Caracteristicile medicamentului "meloxivet" pentru pisici

„Meloxivet” pentru pisiciÎn caz de inflamație, sindroame de durere severă de etiologie diferită, animale de companie, în special pisici, medicii veterinari prescriu un medicament nesteroidian "Meloxivet", care are efect antipiretic, analgezic, analgezic. Care sunt indicațiile pentru utilizarea produsului și în ce doze să îl utilizați - în continuare în articol.

Compoziția chimică a medicamentului "Meloxivet"

„Meloxivet” este un medicament antimicrobian, nesteroidian, aparținând categoriei analgezicelor, care este utilizat ca un puternic agent antiinflamator, analgezic, antipiretic pentru inflamația țesuturilor moi și a articulațiilor, răceală, sindromul durerii severe cauzate de leziunile acute și cronice ale sistemului musculo-scheletic. , cataral purulent mastită.„Meloxivet” pentru pisici

Compoziția chimică a medicamentului este prezentată:

 • principalul ingredient activ este meloxicamul;
 • componente suplimentare: glicerină, acid citric, benzoat de sodiu, polivinilpirolidonă, gumă xantan, fosfat de sodiu digradat, apă.
În același timp, substanța activă, care aparține clasei de oxicame, are un efect antiinflamator, febrifugal, prezintă activitate analgezică. Încetinește cu succes acțiunea celui de-al doilea tip de enzime ciclooxigenază, care sunt principalele surse de inflamație, care contribuie la îndepărtarea rapidă a umflăturilor, suprimarea procesului inflamator și reducerea sindroamelor dureroase..

Important! Medicamentul nu are un efect inhibitor asupra primului tip de ciclooxigenază, ceea ce înseamnă că nu duce la iritarea mucoasei gastrice, la exacerbarea proceselor ulcerative sau inflamatorii ale tractului gastro-intestinal..

Agentul literalmente în câteva secunde după introducerea în corp începe să fie absorbit, iar după 2 ore animalul de companie are un efect terapeutic maxim, al cărui efect continuă timp de 24 de ore.

Formular de eliberare a medicamentului

„Meloxivet” este disponibil în chioșcurile de farmacie în două forme:

 • sub forma unei suspensii, ambalate: în sticle de polimer de 10 ml cu o inserție specială sub formă de picurător mic - câte 50 ml fiecare cu seringă-dozator;
 • sub formă de soluție injectabilă: 1, 2 ml în fiole de sticlă - 10, 50 și 100 ml în flacoane de sticlă, care sunt sigilate ermetic cu dopuri de cauciuc, pe care se realizează o sigilare suplimentară cu capace de aluminiu.
Pentru tratamentul animalelor, este permisă utilizarea medicamentului sub orice formă de eliberare.„Meloxivet” pentru pisici

Indicații de utilizare

„Meloxivet” are efect antipiretic, elimină procesele inflamatorii, reduce durerea, prezintă activitate analgezică.

Știați? Pisicile pot produce peste o sută de sunete diferite, în timp ce câinii pot scoate doar 10..

Acest lucru îi permite să fie utilizat pentru a trata următoarele afecțiuni la animale:

 • diaree acută;
 • răceli, infecții respiratorii acute;
 • mastita catarală purulentă;
 • boli inflamatorii ale sistemului musculo-scheletic, inclusiv artrită, artroză, sinovită;
 • sepsis postpartum;
 • fracturi, entorse tendinoase, luxații;
 • boli degenerative ale articulațiilor;
 • afectiuni inflamatorii ale tesuturilor moi.

Pisică după operațieDe asemenea, medicamentul sa dovedit a fi un agent analgezic și antiinflamator în perioada postoperatorie și perioada de reabilitare.

Instrucțiuni de utilizare și dozare

Medicamentul descris este prescris pentru pisici de la vârsta de șase săptămâni. Când se utilizează o suspensie orală, se respectă următoarele reguli de administrare și dozaje:

 • medicamentul se administrează când hrănire o data pe zi;
 • doza în prima zi de terapie este de 0,1 mg la 1 kg de greutate corporală a animalului, în următoarele zile - 0,05 mg;
 • înainte de utilizare, suspensia trebuie agitată bine și încălzită în mâini.

Important! Nu este recomandat să faceți lacune în utilizarea suspensiei, deoarece acest lucru poate reduce efectul terapeutic. Dar, dacă medicamentul a fost omis, este necesar, cât mai curând posibil, să introduceți remediul și apoi să urmați regimul prescris "Meloxiveta".

Durata tratamentului va depinde de tipul bolii, starea și vârsta animalului. Cu toate acestea, cursul terapeutic nu trebuie să depășească 10 zile. Dacă în timpul utilizării medicamentului nu a urmat efectul de vindecare dorit, atunci medicamentul este oprit și este prescris un alt remediu.Pisica este injectatăLa locul injectării „Meloxivet” poate exista o ușoară umflare, roșeață, care, de regulă, trece rapidCând utilizați injecții:

 • agentul se administrează subcutanat o dată pe zi;
 • doza unică este de 0,2 mg soluție injectabilă pe 1 kg greutate animal de companie.
Dacă este necesar, medicamentul se administrează în mod repetat, dar nu mai mult de 2-3 ori pe săptămână. Pentru a ușura utilizarea injecțiilor, este permisă diluarea soluției cu apă purificată, într-un raport de 1:10.

