Complex in-up pentru pisici

Complexul IN-AP este un agent antiparazitar eficient cu spectru larg. Medicamentul a fost dezvoltat de un producător intern - compania moscovită Astrafarm. Pentru pisici, complexul IN-AP este utilizat atât pentru tratamentul, cât și pentru prevenirea bolilor cauzate de ectoparaziți, rotunde și tenii..

Complex IN-AP pentru pisici

Compoziția asigură o eficiență ridicată agentului. Acesta include trei ingrediente active:

 • praziquantel;
 • aversectina C1;
 • fipronil.

Propilen glicolul, alcoolul benzilic și dimetil sulfoxidul acționează ca substanțe auxiliare.

Proprietăți farmacologice

Un spectru larg de acțiune se datorează faptului că componentele active se completează reciproc și au un efect dăunător asupra organismelor care parazitează animalul și în interiorul acestuia. Mai mult, fiecare dintre substanțe are propriile sale proprietăți și caracteristici:

 1. Fipronilul acționează asupra diferitelor tipuri de ectoparaziți. Spre deosebire de alte componente, acesta nu este absorbit în fluxul sanguin, ci este distribuit uniform pe piele după aplicarea picăturilor. Capabil să se acumuleze în păr și în glandele sebacee. Provoacă paralizia și moartea insectelor la primul contact.
 2. Aversectina C1 contribuie la transmiterea afectată a impulsurilor nervoase, la apariția spasmelor musculare și la moartea paraziților. Substanța este dăunătoare puricilor, păduchilor, căpușelor și păduchilor și, atunci când este absorbită în sânge, se răspândește în tot corpul și distruge viermii rotunzi..
 3. Praziquantel are un principiu de acțiune similar. Paraziții mor din cauza paraliziei cauzate de transmiterea afectată a impulsurilor nervoase. Pe lângă insectele externe, distruge tenii.

Efectul complexului IN-AP pentru pisici

Componentele medicamentului acționează asupra viermilor și artropodelor în toate etapele de dezvoltare - de la ouă la adulți. Și, deși medicamentul conține substanțe toxice, atunci când este utilizat corect, nu provoacă iritații locale și dependență..

Cât și de unde să cumpăr?

Medicamentul poate fi achiziționat fie la o farmacie obișnuită, fie comandat prin internet. La cumpărare, vă rugăm să rețineți că medicamentul este disponibil pentru pisici și câini cu concentrații diferite de ingrediente active. Prețul complexului IN-AP pentru pisici variază de la 180 la 200 de ruble.

Când se aplică?

Complexul IN-AP poate fi folosit pentru distrugerea paraziților:

 • păduchi;
 • păduchi;
 • puricii;
 • căpușe de diferite tipuri, inclusiv căpușe ixodide (periculoase nu numai pentru animale, ci și pentru oameni);
 • viermi rotunzi;
 • helminți cu bandă.

Tipuri de paraziți la pisici și pisici

Paraziții sunt purtători de boli grave. Când se află în corpul unui animal, eliberează deșeuri care provoacă intoxicație. Tratamentul la timp ajută la evitarea complicațiilor. Medicamentul poate fi utilizat pentru a preveni infecția cu paraziții de mai sus și dezvoltarea dirofilariozei, care sunt transportate de țânțari.

Înainte de a utiliza complexul IN-AP pentru pisici, studiați cu atenție instrucțiunile și consultați-vă medicul. Medicamentul are contraindicații și, dacă este utilizat incorect, poate provoca reacții adverse.

Instructiuni de folosire

Tratamentul unui animal de la paraziți trebuie efectuat în urma unor recomandări simple:

 1. Spălați-vă pisica sau pisica, dacă este necesar. Începeți procesarea numai după ce haina și pielea sunt complet uscate (de preferință a doua zi).
 2. Aplicați medicamentul în sens orizontal. Locul ideal ar fi între omoplați. Animalul nu trebuie să poată linge lichidul medicinal.
 3. Îndepărtați ușor haina și picurați medicamentul pe piele. Eficacitatea complexului antiparazitar depinde de corectitudinea acțiunilor..

Tratamentul pisicilor cu complex IN-AP

Este important să nu depășiți doza recomandată:

 • pentru pisicile cu greutatea mai mică de 5 kg, vor fi necesari 0,5 ml (o jumătate de pipetă);
 • pentru animale mari (peste 5 kg) aveți nevoie de 1 ml (o sticlă).

Pentru animalele de companie mici, trebuie să aplicați 15-16 picături, dar puteți utiliza o seringă pentru a măsura medicamentul cu precizie. O seringă de insulină este bună în aceste scopuri..

Dacă complexul IN-AP este utilizat pentru tratament, tratamentul se efectuează o singură dată. Puricii, căpușele și alți ectoparaziți mor în decurs de 1-2 zile. Va dura aproximativ 2 zile pentru a distruge viermii.

Dacă pe animal se găsește o căpușă ixodidă (sau mai multe), medicamentul trebuie picurat pe parazit. De obicei cade de la sine în 20-30 de minute. Dacă acest lucru nu se întâmplă, utilizați o pensetă și îndepărtați căpușa. Este important să preveniți lăsarea medicamentului, deoarece poate provoca otrăviri grave dacă intră în corp. Pentru a face acest lucru, utilizați un guler, guler sau panglică. Îndepărtați-l după ce medicamentul s-a uscat complet.

