Cum să oprești picăturile de stres unei pisici?

Mulți proprietari de animale de companie folosesc Stop Stress Drops pentru pisici. Acest lucru este complet justificat. La urma urmei, numai persoanele care nu au avut niciodată o pisică sau un câine pot crede că animalele nu sunt familiare cu conceptul de „stres”. De fapt, îl întâlnesc destul de des. Și un proprietar iubitor va dori întotdeauna să-i ajute să treacă prin momente dificile din viață..

Cum funcționează și din ce constă?

Pentru început, Stop Stress afectează receptorii ergici GABA, ameliorând astfel excitația din sistemul nervos central al animalului. De asemenea, normalizează intensitatea proceselor de inhibare din creier. Datorită acestui fapt, animalul se liniștește și poate supraviețui condițiilor stresante fără a face rău lui însuși și altor persoane..

Componenta principală a medicamentului este Phenibut. Aceasta este o substanță specială care dă efectul descris mai sus.. Dar pe lângă aceasta, conține extracte din plante care au efect sedativ.:

 • bujor,
 • hop,
 • sunătoare,
 • valeriană,
 • mentă.

Un avantaj important pe care Stop Stress îl are este disponibilitatea. O puteți cumpăra în multe farmacii veterinare, precum și online. Nu aveți nevoie de rețete și certificate medicale pentru a le cumpăra. În plus, costul medicamentului este relativ scăzut. Prin urmare, pentru a trata o pisică cu Stop Stress, nu trebuie să cheltuiți mulți bani - pentru mulți iubitori de animale, acest indicator este extrem de important..

După ce am aflat principiul acțiunii și compoziția medicamentului, nu va fi inutil să vorbim despre doză - aceasta este o informație extrem de importantă care trebuie localizată și utilizată la tratarea unei pisici.

Tipuri de eliberare și dozare

Stop stresul este vândut în centrele comerciale sub două forme - picături și tablete. Comprimatele au o masă de 12 mg - un pachet conține de obicei până la 10 comprimate. De asemenea, puteți cumpăra picături - soluție de 10%. Flaconul conține 10 ml de medicament.

La dozare, trebuie să aveți mare grijă - un exces de Stop-Stress poate dăuna animalului. Experții recomandă utilizarea unei cantități mici de medicament - aproximativ 1 picătură pe 1 kilogram de greutate corporală.

După cum puteți vedea, este folosit destul de cumpătat. O sticlă de Stop Stress va fi suficientă pentru întregul curs și poate mai multe dacă îi oferi pisicii liniștea și siguranța necesare.

Când să-l folosiți?

Desigur, vorbind despre un sedativ, ar trebui clarificat în ce situații ar trebui să se oprească stresul unei pisici. Răspunsul este simplu - în orice situație în care animalul se confruntă sau va experimenta stres în viitorul apropiat..

Pisicile moderne, în special cele care locuiesc în orașe, sunt pur animale de companie. Mulți dintre ei nu părăsesc niciodată casa din toată viața, obișnuindu-se să-și petreacă tot timpul în mai multe camere, înconjurați de oameni familiari, familiari. Prin urmare, orice schimbare poate crea anxietate, care poate fi abordată de Stop Stress.. Cel mai adesea, aceste situații includ:

 • absența îndelungată a proprietarului;
 • vizita la clinica veterinară;
 • vizitarea unei expoziții în care pisica va întâlni alte animale;
 • mutându-se în alt apartament.

Da, oricare dintre aceste evenimente distruge imaginea obișnuită a lumii, provocând o scădere a poftei de mâncare și, în unele cazuri, o perturbare a funcționării sistemului nervos. Pisica începe să se comporte mai agresiv, nu doarme bine și nu mai joacă. În astfel de cazuri, utilizarea Stop Stress este destul de justificată..

Experții sfătuiesc să înceapă să o ia cu mult timp în avans. De exemplu, dacă aveți o expoziție sau o mutare într-un alt apartament, atunci este recomandabil să începeți să picurați cu pisica Opriți stresul cu 3-5 zile înainte de data programată și, după ce experiențele sunt în trecut, continuați să luați încă 2-3 zile.

