Caracteristicile medicamentului "amoxoil retard"

Medicamentul „Amoxoil retard”Medicamentul "Amoxoil retard", care va fi discutat în articol, se referă la antibiotice cu spectru larg. Nu îl puteți atribui unui animal singur..

Acest lucru trebuie făcut numai de către un specialist pe baza examinării și analizei. Toate informațiile conținute mai jos sunt furnizate numai în scop informativ..

Descriere și caracteristici

Medicamentul „Amoxoil retard” este utilizat în medicina veterinară pentru a trata boli la animale cauzate de bacterii. Este un antibiotic semisintetic din grupul penicilinei cu un spectru larg de acțiune. Este fabricat de Laboratories SYVA s.a.u. (Spania).Medicamentul „Amoxoil retard”

Compoziția chimică a medicamentului "Amoxoil retard"

Produsul conține ingredientul activ amoxicilină (trihidrat) în cantitate de 150 mg. Este suplimentat de excipienți: monostearat de aluminiu în cantitate de 1,5 mg și oleat de etil - 1 ml.

Știați? Urmasii tuturor raselor de pisici domestice sunt 5 subspecii de pisici de stepă. Se presupune că domesticirea animalelor a avut loc acum 9,5 mii de ani pe teritoriul Orientului Mijlociu. Oamenii de știință cred că scopul oamenilor atunci când îmblânzeau pisicile era să protejeze resturile alimentare de la rozătoare..

Forma de dozare

Amoxoil retard este produs sub formă de suspensie injectabilă. Este uleios în consistență. Culoarea este albă. Ambalate în sticle de sticlă închisă sau plastic. Rețeaua de farmacii conține sticle de 50, 100, 250 ml, care sunt plasate în cutii de carton.Medicamentul „Amoxoil retard”

Principiul drogului

Medicamentul, atunci când este utilizat corect, suprimă microorganismele gram-pozitive și gram-negative, în special campylobacter, clostridium, Escherichia, listeria, stafilococi, streptococi, salmonella, pasteurella și alți agenți cauzali ai infecțiilor bacteriene.

Știați? Astăzi, cele mai vechi dovezi ale domesticirii pisicilor sunt rămășițele unui animal descoperit de arheologi pe insulă. Cipru și datând din 7500 î.Hr. e. Animalul de companie a fost îngropat împreună cu proprietarul său.

Când se administrează sub formă de injecții, concentrația substanței active în sânge este atinsă după 2-3 ore. Efectul terapeutic durează 2 zile. Substanța nu este metabolizată în organism, este excretată nemodificată în timpul urinării și a mișcării intestinului.

Indicații pentru utilizarea medicamentului

„Amoxoil retard” este prescris pentru următoarele probleme de sănătate:

 • infecții ale căilor respiratorii superioare (bronșită, pneumonie, rinotraheită);
 • infecții ale tractului urinar (cistită, uretrită);
 • infecții gastro-intestinale (gastroenterită);
 • rinita atrofică;
 • alte infecții, ale căror agenți patogeni sunt sensibili la amoxicilină.
Pisica este bolnavă

Instrucțiuni pentru utilizarea medicamentului în medicina veterinară

Dozajul medicamentului pentru animale se calculează pe baza unei doze de 15 mg de ingredient activ pe 1 kg de greutate vie sau 1 ml de medicament pe 10 kg de greutate corporală. Doza maximă care poate fi aplicată simultan este de 5 ml.

Important! Este necesar să utilizați medicamentul numai după consultarea cu un medic veterinar, care trebuie să prescrie doza, frecvența și frecvența de administrare.

Agentul este injectat cu o seringă de unică folosință subcutanat sau intramuscular. De obicei, injecția se administrează o dată și, dacă este necesar, se administrează oa doua injecție după 48 de ore. Înainte de a trage produsul în seringă, acesta trebuie agitat bine pentru a obține un amestec omogen. Este strict interzisă amestecarea mai multor medicamente într-o singură seringă..Pisica este injectatăPisicile sunt injectate subcutanat sau intramuscular, apoi se efectuează un masaj ușor la locul injectării pentru a preveni abcesul și resorbția rapidă a medicamentului. Persoana care injectează medicamentul trebuie să respecte regulile personale de siguranță. Înainte și după utilizarea medicamentului, ar trebui să vă spălați pe mâini cu apă și săpun. În caz de contact cu pielea, clătiți zona cu multă apă. Dacă medicamentul intră în organism, trebuie să solicitați imediat asistență medicală..

Video: cum să faci o injecție unei pisici

Efecte secundare și contraindicații

Medicamentul este clasificat ca fiind moderat periculos. I s-a repartizat a treia clasă de pericol. Printre contraindicațiile privind utilizarea medicamentului se poate numi intoleranță individuală la substanța activă sau la alte antibiotice dintr-un număr de penicilină..

afla, ce viruși poate prelua animalul dvs. de companie.

Efectele secundare sub formă de depresie, indigestie, edem la locul injectării pot fi observate cu o doză calculată incorect și cu introducerea unei cantități excesive de medicament.

Conditii de depozitare

După cum a indicat producătorul, medicamentul poate fi utilizat în termen de 2 ani de la eliberare, dacă sticla nu este deschisă. După deschiderea sticlei, durata depozitării acesteia este de 48 de ore. Depozitarea medicamentului trebuie efectuată în condiții de cameră, la o temperatură cuprinsă între +4 ... + 25 °, în absența umidității și a expunerii la lumina soarelui.. Medicamentul „Amoxoil retard”Nu ar trebui să fie accesibil copiilor și animalelor de companie sau să stea departe de alimente și băuturi. Flacoanele uzate trebuie eliminate, este interzisă refolosirea lor.

Analogi și prețuri

Analogii „Amoxoil retard” sunt:

 • „Amoxilong”;
 • „Amoximag”;
 • „Amoxisan”;
 • „Amoxicilină pentru animale”;
 • Vetrimoxin;
 • „Klamoxil”.

Important! Înainte de a da medicamentul unui animal, ar trebui să vă familiarizați cu data de expirare a acestuia. Dacă a ieșit, atunci este interzisă tratarea pisicii cu el, deoarece un medicament expirat poate dăuna sănătății animalului..

Costul a 100 ml de medicament în Rusia este de aproximativ 530 ruble, în Ucraina - 200 UAH. Rezumând, observăm că „Amoxoil retard” este utilizat în mod activ în medicina veterinară pentru tratamentul diferitelor boli cauzate de bacterii. Medicamentul este foarte puternic și poate duce la efecte secundare grave, prin urmare, este strict interzis să îl prescrieți singur animalului dvs. de companie.. Acest lucru poate fi făcut numai de către un specialist.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristicile medicamentului "amoxoil retard"