Advantix pentru câini - recenzie de droguri

Dacă vorbim despre principalele probleme și îngrijorări care așteaptă orice crescător de câini, nu putem să nu menționăm puricii și căpușele. Acești paraziți mici, în ciuda dimensiunilor lor modeste, pot cauza o serie de probleme de sănătate animalului. Deci, chiar și câinii adulți și sănătoși slăbesc adesea foarte mult, iar puii, cu „hărțuirea” lor constantă de purici, pot chiar să moară. Există o modalitate excelentă de a ieși din această situație. Acestea sunt picături „Advantix” pentru câini.

Ce este acest medicament?

Acesta este un agent cu spectru larg, care conține două ingrediente active principale: 10% imidacloprid și 50% permetrină. Aceste substanțe sunt sinergice, adică compoziția are o eficiență crescută dacă sunt utilizate împreună. Este foarte eficient împotriva puricilor, căpușelor, păduchilor și insectelor care suge sângele. Unicitatea medicamentului este că poate fi utilizat nu numai ca un mijloc de distrugere fizică a paraziților, ci și în „rolul” unui agent de respingere standard..

Perioada acțiunii sale se atrage: până la șase săptămâni după aplicare pe pielea câinelui. Acest lucru este deosebit de valoros pentru câinii de vânătoare, care trebuie să stea mult timp în locuri cu o concentrare semnificativă a acelorași căpușe. Chiar mai bine, eficacitatea medicamentului nu este practic afectată nici de umectarea hainei animalului ca urmare a ploii sau a scăldării..

În ce formă este produs și cum să îl utilizați corect

Dacă citiți articolul cu atenție, ați fi observat că singura formă de eliberare este picăturile. Industria modernă oferă iubitorilor de câini tuburi cu o capacitate de 0,4 până la 4 ml, ceea ce este deosebit de convenabil având în vedere varietatea raselor (în ceea ce privește dimensiunile lor). În aspect - lichid uleios brun până la gălbui.

Metoda de aplicare este extrem de simplă, deoarece pentru aceasta medicamentul se aplică pur și simplu pe pielea animalului. Ar trebui bine amintit aici că picăturile trebuie utilizate astfel încât câinele să nu le poată linge ulterior de la locul de aplicare. Din fericire, un câine nu este o pisică și, prin urmare, lista unor astfel de „locații” este ceva mai largă:

  • Între omoplați.
  • De-a lungul creastei.
  • La greaban.
  • De-a lungul sternului.
  • Este util ca câinii mari și pufoși să aplice picături pe rădăcina cozii. Acest lucru va reduce tendința animalului de a „dansa rotund” cu un clic pe dinți atunci când câinele încearcă să roască puricii nefericiți.

Dozele recomandate

Dar dozarea corectă a acestui agent trebuie discutată separat. Faptul este că diferite tipuri de medicamente sunt utilizate pentru animalele de companie din diferite „categorii de greutate”.

Pentru ușurința percepției, vă prezentăm aceste informații ca o listă:

  • Câini cu greutatea de până la 4 kg - 0,4 ml. Medicamentul "Advantix" este utilizat pentru câinii de până la 4 kg.
  • 4-10 kg - 1,0 ml.
  • 10-25 kg - 2,5 ml.
  • De la 25 kg și mai mult - 4,0 ml "Advantix" pentru câinii cu greutatea peste 25 kg.

Important! În niciun caz nu utilizați versiunea „grea” a medicamentului pentru câinii mici și invers, deoarece în aceste cazuri fracțiunea de masă a ingredientelor active este complet diferită și, prin urmare, vă puteți otrăvi animalul de companie, aruncând o doză de zece ori de medicament pe el!

Dar dacă câinele dvs. este un analog al câinelui Baskervilles și greutatea sa depășește 40 kg? În acest caz, nu puteți face fără o vizită la clinica veterinară. Faptul este că producătorul a prevăzut o astfel de situație, dar în acest caz este necesară „combinarea medicamentelor din diferite pachete”. În acest caz, doza trebuie calculată pe baza rasei, vârstei și stării fiziologice, ceea ce implică o experiență profesională considerabilă..

În ce cazuri este atribuit?

Poate fi recomandat atunci când animalul este afectat de tipurile de paraziți despre care am vorbit mai sus.

Important! Deoarece produsul nu este recomandat pentru utilizare pe pielea deteriorată, nu trebuie aplicat în cazurile de dermatită severă cauzată de mușcăturile de purici..

Prezența contraindicațiilor

Sunt disponibile, dar destul de standard. Deci, nu se recomandă aplicarea unui agent de purici și căpușe dacă animalul suferă de vreo boală infecțioasă, dacă este epuizat sau afectat de viermi. De asemenea, nu este de dorit să îl utilizați în raport cu cățelele însărcinate sau care alăptează, dar aici totul ar trebui să fie decis de medicul veterinar. Apropo, la ce vârstă poți folosi picături? La urma urmei, puii suferă de mușcături constante de purici mult mai dureros decât câinii adulți.!

Amintiți-vă că acest medicament este strict contraindicat câinilor cu vârsta sub șapte săptămâni, așa că, dacă este necesar, este mai bine să folosiți cel mai simplu ulei de pelin, cu care puteți spăla efectiv sugeții de sânge din locurile în care dorm puii. Cu prudență extremă și sub supravegherea constantă a unui medic veterinar, este permisă utilizarea produsului în combinație cu alte medicamente acaricide și insecticide, dar producătorul nu garantează efectul. O astfel de prelucrare trebuie efectuată numai dacă este absolut necesar..

Dacă într-o anumită zonă în această perioadă de timp există un zbor masiv de insecte care suge sânge (mușchi în Siberia), atunci cât de des puteți folosi „Advantix”? În acest caz, picăturile pe greabăn pentru câini pot fi aplicate o dată pe lună, dar utilizarea mai frecventă va trebui discutată cu un medic veterinar cu experiență, deoarece în acest caz este posibilă acumularea de medicamente în organism cu otrăvirea ulterioară. Nu riscați sănătatea câinelui!

Există efecte secundare?

Nu, nu se știe nimic despre astfel de cazuri. Maximul care vă poate amenința câinele este o ușoară roșeață în locul în care ați aplicat medicamentul. În acest caz, nimic nu îi amenință sănătatea, iar roșeața însăși dispare după câteva ore..

Instrucțiuni Speciale

În ciuda toxicității reduse a medicamentului pentru animalele cu sânge cald, sunt încă necesare unele măsuri de precauție. În primul rând, este foarte descurajat să aplicați medicamentul pe piele dacă prezintă vătămări mecanice (apropo, aceasta este diferența dintre versiunea canină a acestui remediu și cea felină), răni sau ulcere. În al doilea rând, nu este recomandat să spălați câinele înainte de procesare, deoarece aceasta îndepărtează stratul protector natural de pe piele..

În cele din urmă, instrucțiunile standard atunci când lucrați cu acest tip de medicamente: nu mâncați, nu beți și nu fumați în timpul utilizării (către proprietar, desigur). Este interzis să lăsați câinele să se apropie de copii mici până când produsul este complet uscat (cel puțin două ore).

Există mijloace similare??

Da, există analogi. De exemplu, „Advocate”, „Medifox”, „Para Plus”, „Nix” și multe altele. Unele dintre ele, datorită originii interne, sunt oarecum mai ieftine, însă decizia de înlocuire poate fi luată doar de un medic veterinar.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Advantix pentru câini - recenzie de droguri