Da, în tot acest timp animalul va părea somnoros, inactiv. Apetitul poate scădea. Dar nu ar trebui să vă faceți griji cu privire la acest lucru - la o zi sau două după oprirea medicamentului, va avea loc o corecție automată - animalul va deveni modul în care sunteți obișnuiți să-l vedeți.

Este important ca Stop Stress să nu fie un medicament foarte specializat - poate fi administrat pisicilor de toate rasele.

Un pic despre contraindicații

Orice medicament, chiar și cel mai sigur, are anumite contraindicații, care sunt foarte importante de aflat înainte de a începe să se utilizeze. Desigur, instrucțiunile pentru utilizarea listei drop toate cazurile în care este mai bine să nu le utilizați. De aceea, citiți-l cu atenție pentru a nu face rău pisicii sau pisicii iubite..

În primul rând, picăturile Stop-Stress nu trebuie utilizate dacă pisica este însărcinată sau hrănește puii cu lapte. După cum sa menționat mai sus, unul dintre ingredientele principale este Phenibut. Acest medicament are un efect teratogen. Pur și simplu, utilizarea acestuia poate determina pisoii să dezvolte defecte de dezvoltare congenitale sau dobândite..

De asemenea, este extrem de nedorit să dați picături pisoilor sub vârsta de un an. În caz contrar, poate afecta dezvoltarea sistemului nervos..

Nu trebuie administrate mai multe picături de Stop Stress animalelor care suferă de următoarele boli:

 • educație oncologică,
 • Diabet,
 • uretrita, cistita și alte patologii ale sistemului genito-urinar.

Simptome de supradozaj și efecte secundare

Chiar dacă citiți instrucțiunile în cel mai atent mod, reglați cu precizie doza necesară și luați în considerare toate consecințele posibile, există întotdeauna riscul supradozajului - este suficient să dați doar câteva miligrame mai mult de medicament.

Este foarte ușor să o recunoști. Pisica are o scădere a tensiunii arteriale și, ca urmare, somnolență. În caz de otrăvire cu droguri deosebit de severă, pot apărea vărsături. Desigur, în astfel de condiții, ar trebui să încetați imediat să luați Stop-Stress și, în viitor, să reduceți semnificativ doza. Pentru a elimina consecințele unui supradozaj, ar trebui să îi dați pisicii o spălare gastrică și apoi să o hrăniți cu enterosorbanți - de exemplu, cărbune alb.

Cu utilizarea normală, riscul de reacții adverse este aproape complet eliminat și este o consecință a intoleranței individuale - alergii. Pentru a rezolva problema, trebuie să clătiți stomacul și să aplicați adsorbanți, apoi să utilizați antihistaminice - o jumătate de comprimat de Cetrin sau Loratadin va face.

Cum se aplică?

Când conversația vine cu privire la administrarea oricărui medicament - psihogen sau de altă natură - de către pisici, se pune întotdeauna întrebarea - cum să faci animalul să înghită medicamentul? Da, conține extract de valeriană. De obicei pisicile le mănâncă cu plăcere, dar nu acceptă voluntar Stop-stress. Deci trebuie să înșeli.

În primul rând, puteți lua o cantitate mică dintr-un tratament (astfel încât animalul de companie să mănânce totul, fără urmă) și să adăugați cantitatea calculată de medicament. Spre deosebire de alte medicamente, Stop Stress poate fi amestecat cu alimente.

Dacă pisica refuză să mănânce sau pur și simplu nu există timp pentru aceasta, puteți acționa mai grosolan și mai simplu - după ce ați fixat pisica, deschideți gura și aruncați numărul necesar de picături pe baza limbii. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să folosiți o pipetă sau o seringă mică fără ac. Dacă pisica poate scuipa pastilele, atunci cu picături o astfel de recepție cu siguranță nu va funcționa..

Rezultat

Asta e tot. Acum știți tot ce trebuie să știți despre Stop Stress Drops for Cats și le puteți aplica cu încredere dacă este necesar.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să oprești picăturile de stres unei pisici?