"Vetranquil" pentru animale de companie: metoda de administrare și dozare

„Vetranquil”În timpul examinării clinice a animalului dvs. de companie sau în timpul transportului, se folosesc de obicei sedative speciale. Unul dintre medicamentele recomandate de specialiști este Vetranquil. Luați în considerare tot ce trebuie să știți despre acest medicament.

Compoziție, formă de eliberare și ambalare

100 ml din preparat conține două ingrediente active: maleat de acepromazină 1,0 g și clorobutanol 0,5 g. Soluție injectabilă, ambalată în flacoane de sticlă de 50 ml cu dopuri sigilate, are o culoare gălbuie translucidă. Flaconul cu soluție sterilă este plasat într-o cutie de carton.

Proprietăți medicinale

Medicamentul aparține grupului de antipsihotice, deoarece blochează receptorii dopaminergici postsinaptici ai sistemului nervos central. Substanța activă este un derivat al fenotiazinei.

Important! „Vetranquil” sporește efectul anestezicelor utilizate anterior!

Efectul tranchilizant al soluției injectate începe 10-15 minute mai târziu cu administrare intravenoasă, cu administrare intramusculară - la o jumătate de oră după administrare și durează o oră.Vetranquil

Indicații de utilizare

În medicina veterinară, „Vetrankvil” este utilizat pentru toate tipurile de proceduri și în cazul intervenției operabile prin injecție, în conformitate cu instrucțiunile de utilizare.

Vă va fi util să vă familiarizați cu astfel de boli. câini și pisici, la fel de aspergiloză, lichen, epifora, dirofilarioza, calciviroza, aspergiloză, bursită, viermi, ureche și subcutanat acarian.

Există, de asemenea, posibilitatea utilizării continue sau unice a medicamentului în cazuri individuale, determinată de medicul veterinar în timpul unui examen clinic..

Atunci când se efectuează tratament local și premedicație, injecțiile sunt, de asemenea, administrate, dacă este necesar. Cel mai adesea animalele slăbite care suferă de insuficiență renală au nevoie de injecții.

Remediul este extrem de necesar pentru sedare - în timpul examinărilor de diagnostic, a procedurilor.

Știați? Adesea, animalele se confruntă cu frica de furtuni sau alte evenimente puternice direct din cauza proprietarilor lor. Faptul este că, dacă o persoană se teme de ceva, atunci este proiectată pe animalul de companie. În consecință, atunci când proprietarul într-o panică încearcă să calmeze animalul, anxietatea sa, dimpotrivă, crește.
Injecție de pisicăAtunci când transportați un animal pe distanțe mari, este necesar, de asemenea, să recurgeți la utilizarea medicamentului - acesta vă va salva animalul de la stres, reducând astfel riscul de abateri mentale și boli..

Aplicare și dozare pentru câini și pisici

Soluția sterilă se administrează o singură dată (excepție: rețeta medicului pentru tratament permanent) intravenos sau intramuscular. Administrarea subcutanată este, de asemenea, considerată acceptabilă.

  • Injecție intramusculară: doza necesară este de 0,3-0,5 ml pe 10 kg de greutate corporală.
  • Administrare intravenoasă: doza necesară este de 0,15-0,3 ml pe 10 kg de greutate corporală.
    Citiți și despre consumul de droguri precum „Ivermek”, „Amit”, „Surolan”, „Ivermectină”, Front Line, „Cyperil”, „Roncoleukin”, „Catosal” pentru a vă proteja animalul de companie de boli și paraziți.
Pentru a injecta corect și a determina doza exactă, este imperativ să se consulte cu un medic veterinar: un specialist va lua în considerare fiecare caz în mod individual și va putea determina cel mai eficient mod de administrare a medicamentului, doza necesară și aspectele tratamentului ulterior..Injecție intramusculară la un câine

Măsuri de siguranță și reguli de igienă

Pentru a asigura siguranța atunci când utilizați medicamentul, trebuie să respectați regulile standard de igienă personală: spălați-vă mâinile înainte și după utilizarea medicamentului, purtați mănuși de cauciuc, locul injectării trebuie tratat cu un dezinfectant.

O regulă obligatorie este utilizarea seringilor sterile de unică folosință, nu utilizați sticle goale acasă.

Important! Când utilizați Vetranquil, fumatul, băutul și atingerea feței cu mâinile sunt interzise.

Dacă soluția ajunge pe membranele mucoase, zona afectată trebuie clătită rapid cu apă curată. În cazul unei injecții accidentale, o persoană trebuie să solicite imediat asistență medicală.

Contraindicații și efecte secundare

Principala contraindicație este dacă animalul are insuficiență cardiacă, hipotermie, bradicardie, hipovolemie, la temperatură corporală scăzută.„Vetranquil”De asemenea, este interzisă administrarea medicamentului la animalele cu hipersensibilitate la substanța activă menționată mai sus. Odată cu pierderea activă de sânge, utilizarea medicamentului este, de asemenea, interzisă și poate agrava semnificativ starea animalului..

Substanța injectată poate duce la contracții musculare involuntare. Posibilul supradozaj poate provoca simptome de hipotensiune arterială. În caz de supradozaj, se utilizează analeptice respiratorii pentru a estompa efectul Vetranquil.

Știați? În 2009, printre câștigătorii Premiului Shnobel s-au numărat medicii veterinari care au dovedit că o vacă cu orice nume dă mai mult lapte decât una fără nume.

Perioada de valabilitate și condițiile de depozitare

Se recomandă păstrarea medicamentului într-un loc uscat la o temperatură medie de 5 până la 25 de grade. În cazul utilizării și depozitării corecte, termenul de valabilitate al medicamentului este de 4 ani de la data fabricației..

Utilizarea unui medicament cu termen de valabilitate expirat este inacceptabilă. Este interzisă depozitarea produsului în imediata apropiere a alimentelor și hranei pentru animale.„Vetranquil”Astfel, sunt luate în considerare principalele aspecte ale utilizării medicamentului "Vetranquil". Injecțiile cu substanțe sunt utilizate în mod activ în medicina veterinară modernă.

Medicamentul este unul dintre cei mai buni dintre analogii săi și îndeplinește toate normele și standardele necesare practicii veterinare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Vetranquil" pentru animale de companie: metoda de administrare și dozare