Vetspokoin pentru pisici

Vetspokoin pentru pisici este un medicament eficient care are un efect calmant și antiemetic. Se recomandă utilizarea acestuia la transportul animalelor de companie, în situații stresante, atunci când este necesar să se reducă agresivitatea, nervozitatea crescută și să ușureze simptomele bolii de mișcare. Instrumentul are un efect sedativ ușor și spasmodic, normalizează sistemul endocrin și hormonal.

 • Suspensie. Este ambalat în ambalaje de polimer de 25 ml și 75 ml. Include un dozator de seringă.
 • Pastile. Ambalat în borcane de plastic, fiecare conținând 15 sau 30 de comprimate gălbui.

Toate containerele sunt ambalate în cutii de carton separate, în interior există o adnotare detaliată. Capac superior înșurubabil cu prima comandă de deschidere.

Comprimate și suspensie pentru pisici Vetspokoin

Structura

Un comprimat conține următoarele substanțe active:

 • Extract de muștar - 8 mg.
 • Phenibut - 36 mg.
 • Extract de valeriană - 25 mg.
 • Prometazină - 4 mg.
 • Laptisorul de matca al albinelor - 1 mg.
 • Ingrediente auxiliare.

Medicamentul este bine absorbit în organism, se descompune în ficat și iese împreună cu fecale și urină.

În ciuda declarațiilor producătorului despre siguranța completă a medicamentului pentru sănătatea pisicilor, nu se recomandă utilizarea acestuia în mod continuu. Efectul de dependență poate apărea din cauza nootropic-phenibut conținut.

Proprietăți farmacologice

Fiecare ingredient din preparat are propria sa funcție terapeutică și are, de asemenea, un efect benefic asupra corpului animalelor de companie în ansamblu.

 • Valeriană. Are un efect sedativ asupra sistemului nervos, calmează, relaxează, ameliorează stresul excesiv.
 • Motherwort. Normalizează activitatea inimii, încetinește ritmul și crește forța contracțiilor inimii. Ameliorează anxietatea, ajută la îmbunătățirea somnului.
 • Phenibut. Are efect psihostimulator, normalizează procesele metabolice. Servește ca calmant.
 • Prometazină. Hipnotic natural, ameliorează vărsăturile, are proprietăți antihistaminice.
 • Jeleu de albine. Întărește sistemul imunitar, favorizează absorbția glucozei și saturația corpului cu oxigen, stabilizează fundalul hormonal.
 • Antioxidanți. Îndepărtați substanțele nocive din organism, luptați împotriva radicalilor liberi, reduceți riscul apariției unor situații stresante.

Vetspokoin pentru pisici

Indicații de utilizare și dozare

Medicii veterinari recomandă utilizarea Vetspokoin în astfel de cazuri:

 • Comportament neliniștit, insomnie.
 • Reacții inadecvate față de proprietari și alte animale de companie care locuiesc în casă.
 • Mișcare, schimbări climatice, oaspeți / vecini zgomotoși.
 • Excitabilitate crescută.
 • Frică incontrolabilă.
 • În scopuri preventive.

Dozajul, schema generală și durata tratamentului sunt determinate pe baza greutății animalului și a simptomelor identificate. În orice caz, trebuie să acționați conform instrucțiunilor, precum și a mărturiei medicului.

Calculul dozei standard este de 1 mg de medicament pe 10 kg de greutate vie. Suspensia se crede că are un efect mai delicat asupra corpului decât tabletele..

Indiferent de sistemul de tratament ales, utilizarea regulată a medicamentului nu trebuie să depășească 3 săptămâni pentru a evita dependența.

Suspensie calmantă pentru pisici Vetspokoin

Medicamentul este administrat de 2 ori pe zi, pe baza caracteristicilor individuale ale corpului și a naturii pisicii. Dacă vorbim despre o activitate hormonală crescută, atunci pentru un efect rapid și de înaltă calitate, medicamentul poate fi suplimentat cu contraceptive - de exemplu, combinat cu Covinan.

 • Suspensia este injectată la rădăcina limbii printr-o seringă dozatoare. Pentru o mai bună acceptare a medicamentului de către animale, îl puteți amesteca cu niște delicatese aromate..
 • Comprimatele sunt administrate întregi sau zdrobite în pulbere, de asemenea sub limbă.

