Alegerea unui sedativ eficient pentru pisici

În ciuda mândriei regale și a autosuficienței, pisicile sunt creaturi foarte vulnerabile. Și în majoritatea cazurilor stresul se manifestă prin agresivitate

, indiferent de cauzele excitării nervoase. Un sedativ eficient pentru pisici, poate rezolva o mulțime de probleme asociate cu mișcarea, obișnuirea cu un mediu nou, cu un nou membru al familiei etc. Dar alegerea dintr-un sortiment larg „chiar acel remediu” nu este o sarcină ușoară.

Analizează cu atenție situația înainte de a decide să folosești un sedativ. Uneori este destul de ușor să eliminăm cauza fricii sau a agresivității, dar din cauza neatenției sau lipsei de experiență, urmăm o cale mai dificilă. De exemplu, folosim un sedativ pentru pisici pe drum în loc să cumpărăm o cutie închisă, dăm pastile unei murka inospitaliere în loc să oferim noului colonist o tavă separată și propria lui casă. Și dacă pur și simplu nu există o altă modalitate de a rezolva problema?

Penates nativ

Pisicilor nu le plac schimbările, nu le plac intrările pe teritoriul lor, protestează împotriva schimbării mediului și a companiei obișnuite - există o mulțime de motive pentru agresivitate, stres, panică și alte manifestări ale tensiunii nervoase. În unele cazuri, sedativele ușoare pentru pisici ajută animalul de companie să se mențină în labute: mișcare, un nou chiriaș, reparații majore, înlocuirea mobilierului etc. Dacă știți că pisica dvs. reacționează brusc la orice schimbare, începeți să îi dați Cat Bayun, Spirit Essences sau Serene Um în avans. Primele două mărci de picături sedative pentru pisici conțin uleiuri, extracte și extracte din fructe, ierburi și alte plante și nu conțin substanțe chimice. Sunt eficiente, dar au o activitate scăzută ca remediu de moment, adică merită să le aplicați în avans, cel puțin o săptămână.

Comprimatele Serene Um Calming pentru pisici sunt un supliment nutritiv natural și relativ sigur care întărește sistemul nervos: calciu, zinc, seleniu, taurină, vitamine și inozitol (o substanță asemănătoare vitaminei care promovează regenerarea țesutului nervos). Dar cel mai important, compoziția include L-triptofan - un aminoacid care se transformă în serotonină, a cărui deficiență provoacă sentimente de depresie și depresie. Pe lângă picături, Serene Um este prescris în cursuri lungi.

Sedativele pentru pisici sub formă de spray sunt la fel de eficiente. De exemplu, Pet Ease sau Felifriend. Medicamentul este pulverizat în locurile de odihnă ale animalului de companie, tratat cu perdele, mobilier și colțurile camerei. Efectul sedativ nu va fi vizibil imediat, dar acest mod de a înmuia animalul nu îi dăunează sănătății în niciun fel. da si împingeți pastilele într-o persoană descurajată, risc să devin un obiect de agresiune - nu cel mai plăcut lucru de făcut. Spray-ul nu funcționează pe toate pisicile, dar rata de succes este mare.

Orice sedative pentru pisici cu agresivitate, țipete, comportamente excesiv de active asociate cu nemulțumirea sexuală sunt, de asemenea, utilizate în avans. Când perioada de vânătoare a început deja, nebunia hormonală poate fi depășită numai cu doze de medicamente pentru cai, ceea ce reprezintă un pericol pentru sănătatea fizică și emoțională a animalului de companie..

Eh, drumuri ...

O pisică rară îi place să călătorească într-o mașină, dar aproape toate vitele domestice sunt nervoase, panicate și / sau agresive. Toate sedativele pentru pisici enumerate mai sus (un lucru, desigur) pot fi utilizate ca pregătire pentru călătorie. Medicamentul este utilizat cu o săptămână sau cu câteva zile înainte de călătorie, în funcție de recomandările producătorului. Pe lângă agenții deja menționați, gelul Nutri-Vet (ierburi) și fumigatorul Feliway (feromoni) au un efect sedativ. Dar dacă călătoria nu a fost planificată din timp?

Important! Nu puteți folosi un sedativ în ajun sau în ziua spectacolului - acest lucru va duce la o scădere a notei sau descalificare. În plus, nu este de dorit utilizarea sedativelor în ajun și în ziua unei vizite la medicul veterinar: medicul trebuie să evalueze nu numai starea fizică, ci și starea emoțională a pacientului, reacția la durere și alți iritanți..

