Picături pentru câini de la purici și căpușe: topul celor mai bune remedii

Infecția animalelor de companie cu paraziți cutanati care suge sângele este o apariție frecventă. Aceste insecte poartă boli periculoase pentru animale. Picăturile pentru câini de purici și căpușe vă vor ajuta să vă protejați animalul de companie de infecții.

De ce puricii și căpușele sunt periculoase pentru câini

Puricii - acestea sunt insecte mici care suge sânge de o culoare închisă, aproape neagră. Dimensiunea lor poate varia de la 0,75 la 5 mm. Femelele adulte cu ouă pot ajunge la 1,5 cm. Puricii se dezvoltă nu numai pe corpul câinelui, ci și în așternut. Se hrănesc cu sânge, mușcă câinele, ceea ce dă disconfort animalului.

Căpușe Ixodid aparțin clasei arahnide. Un adult are o lungime de până la 2,5 mm, iar la hrănire - până la 1 cm. Masculii au corpul maro acoperit cu un scut dur. Corpul femelelor este acoperit cu o acoperire dură doar cu o treime.

REFERINŢĂ! Mulți proprietari știu de ce puricii și căpușele sunt periculoase pentru câini. Sunt purtători de agenți patogeni periculoși pentru animale de companie..

Puricii cauzează:

 • Dezvoltare reactie alergica pe saliva. În același timp, pe piele, în special în zona inghinală, pielea devine roșie, pare iritată.
 • Dezvoltare anemie (scăderea numărului de celule roșii din sânge) la puii tineri. Animalul de companie devine deprimat, gingiile sale devin palide, apare respirația scurtă.
 • Infecţie viermi intestinali. Apetitul animalului se înrăutățește, haina se estompează, iar scaunul este deranjat. Mucusul poate apărea în fecale. La unele animale de companie, pofta de mâncare rămâne normală, dar animalul pierde rapid în greutate. La puii mici cu infestare helmintică, burta devine rotundă și mare.
 • Dezvoltare dermatită datorită infecției în mușcături. Animalul de companie mănâncă în mod constant, petele chelie pot apărea pe piele în zona inghinală, sacrumă și a botului. Pielea din aceste zone devine roșie și se acoperă cu răni mici.

Căpușele pot provoca dezvoltarea unor astfel de boli:

 • Piroplasmoza. Simptome: febră (până la 42 de grade), decolorarea urinei (de la roșu-portocaliu la maro), ritm cardiac crescut, letargie, apatie, refuzul de a mânca. Gingiile animalului devin palide, iar după 2-4 zile încep să devină galbene. Fecalele se lichefiază și devin verzi. Fără tratament, animalul de companie moare în câteva zile.
 • Boala Lyme sau borrelioza. Primele simptome apar doar la o lună după mușcătură. Câinele începe să șchiopăteze, apetitul se deteriorează ușor și temperatura poate crește. De asemenea, pot exista semne de deteriorare a mușchiului inimii și a sistemului nervos: puls rapid, pareză etc..
 • Bartoneloză. Este însoțită de dezvoltarea endocarditei (zgomot în plămâni, scădere rapidă în greutate, slăbiciune). De asemenea, animalul de companie are răni în gură, digestia este perturbată, scurgerea apare din ochi.
 • Ehrlichioza. Această boală însoțește adesea babezioza. Agenții patogeni infectează mai întâi ficatul, splina și ganglionii limfatici și apoi sunt transferați la rinichi, creier și plămâni. Ehrlichioza apare în mai multe forme: acută (2-4 săptămâni), latentă (de la o lună la 3 ani) și cronică (cu această formă, animalul de companie poate cădea într-un somn letargic, care amintește de comă).

Pentru a evita dezvoltarea unor astfel de afecțiuni, câinele trebuie tratat în mod regulat cu picături care distrug paraziții..

Principiul acțiunii drogurilor

După ce medicamentul intră în piele, acesta începe să pătrundă în grăsimea pielii, glandele sebacee și foliculii de păr. Majoritatea medicamentelor rămân în stratul lipidic (de grăsime) al epidermei animalului. Substanța activă a acestor picături nu pătrunde în sânge..

ESTE INTERESANT! Principiul acțiunii este după cum urmează: în timpul unei mușcături, parazitul primește o porțiune din medicament, care are un efect paralitic asupra puricilor sau căpușelor. Datorită blocării impulsurilor nervoase, insecta moare rapid.

Avantajele și dezavantajele picăturilor

Ca toate medicamentele, picăturile antiparazitare au avantaje și dezavantaje..

