Căutând diferențele dintre canadian și don sphynx

Este imposibil să spunem exact care rasă este mai bună - Donskoy sau Canadian Sphynx, dar puteți găsi diferențe între ele. Și asta chiar în ciuda faptului că o persoană ignorantă la prima vedere este puțin probabil să poată găsi diferențele dintre aceste animale. Dar dacă aruncați o privire mai atentă, puteți observa cu ușurință această diferență..

Tipul canadian arată destul de armonios în exterior și atrage astfel mulți iubitori de pisici. Aceste animale de companie pot fi chiar numite oarecum inteligente, deoarece comportamentul lor nu este aproape niciodată asociat cu obrăznicie și încredere în sine..

În același timp, reprezentanții canadieni sunt la nesfârșit loiali proprietarilor lor, îi iubesc și sunt gata să-i urmeze literalmente pe tocuri. Aceste animale de companie sunt sensibile, dar în același timp nu sunt răzbunătoare. Interesant este că existau două soiuri de tip canadian de rasă, dar la începutul anilor `70 ai secolului trecut, standardele sale au fost retrase..

Descrierea Sfinxului Don

Origine Rusia, Rostov-pe-Don
Dimensiuni Dimensiune medie, greutate 4-5 kg
Caracter Afecțios, încrezător, jucăuș cu măsură
Folosind Animal de companie, expozant
Durata de viata până la 15 ani

Această rasă relativ tânără a fost crescută nu cu mult timp în urmă, iar standardele sale au fost aprobate abia în 1996. Adesea, reprezentanții tipului Don au o pufă ușoară pe corp, abia perceptibilă la atingere.

Conform standardului, există patru soiuri ale acestei rase astăzi:

  1. Gol. Numele în sine vorbește de la sine: pisică complet chelă. Un astfel de bărbat frumos Donskoy mai este numit „cauciuc” sau „plastilină”.
  2. Turmă. Un animal cu un capac de tun abia perceptibil, care deseori dispare complet până la vârsta de doi ani.
  3. Catifele. În acest caz, părul pisicii poate ajunge la doi până la trei milimetri în lungime. Este vizibil cu ochiul liber, poate dispărea în perioada de maturitate.
  4. Perie. Pisici cu păr grosier și creț. Astfel de animale nu pot primi titluri la expoziții, dar participă la reproducere.

Don Sphynx se distinge printr-un caracter amabil și afectuos, sunt atașați de stăpânul lor și îl urmăresc peste tot și peste tot. Pisicile se înțeleg bine cu alte animale și copii.

Cum să ai grijă de o pisică chelă? Vedeți mai departe pe video.

10 diferențe între canadian și Don Sphynx

În ciuda similitudinii personajelor, aceste două rase au diferențe de aspect, ceea ce poate afecta alegerea finală a unui animal de companie de către viitorul său proprietar..

Sfinx canadianDon Sphynx
OchiMare, rotunjit, larg deschisOblic, de dimensiuni medii, în formă de migdale
CapScurt, ridicat, trecerea de la frunte la nas este bine definităForma de pană, botul îngustat în jos, pomeții limpezi
UrechiSet redus, de dimensiuni miciMare, înalt, lung (elf)
CorpOs subțire, aspect mai subțire, mai puține riduriCrupă largă, masivă, poate o burtă. Membrele sunt bine dezvoltate
MustațăComplet absentPoate fi sub formă de „antene” îndoite sau poate fi rupt
Linia păruluiPrezent ca un tun mic care este invizibilBlana poate fi complet absentă sau poate fi pe picioare, cap și coadă
Caracteristici geneticeGena fără păr este recesivă (nu dominantă)Gena pentru lipsa de păr este dominantă. Încrucișarea cu o pisică simplă poate produce o așternut de pisoi fără păr
Abilitatea de sărituriSari sus și departe datorită picioarelor lungiAu labe de lungime medie, sari aproape
DințiiBun în general, dar poate fi problematicPuternic, alb ca zăpada
CaracterOarecum rezervat, dar mai maleabilCurios, capricios, echilibrat, rezistent

Dacă vei cunoaște mai bine ambele rase de pisici, diferențele de aspect și caracter vor deveni evidente pentru tine. Dar chiar dacă pentru dvs. Donskoy și canadianul Sphynx sunt una și aceeași pisică, dar în același timp doriți cu siguranță să aveți doar un astfel de animal de companie, atunci în principiu puteți alege oricare dintre ele. Ambele animale sunt afectuoase și iubitoare, capabile să se înțeleagă cu alte animale de companie și oameni, nu cauzează probleme inutile cu grijă, nu provoacă alergii și vă vor încânta întotdeauna cu căldura lor. La urma urmei, după cum știți, temperatura corpului unei pisici goale este puțin mai mare comparativ cu cea obișnuită.

Galerie foto

Solicitarea a returnat un rezultat gol.

Videoclip „Sfinxurile Donskoy și canadiene”

Acest videoclip examinează caracteristicile raselor și indică diferențele dintre ele..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Căutând diferențele dintre canadian și don sphynx