Cum să dai ciston pisicilor?

„Cyston” pentru pisiciÎn tratamentul animalelor de companie, drogurile create pentru oameni sunt adesea folosite. Printre acestea se numără „Cyston” - un remediu pe bază de plante, folosit, printre altele, pentru tratamentul și prevenirea cistitei la pisici. Citiți mai jos despre indicațiile pentru administrarea medicamentului, precum și despre contraindicații și posibile reacții adverse..

Descrierea și caracteristicile medicamentului "Cyston"

Medicamentul "Cyston" este fabricat din material vegetativ, este utilizat în terapia complexă pentru urolitiaza, precum și infecții ale tractului urinar. Componentele de origine vegetală, incluse în compoziția chimică a agentului descris, împiedică formarea de calculi (pietre) în ureter, îmbunătățesc starea generală a animalului cu cistită. Acestea sunt comprimate rotunjite cu o structură biconvexă. Umbra lor este cafeaua, există pete de culoare maro închis. Diametrul tabletei - 8 mm.„Cyston” pentru pisiciCyston nu provoacă efecte secundare atunci când este combinat cu alte medicamente.

Proprietăți chimice

1 comprimat de fitopreparare conține:

 • frunza stem didymocarpus - 65 mg;
 • rădăcinile saxifragei lingulare - 49 mg;
 • rădăcină mai nebună - 16 mg;
 • paie brută în semințe - 16 mg;
 • onsma bractee - 16 mg;
 • cenușă vernonia - 16 mg;
 • pulbere de var de siliciu - 16 mg;
 • rășină minerală purificată - 13 mg.

Știați? Astăzi, cel mai mic reprezentant al familiei Feline este o pisică cu picior negru, care atinge 50 cm lungime și cântărește 1,2 kg.

Formular de eliberare

Instrumentul descris este disponibil sub formă de tablete. Medicamentul se eliberează fără prescripție medicală, într-un recipient din carton sau plastic care conține 100 de unități.„Cyston” pentru pisici

Efecte farmacologice

Componentele care alcătuiesc produsul au un efect antispastic, antimicrobian și litolitic asupra organismului. Comprimatele în cauză pot încetini procesul de formare a calculului prin scăderea saturației în urină a unor substanțe precum acidul oxalic, calciu și hidroxiprolină..

Știați? Pisica este capabilă să sară la o înălțime de 5 ori propria înălțime.

Acționând asupra mucoproteinelor care conțin polizaharide acide, medicamentul promovează zdrobirea pietrelor, ducând la o scădere a conținutului de săruri minerale, ceea ce facilitează procesul de expulzare a acestora..

Acțiune nefrolitolitică

Acțiunea nefrolitolitică a agentului nu depinde de aciditatea urinei. „Cyston” stimulează diureza prin relaxarea mușchilor netezi ai ureei, facilitând astfel excreția de fosfați, urați și calculi mici din tractul urinar. Instrumentul are un efect antispastic, datorită căruia se oprește senzația dureroasă la urinare. PisicăIngredientele din plante zdrobesc fracțiile, le înmoaie și le îndepărtează împreună cu urina, oferind un minim de disconfort.

Acțiune antimicrobiană

Medicamentul are, de asemenea, un efect bactericid asupra bacteriilor gram-negative care se răspândesc în conductele urinare și în vezică și provoacă inflamații.. Efectul antimicrobian al medicamentului este util în tratamentul infecțiilor genito-urinare.

Important! Apariția în urină a unei pisici de sânge sau dificultatea funcției urinare necesită examinarea imediată într-o clinică veterinară.

Este posibil să dai pisicii „Cyston”?

Produsul este format din ingrediente naturale, prin urmare este absolut sigur atunci când este utilizat în medicina veterinară. Este utilizat pe scară largă pentru a trata cistita și KSD la animale de companie din cauza absenței unor efecte toxice severe asupra organismului. "Cyston", deși este un medicament pentru oameni, este utilizat în medicina veterinară împreună cu un agent împotriva cistitei pentru animale „Coterwin”.PisicăTratamentul cuprinzător vă permite să obțineți rapid rezultate pozitive.

Indicații de utilizare

Medicamentul este prescris numai de un specialist - el este cel care decide în ce cantități și câte zile îl puteți lua. Sub ce indicații sunt prescrise comprimatele „Cyston”, citiți mai jos.

Video: urolitiaza la pisici

În tablete

Medicamentul este prescris nu numai pentru tratament, ci și în scop preventiv.. Indicațiile de utilizare sunt următoarele:

 1. Cistita și pielonefrita, etimologia infecțioasă a leziunilor vezicii urinare.
 2. Inflamația vezicii urinare neinfecțioase.
 3. Urolitiaza, cristaluria.
 4. Este utilizat în tratamentul complex al gutei.
Pisica însărcinatăAtunci când urmează un curs de tratament cu ciston, o persoană gravidă are nevoie de un control veterinar sensibil.

