Ivermek pentru pisici

Ivermek este un medicament accesibil și eficient utilizat pentru pisicile cu paraziți externi. Medicamentul este produs în mai multe forme, astfel încât proprietarii de animale de companie pot alege cea mai bună și cea mai convenabilă opțiune de utilizare..

Pisică cu ochi albaștri

 • soluție injectabilă;
 • gel;
 • spray.

Soluția este utilizată pentru injecții, iar aerosolul și gelul sunt utilizate pentru tratamentul extern. Și, deși formele de dozare sunt utilizate în moduri diferite, substanța activă din ele este aceeași. Efectul antiparazitar se datorează prezenței ivermectinei în compoziție.

Soluția injectabilă arată ca un lichid limpede, incolor sau galben deschis. Sticlele de sticlă de diferite capacități sunt de obicei utilizate pentru ambalare. În farmacii, recipientele de 20 și 100 ml sunt cel mai adesea vândute. Pentru pisici, merită să cumpărați sticle mici, deoarece medicamentul poate fi păstrat după deschiderea ambalajului timp de doar 42 de zile. Cumpărarea unei sticle mari pentru animale mici poate fi o risipă de bani.

Spray-ul este disponibil sub formă de lichid incolor, deși poate fi prezentă o nuanță galben deschis. Pentru ambalarea lichidului medicinal destinat uzului extern, se utilizează flacoane cu capete de pulverizare. Datorită lor, medicamentul este ușor de utilizat..

Gelul este pe bază de apă. În exterior, are o culoare galben deschis. Ambalate în tuburi de polimer. Pot conține 10,20 ml sau 30 ml. Nu este necesar să se respecte condițiile speciale de depozitare, dar după deschiderea ambalajului, medicamentul este adecvat pentru utilizare numai timp de 60 de zile. Deoarece medicamentul nu poate fi utilizat după această perioadă, este mai bine să lipiți un autocolant cu data de deschidere.

Ivermek pentru pisici

efect farmacologic

Ivermek conține ivermectină, care are un efect antiparazitar. Se răspândește la aproape toate tipurile de ectoparaziți (căpușe, purici etc.), precum și viermi rotunzi care parazitează în tractul gastro-intestinal și alte organe. Eficacitatea ivermectinei se datorează faptului că substanța afectează sistemul nervos și muscular, astfel încât paraziții nu au nicio șansă de supraviețuire.

Atunci când se utilizează o soluție de injecție, substanța activă pătrunde în fluxul sanguin și cu ea prin toate organele și țesuturile animalului. Efectul terapeutic durează 10-14 zile. Compoziția soluției injectabile include, de asemenea, tocoferol sau vitamina E. Îmbunătățește absorbția componentului principal și accelerează răspândirea acestuia prin organe și țesuturi..

Important! Ingredientul activ este considerat o substanță foarte toxică și periculoasă. În Ivermek, concentrația sa este scăzută, astfel încât medicamentul este clasificat ca un medicament sigur pentru animale. Pentru a nu face rău animalului, trebuie să respectați cu strictețe dozajul..

Atunci când se utilizează un spray sau un gel, ingredientul activ nu pătrunde în sânge, ci rămâne pe suprafața pielii, astfel încât acestea sunt utilizate numai pentru a combate paraziții externi. Compoziția acestor forme de dozare include, de asemenea, pantenol sau acid pantenic industrial. Aceste substanțe îmbunătățesc regenerarea țesuturilor. Acestea nu numai că accelerează vindecarea pielii, dar au și un efect antiinflamator..

Spray pentru pisici ivermek

Gelul și aerosolul conțin, de asemenea, lidocaină. Este un anestezic local. Suprimă bine durerea și are, de asemenea, un efect antipruriginos. Atunci când se utilizează Ivermek pentru tratamentul extern, nu numai paraziții sunt distruși, dar sunt eliminate și simptomele neplăcute. Sprayul conține suplimentar clorhexidină, care are efecte antiinflamatorii și antibacteriene. Datorită acestei substanțe, riscul de a dezvolta complicații sub formă de procese inflamatorii și purulente scade..

Costul

Prețul Ivermek pentru pisici depinde de forma eliberării. Pentru o sticlă de 20 ml de soluție, va trebui să plătiți mai mult de 120 de ruble. Un tub de gel costă de la 400 de ruble, iar un spray - de la 310 ruble. Medicamentul este vândut atât în ​​farmaciile online, cât și în farmaciile veterinare obișnuite, deci nu există probleme cu achiziția.

Când este folosit

Soluția injectabilă este utilizată pentru pisicile cu infestări cu viermi cauzate de viermi rotunzi:

 • cu toxascarioza;
 • cu toxaridoză;
 • cu viermi;
 • cu necinarioză.

Toate formele de dozare ale Ivermek sunt utilizate pentru paraziții externi. Medicamentul este utilizat cu succes pentru a trata următoarele patologii:

 • notoedroză;
 • demodicoză;
 • otodectoză;
 • mango sarcoptic;
 • psoroptoza.

Pentru pisici, medicamentul este utilizat numai în scopuri medicinale. Pentru prevenire, merită să alegeți un medicament mai puțin toxic..

Ivermek pentru pisici

Cum se aplică

Utilizarea medicamentului depinde direct de forma de dozare a acestuia. Înainte de utilizare, trebuie să consultați un medic pentru a evita posibilele efecte secundare și complicații..

