Cum se împerechează pisicile sfinx

Această rasă este una dintre cele mai vechi existente pe pământ și are o istorie bogată. Creșterea acestor animale pentru profit a început relativ recent. Împerecherea Sphynx nu este diferită de cea care se efectuează cu alte rase de pisici. Dar, pentru a obține descendenți de rasă, această problemă ar trebui luată cât mai în serios. Există doar trei tipuri de sfinxuri: Petersburg, Don și canadian.

Sfinxurile sunt, de asemenea, crescute, deoarece sunt la mare căutare în rândul persoanelor care suferă de alergii. Sănătatea animalelor este supusă verificării complete. Împerecherea Don Sphynx poate fi efectuată numai după debutul celui de-al treilea est la o pisică. Data va avea mai mult succes în a treia sau a patra zi a ciclului, când dorința de a continua nașterea va fi mai puternică decât restul.

Notă. La colectarea istoricului unui potențial partener, se acordă o atenție specială prezenței sau absenței oricăror abateri în ceea ce privește standardele inerente acestei specii. Înainte de împerecherea sfincșilor, nu va fi inutil să verifice așternuturile trecute ale partenerului ales pentru capacitatea sa de a-și transmite propriile calități și caracteristici.

De multe ori nu este nevoie de ajutor extern. Dar merită, de asemenea, luată în considerare curiozitatea naturală a acestei specii și prietenia lor înnăscută, care poate întârzia procesul pentru o perioadă de timp. O caracteristică precum absența lânii necesită absența completă a curenților de aer într-o cameră caldă. De asemenea, ar trebui să aveți grijă de manichiura ambelor animale, deoarece acestea se pot dăuna semnificativ reciproc..

Dacă data a avut succes, atunci după 64 de zile, proprietarii pot achiziționa pisici drăguțe. Dacă nu, atunci următoarea împerechere este atribuită.

Diferențe majore între rase

Pentru a reproduce sfinxii, iubitorii acestei rase trebuie să aibă o înțelegere de bază a fiecăruia dintre ei. Înainte de a alege un partener de împerechere, trebuie să decideți asupra caracteristicilor pe care doriți să le vedeți la pisoi. Unele persoane preferă să coopereze cu creșe specializate, dar puteți contacta și persoane. Trebuie remarcat faptul că nivelul lipsit de păr poate fi împărțit aproximativ în prezența perilor mici, creșterea catifelată și absența completă a părului chiar de la nașterea unui pisoi..

Principalele diferențe sunt:

  • forma craniului;
  • culoarea ochilor;
  • lungimea și forma urechilor;
  • linia parului.

Don Sfinx. Această rasă a fost dezvoltată în Rusia și se bazează exclusiv pe mutații naturale. Principalele diferențe constau nu numai în genotip, ci și în fenotip.

Această specie are o genă foarte puternică, care este responsabilă de lipsa părului. Primele două rase își pierd restul hainei până la vârsta de doi ani..

Au o mustață spartă sau buclată și un cap în formă de pană. Se observă o ușoară ciupire pe bot, în timp ce fruntea este plată și pomeții umflă ușor. Vârfurile urechilor sunt ușor rotunjite și ele însele sunt așezate înalte și destul de mari.

Pisicile din această rasă sunt cei mai îngrijitori tați care participă activ la creșterea descendenților lor. Ochii lor sunt în formă de migdale și înclinați oblic. Au pliuri caracteristice deasupra sprâncenelor. Culoarea ochilor poate fi de orice culoare, cu toate acestea este preferat verde. Sfinxuri canadiene. Dintre acestea, pisicile absolut goale sunt rareori găsite. Creșteri mici se găsesc pe coadă, picioare și fața Sfinxului. Această specie nu are deloc mustăți.. Corpul lor este musculos. Cușca toracică este suficient de largă.

Oasele sunt mai subțiri, pomeții sunt largi, iar capul este mai scurt decât cel al Donului. Urechile lor sunt mari și drepte, așezate mai jos, dar mai late la bază. Ochii lor sunt întotdeauna larg deschiși, rotunzi și oblici..

