Proprietarii de culori de coajă de broască țestoasă se caracterizează printr-o distribuție uniformă a tonurilor pe corp, dar cu condiția să nu existe modele pe părțile luminoase.. Prezența petelor roșii sau crem pe față este acceptabilă. Această specie, datorită predispoziției genetice, este reală doar pentru femele, ceea ce face munca crescătorilor și mai dificilă. O altă nedreptate este că britanicii din această categorie sunt sterili. O combinație de 3 culori este importantă pentru animale:

 • negru sau maro;
 • crem / roșu;
 • albastru sau violet.

Desenat (Tabby)

O altă specie care conține un tabel de culori al pisicilor britanice. Este caracteristic acestor britanici că pot avea o culoare excelentă a vilozităților chiar la bază. Ornamentul de pe corp poate fi dungat sau reperat. Este recomandabil să le împărțiți în tipuri de argint și aur, uneori se distinge și o subspecie de tipul Collor Point..

Culoarea leopardului de zăpadă (asimetrică)

Acest tip de tabby se caracterizează prin pete întunecate mari pe stratul unei nuanțe deschise. Desenul practic nu poate fi simetric, iar petele în sine sunt întunecate în interior și mai puțin saturate de-a lungul conturului. Pe zonele laterale ale pielii, există dungi subțiri asemănătoare marmurei. Ochii pisoilor sunt mari și de culoare cupru. Tonul de bază poate fi oricare.

Cu cât culoarea ornamentului este mai strălucitoare în primele luni de viață a animalului, cu atât va fi mai bine păstrată în timpul creșterii..

Whiskas

La fel ca toate pisicile britanice, aceasta este inerentă reprezentanților cu un farmec aparte. Lână argintie cu o ornamentație clară pe corp îi caracterizează pe reprezentanții acestui grup. Caracteristica principală este trei linii solide pe spatele animalului.. Ochii lui sunt întotdeauna portocalii strălucitori. Baza are o culoare gri de o nuanță deschisă, respectiv liniile sunt gri închis sau negru.

Bicolor, Party-color și altele

Astfel de nume de neînțeles ascund culorile pălate ale hainei unor britanici. Acesta este un fel de combinație de alb cu culoarea de bază. Bicolorul are același tip de pete, iar culoarea albă nu ocupă mai mult de jumătate din corp. Culorile petrecerii se caracterizează prin prezența unor pete cu anumite modele. Arlechinul este cel puțin 80% alb, iar Van este cel mult 80%.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Fotografii cu culori frumoase ale pisicilor britanice