Serenia pentru pisici

Serenia este un medicament antiemetic care a fost utilizat cu succes la pisici pentru vărsături de diferite origini. Un medicament extrem de eficient a fost dezvoltat de specialiști americani de la compania „Zoetis Inc”, dar și-a găsit recunoașterea în rândul medicilor veterinari ruși.

Serenia pentru pisici

Soluție injectabilă

În exterior, este un lichid limpede, care se caracterizează printr-o culoare gălbuie. Sticlele de sticlă sunt utilizate pentru ambalarea lichidului medicinal. Pentru a menține etanșeitatea, acestea sunt sigilate cu dopuri de cauciuc, care sunt înfășurate cu capace din aluminiu. Soluția injectabilă este ambalată în 20 ml. Pachetele cu un volum diferit nu sunt furnizate de producător.

Ingredientul activ care asigură efectul antiemetic al medicamentului este citratul maropitant. Preparatul conține, de asemenea, apă complet purificată, sulfobutil eter, metacrezol și beta-ciclodexitrin de sodiu.

Soluție Serenia pentru preparate injectabile

Important! Un medicament închis ermetic poate fi păstrat timp de 3 ani de la data fabricației, dar după deschiderea sticlei, medicamentul este adecvat pentru utilizare numai timp de 90 de zile.

Pastile

Tabletele sunt disponibile în 4 versiuni. Au o compoziție similară, dar diferă în greutate, precum și în concentrația componentului activ și a excipienților. Pentru pisici, sunt potrivite doar comprimatele cu greutatea de 100 și 150 mg, care conțin 16 și respectiv 24 mg de maropitant. Compoziția Serenia a acestei forme de dozare include, de asemenea, componente auxiliare.

Pe de o parte, conținutul substanței active este imprimat pe tabletele galbene. Această caracteristică a medicamentului poate fi numită un avantaj. Va fi imposibil să se depășească doza, chiar dacă pachetul medicamentului, dintr-un anumit motiv, nu a fost păstrat.

Pastile Serenia

Comprimatele sunt ambalate în blistere din folie de aluminiu, câte 4 bucăți. Tabletele au, de asemenea, o canelură de despărțire pentru o împărțire ușoară.

efect farmacologic

Serenia este destinat eliminării simptomului - vărsăturile. Cu toate acestea, a fost folosit cu succes pentru a suprima reflexul gag evocat la nivel periferic sau central. Eficacitatea medicamentului se datorează faptului că substanța activă blochează activitatea receptorilor speciali.

Când se utilizează injecții, medicamentul începe să acționeze aproape imediat după administrare. În doar 45 de minute, concentrația sa în sânge atinge apogeul. Dacă s-au utilizat tablete, cea mai mare eficiență apare numai după 1,5-2 ore. Maropitantul este legat aproape complet de proteinele din sânge, astfel încât biodisponibilitatea medicamentului este de 90%. Substanța activă este metabolizată în ficat, după care este excretată în principal cu fecale.

Injecție de pisică

Ingredientul activ aparține substanțelor moderat periculoase, dar concentrația sa în medicament a fost atent calculată de specialiști, ținând seama de caracteristicile organismului animal. Sub rezerva dozelor recomandate, medicamentul este complet sigur pentru pisici. Substanța activă are capacitatea de a se acumula în organism. Când medicamentul este utilizat timp de 4-5 zile, concentrația sa în sânge crește.

Preț

O sticlă cu o soluție cu o capacitate de 20 ml costă 4600-4800 ruble. Prețul unui pachet de tablete Serenia variază de la 300 la 400 de ruble. În multe farmacii, acestea sunt vândute pe bucată (70-80 ruble). Cumpărarea unui flacon de 20 ml de soluție pentru pisici este de obicei impracticabilă, deoarece majoritatea medicamentelor va trebui aruncată la data expirării. În acest sens, unele clinici vând medicamentul pentru îmbuteliere. Medicamentul este introdus imediat într-o seringă sterilă în cantitatea necesară.

Când se aplică

Conform instrucțiunilor de utilizare, Serenia este prescrisă pisicilor cu vărsături de orice origine. Medicamentul este utilizat cu succes în următoarele cazuri:

  • cu otrăvire chimică;
  • cu intoxicații alimentare;
  • cu boală de mișcare care apare în timpul transportului;
  • după anestezie;
  • cu chimioterapie;
  • cu oncologie;
  • cu patologii ale sistemului alimentar, însoțite de vărsături.

Notă! Medicamentul poate fi utilizat și pentru cistită, dar numai conform instrucțiunilor unui medic.

Injecțiile cu medicamente antiemetice sunt ideale atunci când un animal vomită atunci când ceva intră în stomac. În acest caz, utilizarea comprimatelor este ineficientă din cauza faptului că substanța activă nu are timp să acționeze înainte de apariția vărsăturilor. În acest sens, pisicile lor sunt date numai pentru prevenirea bolilor de mișcare, adică înainte de călătorie. În alte cazuri, trebuie preferate injecțiile..

