Nefroket pentru pisici

Nefroket este un medicament pe bază de plante veterinar care este utilizat pentru pisicile cu patologii ale tractului urinar. Medicamentul este produs de compania rusă „Pchelodar”. Deoarece nu există componente chimice toxice în compoziție, medicamentul este considerat a fi un risc redus pentru animale. În ciuda acestui fapt, nu ar trebui să-l utilizați fără a consulta un medic..

Nefroket pentru pisici

Când depozitați medicamentul, trebuie respectate condițiile „standard”:

 • protejați de lumina directă a soarelui;
 • depozitați la temperaturi peste zero, dar nu mai mari de +25 grade Celsius;
 • închideți bine borcanul cu un capac.

Este recomandabil să țineți medicamentul departe de sursele de căldură. Depozitarea necorespunzătoare poate afecta proprietățile farmacologice ale medicamentului..

Compoziție și acțiune

Proprietățile farmacologice ale Nefroket se datorează în principal componentelor din plante:

 • Frunzele de urs au efect diuretic și împiedică multiplicarea microorganismelor patogene.
 • Highlanderul păsărilor previne formarea de pietre în organele sistemului urinar. De asemenea, planta elimină procesele inflamatorii și oprește sângerarea, are un efect diuretic..
 • Frunzele de afine au efecte antimicrobiene și antiinflamatoare. În plus, întăriți pereții vaselor de sânge.
 • Frunzele de lingonberry nu numai că împiedică reproducerea microbilor în organele sistemului urinar, ci contribuie și la eliminarea azotului din organism.
 • Coada calului îmbunătățește formarea și drenajul urinei.
 • Iarba de tufă are proprietăți antiinflamatoare și anti-sângerare.
 • Rădăcina de oțel previne dezvoltarea urolitiazei, îmbunătățește drenajul urinei și ameliorează spasmele și durerea, ajută la restabilirea tonusului muscular neted.
 • Planta Erva lână are un efect complex - oprește sângerarea, promovează excreția sărurilor din corp, reduce nivelul ureei din sânge, ameliorează spasmele. De asemenea, are un efect antiinflamator și diuretic pronunțat.

Pisică în iarbă

Una dintre componentele active ale Nefroketa este laptisorul de matca. Substanța are un efect benefic nu numai asupra sistemului urinar, ci și asupra altor organe ale animalului. Are următoarele proprietăți:

 • ameliorează inflamația;
 • îndepărtează substanțele toxice;
 • promovează refacerea celulelor hepatice, îmbunătățește funcționarea acestui organ;
 • crește imunitatea;
 • scade glicemia;
 • restabilește presiunea intraorganică etc..

Important! Medicamentul nu are niciun efect toxic asupra organismului. Componentele sale nu se acumulează în corp. Medicamentul nu creează dependență dacă urmați doza recomandată.

Când se aplică

Nefroket este prescris pentru pisicile cu diferite boli ale sistemului urinar:

 • cu pielonefrita;
 • cu uretrita;
 • cu cistită;
 • cu urocistită;
 • cu jad;
 • cu pielita;
 • cu glomerulonefrita etc..

Deoarece medicamentul ajută la dizolvarea pietrelor și a sărurilor și previne reformarea acestora, este utilizat cu succes pentru tratarea urolitiazei. Poate fi folosit și pentru a preveni reapariția acestei patologii. Se recomandă administrarea periodică a medicamentului (numai după prescrierea medicului) animalelor care prezintă riscul de a dezvolta urolitiază. Această categorie include animalele castrate și sterilizate, precum și animalele de companie supraponderale și inactive..

Pisica grasa

Indicațiile includ, de asemenea, prevenirea insuficienței renale și a unui conținut crescut de substanțe azotate în sânge. Deoarece Nefroket elimină spasmele și durerea, este utilizat cu succes pentru ameliorarea sindromului urologic.

Notă! De obicei, un medicament cu componente biologic active este utilizat în combinație cu alte medicamente. Este adesea folosit ca ajutor..

Cum se aplică

Acțiunea Nefroket nu depinde de aportul de alimente. În acest sens, pastilele pot fi administrate pisicilor în diferite moduri:

 • amestecați în furaj, după ce îl măcinați în pulbere (conservele, carnea tocată sunt bune în aceste scopuri);
 • obligat să pună pe rădăcina limbii.

Metoda de utilizare a tabletelor depinde de caracteristicile animalului. Unele animale de companie se pricep la mirosul aromei tabletelor, așa că refuză să consume mâncarea propusă cu un medicament. În acest caz, va trebui să dați medicamentul cu forța. Principalul lucru este să vă asigurați că animalul de companie înghite medicamentul și nu îl scuipă.

