Top 15 cele mai rare rase de pisici din lume cu descrieri

Fapte despre pisici 24.04.2018 6,2 mii 4,1 mii 9 minute.

Rasele rare de pisici includ nu numai animalele de companie crescute recent de crescători, ci și pisicile antice de rasă care au apărut în mod natural. Aceste animale au un aspect exotic și sunt destul de scumpe. Acestea ar trebui cumpărate numai în creșe specializate, deoarece escrocii deseori dau animale de companie învechite pentru o pisică de rasă rară. Cei care doresc să stabilească o pisică unică în casa lor ar trebui să se familiarizeze cu descrierile celor mai rare rase de pisici din lume..

1 American Wirehaired

Cea mai rară rasă de pisici din lume este American Wirehaired. Strămoșul acestei rase a fost un pisoi găsit la o fermă din Statele Unite. El se distingea printr-o haină neobișnuită, crețată. Crescătorii l-au încrucișat cu pisica americană Shorthair și au început să reproducă în continuare aceste animale de companie unice..

Standardul oficial a fost aprobat la un an după începerea lucrărilor de creștere a pisicilor americane cu sârmă. Până în prezent, această rasă de pisici este recunoscută numai în patria sa și în Canada..

Pisici americane cu fir se disting prin următoarele caracteristici:

 • fizic compact;
 • bot scurt rotunjit;
 • auricule medii, ușor rotunjite;
 • ochi mari aurii;
 • coada scurta cu capatul ingust.

O caracteristică a acestor pisici este un strat cret, dur, subțire, care seamănă cu blana de astrahan.

Caracterul pisicilor este docil și calm. Aceste animale de companie independente pot suporta cu ușurință separarea îndelungată de proprietar. Înțelegeți-vă bine cu copiii mici și cu alte animale care locuiesc cu ei sub același acoperiș.

2 Burmilla

O rasă destul de rară este o pisică numită Burmilla sau argintul birmanez. A fost crescut în Marea Britanie ca urmare a traversării unei pisici birmane și a unei chinchile persane în anii 80 ai secolului trecut. Argintii birmani au primit recunoaștere oficială doar 13 ani mai târziu..

Descrierea aspectului Burmilla este după cum urmează:

 • bot scurt cu obraji mici;
 • auricule mijlocii, ușor înclinate înainte;
 • ochi expresivi în formă ovală de o nuanță verzuie sau gălbuie;
 • strat scurt de nuanță crem sau argintiu;
 • substrat alb ca zăpada.

Personajul Burmilla este prietenos și echilibrat. Animalele de companie sunt foarte sociabile și loiale proprietarului. În același timp, suportă cu ușurință singurătatea și nu necesită o atenție sporită din partea membrilor gospodăriei..

3 Nibelung

Nibelung sau "copil al ceații", este, de asemenea, rar. Pisicile albastre rusești sunt considerate strămoșii lor. Această rasă a fost descoperită pentru prima dată la începutul secolului trecut, dar a fost recunoscută oficial abia în 1987..

Nibelungenii se disting prin lână subțire, lungă și luxoasă, de nuanță albăstruie. Firele de gardă ale reprezentanților acestei rase reflectă lumina și, din această cauză, haina de blană a animalului de companie arată ca argintiu. Botul lor este mic, cu auricule ușor rotunjite și ochi mari expresivi de nuanță de smarald..

Nibelungenii sunt prietenoși și sociabili. Le place să petreacă timp cu proprietarii lor, să se joace cu ei. Străinii sunt precauți. Nu le place să fie singuri, nu manifestă agresivitate nerezonabilă și nu tolerează separarea de proprietar.

4 Ragamuffin

Pisicile Ragamuffin au apărut în Statele Unite după ce au traversat o pisică de rasă pură cu un Ragdoll american. Inițial, acest animal de companie de rasă a fost numit "heruvim". Aceste animale adorabile au primit recunoaștere oficială relativ recent, la începutul secolului 21..

Ragamuffinele sunt pisici destul de mari, care nu cântăresc mai mult de 10 kg. Au un corp rotunjit și un strat gros, moale, de lungime medie. Din punct de vedere vizual, ragamuffinele sunt similare cu progenitorii lor de ragdoll. Ei se disting de strămoși doar prin varietatea culorilor hainei..

Ragamuffin-urile au un caracter jucăuș și de bună fire. Aceste animale de companie sunt minunate pentru a fi ținute în familii numeroase, deoarece sunt complet neagresive. Pisicile adorabile sunt inteligente și ușor de dresat. Deoarece instinctul lor de vânătoare nu este dezvoltat, ei nu pot să se ridice pentru ei în caz de pericol.

5 duba turceasca

Furgoneta turcească nu este doar rară, ci și o rasă de pisici destul de veche. Animalele de companie au fost numite după Lacul Van, unde au fost găsite. Crescătorii au început să reproducă aceste pisici la mijlocul secolului trecut, deși au apărut în Europa mult mai devreme. Pentru o lungă perioadă de timp, rasa nu a fost recunoscută oficial și a fost înregistrată în Europa doar în anii 70 ai secolului XX..

