Tilosină pentru pisici

Tilosina este un antibiotic veterinar cu spectru larg utilizat pentru tratarea patologiilor cauzate de bacterii gram-pozitive și gram-negative la pisici. Este extrem de eficient, deși este utilizat mai rar pentru animalele domestice mici decât pentru bovine și porci.

Tilosină pentru pisici

Pentru ambalare se folosesc sticle din sticlă transparentă sau întunecată. Pentru a menține etanșeitatea, acestea sunt sigilate cu dopuri de cauciuc, care sunt înfășurate cu capace din aluminiu. Flacoanele sunt de diferite dimensiuni: 20, 50 și 100 ml. În majoritatea cazurilor, este înțelept ca pisicile să cumpere flacoane mici.

Componenta activă a medicamentului este substanța cu același nume - tilozină. Antibioticul din farmacii se găsește în două versiuni - Tylosin 50 și Tylosin 200. Singura diferență în conținutul substanței active este de 50 și respectiv 200 mg pe 1 ml de soluție. În ambele cazuri, sunt incluse și componentele auxiliare:

 • alcool pe benzină;
 • apa purificata;
 • propandiol.

Notă! Pentru pisici se recomandă utilizarea medicamentului cu indicele „50”. Concentrația substanței active din ea este mai mică și, prin urmare, este mai ușor să calculați doza corectă pentru un animal mic, prevenind astfel un supradozaj.

Nu este necesar să respectați condiții speciale atunci când depozitați medicamentul. Temperatura aerului ar trebui să fie între 10 și 25˚C. După deschiderea flaconului, soluția injectabilă poate fi utilizată numai în termen de 28 de zile, după care trebuie eliminată.

Proprietăți farmacologice

Tilosina are proprietăți antibacteriene pronunțate. Medicamentul, dezvoltat special pentru animale, este eficient împotriva următoarelor tipuri de microorganisme patogene:

 • infecții hemofile;
 • streptococi;
 • stafilococi;
 • micoplasma;
 • leptospira;
 • chlamydia;
 • pasteurellum;
 • corinobacterii etc..

Tilosină pentru pisici

Principiul de acțiune al substanței active este blocarea sintezei proteinelor bacteriene. Antibioticul este absorbit rapid și la doar o oră după injectare, concentrația sa în țesuturi atinge valoarea maximă. Acțiunea medicamentului durează 20-24 de ore. Tilosina este excretată din organism în principal cu bilă și urină. La animalele care alăptează, substanța activă este capabilă să pătrundă în lapte.

În funcție de gradul de expunere, medicamentul aparține unor substanțe cu risc scăzut. Dacă se respectă dozele recomandate și regimul de administrare, acesta este bine tolerat de animale, nu provoacă reacții iritante locale sau dependență.

Costul

Când cumpărați Tylosin 50 pentru pisici, vă rugăm să rețineți că prețul depinde de volumul pachetului:

 • 20 ml - 48-60 ruble;
 • 50 ml - 115-130 ruble;
 • 100 ml - 140-180 ruble.

Costul Tylosin 200 este puțin mai mare. Pentru o sticlă cu o capacitate de 20 ml, va trebui să plătiți aproximativ 85-90 ruble și un pachet pentru 50 ml - 150-160 ruble. Puteți cumpăra medicamentul de la orice farmacie sau clinică veterinară. Antibioticul este, de asemenea, disponibil în multe farmacii online pentru animale de companie.

Indicații de utilizare

Conform instrucțiunilor de utilizare, Tylosin este prescris pentru pisici în tratamentul următoarelor patologii:

 • pneumonie;
 • traheita;
 • bronşită;
 • alte boli ale sistemului respirator;
 • artroză și artrită;
 • procesele inflamatorii ale sistemului genito-urinar, în special mastita;
 • micoplasmoza;
 • chlamydia;
 • dizenterie etc..

Pisica cu boli infecțioase

De asemenea, medicamentul este utilizat pentru infecții secundare care însoțesc bolile virale. Uneori, un antibiotic este prescris pentru rănile purulente și procesele inflamatorii cauzate de microorganisme dăunătoare.

Instructiuni de folosire

Animalelor li se injectează un agent antibacterian numai intramuscular. Administrarea subcutanată a medicamentului poate provoca inflamație și necroză la locul injectării. Conform instrucțiunilor de utilizare, doza de Tylosin 50 pentru pisici este calculată luând în considerare greutatea - 0,1-0,2 ml per 1 kg de greutate corporală. Doza exactă trebuie determinată de medic, luând în considerare gradul de dezvoltare a bolii, simptomele existente, posibilele complicații și alți factori. Tylosin 200 pentru pisici este rar folosit din cauza concentrației ridicate de substanță activă, dar dacă din anumite motive este utilizată, doza se calculează după cum urmează - 0,025-0,05 ml per 1 kg de greutate corporală.

