Efectele valerienei asupra pisicilor

Proprietarii de ronțăi pufoase vor găsi util să citească modul în care valeriana afectează pisicile. Poate că știu deja că mirosul acestei plante și picăturile bazate pe ea fac animalele de companie inadecvate. Și este bine că ei știu doar din conversații.

Cum afectează valeriana o pisică?

Uleiurile esențiale prezente în această plantă medicinală calmează o persoană și, dimpotrivă, efectul valerienei excită puternic pisica, iritând sistemul nervos. În același timp, începe să se comporte necorespunzător, uneori chiar agresiv. Poate face ceva ce nu a mai făcut până acum.

Valeriana medicinală are un miros, care are un efect puternic asupra sistemului nervos al pisicilor și datorită componentelor pe care le conține. Au un miros similar cu feromonii prezenți în urina pisicilor. Instinctele naturale de trezire determină pisicile să vâneze. Mirosul de valeriană face animalul euforic și îi place acest sentiment. După ce a gustat planta cel puțin o dată, o va cere din nou. Această afirmație se aplică nu numai persoanelor domestice, ci și prădătorilor mari ai acestei familii..

Medicamentele cu valeriană sunt produse în mai multe forme:

  • tincturi de alcool,
  • pastile,
  • poțiuni.

Există pericol?

Efectul valerienei asupra pisicilor este comparabil cu un medicament, este instantaneu, însoțit de halucinații. Și apoi vine un somn profund și un sentiment de apatie, opresiune. Alcoolul, pe de altă parte, distruge organele vitale ale animalului de companie și provoacă dependență de alcool..

Tabletele cu această plantă medicinală au fost și mai periculoase pentru sănătatea pisicii. Componentele sintetice care sunt prezente în comprimatele de valeriană pot provoca reacții alergice severe.

Remarcăm și faptul că excitația cauzată de acțiunea medicamentului înlocuiește rapid inhibiția. Pisica rămâne mult timp în vis și apoi devine tristă și deprimată. El poate intra în panică, iar această afecțiune poate dura câteva zile. A existat, de asemenea, o stare agresivă cauzată de consecințele administrării medicamentului..

Dar, în unele cazuri, luarea de valeriană este pur și simplu necesară. Doar un medic veterinar îl prescrie cu o doză exactă. Mai mult, el trebuie să coreleze beneficiile și prejudiciile care au efectul medicamentului. De obicei, este atribuit numai în cazurile de probleme detectate.:

  • cu sistemul cardiovascular
  • cu spasme în tractul gastro-intestinal.

Valerianul are același efect asupra pisicilor și pisicilor??

S-a observat că pisicile sunt mai predispuse la mirosul ierbii pisicii, așa cum o numesc mulți, decât pisicile. Deși comportamentul lor poate fi modificat și după administrarea de valeriană.

Unele rase de pisici nu percep deloc această plantă, iar acest lucru se explică doar prin factori genetici naturali.. Acest lucru se poate spune cu siguranță despre reprezentanții rasei siameze..

Este posibilă o supradoză?

Pericolul pentru pisică este supradozajul unui medicament pe bază de iarbă de pisică. Acest lucru se poate întâmpla atunci când a încercat deja tinctură de valeriană sau tablete și le-a găsit accidental într-un loc ușor accesibil. Dependența și dependența fac ca pisica să fie inadecvată, miroase, determinându-l să simtă din nou euforie.

La doze mari, animalul poate prezenta crampe la nivelul membrelor, poate da ochii peste cap. Supradozajul poate provoca stop cardiac sau stop respirator, ducând la moarte inevitabilă..

Pentru a evita probleme, proprietarul trebuie să știe că valeriana aparține plantelor medicinale și trebuie administrată animalului numai așa cum este prescris de un medic în cazuri speciale. Doza trebuie, de asemenea, respectată cu strictețe, ceea ce poate duce la probleme grave de sănătate și chiar la deces..

Evident, pisicilor le place valeriana, dar pentru distracție, nu o poți da unei pisici. Dacă este deja dependent de droguri, atunci cumpără jucării speciale la magazinul de animale de companie, tratate cu uleiuri esențiale din această plantă.. Acțiunea unor astfel de lucruri inofensive nu vă va afecta sănătatea. Catnip, vândut în farmacii veterinare, va ajuta, de asemenea, la înlocuirea cu succes a ierbii..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Efectele valerienei asupra pisicilor