Avantajele medicamentelor includ:

 • Procesare rapidă. Întreaga procedură nu durează mai mult de 5-10 minute și nu provoacă disconfort animalului.
 • Simplu de utilizat. Medicamentele sunt comercializate în pipete mici de unică folosință, concepute pentru o greutate specifică a câinelui. Pentru procesare, este suficient doar să deschideți pipeta și să aplicați lichidul pe pielea animalului.
 • Efect rapid. Insectele care parazitează pielea animalului de companie mor în câteva zile după tratament.
 • Termen de valabilitate lung. Aproape toate medicamentele rămân eficiente timp de 30-90 de zile..
 • Toxicitate scăzută. Cu respectarea strictă a instrucțiunilor și dozajului, picăturile nu afectează animalul.

Dezavantajele utilizării picăturilor includ:

 • Miros puternic și înțepător. Toate preparatele au o aromă specifică care rămâne pe haina animalului timp de 1-3 zile. Unele animale de companie deosebit de sensibile pot să nu le placă..
 • Stratul uleios în zona de aplicare. În locurile în care picăturile au fost scăpate, lâna se lipeste și se dezordonează. Acest efect durează 2-7 zile..
 • Reacții adverse posibile. Unele animale de companie deosebit de sensibile pot dezvolta o reacție alergică. Există, de asemenea, un risc de erupție cutanată ușoară sau roșeață în zona de aplicare.

În ciuda tuturor dezavantajelor, picăturile din paraziții pielii sunt foarte convenabile și eficiente. Sunt foarte populari printre proprietarii de câini..

Dozarea medicamentelor

Dozajul este strict individual. Toate medicamentele sunt vândute în pipete care conțin cantități diferite de ingredient activ. Dozajul este calculat în funcție de greutatea animalului de companie.

Cele mai multe picături sunt împărțite în mai multe tipuri: pentru animale de companie de până la 5-10 kg - de la 10 la 25 kg - de la 25 la 40 kg - peste 40 kg.

Reguli pentru tratarea unui câine cu picături

Tratamentul câinelui cu picături se efectuează, respectând următoarele reguli:

 • Pielea animalului este examinată pentru a vedea dacă există răni, erupții cutanate și alte daune. Medicamentul poate fi aplicat numai pe pielea sănătoasă..
 • Vârful vârfului pipetei este rupt sau tăiat îngrijit.
 • Părul de pe greabăn este împins în afară și apoi se aplică cantitatea potrivită de medicament pe piele.
 • După tratament, animalul este izolat pentru o zi de alte animale de companie, precum și de copii, deoarece medicamentul rămâne pe strat și piele pentru o perioadă de timp.
 • După aplicarea picăturilor, câinele nu trebuie spălat timp de 3-7 zile, în funcție de medicament.

IMPORTANT! La sfârșitul procedurii, mâinile trebuie spălate bine cu săpun. Este periculos să obțineți picături pe membranele mucoase. În acest caz, trebuie clătite cu apă caldă cât mai curând posibil..

Precauții

Înainte de aplicarea picăturilor pe pielea câinelui dvs., trebuie efectuat un test de reacție alergică. Durează 10-12 ore. Doar o picătură de medicament se aplică pe piele la gât sau la greabăn. După timpul specificat, se efectuează un examen pentru erupții cutanate, inflamație și alte semne de alergii.

Dacă există simptome absente, puteți face un tratament complet al animalului de companie, respectând toate măsurile de precauție (utilizarea mănușilor din latex, excluderea picăturilor pe membranele mucoase etc.).

Pipetele goale sunt strict interzise de utilizare în viața de zi cu zi. Sunt aruncate cu deșeurile menajere. Nu este recomandat să permiteți contactul direct al medicamentului cu pielea..

Picături populare de purici și căpușe pentru câini

Există un număr mare de medicamente diferite care vă protejează animalul de companie de paraziții care suge sânge. Mai jos este o listă cu cele mai populare picături de purici și căpușe pentru câini.

Leopard

Acest medicament este comercializat sub două denumiri:

 • Bare (permetrină);
 • Baruri Forte (fipronil).

Leopardul afectează puricii și toate tipurile de acarieni, inclusiv scabia și acarienii urechii. Durata acțiunii este de până la 2 luni. Prețul mediu al unei pipete este de 120-170 ruble.

Bars Forte afectează nu numai paraziții externi, ci și cei interni. Un astfel de medicament protejează animalul de companie de purici timp de 3 luni și de căpușe - până la 30 de zile.

Doza de picături Bars este calculată după cum urmează: animale de companie de la 2 la 10 kg - 1,4 ml - de la 10 la 20 kg - 4,2 ml - mai mult de 20 kg - de la 5,6 ml.