În injecții

Medicamentul "Cyston" are o formă de eliberare numai în tablete. Nu există medicamente cu o astfel de compoziție în injecții..

Contraindicații pentru utilizare

Contraindicațiile pentru utilizarea medicamentului sunt perioada de gestație, precum și prezența pietrelor mari în vezică. „Cyston” este utilizat pentru îndepărtarea pietrelor mici, astfel încât o piatră prea mare se poate bloca în tractul urinar sau poate deteriora pereții organului atunci când se stinge.PisicăAnxietatea pisicii la sfârșitul terapiei poate fi o dovadă a complicațiilor..

Efecte secundare și supradozaj

Atunci când luați comprimate Cyston, poate apărea o alergie, care se va manifesta sub formă de roșeață a ochilor, rupere, strănut. Dacă suspectați o supradoză de medicamente, este necesar să clătiți stomacul cu multă băutură și să consultați un medic veterinar. Simptomele unei supradoze de medicamente sunt după cum urmează:

 • vărsături;
 • amețeli, pierderea coordonării;
 • slăbiciune, apatie;
 • pierderea poftei de mâncare.

Important! Alimentația necorespunzătoare duce la o creștere a calculilor în tractul urinar, prin urmare, atunci când se tratează cu Cyston, pisica trebuie să respecte o dietă adecvată.

Instrucțiuni de utilizare și dozare în medicina veterinară

Medicamentul "Cyston" poate fi utilizat pentru pisoi de la 4 luni. Dozajul este distribuit în funcție de greutatea animalului de companie: până la 5 kg - 0,25 mg, de la 5 kg - 0,5 mg. La recomandarea unui medic, o singură doză de medicament poate fi crescută la 2 comprimate - totul depinde de complexitatea evoluției bolii. Tabletele nu au un gust specific, deci pot fi amestecate cu alimentele animalului, dar această metodă poate fi ineficientă din cauza dificultății de determinare a dozei de medicament care a intrat în animal..Pisicii i se administrează o pastilăPentru a hrăni o pisică cu un medicament, trebuie să:

 1. Înclinați ușor capul animalului înapoi.
 2. Desfaceți maxilarele și puneți pastila pe rădăcina limbii.
 3. Ciupiți fălcile și suflați nasul animalului pentru a provoca reflexul de înghițire.

DiagnosticDozareRata de admitereCaracteristică
ICD1 g - de 2 ori pe zide la 2 la 6 luniCursul poate fi continuat până când pietrele sunt complet îndepărtate din tractul urinar.
Cistita0,5 mg - de 3 ori pe zi1 lunăÎn prezența inflamației infecțioase, doza de medicament este crescută la 1 g odată
Infecții0,5 mg - de 3 ori pe zi1,5 luniDacă infecția este re-infectată, cursul tratamentului este crescut la 3 luni

Cu cistita

În caz de cistită, 0,5 mg de medicament sunt prescrise de 3 ori pe zi. Dacă boala este însoțită de inflamație de natură infecțioasă, o singură doză este crescută la 1 g. Durata de admitere este de 4 săptămâni..

Video: cum să dai o pastilă unei pisici

Cu urolitiază

Dacă pisica are pietre în vezică, Cyston este utilizat de 2 ori pe zi, 100 mg. Cursul terapiei durează de la 2 la 6 luni - totul depinde de viteza pietrelor care se deplasează de-a lungul tractului urinar.Schema de pozare a pisiciiPuneți atunci când urinați o pisică cu urolitiază.

Condiții de depozitare și termen de valabilitate

Durata de utilizare a medicamentului este de 36 de luni de la data eliberării. Trebuie păstrat în ambalajul original, la îndemâna copiilor. Depozitarea se efectuează într-un loc întunecat, supus condițiilor de temperatură - nu mai mare de + 30 ° С.

Analogi și preț

"Cyston" poate fi cumpărat la o farmacie la un preț de 140 - 155 grivne. Dacă este nevoie să înlocuiți medicamentul, există analogi:

 • „Uronefron”;
 • „Fitosilină”;
 • Uralit;
 • „Fitolit”;
 • "Citrocas".
Pisică și medic veterinarPentru pisicile cu intoleranță individuală la Cyston, utilizarea de analogi este permisă. Tabletele de Cyston sunt utilizate cu succes în medicina veterinară în tratamentul ICD, cistitei și proceselor inflamatorii din sistemul genito-urinar. Pentru a utiliza medicamentul corect, trebuie să consultați un specialist care vă va spune doza corectă și cursul tratamentului.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să dai ciston pisicilor?