Cele mai cunoscute rase de pisici

În fiecare an, Federația Mondială a crescătorilor de pisici publică evaluări ale celor mai populare rase. Acestea se bazează pe numărul de înregistrări de animale de companie de rasă pură. Cine conduce această evaluare 100 la 1 și care sunt cele mai renumite rase de pisici de astăzi??

Siamezii au un corp scurt și strâns lipit de corp, strălucitor, fără substrat. Rasa se caracterizează prin gama de culori a punctului de culoare: culoarea deschisă a hainei cu întunecarea în zona botului și a urechilor, picioarelor și cozii. Siam sunt foarte sociabili, le place să fie în centrul atenției, incredibil de deștepți și știu să iubească cu adevărat.

Pisică siameză

persană

Persii captivează prin aspectul lor fermecător și prin dispoziția amabilă. Drăguțele boturi ușor scurtate, cu un oval rotund, sunt decorate cu un nas ușor răsturnat. Reprezentanții acestei rase sunt clasați nu după culoare, ci după culoarea ochilor: galben, verde și albastru.

Persii sunt pretențioși în îngrijire și adoră confortul care le oferă un sentiment de siguranță. Au incredibil de nevoie de afecțiune și dragoste, sunt extrem de îngrijorați de proprietarii lor..

pisica persana

Sfinxurile

Pisicile fără păr provoacă încântare în unele, uimire în altele. Dar nimeni nu rămâne cu siguranță indiferent. Au un trunchi muscular puternic, un bot alungit cu ochi expresivi, membre lungi care se termină în degete aproape umane și o „coadă de șobolan” subțire..

Spre deosebire de omologii lor de lână, sfinxii transpiră și fac plajă. Până la sfârșitul sezonului cald, culoarea lor poate căpăta nuanțe luminoase contrastante. Pisicile fără păr sunt neobișnuit de inteligente. Sunt afectuoși și sociabili față de o persoană, dar pot manifesta agresivitate față de rudele lor.

Sfinx

britanic

Proprietarii de lână groasă și incredibil de moale la atingere captivează prin aspectul lor drăguț. Au un corp puternic rotunjit, piept larg, picioare scurte și un cap rotund cu botul cu obrajii plini..

Britanicii sunt tovarăși excelenți, demonstrând note de reținere și aristocrație în comportamentul lor. Sunt comunicative, dar nu intruzive, le place să se joace, dar le place să petreacă ore întregi în singurătate..

Pisică britanică

siberian

Frumusețile cu părul lung au un corp muscular puternic, de dimensiuni destul de mari. Greutatea lor variază între 6-12 kg. Această rasă se caracterizează printr-un strat lung și gros, cu un strat dens. Capul mare al animalului este decorat cu ochi și urechi ovale mari ușor îndoite înainte, ale căror vârfuri pot fi decorate cu ciucuri în miniatură.

Pisicile siberiene au un caracter strict. Nu sunt foarte afectuoși față de proprietari, dar îi tratează cu respect..

Pisică siberiană

Egiptean (mau)

Reprezentanții acestei rase combină cu succes frumusețea și dispoziția energetică. Ei își datorează farmecul culorii neobișnuite a hainei, completată de modele originale de pete rotunde întunecate de diferite dimensiuni.

Femeile egiptene au un corp grațios, cu mușchi bine dezvoltați. Capul animalului de dimensiuni mici, în formă de pană rotunjită, este decorat cu ochi expresivi în formă de migdală, de nuanță de smarald și urechi mari și largi, ale căror vârfuri se termină cu ciucuri spectaculoase. Pisicile egiptene sunt inteligente și sociabile. Cerând atenție persoanei lor, sunt obsesivi.

Egiptean mau

Maine Coon

Printre cele mai faimoase pisici se numără frumoasele Maine Coons. Sunt considerați cei mai vechi de pe planetă..

Rasa se remarcă prin structura osoasă bine dezvoltată și forma corpului oarecum dreptunghiulară. Pisicile cântăresc în medie aproximativ 5-8 kg, deși există exemplare de 13-15 kg. Reprezentanții acestei rase sunt renumiți pentru inteligența lor ridicată. Sunt foarte atașați de proprietarii lor, fizic incredibil de rezistenți..

