Enroxil pentru câini

Enroxil este un medicament antibacterian utilizat pentru câinii cu patologii cauzate de bacterii. Medicamentul este produs de binecunoscuta companie slovenă KRKA în mai multe versiuni. Ele diferă între ele nu numai în forma de dozare, ci și în concentrația substanței active. Datorită acestui fapt, este ușor să alegeți o opțiune de medicamente pentru reprezentanții raselor mici și mari..

 • pastile;
 • soluție injectabilă;
 • pudra;
 • soluție pentru uz intern.

Este demn de remarcat faptul că numai Enroxil este utilizat pentru câini în tablete și injecții, așa că le vom lua în considerare mai detaliat. Alte forme de dozare sunt utilizate pentru tratarea păsărilor, a porcilor și a altor animale de fermă. Substanța activă din toate formele medicamentului este enrofloxacina.

Enroxil pentru câini

Tabletele sunt produse în trei versiuni. Un comprimat poate conține 15, 50 și 150 mg de substanță activă. Când cumpărați un medicament, trebuie să acordați atenție concentrației ingredientului activ..

În exterior, comprimatele ușor convexe sunt rotunde. Pe o parte există o canelură de divizare. Sunt ambalate în blistere de 10 bucăți. Pe lângă enrofloxacină, acestea conțin și următoarele componente:

 • stearat de magneziu;
 • amidon de porumb;
 • laurilsulfat de sodiu;
 • copolimer al acidului metacrilic;
 • aromatizatoare pentru carne etc..

Soluția injectabilă este un lichid limpede cu o nuanță ușor gălbuie. Concentrația substanței active poate fi de 50 sau 100 mg pe 1 ml de medicament. Este ambalat în sticle de sticlă cu o capacitate de 50 sau 100 ml. Soluția conține butanol, apă purificată și hidroxid de potasiu.

Enroxil pentru câini

Deoarece sticlele sunt mari, acestea sunt închise cu dopuri de cauciuc pentru ușurință în utilizare. Când utilizați medicamentul, nu este necesar să deschideți complet ambalajul, deoarece puteți trage soluția cu o seringă printr-o puncție în plută. Folosind această metodă, este posibil să se mențină etanșeitatea și sterilitatea lichidului medicamentos pentru o lungă perioadă de timp. Singura condiție este ca seringile și acele sterile să fie utilizate pentru a seta medicamentul. Seringile de unică folosință sunt cele mai potrivite în acest scop..

Costul

Prețul mediu al Enroxil pentru câini în farmaciile online este după cum urmează:

 • tablete, 15 mg - de la 260 de ruble;
 • tablete, 50 mg - de la 320 ruble;
 • tablete, 150 mg - de la 400 de ruble;
 • Soluție 5%, 100 ml - de la 380 ruble.

Cum se

Enroxil are un efect antibacterian pronunțat, care se extinde la microorganisme gram-pozitive și gram-negative. Distruge următoarele bacterii:

 • streptococi;
 • stafilococi;
 • micoplasma;
 • salmonella;
 • protea;
 • listeria etc..

Particularitatea acțiunii medicamentului constă în faptul că substanța activă provoacă modificări patologice în ADN-ul bacteriilor. Ca urmare a acestei acțiuni, ei încetează să se înmulțească și mor..

Mops

Antibioticul începe să acționeze rapid. Dacă animalului i se administrează comprimate, atunci concentrația de enrofloxacină atinge valoarea maximă în 1,5-2 ore. Dacă se utilizează o soluție injectabilă, atunci antibioticul începe să acționeze și mai repede. Indiferent de forma de dozare, efectul antibiotic durează 24 de ore. Împreună cu fluxul sanguin, se răspândește în tot corpul, prin urmare este utilizat cu succes pentru tratarea inflamației diferitelor patologii.

Când se aplică

Instrucțiunile de utilizare detaliază atunci când Enroxil este utilizat pentru câini. Este prescris pentru tratamentul următoarelor patologii:

 • pneumonie;
 • salmoneloză;
 • streptococoză;
 • inflamația bacteriană a sistemului digestiv;
 • patologii infecțioase ale sistemului respirator;
 • rinita atrofică;
 • colibakerioza;
 • boli ale sistemului urinar de origine bacteriană.

Examinând gura câinelui

Medicamentul este utilizat numai cu condiția ca dezvoltarea patologiei să fie cauzată de bacterii sensibile la antibiotice din grupul fluorochinolonelor. În acest sens, nu este utilizat pentru auto-medicație, ci este prescris numai după un examen clinic complet..

Cum se aplică

De obicei, comprimatele Enroxil sunt utilizate pentru câini. Doza zilnică este calculată în funcție de greutate. Pentru fiecare kilogram de greutate, sunt necesare 5 mg de substanță activă. De exemplu, o tabletă de 15 mg enrofloxacină este concepută pentru greutatea de 3 kg.

Deși formularea conține un agent de aromatizare a cărnii, multe animale refuză să mănânce voluntar comprimatele. În astfel de cazuri, proprietarii recurg adesea la trucuri și amestecă medicamentul cu mâncarea. În prealabil, comprimatele trebuie zdrobite. Dacă acest „număr” nu se rostogolește, atunci medicamentul va trebui pus cu forța pe rădăcina limbii.