Înainte de a planifica călătorii lungi în care animalul de companie se poate comporta (sau a condus deja în trecut) nervos și strâns, este mai bine să administrați medicamente cu câteva zile înainte, înainte de apariția evenimentului enervant.

Precauții privind manipularea animalelor

Pentru ca pisica să nu rănească proprietarul, eliberându-se și rezistând să ia medicamentul, este necesar să se ia măsurile adecvate:

 • Luați o pătură groasă sau un prosop.
 • Înfășurați animalul în el în așa fel încât să nu se desprindă și să se zgârie. Puteți implica membrii gospodăriei în caz cu o mare rezistență. Una dă medicamente, cealaltă ține.
 • Dacă nu este nimeni în jur și este timpul să dați medicamentul, atunci strângeți pisica înfășurată într-o pătură între genunchi. Cu mâna stângă, țineți scruff-ul, cu mâna dreaptă injectați suspensia cu o seringă sau puneți pilula sub limbă.
 • Așteptați mișcarea de înghițire, eliberați animalul de companie în libertate.

Contraindicații

Nu există contraindicații evidente la administrarea Vetspokoin. Medicii veterinari nu recomandă administrarea pisicilor, doar celor care au născut sau sunt însărcinate, precum și în prezența diabetului zaharat și a oricăror boli ale sistemului genito-urinar..

De asemenea, trebuie să opriți imediat utilizarea medicamentului dacă se detectează o reacție alergică sau alte simptome care indică intoleranță la una sau alta componentă..

Preț

Costul medicamentului depinde de forma sa de fabricație, precum și de politica de preț a rețelei medicale. În medie, gama de prețuri este următoarea:

 • Tablete - 170-250 ruble.
 • Suspensie - 200-300 ruble.

Reguli de depozitare

Vetspokoin este depozitat într-un loc întunecat și uscat, separat de alimente și hrana animalelor uscate. Capacul trebuie să fie bine închis, din momentul deschiderii termenul de valabilitate nu depășește 25 de zile. A nu se lăsa la îndemâna copiilor și a persoanelor în vârstă. Temperatura - de la 1 la 25 C. Containerele închise pot fi depozitate până la 2 ani de la data producției.

Recenzii

Maxim:

„Acum șase luni, eu și familia mea ne-am mutat la nivel global într-un alt oraș. Problemele și starea mea nervoasă și a soției mele au trecut la pisică. A dormit prost, și-a pierdut pofta de mâncare, deoarece simțea că o călătorie lungă urma să fie în curând. Cu trei zile înainte de mutare, au început să dea Vetspokoin, așa cum a recomandat medicul. Pisica, bineînțeles, s-a luptat, a refuzat categoric să înghită „lichid de neînțeles dintr-o seringă”, dar am reușit. Drept urmare, s-a liniștit, s-a întins în purtătorul său, a tăcut și a privit păsările. A fost vară. În general, acest medicament ne-a fost util, este testat în acțiune ".

Alyona:

„Musya noastră a fost prea activă când a cerut să facă o plimbare. Am torturat pe toată lumea, inclusiv pe mine. Era de nesuportat să ascult aceste țipete, plus că am slăbit, mi-am pierdut pofta de mâncare. A trebuit să apelez la medicamente. Am cumpărat Vetspokoin în tablete, le-am măcinat în pulbere și ne-am rugat literalmente să ne mâncăm mofturile. Cu durere, s-a dovedit la jumătate, deși am rezistat. Două zile mai târziu, ea a început să se liniștească vizibil, a început să doarmă mai bine și, în cele din urmă, a încetat să mai țipe. Acum știu cum să acționez data viitoare ".

Olga:

„Pisica noastră este curajoasă pe teritoriul său, într-un apartament, iar când o scoatem în stradă, se transformă imediat într-un iepure laș. Când la începutul verii au plecat spre dacha, au dat acest sedativ. Am călătorit cu trenul timp de 4 ore, acesta este stres pentru animal, plus că trebuie să te obișnuiești cu un loc nou. Au folosit tablete, le-au umplut în cotlete, au mâncat și nici nu au observat. Deci, totul a mers bine cu noi, fără violență și agresiune. În curând te vom duce acasă pentru iernat "..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vetspokoin pentru pisici