Descrierea celei mai mici rase de pisici din lume

În lista „celor mai mici pisici” de pe planetă care trăiesc acasă, rasa numită „Scythian-tai-don”.

 • skiff-tai-don (Rusia);
 • kinkalow (SUA);
 • pitic minskin (SUA);
 • Singapore (Republica Singapore);
 • dwelf (SUA);
 • plictiseala (SUA);
 • munchkin (SUA);
 • lemkin (SUA);
 • bambino (SUA);
 • Napoleon (SUA).

Pentru a cumpăra o astfel de rasă va trebui să plătiți o sumă considerabilă. Numărul acestor animale în lume este nesemnificativ. Persoanele care nu sunt deosebit de versate în toate complexitățile raselor pot confunda cu ușurință Scythian-Tay-Dons cu pisicile unei rase atât de faimoase, care se numește „siameză”..

Cum a fost creată faimoasa rasă skiff-tai-don

Cu siguranță vei fi interesat să afli despre originea acestor pisici minunate. Patria lor este Rusia, care are un oraș glorios numit Rostov-pe-Don.. Se știe că cea mai mică rasă de pisici și-a obținut existența printr-un accident absurd., mulțumesc Elenei Krasnichenko. Ea a fost cea care, în anii optzeci ai secolului XX, a luat un pisoi de pe stradă, care era de rasă thailandeză. Acest animal avea o formă neobișnuită de coadă, deoarece avea cutele în mai multe locuri..

Această femeie, văzând un pisoi atât de interesant și drăguț, nu l-a putut lăsa pe stradă. Elena l-a luat pe gâscă pentru ea și l-a numit cu numele simplu Misha. Curând, Krasnichenko a avut acasă o drăguță pisică siameză pe nume Sima. Animalul de companie nu era foarte înalt și avea coada scurtă. Deoarece animalele trăiau sub același acoperiș, iar proprietarul a decis să nu sterilizeze Sima, după o anumită perioadă de timp au apărut pisoi.

Trei pisoi s-au născut în această familie felină, dintre care unul era similar cu părinții săi. Avea o dimensiune mică, cu ochi albaștri și avea o coadă de cal scurtă.. La început, Elena a crezut că animalul de companie nu va supraviețui, dar surprinzător, pisoiul a crescut ca un animal de companie bun pe nume Kutsy.

Caracteristici:

Pubertatea sa a început la vârsta de un an. Femeia a decis să profite de interesul timpuriu al pisicii pentru sexul opus și să nu rateze șansa de a crea o nouă rasă..

Experimentul Elenei a fost un succes, deoarece pisicile miniaturale arătau ca niște jucării frumoase. Au fost arătate de gazdă în 1994 la o expoziție mondială. Oamenilor le-au plăcut foarte mult pisicile. În același 1994, micii descendenți ai pisicii Kutsego a primit statutul oficial al unei rase noi numită „Scythian Toy Bob”. Rușilor le place să le numească Scythian-Tai-Dons. De atunci, animalele au fost numite „cea mai mică pisică din lume”. Crescătorii americani de pisici s-au topit și ei în fața lor, așa că au cumpărat mai multe exemplare pentru a crește această rasă.

Încetul cu încetul, mica pisică domestică a început să-și piardă interesul de la cumpărătorii din Rusia și deja în 2004 practic nu mai existau astfel de animale mici în această țară. Situația actuală i-a îngrijorat foarte mult pe crescătorii din Ekaterinburg și aceștia, folosind doar propriile resurse, au reușit să crească numărul animalelor de companie numite „Scythian-tai-don”. Datorită muncii și eforturilor lor, pisicile mici și-au continuat existența în Rusia.