Sfinxurile din Sankt Petersburg. De fapt, aceasta este o rasă încrucișată a Don Sphynx cu specii siameze. În acest caz, o pisică siameză de rasă pură trebuie folosită pentru împerecherea sfinxurilor. Corpul pisoiilor este mai alungit. Urechile sunt în mod substanțial separate și largi la bază. Obrajii lor sunt plate, iar capul este în formă de pană. Ochii sunt îngustați și adânci.

Cum să alegi o pisică de împerechere

În primul rând, ar trebui să acordați atenție faptului că prima împerechere la o pisică Sphynx nu ar trebui să aibă loc mai devreme de cincisprezece luni de la naștere. Înainte de data propusă a datei, ar trebui trecut un număr de teste, deoarece reprezentanții felinelor au, de asemenea, o serie de boli care pot fi transmise sexual.

Costul unui astfel de serviciu va depinde de mulți factori. În primul rând de la capacitatea ambilor parteneri la concepția prenatală.

În primul rând, merită să decidem următoarele puncte:

  • Unde să căutați anunțul dorit, deoarece o pisică pentru împerechere trebuie să îndeplinească toate caracteristicile necesare.
  • Aș dori să menționez că animalele cumpărate pentru ei înșiși, și nu pentru reproducere, nu sunt acceptate pentru împerecherea sfinxurilor. De asemenea, urmașii documentelor necesare nu vor primi, ceea ce va duce la o scădere a valorii lor în viitor. Astfel de pisoi vor fi cu siguranță considerați învechiți..

Merită luată în considerare prezența tuturor datelor necesare ale animalului de companie în sine. Pisica este o rasă pură. În acest caz, animalele care participă în mod regulat la expoziții au o mare valoare. și să aibă concluzia corespunzătoare a comisiei de experți. De asemenea, specialistul va aprecia atât dezavantajele, cât și avantajele fiecărui animal de companie. Aici pot, de asemenea, sfătui o pereche pentru împerechere, pe baza caracteristicilor pisicii și a posibililor săi candidați. Puteți tricota sfinxuri la expoziții similare..

Niciun felinolog care se respectă, în prezența unui sfinx de rasă pură, nu se va împerechea gratuit și acesta este un fapt. Prima împerechere poate fi gratuită, dar numai pentru că primii descendenți nu au fost încă și nu există nicio poveste despre aceasta.

Pentru a vedea gradul de apartenență a pisoilor la rasa părinților, uneori se țin date libere.

Crescătorii buni oferă întotdeauna animalelor lor de companie îngrijirea adecvată pentru statutul lor, invită regulat medicii veterinari și oferă vaccinări în timp util.

Servicii de creșă

Există mai multe „pisici închise” în cattery, care sunt folosite exclusiv pentru împerechere cu pisici locale. Pentru a utiliza serviciile unuia dintre acești reprezentanți, este încheiat un acord de împerechere și costă destul de mult. Particularitatea utilizării creșelor este garanția de 100% a obținerii descendenților sănătoși și de rasă, dar pentru aceasta trebuie să treci printr-un control, să treci toate testele necesare și să faci o manichiură pentru pisică. Abia după aceea o pisică este invitată la ea.

Economisirea la tricotat poate fi un adevărat dezastru, ceea ce nu este recomandat. Deci, după ce economisiți datele, puteți obține descendenți fără rădăcini sub formă de pisoi bolnavi, care vor trebui tratați.

Procedurile zilnice vor costa mult și nu vor garanta recuperarea completă a animalelor. Astfel de experimente pot dăuna pisicii în sine, deoarece pisicile netestate pot avea o serie de boli care vor fi transmise descendenților. Vârsta nu va juca un rol aici, ca multe alte caracteristici și caracteristici.

Unde puteți găsi o pereche pentru animalul dvs. de companie:

  • listă albă în creșe;
  • prin numeroase reclame pe internet;
  • la expoziții care se desfășoară de mai multe ori pe an;
  • în cluburi speciale pentru pisici, în care este specificat în reguli.

Împerecherea va depinde de titlul și valoarea de reproducere a pisicii. Toate documentele necesare trebuie să fie la proprietar, care le poate furniza la cerere.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se împerechează pisicile sfinx