Descrierea pisicii liliputiene din singapore

Pisica din Singapore

Articolul conține informații complete despre pisica în miniatură, care are rădăcini orientale. Aflați ce iubește cea mai mică pisică din lume, pisica din Singapore. Cum să o hrăniți corect. Despre problemele de sănătate, cum să le evitați. Aflați cât costă Singapore și de unde să îl cumpărați. Un animal de companie cu îngrijire adecvată nu va cauza probleme. Caracteristicile descrierii rasei vor ajuta la evitarea greșelilor majore.

Descrierea rasei de pisici din Singapore

Rasa este numită din cauza locului de origine al orașului asiatic cu același nume - Singapore. Strămoșii lor erau pisici obișnuite care se găseau pe stradă. În 1975, un reprezentant al rasei din Singapore a fost introdus în Statele Unite..

Un an mai târziu, primii descendenți au fost expuși la expoziție. Pisicile mici au câștigat inimile oaspeților expoziției. Au trecut aproximativ 10 ani până când au câștigat popularitate la nivel mondial. La începutul anilor 80, rasa a primit recunoaștere oficială. În Europa, precum și pe teritoriul Rusiei, există pepiniere care le cresc.

Pisica din Singapore cântărește maximum 3 kg
Pisica din Singapore cântărește maximum 3 kg

Standardele TICA Singapore Cat:

 • parametri miniaturali;
 • corp reliefat, musculos;
 • greutatea feminină de până la 2 kg, bărbatul - nu mai mult de 3 kg-
 • forma capului este îngrijită, rotundă;
 • bărbie bine dezvoltată;
 • nas mic contondent;
 • urechi înalte;
 • ochi mari surprinși;
 • culoare bogată a ochilor verzi sau galbeni;
 • corpul este dreptunghiular cu picioarele lungi-
 • haina este scurtă, moale, mătăsoasă.
Principalele diferențe dintre Singapore și pisicile altor rase sunt dimensiunea lor în miniatură, aspectul special, culoarea, structura hainei..

Este imposibil să treci pe lângă această frumusețe, ea atrage o atenție specială..

Singaporienii au cei mai mari ochi
Singaporeii au cei mai mari ochi dintre toate rasele feline.

Culori Singapura

Culoarea reprezentanților acestei rase are nuanțe diferite. in orice caz, conform standardelor europene, colorarea unui animal de companie de rasă poate fi de numai două tipuri:

 • roz (sepia) cu o nuanță maro în piept și bărbie;
 • fildeş cu pete tabby maro închis pe corp, cap și urechi.
La bază, firele de păr sunt deschise, vârfurile sunt întunecate.

Pisica pitică practic nu se varsă, ceea ce este foarte important datorită considerațiilor estetice ale multor crescători.

Pisica are doar 2 culori - roz și fildeș
Pisica are doar 2 culori - roz și fildeș

Întreținere și îngrijire

Singapore nu are nevoie de îngrijiri speciale. Principalul lucru este să-l mențineți curat, să curățați tava de toaletă la timp, să spălați vasele, să schimbați apa potabilă. Dacă urmați câteva reguli, pisica va fi infinit recunoscătoare pentru îngrijire..

 1. Pisica din Singapore poate fi ușor antrenată la toaletă. Atunci nu este nevoie să folosiți o tavă. Pentru a accelera acest proces, trebuie să cumpărați un scaun special pentru toaletă.
 2. Periajul regulat vă va păstra pisica cu aspect îngrijit.. Blana pieptănată va străluci, va străluci cu o nuanță frumoasă. Întrucât haina este aproape non-vărsată, periajul va scăpa de firele de păr de pe mobilier.
 3. Este necesar să se monitorizeze starea ochilor, trebuie clătite cu apă caldă în fiecare zi. Îndepărtați acumularea de murdărie pe colțurile ochilor.
 4. Urechile sunt curățate ușor cu un tampon de bumbac, care trebuie umezit cu peroxid de hidrogen - acest lucru va evita infecțiile inflamatorii.
 5. Singaporeii se tem de curenți, este foarte important ca salteaua pentru pisici să fie amplasată într-un loc confortabil (protejat), altfel animalul de companie va fi bolnav.
Animalele din această rasă sunt destul de timide, nu le place zgomotul, trebuie să vă comportați corespunzător în jurul lor. Pisicilor le place să fie scăldate nu des, dar hrănite delicios.
Toaletă Singapore
Pisicile pot fi foarte ușor de antrenat la toaletă

Temperamentul animalelor

Singupurii sunt precauți cu străinii, nu se grăbesc să se cunoască, dar, de asemenea, nu șochează cu jocuri de cap nebunești. Rasfatarea nu este stilul lor. Cochetează când se așteaptă de la ei. Crescătorii notează natura prietenoasă a piticilor. Ei știu să-și arate tandrețea ca răspuns la grija arătată. Cu toate acestea, ei rămân întotdeauna neconvenți, iau decizii pe cont propriu.