Bars Forte este disponibil în pipete universale. Dozajul său se calculează după numărul de pipete: pentru animale de la 2 la 10 kg - 1 bucată - de la 10 la 20 kg - 2 bucăți - de la 20 la 30 kg - 3 bucăți - de la 30 la 40 kg - 4 bucăți - mai mult de 40 kg - pipetă pentru fiecare 10 kg.

Bravecto

Componenta principală este fluralaner. Picăturile în decurs de 1-2 zile distrug puricii care trăiesc pe animalul de companie și, de asemenea, protejează câinele de atacurile de căpușe timp de 8 săptămâni. Drogul Bravecto animalele de companie sub 8 săptămâni, precum și animalele mici cu o greutate mai mică de 2 kg nu trebuie manipulate.

Picăturile se vând în 5 doze: 2-4,5 kg - 4,5-10 kg - 10-20 kg - 20-40 kg și 40-56 kg.

Dana Ultra Neo

Principalele ingrediente active: fipronil, piriproxifen și tiametoxam. Din paraziți care suge sânge picături protejați câinele timp de 4-6 săptămâni. Picăturile nu trebuie aplicate la animalele însărcinate, care alăptează și la cele slăbite, precum și la puii mici care nu au încă 10 săptămâni.

Dozajul este calculat în funcție de greutatea animalului de companie:

• până la 5 kg - 0,4 ml pipetă-
• 5-10 kg - 2 pipete, câte 0,4 ml fiecare-
• 10-20 kg - 1 pipetă, 1,6 ml-
• 20-40 kg - 2 pipete, câte 1,6 ml fiecare-
• De la 40 kg - 3 pipete, câte 1,6 ml fiecare.

Practicant

Componenta principală a picăturilor Practicant - piriprol. Distruge puricii și căpușele animalului de companie. Medicamentul continuă să funcționeze timp de 4 săptămâni. Nu utilizați picături Practicați animale slabe, mici (până la 2 kg) și foarte tinere (până la 8 săptămâni).

REFERINŢĂ! Este permisă utilizarea medicamentului la animalele de companie însărcinate și care alăptează, dar în acest caz, câinele trebuie să fie observat de un medic veterinar.
Picăturile vin în vânzare în mai multe doze: 2,5-4 kg - 4,5-11 kg - 11-22 kg și 22-50 kg.

Sanofly

Componenta principală este ciflutrina. Are efect asupra tuturor tipurilor de paraziți cutanati. Medicamentul protejează animalul de companie timp de 25-30 de zile, după care tratamentul se repetă din nou. Există o singură contraindicație de utilizare - încălcarea integrității pielii.

Doza de Sanofly este calculată în funcție de greutatea câinelui:

• până la 10 kg -1 ml-
• 10-20 kg –2 ml-
• 20-30 kg –3 ml-
• 30-40 kg - 4 ml-
• De la 40 kg - 5 ml.

Santinelă

Ingredientele active sunt permetrina și piriproxifenul. Medicamentul protejează animalul de paraziții cutanati timp de 4 săptămâni. De asemenea, picăturile au efect de respingere a țânțarilor.. Sentinela este contraindicată la puii sub 3 luni, precum și la animalele care alăptează, însărcinate și slabe.

Disponibil în mai multe doze: până la 7 kg - 7-15 kg - 15-30 kg și mai mult de 30 kg.

Bastion

Ingredientul activ este selamectina. Picăturile protejează animalul de atacul paraziților care suge sânge timp de 30 de zile. Contraindicații pentru utilizarea picăturilor Bastion: pui de până la 6 săptămâni și animale de companie slabe.

Există mai multe doze la vânzare:

• 15 mg - pui de până la 2,5 kg-
• 30 mg - animale adulte 2,6-5 kg-
• 60 mg - 5,1-10 kg-
• 120 mg - 10-20 kg-
• 240 mg - de la 40 kg.

Avocat

Ingrediente active: moxidectină și imidacloprid. Medicamentul protejează animalul de companie de toate tipurile de paraziți ai pielii și, de asemenea, distruge dirofilariile și helminții. Tratamentul avocatului se elimină la fiecare 25-30 de zile.

Lista contraindicațiilor:

 • pui mici de până la 7 săptămâni;
 • animale de companie slabe, boli recente sau intervenții chirurgicale.

Se comercializează în mai multe doze: 0,4 ml (până la 4 kg) - 1 ml (4-10 kg) - 2,5 ml (10-25 kg) - 4 ml (25-40 kg).

IMPORTANT! Câinii cu greutatea mai mică de 1 kg, precum și animalele care alăptează și cele însărcinate, sunt tratate cu picături numai sub supravegherea unui medic..