Injecții

Agentul antiparazitar trebuie injectat intramuscular, de preferință în coapsa piciorului din spate. Pentru injecții, utilizați seringi de insulină cu un ac fin. Când utilizați soluția injectabilă, este necesar să respectați regulile de asepsie. Asigurați-vă că utilizați seringi sterile și tratați locul injectării cu alcool de frecare. De obicei, o injecție este suficientă pentru a scăpa complet de paraziți, dar dacă infecția este severă, o a doua injecție poate fi necesară după 10 zile.

Dozajul medicamentului este calculat după cum urmează - pentru fiecare 10 kg de greutate este necesară 0,2 ml de soluție. Este important să nu depășiți doza. Deoarece este destul de dificil să se calculeze doza exactă pentru animalele mici, soluția este diluată cu apă pentru injecție.

Deoarece ivermectina este foarte toxică, poate avea un efect negativ asupra ficatului. Pentru a preveni posibilele consecințe negative, se prescriu suplimentar hepatoprotectori sau medicamente pe bază de plante pentru ficat.

Pisica este injectată

Spray și gel

Tratamentul unui animal în prezența căpușelor, puricilor și a altor ectoparaziți se efectuează în următoarea ordine:

 1. Curățați zonele afectate de cruste și cruste. În aceste scopuri, poate fi utilizată o loțiune specială de curățare..
 2. Apoi aplicați medicamentul într-un strat subțire. Aerosolul trebuie pulverizat la o distanță de 10-15 cm de piele. Nu pulverizați în jurul ochilor și gurii. Medicamentul trebuie aplicat pe degete într-o mănușă de cauciuc și apoi frecat în zonele afectate.
 3. La margini, trebuie să surprindeți 1-2 cm de piele sănătoasă.
 4. Animalul trebuie să aibă un guler, astfel încât să nu poată linge compoziția medicamentoasă. Ingerarea medicamentului nu trebuie permisă. Dacă nu există guler, atunci merită să țineți animalul de companie până când medicamentul se usucă (absoarbe).

Instrucțiunile de utilizare indică faptul că doza de spray și gel Ivermec este de 0,2 ml pe 1 kg de greutate corporală. De obicei procedura se repetă de mai multe ori cu un interval de 3-5 zile. Dacă leziunile prin căpușe sunt extinse, tratamentul se efectuează în două etape: într-o zi, medicamentul se aplică pe o parte și numai a doua zi - pe cealaltă parte. Folosind acest regim de tratament, va fi posibil să se evite o supradoză de medicamente..

Pentru otodectoză, un spray sau gel se aplică pe canalele urechii de pe ambele părți. Sunt curățate preliminar de cruste. Dacă boala este complicată de otita medie, se utilizează suplimentar agenți antiinflamatori și antibacterieni.

Otita medie la o pisică

Contraindicații și efecte secundare

Conform instrucțiunilor, Ivermek nu este utilizat pentru pisicile slăbite și bolnave. Utilizarea acestuia este contraindicată în următoarele cazuri:

 • în timpul sarcinii;
 • atunci când hrănești descendenți;
 • cu boli infecțioase;
 • cu intoleranță la componente.

Este strict interzisă utilizarea medicamentelor antiparazitare pentru pisoii cu vârsta sub 12 săptămâni. Pentru bolile de ficat, este nevoie de consultul medicului.

Dacă doza nu este depășită, Ivermec este bine tolerat de animale. În caz de supradozaj, pot apărea următoarele simptome:

 • creșterea producției de salivă;
 • rupere;
 • vărsături;
 • tremurături musculare.

Atunci când se utilizează soluția, pot apărea și urinări spontane și defecații. Nu este nevoie să luați măsuri speciale, dar utilizarea ulterioară a medicamentului este anulată.

Pisica ghimbir minciuna

Recenzii proprietarului

Marina, voluntar:

„Majoritatea oamenilor trec pe lângă pisici pe stradă acoperite de cruste, iar animalele miaună și cer ajutor. Fac parte dintr-un grup de voluntari din orașul nostru. Pentru tratamentul scabiei la pisici și câini, folosim de mult timp soluția Ivermec. Un instrument excelent. Este ieftin, dar în doar 2 injecții ajută la scăparea paraziților animalului. Lana crește repede repede ".

Alla, proprietarul unei pisici scoțiene:

„Ni s-a prescris Ivermek pentru demodicoză. Pisica s-a dovedit a fi intolerantă la drog. După 2 ore, au început vărsături severe și au continuat până seara. Banii cheltuiți trebuiau aruncați la coșul de gunoi, medicul veterinar a luat un alt medicament pentru tratament ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Antonina Mihailovna, medic veterinar cu 16 ani de experiență:

„Ivemek este un medicament dovedit și eficient, deși poate provoca otrăviri grave dacă este utilizat în mod abuziv. De obicei îl folosesc pentru vaci, tauri și cai, dar uneori este prescris pentru pisici atunci când alte medicamente sunt ineficiente. În comparație cu alte medicamente, este ieftin. ".

Dmitry, medic veterinar cu 9 ani de experiență:

„Ivermek este un medicament foarte toxic și periculos pentru pisici. Nu o prescriu niciodată pentru animalele mici. De ce să riști viața animalului tău de companie atunci când farmaciile sunt pline de medicamente sigure? În practica mea, au existat mai multe cazuri când un animal a fost aproape scos din viața de apoi din cauza otrăvirii cu acest medicament ".

Despre producătorul medicamentului: video

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ivermek pentru pisici