Cine sunt pisicile astea

Care sunt caracteristicile externe

În fotografie, mini-pisicile seamănă cu un pisoi de șase luni, care are ochi albaștri și o coadă mică. Pentru cei care doresc să învețe din fotografie să distingă Scythian-Tay-Don de alte rase sunt prezentate caracteristicile externe detaliate ale pisicii:

 • cea mai populară culoare este punctul de sigiliu, dar în orice caz coada, labele, botul lor vor fi întunecate;
 • lâna lor arată moale, dar dacă o atingi, este destul de dură;
 • haina acestor pisici este de lungime medie sau destul de scurtă;
 • această rasă de pisici mici are ochi albaștri foarte frumoși (foarte rar pot fi verzi sau galbeni cu o nuanță de miere);
 • capul este în formă de pană și de dimensiuni mici;
 • pomeții pisicii nu sunt largi și îndreptate;
 • bărbia lor este rotundă;
 • pisica are o coadă mică, a cărei lungime este de 5-7 centimetri într-o formă care arată ca un pompon, o perie, o spirală mică;
 • un nas mic, care are forma unei linii largi care trece lin de la frunte la puntea nasului;
 • urechile sunt de dimensiuni medii, capetele lor sunt rotunde și ascuțite;
 • labele lor au o lungime medie și un diametru subțire;
 • tampoanele pentru labe sunt miniaturale, au formă rotundă;
 • picioarele din spate sunt puțin mai lungi decât cele din față;
 • greutatea unui animal adult este de la 1,5 la 2 kg, dar cele mai valoroase sunt cele care cântăresc mai puțin de un kilogram;
 • fizicul este de proporții proporționale, este suficient de puternic;
 • corpul lor este muscular și ei înșiși sunt puternici;
 • sternul este rotunjit, iar spatele este convex.

Trăsături de temperament scit-tai-don

Rasele de pisici pitice au un caracter prietenos, afectuos. Aceste animale își iubesc atât stăpânii, cât și copiii..

Reprezentanții rasei Scythian-Tai-don sunt pisici viclene care, pentru a fi ridicate, se întind pe podea, în pântece și emit un ronțăit în partea de sus a plămânilor.

Datorită acestui truc, încearcă să atragă atenția celorlalți, astfel încât să poată fi ridicați și mângâiați. Reprezentanții rasei Scythian-Tai-don sunt foarte loiali, încearcă să fie alături de proprietarii lor tot timpul, urmărindu-i.

Pisicile mici sunt capabile să alerge o minge sau altă jucărie toată ziua, activitatea lor este la cel mai înalt nivel. Sunt perfecte pentru o casă cu copii. Animalul va deveni un bun prieten pentru fiul sau fiica ta. Dacă înconjori skiff-tai-donul cu grijă și afecțiune, atunci te vei întoarce dublu, pentru că ei nu uită nimic și adoră să fie tratați cu respect. Deși sunt mici, sar destul de sus, așa că cel mai înalt mobilier va fi al lor. O pisică din această rasă se poate împrieteni cu ușurință cu un câine..

Starea de sănătate a pisicilor mici

Rasa mică este considerată a avea un sistem imunitar bun, deoarece este crescută în climă dură. Rareori se îmbolnăvesc, sunt capabili să-și revină suficient de repede, dacă dintr-o dată, prin coincidență, reprezentanții rasei Scythian-Tay-don se îmbolnăvesc de o boală gravă. Cu toate acestea, aceste pisici mici au un punct slab. Ei nu pot ateriza pe labele lor, deoarece nu au instinctul de a se grupa atunci când cad ca alte feline. Datorită acestui factor, este necesar să vă asigurați că ferestrele sunt închise, astfel încât animalul de companie să nu fie în pericol..

Ce trebuie să știe proprietarii de rase

Îngrijire necesară

Majoritatea oamenilor ar putea crede că o astfel de rasă de pisici în miniatură necesită o îngrijire specială, dar acest lucru este departe de a fi cazul. Skif-tai-dons sunt nepretențioși față de ei înșiși. Cum trebuie să aibă grijă de ei?