Picăturile calmante Fitex pentru pisici sunt bune pentru boli de mișcare și stres de călătorie. Acesta este un preparat pe bază de plante care îmbunătățește funcțiile sistemului nervos central, normalizează tensiunea arterială, elimină senzația de frică și ameliorează vasospasmul asociat cu eliberarea de adrenalină. Picăturile de oprire a stresului au un efect mai luminos, care, pe lângă extractele din plante, includ fenibut, un tranchilizant utilizat pentru a suprima atacurile de panică, sentimente constante de anxietate, insomnie, tensiune nervoasă etc. La fel ca Fitex, este mai bine să dați Stop-Stress în ajunul călătoriei (înainte de culcare) și în ziua călătoriei, astfel încât eficacitatea medicamentului va fi mai mare.

Un alt sedativ bun pentru pisicile care suferă de excitare nervoasă din cauza nevoii de a părăsi mediul lor familiar - picăturile homeopate Fospasim. Medicamentul reduce frica, agresivitatea, crește abilitățile de adaptare și, în general, normalizează starea emoțională a animalului de companie. Fospasim eficient ca măsură preventivă împotriva stresului asociat cu diferite fobii. De exemplu, frica de zgomotul produs de aparatele electrocasnice, petardele care urlă, sunetele de furtună etc..

Un sedativ foarte puternic pentru pisici este vetranquilul (clorobutanol plus maleat de acepromazină). Este o soluție pentru injecții intravenoase și intramusculare cu efect sedativ pronunțat. După introducerea drogului, multe animale de companie adorm și nici măcar nu-și amintesc că au părăsit apartamentul. Vetranquil nu trebuie utilizat dacă pisica suferă de boli de inimă sau a pierdut mult sânge din cauza traumei.

Nu face rău!

În primul rând, aș dori să îi avertizez pe cei care consideră sedativele pentru pisici ca un fel de creștere, corectare a comportamentului și, în general, un panaceu pentru toate problemele dintr-o dată. Și, de asemenea, cei care se bazează pe publicitate fără a se obosi să primească sfatul unui medic veterinar.

Presupune, animalul de companie este agresiv în raport cu noul venit - șuieră, nu-l lasă să meargă la castron, îl conduce din colț în colț. Sau reacționează urât la prezența străinilor în casă - se sperie, zgârie străinii, marchează pantofii „invadatorilor”. Sedativele eficiente pentru pisici vor elimina efectul nemulțumirii, dar nu vor schimba adevărata atitudine a pisicii față de ceea ce se întâmplă. Nu-i oferi animalului tău picături și pastile toată viața? Prin urmare, este imperativ să învățați pisica să reacționeze la stimul mai calm: sedativele vor ajuta la accelerarea procesului de adaptare, dar nu pot fi singura metodă de a face față stresului. Același lucru se aplică speciilor și agresivității sexuale, deplasărilor frecvente cu mașina, vizitelor la medic - pentru pisici, picăturile sedative sau pastilele pot deveni „ajutor”, dar trebuie totuși să-ți înveți animalul să se miște în mașină, să rezolve problema instinctelor sexuale și teama unui medic veterinar.

Când vine vorba de siguranța acestui sau acelui medicament, trebuie doar să vă amintiți un singur lucru: nu există medicamente absolut inofensive. Unele pastile creează dependență, ceea ce în timp necesită o creștere a dozei sau trecerea la un nou medicament. Alții inhibă reacțiile și duc la apatie. Altele, cu utilizare prelungită, pot dăuna sănătății. De exemplu, Cat Bayun, iubit de mulți proprietari pentru pisici, provoacă în unele cazuri dezvoltarea gastritei și a altor probleme ale tractului gastro-intestinal..

În plus, pisicile reacționează adesea la componentele inofensive într-un mod diferit decât se aștepta: două animale de companie primesc picături și totul este în regulă, iar Murka a vărsat brusc și spumă din gură. De luat masa este clar: pastilele de sedare felină trebuie utilizate numai după ce ați vorbit cu medicul veterinar. Chiar și vitaminele și suplimentele minerale sunt utilizate la recomandarea medicului, iar orice sedativ este un medicament serios, în ciuda compoziției „inofensive, naturale și special concepute pentru pisici”.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alegerea unui sedativ eficient pentru pisici