Se disting prin îngrijire specială, dacă sunt copii acasă, vor avea grijă de ei. Ei duc un stil de viață activ, chiar dacă nu li se acordă atenție, se distrează. Înțelegeți-vă cu alți câini, pisici, papagali, hamsteri.

Rasa se caracterizează printr-o lipsă de agresivitate. Pisicuța va găsi întotdeauna ceva de făcut sau doar se va odihni.

Ușor de învățat, începe rapid să răspundă după nume. Captează perfect comenzile proprietarului. Pisica miaună în liniște, nu se plânge inutil. Liliputiștii sunt pregătiți să însoțească susținătorul pe picioare, le place să doarmă lângă, să se plece. O frumusețe în miniatură știe să atragă atenția adulților, a copiilor.

Pisica din Singapore se poate juca
Pisica din Singapore se poate juca dacă se așteaptă din ea
Singaporeii se înțeleg bine cu alte pisici.
Singaporeii se înțeleg bine cu alte pisici.

Nutriție pentru pisici și pisici

Păsărică din Singapore nu este deloc pretențioasă în ceea ce privește mâncarea, preferă orice mâncare pe care i-o oferă proprietarul. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că poate fi hrănită cu nimic, dați resturile de la masă.. Meniul trebuie să fie rațional, echilibrat:

 • ar trebui să se acorde preferință furajelor din carne, conservelor;
 • peștele, ficatul, cerealele pe baza lor sunt date ca varietate-
 • de asemenea, trebuie să hrănești pisica cu produse lactate fermentate.

Cu cât meniul animalului de companie este mai variat, cu atât va fi mai sănătos. Sigiliile acestei rase nu trebuie să-și monitorizeze figura, de obicei nu suferă de obezitate. În loc de cârnați, este mai bine să vă tratați animalul cu legume. Pisicilor însărcinate, care alăptează, precum și pisicilor li se administrează hrană specială care conține vitaminele, oligoelementele necesare.

Nutriția pisicilor ar trebui să fie echilibrată
Nutriția pisicilor ar trebui să fie echilibrată

Preț

În pisicile rusești, această rasă este rară, deci este destul de dificil să cumperi pisoi de rasă. Datorită deficitului din Singapore, aceștia cer un preț destul de ridicat.

Costul unui pisoi pitic depinde de clasă și sex. Este mai bine să cumpărați un pisoi de la pisică, altfel ar putea aluneca un specimen defect. Prețul unui pisoi fără documente este de până la 20.000 de ruble, cu un pedigree bun - aproximativ 120.000 de ruble.

Sănătate

Animalul are o predispoziție la o boală rară a uterului, care provoacă slăbiciune în travaliu.

Nașterea naturală este dificilă pentru pisici. Medicii veterinari rezolvă această problemă cu o intervenție chirurgicală. Secțiunile cezariene se efectuează sub anestezie generală și, de obicei, se recuperează rapid după naștere. Dacă nu vă protejați animalul de curent, acesta poate răci cu ușurință..

nașterea unei pisici din Singapore
Singapurii înșiși nu pot naște. Medicii ajută pisoii să apară prin cezariană

Semne de răceală într-un pitic din Singapore:

 • temperatura corpului crește
 • apare scurgerea din nas
 • slăbiciune observată
 • strănut animal

Din fericire, răcelile pisicilor sunt ușor de tratat. Această afecțiune nu reprezintă o amenințare la adresa vieții, dar necesită tratament în timp util. Este posibil ca tocmai din cauza intoleranței la frig populația de rasă să fie atât de slabă în țara noastră. Puteți îmbunătăți imunitatea și vă puteți proteja animalul cu vaccinări regulate..

Caracteristici de reproducere

Pisicile din Singapore, în ciuda faptului că nașterea le este dificilă, sunt mame foarte îngrijitoare. De obicei se nasc 2-3 pisoi. Aceste pisici se maturizează mai târziu decât altele, momentul maturității pentru împerechere vine cu 15-17 luni.

Pisoii se dezvoltă încet, încep să se târască afară din cutie la 5-6 săptămâni după naștere.

O rasă exotică rară a unei pisici liliputiene este potrivită pentru crescătorii care apreciază tandrețea, inteligența rapidă și frumusețea individuală la animalele lor de companie. Perfect pentru păstrare, într-un apartament sau o casă la țară. Limita acestei rase este curentul de aer; cu o îngrijire adecvată, animalul de companie se simte minunat, chiar și în condiții de iarnă rusești.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea pisicii liliputiene din singapore