Dispenser pentru tablete

Instrucțiunile de utilizare indică faptul că doza de Nefroket pentru pisici este calculată destul de simplu. O tabletă este concepută pentru greutatea de 10 kg. Animalelor de companie mici li se administrează de obicei un sfert sau jumătate de tabletă, dar medicul veterinar trebuie să calculeze doza. Comprimatele trebuie administrate o dată pe zi. Durata tratamentului este de 10-14 zile, în funcție de complexitatea patologiei. Dacă medicamentul este utilizat în scop profilactic, cursurile trebuie repetate la fiecare 2-3 luni.

Limitări

În general, medicamentul este considerat sigur pentru animalele de companie, deși are unele restricții privind utilizarea acestuia. Este necesar să refuzați utilizarea Nefroketa dacă animalul are insuficiență renală acută sau există o intoleranță la componentele plantei sau la lăptișorul de matcă. În acest caz, pot apărea alergii. Și, deși sunt rare, se pot manifesta în moduri diferite - de la disfuncționalități ale sistemului digestiv până la reacții cutanate. Nefroket nu provoacă alte reacții adverse.

Pisici strâmbă

Pentru pisicile din timpul sarcinii și al creșterii descendenților, medicamentele pot fi administrate după examinarea de către un medic veterinar. Medicul trebuie să monitorizeze starea animalului în timpul perioadei de tratament.

Avantaje și dezavantaje

Nefroket are multe avantaje:

 • Diferă în ceea ce privește eficacitatea terapeutică ridicată, deoarece componentele plantelor au un efect complex. Medicamentul elimină simptomele patologiei și afectează cauza.
 • Compatibil cu antibiotice, analgezice și alte medicamente.
 • Deoarece nu creează dependență, este potrivit pentru prevenirea patologiilor rinichilor și a altor organe ale sistemului urinar pentru o perioadă lungă de timp.
 • Nu provoacă efecte secundare. Bine tolerat de animale, chiar și cu un ușor exces de doză.
 • Are un minim de contraindicații.
 • Nu are efect hepatotoxic. Dimpotrivă, promovează eliminarea toxinelor și a metalelor grele din organism.

Pisica zâmbește

Un alt beneficiu este accesibilitatea. Nefroket este vândut în aproape toate farmaciile veterinare. Prețul unui borcan este de 220-250 ruble. De asemenea, puteți comanda medicamentul de la farmacia online pentru animale de companie. Nu aveți nevoie de rețeta medicului pentru a cumpăra un medicament.

Medicamentul nu are dezavantaje semnificative.

Recenzii proprietarului

Ekaterina, proprietarul unei pisici siberiene de 5 ani:

„Am observat că Vaska se învârtea constant în jurul tăvii, dar nu putea merge la ea în mod normal. Câteva picături se vor stoarce și vor dispărea și, după 10-15 minute, vor reveni. La examinare, s-a găsit urocistită. Nefroket a fost administrat cu alte medicamente, deci nu ar fi corect să spunem că recuperarea a fost doar meritul său, dar pisica și-a revenit rapid. Principalul dezavantaj este forma de dozare. Punerea unei pastile în Vaska este încă o sarcină. Injecții mai bune ".

Lyudmila, proprietarul unei pisici siameze:

„Ni s-a prescris acest medicament pentru prevenirea urolitiazei. Boala a devenit evidentă pentru prima dată când pisica avea 6 ani. Șase luni mai târziu, a avut loc o recidivă. Și apoi ne-am mutat în alt oraș și am recidivat din nou. Abia de data aceasta am ajuns într-o altă clinică și la alt medic. Pentru profilaxie, el a sfătuit să bea comprimate cu lăptișor de matcă o dată la 2 luni. Urmăm această recomandare, iar acum boala nu ne-a mai revenit de 2 ani. Este adevărat că și dieta pisicii a fost foarte mult schimbată. ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Dmitry, medic veterinar al clinicii din Moscova:

„Nefroket este un remediu excelent pentru cistită, urolitiază și alte boli ale sistemului urinar. De obicei, prescriu cu terapie complexă. Odată ce a realizat un experiment simplu. Am observat că atunci când folosesc acest medicament, animalele se recuperează mai repede. Și costul medicamentului este destul de acceptabil ".

Valentina, medic veterinar cu 6 ani de experiență:

„Nu mă încred în preparatele pe bază de plante, inclusiv Nefroket. Nu îl folosesc în practica mea. Deși printre mulți clienți și colegi, mulți vorbesc pozitiv despre acest medicament. În orice caz, cu siguranță nu va exista niciun rău de la el. Siguranța este principalul său avantaj ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Nefroket pentru pisici