InsectoStop

Componenta principală este fipronil. InsectoStop protejează animalul de toate tipurile de paraziți care suge sânge timp de 2 luni. Nu manipulați pui sub vârsta de 10 săptămâni sau câini slabi.

Se comercializează într-o doză universală de 0,8 ml. Numărul de fiole depinde de greutatea animalului de companie: 4-10 kg - 1 bucată - 10-20 kg - 2 bucăți - 20-40 kg - 3 bucăți - de la 40 kg - 4 bucăți.

IN-AP

Principalele componente sunt praziquantelul, aversectina și fipronilul. Preparatul IN-AP protejează animalul de companie nu numai împotriva pielii, ci și de paraziții interni. Acțiunea picăturii durează 6-7 săptămâni.

Contraindicațiile includ:

 • sarcina;
 • perioada de lactatie;
 • pui de până la 2 luni;
 • câini bolnavi sau slabi;
 • Animalele de companie Collie, Bobtail și Sheltie, precum și mestizele lor.

Există mai multe doze la vânzare: până la 10 kg - 10-20 kg - 20-30 kg și 30-50 kg.

Frontline

Disponibil în diferite tipuri:

 • Frontline Spot-On (fipronil);
 • Frontline Combo (fipronil și S-metopren);
 • Frontline Tri-Act (fipronil și permetrină).

Medicamentul protejează animalul de companie de paraziții pielii timp de 5-8 săptămâni. Picăturile sunt contraindicate pentru puii cu vârsta sub 8 săptămâni. De asemenea, câinii care cântăresc mai puțin de 2 kg nu trebuie tratați..

Frontline Spot-On și Combo sunt disponibile în următoarele doze: 0,67 ml (2-10 kg) - 1,34 ml (10-20 kg) - 2,68 ml (20-40 kg) și 4,02 ml (40 -60 ml).

Dozare Frontline Tri-Act: 0,5 ml (2-5 kg) - 1 ml (5-10 kg) - 2 ml (10-20 kg) - 4 ml (20-40 kg) - 6 ml (40-60) kg).

Hartz

Ingrediente active: fenotrin și metopren. Medicamentul are un efect nu numai asupra căpușelor și puricilor, ci și asupra paraziților care zboară cu sânge. Picăturile Hartz vă protejează animalul de companie timp de 30 de zile. Este interzisă manipularea animalelor însărcinate, care alăptează, bolnave și mici (până la 12 săptămâni).

Sunt disponibile mai multe doze: până la 7 kg - 7-13 kg - 13-27 kg și mai mult de 27 kg.

Advantix

Componentele principale sunt permetrina și imidaclopridul. Medicamentul acționează asupra paraziților care suge sânge în toate etapele de dezvoltare. De asemenea Advantix protejează animalul de companie de insectele zburătoare. Efectul medicamentului durează până la 6 săptămâni, după care se repetă tratamentul.

Este interzisă tratarea animalelor de companie bolnave și slabe, puii care nu au încă 7 săptămâni și câinii mici care cântăresc cel puțin 1,5 kg cu picături. Medicamentul este permis condiționat pentru animalele care alăptează și pentru cele însărcinate, dar starea lor trebuie monitorizată de un medic veterinar.

Dozajul medicamentului este după cum urmează: 0,4 ml - până la 4 kg - 1 ml - 4-10 kg - 2,5 ml - 10-25 kg - 4 ml - 25-40 kg - mai mult de 40 kg - o combinație de pipete de volume diferite.

Rostopască

Medicamentul conține mai multe ingrediente active: permetrină și fipronil. Medicamentul distruge paraziții pielii care suge sângele și protejează animalul de companie de atacuri repetate în decurs de 4 săptămâni. Este interzisă prelucrarea cu picături Rostopască pui mici (până la 8 săptămâni), animale însărcinate, care alăptează și slăbite.

Numărul de pipete pentru un singur tratament este calculat în funcție de greutatea animalului de companie:

 • până la 2 kg - jumătate de pipetă;
 • 2-10 kg - 1 bucată;
 • 10-20 kg - 2 buc .;
 • 20-30 kg - 3 buc .;
 • de la 30 kg - 4 bucăți.

Picăturile de la paraziții care suge sânge sunt o adevărată descoperire pentru proprietarii de câini. Aceste medicamente protejează animalul de purici timp de 4-8 săptămâni, în funcție de producător. De asemenea, sunt foarte ușor de utilizat și foarte rar provoacă efecte secundare..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Picături pentru câini de la purici și căpușe: topul celor mai bune remedii