Medicamentul trebuie injectat o dată pe zi. Durata tratamentului este de la 3 la 7 zile, în funcție de simptome și de severitatea bolii. Nu este recomandat să omiteți injecțiile, deoarece acest lucru duce la o scădere a eficacității agentului antibacterian.

Injecția unei pisici într-un mușchi

Notă! Trebuie să injectați medicamentul pentru întregul curs prescris de medic. Nu trebuie să opriți tratamentul dacă starea animalului s-a îmbunătățit. În acest caz, riscul de re-dezvoltare a patologiei sau apariția complicațiilor crește..

Contraindicații și efecte secundare

Un antibiotic este interzis pentru animalele care au o intoleranță individuală la componente, în special tilozină. În acest caz, merită să alegeți un alt agent antibacterian pentru tratament..

Medicamentul trebuie luat cu precauție pentru animalele care alăptează. Substanța activă este capabilă să pătrundă în lapte și, în același timp, în corpul pisoilor. Uneori, acest lucru duce la disbioză severă, care se poate manifesta ca scaune libere și alte simptome neplăcute. În fiecare caz, riscul pentru pisoi și mamă este evaluat individual. Utilizați medicamentul pentru pisici care alăptează numai sub supravegherea unui medic..

Notă! Tylosin nu trebuie combinat cu antibiotice penicilinice și alți agenți antibacterieni. În acest caz, riscul de reacții alergice crește..

În caz de intoleranță, pot apărea boli respiratorii, mâncărime, roșeață și alte reacții alergice. Pentru a le preveni, antibioticul este combinat cu agenți anti-alergenici (Tavegil, Suprastin, Diazolin etc.). În cazuri rare, pot apărea scaune libere sau alte tulburări ale tractului gastro-intestinal. În majoritatea cazurilor, medicamentul este bine tolerat de pisici și nu provoacă efecte secundare..

Medicamente antialergenice

Avantaje și dezavantaje

Tilosina este considerată unul dintre cele mai sigure antibiotice pentru animale și, în special, pentru pisici. A fost conceput pentru animale de companie. Principalele sale avantaje includ următoarele:

 • Eficiență ridicată. Animalul se îmbunătățește după 1-2 injecții.
 • Spectru larg de acțiune. Medicamentul poate fi utilizat pentru boli ale sistemelor respiratorii, genito-urinare și alte sisteme, a sistemului musculo-scheletic, pentru purificarea țesuturilor moi. Substanța activă acționează asupra diferitelor bacterii dăunătoare.
 • Volumele de ambalare. Este ușor să selectați o sticlă, luând în considerare durata tratamentului, greutatea animalului și alți factori.
 • Contraindicații minime. Medicamentul este aprobat pentru utilizare la pisici de diferite vârste și rase.
 • Siguranță. Când se observă dozele recomandate, rareori apar reacții adverse.

Pisică fericită

Dezavantajele includ necesitatea de a face injecții intramusculare. Dacă nu aveți experiență, va trebui să vă duceți animalul la clinică în fiecare zi, iar acest lucru poate fi stresant. Tilosina nu are alte dezavantaje semnificative, dar nu ar trebui să o utilizați fără prescripția medicului.

Recenzii proprietarului

Lyuba, proprietarul pisicii britanice:

„Ni s-a prescris tilozină pentru tratamentul pneumoniei la pisici. Am fost la clinică pentru injecții în fiecare zi (de 5 ori), pentru că nu știu cum să fac injecții intramusculare. În plus, pisicii i s-a administrat Suprastin pentru a evita alergiile. Rezultatele tratamentului au fost vizibile în decurs de două zile. Nu am observat efecte secundare ".

Victoria, proprietara a 2 pisici:

„Tilosina a provocat diaree cronică severă la două pisici. Medicamentul a fost utilizat pentru tratarea clamidiei. Chlamydia a fost vindecată, dar nu au putut scăpa de diaree mult timp. A trebuit să schimb complet dieta și să iau aditivi furajeri cu lactobacili pentru o lungă perioadă de timp. Veterinarul a sugerat că disbioza a fost cauza scaunelor libere. Acest lucru nu a fost observat la utilizarea Baytril. ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Anton, medic veterinar cu 15 ani de experiență:

„Locuiesc într-un sat și folosesc Tylosin pentru vaci, porci, pisici și câini de peste 7 ani. Tot timpul nu au existat niciodată efecte secundare. Dar eficacitatea medicamentului este la maxim. Medicamentul ajută întotdeauna. Este considerat cel mai bun antibiotic dintre medicamentele veterinare ".

Olga Andreevna, medic veterinar cu 12 ani de experiență:

„Clinica noastră practică de mult timp utilizarea tilozinei și a analogilor săi. Acest medicament este considerat sigur, deoarece rareori provoacă efecte secundare. De obicei bine tolerat de animale, fără consecințe, deși animalele de companie sunt individuale și reacționează diferit la același medicament. Este extrem de eficient, deși este mai ieftin decât antibioticele importate ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Tilosină pentru pisici