Guler pisică

Dacă medicamentul este utilizat pentru profilaxie, tratamentul trebuie repetat la fiecare 6-7 săptămâni. Când utilizați IN-AP pentru a preveni dirofilarioza, urmați această schemă:

 • cu o săptămână sau două înainte de începerea sezonului de țânțari (aprilie-mai, în funcție de regiune);
 • la fiecare 1,5 luni;
 • ultimul tratament la 1 lună după sfârșitul sezonului de activitate al insectelor care suge sânge.

Reguli de aplicare

Pentru ca agentul să distrugă efectiv paraziții, dar în același timp să nu dăuneze animalelor sau membrilor gospodăriei, trebuie respectate o serie de reguli:

 1. Aplicați medicamentul numai pe pielea curată și intactă. Dacă animalul are abraziuni, tăieturi sau leziuni, refuzați tratamentul.
 2. Când utilizați produsul în scopuri profilactice, efectuați tratamentul la timp. Încălcarea regimului recomandat poate duce la reducerea eficacității.
 3. Dacă există mai multe animale în casă, nu le permiteți să își lingă medicamentul unul de celălalt după procedură. Pentru a face acest lucru, distribuiți-le în diferite camere sau folosiți un guler (bandă) până când se usucă complet..
 4. Nu vă scăldați animalul de companie timp de 2 zile după tratament. În această perioadă, preveniți contactul accidental cu apa (mers pe jos în ploaie sau rouă).
 5. Nu mângâiați pisica (pisica) și nu o ridicați în decurs de 2 zile după procedură. Limitați animalul pentru această perioadă de la copiii mici.
 6. Dacă este folosit pentru a ucide puricii, păduchii sau păduchii, schimbați așternutul sau tratați cu un insecticid.
 7. Asigurați-vă că vă spălați pe mâini după procedură. Persoanele predispuse la alergii ar trebui să folosească mănuși de cauciuc.
 8. Nu combinați IN-AP cu alți agenți antiparazitari din cauza riscului de toxicitate crescută.

Complex IN-AP pentru pisici

În timpul depozitării, trebuie respectate regulile generale pentru depozitarea medicamentelor veterinare. Temperatura aerului nu trebuie să depășească 25˚C. Fiți atenți la data de expirare tipărită pe ambalaj. După expirarea acestuia, medicamentul trebuie eliminat..

Contraindicații și efecte secundare

Medicament interzis:

 • pentru pisoi cu vârsta de până la 2 luni;
 • pentru pisicile gravide;
 • pentru animalele care alăptează;
 • pentru pacienții cu boli infecțioase;
 • pentru animalele de companie slăbite.

A se utiliza cu precauție în prezența bolilor hepatice sau renale. În acest caz, este necesară consultarea medicului. Nu puteți utiliza medicamentul chiar și cu intoleranță la componente, inclusiv în cazurile în care au fost observate anterior alergii.

Pisicile mâncărime

De obicei, medicamentul nu provoacă efecte secundare, dar dacă componentele sunt intolerante, pot apărea următoarele simptome:

 • iritabilitate;
 • rupere;
 • salivare crescută;
 • tremur muscular;
 • slăbiciune etc..

Dacă găsiți astfel de probleme, ar trebui să spălați imediat medicamentul folosind săpun sau șampon. Astfel de acțiuni vor ajuta la reducerea efectului ingredientelor active. Dacă este necesar, medicul dumneavoastră vă poate prescrie antihistaminice.

Recenzii proprietarului

Larisa, crescător de pisici:

„Realizez în mod regulat profilaxia paraziților. Folosesc picături IN-AP de mult timp. Îmi place foarte mult drogul. Și, deși costul său este mic, face o treabă excelentă cu sarcina, cel puțin animalele mele nu suferă de purici și căpușe. Și distruge și helmintii ".

Lily, proprietarul pisicii britanice:

„Când am observat că pisica a început să mănânce tot timpul, am examinat-o și am observat un număr imens de purici. M-am dus direct la farmacie. Picăturile inspectorului, pe care le-am folosit eficient mai devreme, nu au fost găsite. La sfatul unui farmacist, am cumpărat IN-AP. După câteva zile, pisica a început să mănânce mai puțin, dar puricii nu au fost îndepărtați complet. A trebuit să recurg la măsuri radicale - scăldatul cu șampon ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Nina, medic veterinar cu 20 de ani de experiență:

„Pentru proprietarii de pisici care nu își pot hrăni animalele de companie cu tablete antihelmintice, recomand utilizarea complexului IN-AP. Medicamentul are multe avantaje: un spectru larg de acțiune, eficacitate, ușurință în utilizare și disponibilitate. Dintre pacienții mei, medicamentul nu a provocat niciodată reacții adverse. ".

Evgeniya, medic veterinar cu 7 ani de experiență:

„Un drog intern eficient. Nu este inferior în eficiență față de omologii străini, dar în același timp costă de câteva ori mai ieftin. Nu numai că îl recomand clienților mei, ci îl folosesc și eu pentru a proteja animalele de companie. Am trei pisici și un câine. Medicamentul nu a dat încă eșecuri ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Complex in-up pentru pisici