Maine Coon

Exotice

Pisicile cu păr scurt, asemănătoare exterioare cu ursuleții de pluș, cuceresc la prima vedere: oase puternic lovite, cu picioare plinute și coadă pufoasă, cap rotunjit cu bot aplatizat și ochi bombați provoacă doar sensibilitate.

Principala diferență între rasă este prezența unei tranziții ascuțite și pronunțate de la frunte la nas. Prin natura lor, exoticele sunt active, sociabile și prietenoase, precum și vesele și curioase.

Exot

abisinian

Reprezentanții acestei rase au un aspect spectaculos: un gât lung, frumos, ochi înclinați, urechi drăguțe, o figură grațioasă ... Li se dau lovituri strălucitoare de o culoare neobișnuită sub formă de dungi, inclusiv până la 3-4 nuanțe. Abisinienii sunt activi din fire, vin cu bucurie în contact cu oamenii și sunt implicați direct în toate treburile casnice.

Pisoii abisinieni

Ragdolls

Rasa este una dintre cele mai faimoase și, de asemenea, cea mai mare dintre cele domesticite. Roșcatele au un corp puternic, labe proporționale pliate, un bot mare cu ochi mari expresivi. Traducerea literală a numelui sună ca „păpușă de cârpă”, care caracterizează elocvent capacitatea roșcatelor de a se relaxa complet în mâinile proprietarului.

Greutatea pisicilor ajunge la 7-10 kg. Blana este de lungime medie, dar practic nu cade în bulgări. Animalele sunt renumite pentru dispoziția lor calmă și afectuoasă..

Papusa de carpa

Savannah

Frumusețele pătate exterior seamănă cu ghepardii în miniatură. Ei combină cu succes grația și culoarea unui animal sălbatic cu o dispoziție afectuoasă și curiozitatea unui animal de companie iubit. Afecțiunea lor pentru proprietarii de savane este adesea comparată cu câinii..

Reprezentanții acestei rase au un corp atletic slab, membre proporționale alungite și un cap de dimensiuni medii, decorat cu urechi mari înălțate și ochi expresivi, ale căror arcuri superioare au o îndoire sub formă de bumerang, iar cele inferioare sunt în formă de migdale..

Savannah

Birmanez

Printre cele mai renumite rase de pisici se numără birmanezii. Principala caracteristică a aspectului lor este combinația contrastantă a tonului întunecat al părților proeminente ale corpului pe fundalul părului deschis al corpului. Însă principala decorație a birmanezilor este ochi rotunzi și expresivi, de o nuanță de albastru-cer..

Pisicile acestei rase sunt ghemuit și compact. Sunt foarte curioși și adoră să se joace, chiar au nevoie de afecțiune, dar au rezistență și încredere în sine..

Pisică birmană

Falduri scoțiene

Faldurile scoțiene diferă de rudele lor prin structura caracteristică a auriculelor, îndoite înainte. Fețele lor uimitoare, asemănătoare unor desene animate, atrag atenția, iar haina lor de blană de pluș incredibil de moale este încântătoare..

Reprezentanții acestei rase au o capacitate extrem de dezvoltată de a domoli. Încearcă să construiască o relație strânsă cu persoana respectivă și suferă foarte mult în caz de lipsă de atenție.

Fald scotian

Orientali

Completând lista celor mai renumite rase de pisici orientale. Ei captivează prin aspectul lor neobișnuit și prin dispoziția incredibil de prietenoasă. În ceea ce privește parametrii lor externi, orientalii sunt similari cu rudele lor siameze: un corp grațios, membre subțiri, un bot rafinat în formă de pană cu urechi disproporționat de lungi.

Trăsăturile principale ale pisicilor orientale: nevoia de comunicare constantă, devotament imens față de proprietarul lor și un apetit destul de bun.

Pisică orientală

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cele mai cunoscute rase de pisici