Cum să dai o pastilă unui câine

De obicei, medicamentul se administrează o dată pe zi, dar este permisă împărțirea dozei zilnice în două doze. Durata tratamentului trebuie să fie de cel puțin 5 zile. Nu opriți tratamentul cu antibiotice după 1-2 zile dacă simptomele bolii au dispărut. În acest caz, bacteriile vor putea supraviețui, dar în același timp vor dezvolta rezistență la acțiunea medicamentului..

Notă! Cursul tratamentului cu antibiotice poate fi extins la 10 zile, dar numai de către un medic veterinar.

Dacă se utilizează injecții, doza de Enroxil pentru câini conform instrucțiunilor este calculată în conformitate cu aceeași schemă - 5 mg de substanță activă la 1 kg de greutate corporală. Dacă se utilizează o soluție de 5%, trebuie luate 0,1 ml de medicament pe 1 kg de greutate.

Notă! Pentru câini, o soluție de 10% este rar utilizată din cauza dificultății de calcul a dozei exacte.

Injecțiile sunt administrate subcutanat. La doze mari, se recomandă injectarea medicamentului în mai multe locuri, deoarece injecțiile sunt destul de dureroase. Cursul este de obicei de 5 zile, cu patologii severe, durata tratamentului este crescută la 10 zile.

Injecție subcutanată

Cu tratamentul cu antibiotice, pot fi utilizate și medicamente pentru terapia simptomatică. Un medic veterinar ar trebui să aleagă un tratament cuprinzător.

Care sunt restricțiile?

Enroxil este un agent antibacterian eficient care este utilizat pentru diferite patologii, dar are și o serie de contraindicații. Merită să refuzați utilizarea acestuia în următoarele cazuri:

 • cu boli hepatice severe (ciroză, insuficiență hepatică, hepatită etc.);
 • cu patologii ale rinichilor, care se desfășoară în formă severă;
 • cu intoleranță la substanța activă;
 • cu leziuni ale sistemului nervos;
 • cu convulsii;
 • pentru boli ale țesutului cartilajului și tulburări de dezvoltare.

Nu se recomandă utilizarea antibioticului pentru puii cu vârsta sub un an și pentru reprezentanții raselor mari - până la 18 săptămâni, deoarece pot apărea probleme cu formarea cartilajului și a țesutului osos. În timpul sarcinii și alăptării, de asemenea, nu se recomandă utilizarea Enroxil. Deși medicul ar trebui să evalueze riscurile pentru descendenți și pentru femei.

Femelă care alăptează

Notă! Este categoric imposibil să se combine utilizarea Enroxil cu alte antibiotice, în special cu tetracicline, macrolide, precum și cu antiinflamatoare nesteroidiene. Se recomandă să nu combinați comprimatele cu medicamente care conțin cationi de aluminiu, fier, magneziu și calciu, deoarece acestea afectează absorbția substanței active din sistemul digestiv..

Efecte secundare

De obicei, medicamentul este bine tolerat de animale. Uneori există mișcări intestinale frecvente și înmuierea fecalelor. Acest fenomen dispare de la sine și nu necesită întreruperea tratamentului. Vărsăturile minore nu sunt, de asemenea, un motiv pentru a opri antibioticul..

În caz de intoleranță, pot apărea reacții alergice. În acest caz, este mai bine să alegeți un alt agent antibacterian. Dacă este necesar, animalului i se prescrie o terapie simptomatică și trebuie să i se administreze un agent antialergenic..

Câine surprins

Recenzii proprietarului

Anna, proprietara pugului:

„Câinelui nostru i s-a prescris Enroxil pentru probleme cu sistemul genito-urinar. Nu am putut evalua eficacitatea remediului, deoarece a apărut diareea severă. Tratamentul simptomatic nu a funcționat până când antibioticul a fost oprit. Apoi au cerut medicului veterinar să aleagă un alt tratament ".

Lida, proprietarul terrierului jucărie:

„A existat o inflamație puternică a ganglionilor limfatici. Baytril a fost injectat mai întâi. Nu au existat rezultate. Un alt medic a prescris Enroxil. Animalul a dezvoltat o febră mare și a dezvoltat o diaree teribilă. Medicamentul a fost anulat, dar a durat încă 10 zile pentru a normaliza scaunul. Nu o recomand nimanui pentru tratament ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Mihail, medic veterinar cu 7 ani de experiență:

„Deși Enroxil este fabricat de o companie cunoscută, acesta nu poate fi inclus pe lista celor mai bune antibiotice. Foarte des provoacă diaree și vărsături. Nu îl folosesc în practica mea. Există antibiotice mai sigure printre medicamentele veterinare ".

Olga, medic veterinar cu 12 ani de experiență:

„Ca orice antibiotic, Enroxil poate provoca probleme digestive. Acest lucru se datorează faptului că agenții antibacterieni distrug nu numai microorganismele patogene, ci și microflora intestinală benefică. De obicei, prescriu și medicamente pentru a menține funcția intestinului. În ceea ce privește eficacitatea, medicamentul este bun. În plus, are un spectru larg de acțiune ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Enroxil pentru câini