Caracteristici ale aplicației

Injecțiile Serenia se administrează pisicilor subcutanat. Pentru fiecare 10 kg de greutate, este necesar 1 ml de medicament. Pentru a măsura cu precizie cantitatea necesară de medicament, se recomandă utilizarea unei seringi pentru insulină. În plus, prezența unui ac subțire poate simplifica semnificativ administrarea lichidului medicinal. Injecțiile se pot face acasă. Când se administrează antiemeticul, pisica trebuie fixată în siguranță, deoarece injecția este dureroasă.

Fixarea pisicii pentru injecție

Injecțiile se fac o dată pe zi. Tratamentul continuă până la dispariția vărsăturilor, dar nu mai mult de 5 zile. În practică, 1-2 injecții sunt suficiente pentru a opri vărsăturile să nu deranjeze animalul, dar în cazurile severe, poate fi necesar un tratament mai lung..

Comprimatele sunt utilizate numai pentru a preveni bolile de mișcare. Dă-le animalului tău de companie cu câteva ore înainte de călătorie pentru ca medicamentul să aibă efect. Serenia poate fi ascunsă în furaje, deoarece digestibilitatea și acțiunea sa nu depind de alimente.

În cele mai multe cazuri, o singură vizită este suficientă pentru ca animalul de companie să suporte călătoria fără probleme. În cazuri rare, administrarea medicamentului se repetă la fiecare două zile. Dozajul se calculează: 8 mg de substanță activă pe 1 kg de greutate, adică o tabletă de 100 mg este concepută pentru un animal care cântărește 2-2,5 kg.

Un agent antiemetic poate fi combinat cu antibiotice, analgezice și alte medicamente, dar numai un medic veterinar poate prescrie un tratament complex.

Când este interzis

Contraindicațiile pentru Serenia includ:

  • sarcina;
  • alăptare;
  • intoleranță la componente.

Pisica însărcinată

Ingredientul activ poate avea un efect negativ asupra dezvoltării descendenților, prin urmare nu este utilizat în perioada de gestație sau hrănire a pisoiilor. Cu intoleranță, reacțiile alergice apar în diferite manifestări - de la întreruperea sistemului digestiv la mâncărime și erupții cutanate.

Notă! Dacă o pisică sau o pisică prezintă patologii hepatice sau renale, medicul veterinar trebuie consultat înainte de utilizare..

Pisică surprinsăNu s-au găsit simptome de supradozaj la utilizarea injecțiilor cu Serenia. Dacă se utilizează pastile, dacă se depășește doza, pot apărea salivație crescută și diaree. În majoritatea cazurilor, simptomele dispar de la sine după retragerea medicamentului. Dacă semnele supradozajului sunt acute, se poate utiliza terapia simptomatică.

Recenzii proprietarului

Karina, proprietara a 2 pisici persane:

„Serenia ne-a fost prescrisă de mai multe ori pentru vărsături. Folosit pentru ambele pisici. Transferat bine. O injecție este suficientă pentru a uita de vărsături. Cumpărat într-o clinică în seringi. Sticla este foarte scumpă și nu am nevoie de atât de multe medicamente ”

Olga, proprietara unei pisici de 5 ani:

„Pisica noastră are un sistem alimentar foarte sensibil, deci vărsăturile sunt frecvente. În acest sens, a trebuit să încerc diverse medicamente antiemetice, dar cred că Serenia este cel mai bun remediu. Funcționează întotdeauna dintr-o singură aplicație. Principalul dezavantaj este prețul foarte ridicat. Și, din păcate, nu este întotdeauna în farmaciile din orașul nostru de provincie. Uneori îmi cer prietenii să-i aducă din capitală ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Vladimir, medic veterinar de la clinica Panther din Samara:

„Serenia este cel mai bun medicament antiemetic. Funcționează întotdeauna 100%. De mult timp folosesc acest medicament pentru pisici și câini în injecții. Efectele secundare și reacțiile negative nu au fost niciodată observate. Este scump, dar prețul se justifică pe deplin prin eficiența sa ".

Lyudmila, medic veterinar cu 10 ani de experiență:

„Serenia este un remediu dovedit pentru vărsături. Cel mai adesea folosesc medicamentul pentru otrăvirea alimentară de orice complexitate, dar medicamentul ajută la ameliorarea stării animalului după anestezie sau chimioterapie. De obicei, 1-2 injecții sunt suficiente. Nu folosesc medicamente în tablete. La început nu a fost furnizat în această formă Rusiei și apoi s-a obișnuit cu injecțiile. În plus, injecțiile sunt considerate mai eficiente în majoritatea cazurilor. ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Serenia pentru pisici