Unii indivizi din această rasă au o anumită particularitate. Un ochi este colorat în albastru și celălalt este gălbuie. Standardul permite atât culorile multicolore, cât și aceeași culoare a ochilor..

Vanul turcesc este o pisică mică, fragilă, cu urechi mari, ochi mari și o coadă pufoasă alungită. De la alte pisici genealogice, aceste animale se disting prin prezența unor membrane mari între degetele de la picioare ale membrelor anterioare. Furgoneta turcească este o pisică foarte vioi și capricioasă. El necesită o atenție sporită din partea membrilor gospodăriei, iubește să meargă în aer curat și tratează bine copiii, iubește apa și este un pescar și înotător excelent..

6 Californian strălucitor

Pisicile californiene strălucitoare au fost crescute de crescători ca urmare a numeroaselor încrucișări de diferite pisici de rasă. Timp de 10 ani, experții încearcă să obțină un animal de companie care seamănă vizual cu un ghepard regal, dar fără un amestec de sânge sălbatic, astfel încât doar pisicile domestice din rasele americane Shorthair, Angora, siameze, britanice și abisiniene au fost folosite pentru încrucișare. Rezultatul dorit a fost atins în anii 80, iar noua rasă de pisici a fost înregistrată oficial în SUA..

Aspectul pisicilor californiene strălucitoare este după cum urmează:

 • fizic mare, muscular;
 • palton scurt, gros;
 • ochi mari, ușor înclinați;
 • urechi mici, rotunjite la vârfuri;
 • coada alungită, întunecată la capăt.

Pentru pisicile californiene strălucitoare, este permisă o singură culoare a hainei, asemănătoare cu leopardul sau jaguarul. Pisicile din această rasă sunt foarte sociabile, active și binevoitoare. Îi tratează pe străini cu calm, se înțeleg bine cu copiii mici și alte animale de companie. Un animal de companie mobil are nevoie de plimbări lungi în aer curat.

7 Munchkin

Pisicile cu picioare scurte provin din pisicile fără stăpân găsite în America. Membrele scurtate sunt o mutație genetică, iar apariția unor astfel de pisoi neobișnuite într-o așternut depinde de prezența genei acondroplaziei în genotipul felin. Crescătorilor le-au plăcut pisicile drăguțe cu picioare scurte și au decis să repare această rasă. Munchkins au fost separați oficial într-o rasă separată în anii 80 ai secolului XX..

În ciuda faptului că labele munchkins sunt foarte scurte, pot urca cu ușurință pe diferite obiecte înalte din casă. Caracterul reprezentanților acestei rase este prietenos și sociabil. Puii adorabili adoră să petreacă timp cu membrii familiei și să găsească rapid un limbaj comun cu copiii și alte animale de companie.

8 Kao-mani

Kao-mani este o rasă de pisici rară și destul de scumpă. Aceste animale de companie, spre deosebire de majoritatea pisicilor unice, au apărut în mod natural, fără intervenția crescătorilor. Felinologii susțin că rasa este veche, iar primele mențiuni despre aceasta au apărut în secolul al XIV-lea. Thailanda este considerată locul de naștere al Kao Mani. Tradus din Thai kao-mani înseamnă "perlă albă".

Kao-mani se disting prin aspectul lor neobișnuit. Se nasc cu heterocromie congenitală, iar ochii lor sunt colorate în diferite nuanțe. Cel mai adesea, unul este albastru, iar celălalt este verde sau galben. Paltonul lor de lână este vopsit în culoarea albă ca zăpada..

Kao-mani se disting prin sociabilitate și curiozitate. Se înțeleg bine chiar și cu cei mai mici membri ai familiei și animalele care locuiesc cu ei sub același acoperiș. Pisicile sunt foarte jucăușe, hiperactive și inteligente. Dacă se dorește, ei pot fi învățați o varietate de trucuri și comenzi.

9 Napoleon

Nu numai rare, ci și una dintre cele mai tinere pisici de rasă este Napoleon. Aceste animale de companie adorabile au apărut ca urmare a traversării unei pisici persane și a unui Munchkin la sfârșitul secolului trecut. Au fost crescuți de un crescător de câini din America. Pentru o lungă perioadă de timp aceste pisici exotice nu au fost recunoscute și, la doar 10 ani de la apariția lor, au fost înregistrate oficial în Statele Unite..

Napoleon este o pisică persană pitică cu picioare scurte. În greutate, animalele de companie în miniatură ajung la 2 kg. Pisicile acestei rase sunt împărțite în două tipuri:

 • extreme (indivizi cu picior scurt);
 • clasic (pisoi cu picioare lungi).

Napoleonii sunt cu părul scurt și cu părul lung. Botul lor arată aproape ca pisicile persane și exotice, dar mai puțin turtit. Coada este luxuriantă și lungă.

Napoleonii sunt înzestrați cu un caracter afectuos și de bunăvoință. Persoanele miniaturale se adaptează bine oricăror condiții. Sunt foarte loiali și atașați de proprietar. Suficient pentru pacienți și copii.