 • Ochii sau urechile pisicii trebuie, dacă este necesar, să fie curățate de murdărie cu un tampon de bumbac, care trebuie umezit cu apă caldă.
 • Micuța pisică iubește să înoate cu o explozie, poate că acest lucru se datorează faptului că este foarte curioasă și nu se teme de nimic. Se recomandă efectuarea procedurilor de apă nu mai mult de o dată la câteva luni. Un animal din această rasă își urmează perfect haina de blană, deci este întotdeauna curată.
 • Haina lor este excelentă, deoarece nu trebuie pieptănată, nu se încurcă în covorase. Aceste pisici, care nu cresc, iubesc foarte mult atunci când sunt mângâiate pe spate..
 • Dacă îți place să mergi pe stradă cu o pisică mică, atunci acesta este exact animalul care îți va permite cu plăcere să îți pui o lesă în jurul gâtului și nu va rezista, dar te va ține companie.

Cum se hrănesc animale mici

Este o plăcere să hrănești pisici mici din această rasă, deoarece se crede că toți reprezentanții sunt omnivori. Scythian Tay Dons au un apetit foarte bun. Puteți adăuga atât carne din piele de vacă, cât și pui la dieta lor.. Vă puteți hrăni cu alimente speciale, dar este mai bine să folosiți produse naturale., la urma urmei, vor mânca cu plăcere orice legume fierte, diverse cereale. Le puteți răsfăța cu produse lactate fermentate. Prin urmare, a avea un astfel de animal acasă este o plăcere, deoarece va mânca tot ceea ce faci. Nu trebuie să gătești anumite alimente.

Fapte interesante

Având în vedere originea pisicii, este încă interesant să știm de ce rasa poartă numele de „Scythian-Tai-Don”. Totul este destul de simplu dacă știți decodarea fiecăruia dintre aceste cuvinte:

 • Scythian - Scythia aparținea teritoriului pe care se află acum un oraș numit Rostov-on-Don;
 • Tai - după cum știți, cei mai vechi strămoși ai actualului scythian-Tai-Dons, din care au început să crească aceste animale, erau pisici din rasa thailandeză (rasa siameză în format vechi);
 • Don - o parte a numelui orașului, care este situat pe malurile râului Don.

Americanilor le place să numească rasa etică a pisicilor mici ca „skiff-toy-bob”, în acest sens combinația de cuvinte au acest sens:

 • Skif este același nume vechi pentru teritoriul pe care se află Rosto-on-Don;
 • Jucărie este un cuvânt scris în limba engleză în litere rusești, care se traduce ca jucărie, o astfel de asociere se potrivește cu aspectul în miniatură al acestor pisici;
 • Bob - acest cuvânt este o abreviere pentru o rasă numită "bobtail", ai cărei reprezentanți au o coadă mică și scurtă.

Ce pisicile sălbatice se disting prin dimensiunea lor mică

Rase mici de pisici și în sălbăticie sunt captivante prin diminuarea și exotismul lor. Acestea includ o rasă numită „pisici ruginite” care trăiesc în India. Au o culoare similară cu cea a unui tigru. Cea mai mare greutate pe care o poate avea un animal adult atinge marca de un kilogram și o sută de grame.

În partea de sud a Africii există o pisică cu picioare negre. Greutatea lor variază de la aproximativ un kilogram la aproape doi. Dacă le comparați dimensiunea, seamănă cu iepurii..

Au un caracter foarte agresiv, nu simt frică, deci este mai bine să stai departe de ei. Pisicile cu picioare negre nu trăiesc în copaci, ca reprezentanții altor rase, ci în vizuini.

Astfel de animale preferă să trăiască singure, mai degrabă decât într-un grup sau turmă. Astfel de pisici mici sunt în număr foarte mic astăzi. Ei mor în fiecare zi.

Un alt reprezentant al pisicilor mici este rasa Kalimantan. Animalele trăiesc pe o insulă numită Kalimantan. La fel ca animalele cu picioare negre, aceste animale sunt, de asemenea, agresive, deoarece trăiesc în sălbăticie, unde trebuie să lupți pentru existența lor în fiecare zi. Dimensiunea lor este mai mare decât dimensiunea celor două pisici anterioare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea celei mai mici rase de pisici din lume