Știați? Pisicile se pot deplasa cu o viteză maximă de 50 km / h.

Efecte secundare și contraindicații

În majoritatea cazurilor, medicamentul este bine tolerat de pisici, cu toate acestea, în unele cazuri poate fi contraindicat. Este mai bine să nu utilizați medicamentul atunci când:

 • intoleranță individuală la una dintre componentele medicamentului;
 • sarcina și în timpul alăptării;
 • deshidratare, hipovolemie și hipotensiune;
 • insuficiență renală;
 • afecțiuni grave ale sistemului cardiovascular;
 • boli ale organelor hematopoietice.
Medicamentul nu este utilizat pentru tratarea pisoilor cu vârsta de până la șase săptămâni. Efectele secundare, de regulă, se pot dezvolta cu o supradoză de medicamente.Pisica însărcinatăÎn astfel de cazuri, sunt posibile manifestări:
 • reacții alergice sub formă de mâncărime, erupții cutanate, febră, hipertermie, edem;
 • panleucopenie;
 • tahicardie, tulburări ale ritmului cardiac;
 • intoxicație: vărsături, dureri de cap, diaree;
 • sângerare;
 • stare deprimată;
 • tulburări ale funcției renale și hepatice.

Dacă apare unul dintre semnele de mai sus, medicamentul trebuie întrerupt, iar animalul trebuie prezentat medicului veterinar cât mai curând posibil..

Important! Pentru a preveni apariția posibilelor reacții adverse, trebuie să prescrieți cea mai scurtă perioadă posibilă de administrare a medicamentului și să respectați strict dozele zilnice.

Interacțiuni medicamentoase

„Meloxivet” nu trebuie utilizat simultan cu medicamente nesteroidiene cu acțiune similară. De asemenea, nu trebuie administrat animalului timp de 24 de ore - înainte și 24 de ore - după terminarea utilizării altor medicamente cu efect antiinflamator, glucocorticoizi și medicamente nefrotoxice..„Meloxivet” pentru pisiciFaptul este că meloxicamul interacționează cu proteinele plasmatice într-un grad ridicat de activitate, intrând astfel în conflict cu alte medicamente similare care leagă proteinele și este capabil să provoace un efect toxic. Nu puteți combina administrarea medicamentelor descrise cu anticoagulante.

Știați? Pisicile petrec 2/3 zile să se odihnească și să doarmă. Aceasta înseamnă că, de exemplu, un animal de nouă ani a fost activ doar trei ani din viața sa..

Condiții de depozitare și termen de valabilitate

Medicamentul sub orice formă de eliberare trebuie păstrat în următoarele condiții:

 • uscat, ventilat, întunecat, protejat de lumina directă a soarelui, loc;
 • indicatori de temperatură - în intervalul + 10 ... + 25 ° С;
 • umiditate relativă - 60-90%.
„Meloxivet” pentru pisiciÎntr-un pachet închis, medicamentul poate fi depozitat sub formă de suspensie - 2 ani, sub formă de soluție injectabilă - nu mai mult de 3 ani. După deschiderea flaconului cu suspensia, acesta trebuie utilizat în termen de 3 luni. După deschiderea fiolei, durata de valabilitate a medicamentului nu depășește 28 de zile.

Important! Suspensia în timpul depozitării poate da un ușor sediment, care, atunci când este agitat, este transformat într-o masă omogenă.

Analogi și preț

În absența medicamentului descris la veteretari, este permis să se utilizeze (după consultarea unui medic veterinar) analogi:

 1. „Loxicom”. Medicament german al companiei "BAYER", care este indicat pentru reducerea proceselor inflamatorii în caz de afecțiuni ale aparatului locomotor, tratamentul afecțiunilor respiratorii acute, reducerea simptomelor durerii postoperatorii. Costul soluției de injectare (100 ml) este: de la 435 UAH. (de la 1020 rub.)„Loxicom”
 2. „Meloxidil”. Medicamentul, produs de compania rusă Seva Sante Animal, se caracterizează printr-un efect antiinflamator, este utilizat ca mijloc de reducere a febrei și eliminarea disconfortului durerii în caz de afecțiuni ale aparatului locomotor, mastită, ARVI. În farmacii, suspendarea poate fi achiziționată la un preț: 10 ml - de la 400 UAH. (935 ruble), 32 ml - de la 598 UAH. (1398 rub.) „Meloxidil”
 3. „Metakam”. Medicina germană a companiei „Boehringer Ingelheim” este indicată pentru ameliorarea afecțiunilor cauzate de fracturi, luxații, boli articulare, însoțite de dureri severe. În chioșcurile de farmacie, injecția este disponibilă la un preț de 50 ml de la 685 UAH. (1600 rub.) „Metakam”

„Meloxivet” este un medicament veterinar cu acțiune rapidă, eficientă și sigură, care are efecte antiinflamatorii, antipiretice și are un foc analgezic. Sub rezerva dozajului stabilit de medic, nu dăunează corpului animalului, este bine tolerat, nu provoacă reacții adverse și are un efect terapeutic rapid..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristicile medicamentului "meloxivet" pentru pisici