10 Singapore

Singapore provine de la pisici mistrețe care au venit în Statele Unite din Singapore. Crescătorii au fost interesați de culoarea interesantă și dimensiunea miniaturală a pisicilor și au început să le încrucișeze cu pisici birmane. Noua rasă a fost recunoscută oficial în 1984. Singapore este un simbol național în patria sa, iar exportul său în afara Singapore este strict limitat.

Pisicile miniaturale nu cântăresc mai mult de 3 kg. Au o haină scurtă, strânsă și o coadă alungită, subțire. Ochii lor sunt destul de mari, ușor înclinați, iar auriculele sunt mari, ușor întoarse. O trăsătură distinctivă a acestor pisici este că pot sta pe picioarele din spate pentru o lungă perioadă de timp..

Singaporeii sunt animale de companie foarte mobile, afectuoase și iubitoare. Pisicile iubesc copiii și se bucură să petreacă timp cu membrii familiei. Se înțeleg bine cu animalele de companie..

11 Pantof de zăpadă

Animale de companie adorabile numite sno-shu, lacuri de argint sau "pantofi de zăpadă", obținut ca urmare a încrucișării pisicilor siameze și americane cu păr scurt. Lucrările privind reproducerea acestor animale genealogice au fost începute în anii 60 ai secolului XX și au fost recunoscute în SUA abia 20 de ani mai târziu. În Europa, această rasă a fost înregistrată la 30 de ani de la reproducere..

Pisicile mari, subțiri și musculare au o haină scurtă și destul de aspră. Nu au nici un substrat. Botul este în formă de pană, ochii sunt de dimensiuni medii, ovale, de culoare albastră. Coada zăpezii de zăpadă este medie, întunecată.

Reprezentanții acestei rase sunt foarte sociabili și energici. Le place să fie constant în lumina reflectoarelor și nu tolerează singurătatea. Pisicile se înțeleg bine cu copiii și le place să se joace cu ei..

12 Manx

Pisicile din rasa Manx sunt, de asemenea, neobișnuite în lume. Pisicile neobișnuite fără coadă s-au născut acum mai bine de 200 de ani din cauza mutației genetice, iar crescătorii au început să se îmbunătățească și să reproducă în continuare animalele de companie.

Trăsăturile distinctive ale manxului sunt absența cozii și a membrelor posterioare alungite, care conferă animalului de companie o anumită asemănare cu un iepure. În zona coccisului, se simte formarea cozii. Manxurile sunt înzestrate cu păr gros și scurt, bot rotund, ochi mari și nas drept..

Manxul se distinge de alte pisici genealogice printr-un aparat vestibular destul de slab, motiv pentru care practic nu urcă în copaci și niciun deal din casă. În același timp, Manxul are un instinct de vânător bine dezvoltat. Pisica este, de asemenea, foarte loială și prietenoasă. Îi place să se joace cu copiii și se înțelege destul de bine cu alte animale de companie..

13 Laperm

O pisică dintr-o rasă rară de Laperm sau American Rex se poate lăuda cu părul creț. Dar aceste animale de companie diferă de alte pisici nu numai prin păr, ci și prin vocea lor melodică. Pisicuțele se nasc complet goale sau cu părul drept, dar în timp devine creț și moale.

Această rasă de pisici este hipoalergenică. Laperm se distinge prin curiozitate, hiperactivitate și sociabilitate. Cel mai adesea, un animal este atașat doar unui membru al familiei. Animalele de companie se adaptează cu ușurință la orice condiții și sunt vânători excelenți.

14 Elf

O rasă tânără de pisici numită elf a apărut în 2006 în America după ce a traversat Sphynx și Curl. Rasa a fost înregistrată oficial la un an după eclozare. Ei și-au moștenit aspectul de la sfinxuri și au primit auriculele înfășurate de la Bucle. Elfii sunt de dimensiuni medii, cu pielea groasă și ochii mari de culoare galben închis..

O trăsătură distinctivă a elfilor este nu numai urechile neobișnuite, ci și absența vibriselor.

Elfii sunt animale de companie foarte cumsecade și afectuoase. Le place să comunice cu copiii și cu ceilalți membri ai gospodăriei. Elfii se atașează rapid de proprietar și nu suportă singurătatea.

15 Asherah

Cea mai scumpă, tânără și destul de rară pisică este Ashera. Pentru prima dată, aceste animale exotice au fost introduse în 2015 și au fost numite după zeița Ashera. Această rasă nu este recunoscută oficial. Potrivit crescătorilor, ușierii au fost obținuți prin încrucișarea unei pisici leopard asiatice sălbatice, a unei servale africane și a unei pisici domestice..

Animalele de companie exotice cântăresc aproximativ 14 kg și au o lungime de până la un metru. Această rasă este hipoalergenică. Spre deosebire de strămoșii lor sălbatici, Ushers sunt destul de calmi, prietenoși și sociabili. Ei găsesc rapid un limbaj comun cu copiii, se înțeleg bine cu alte animale din casă. Ei și-au moștenit aspectul de la strămoșii sălbatici.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Top 15 cele mai rare rase de pisici din lume cu descrieri