Analgin pentru câine - metode de aplicare și dozare

Există multe cazuri în care o persoană sau un animal ar putea avea nevoie urgent de un analgezic. Durere de dinți, luxație sau entorse - doar pentru a-l numi. Dar situația cu produsele farmaceutice de astăzi este de așa natură încât vrei întotdeauna să găsești un fel de analog ieftin cu medicamentele publicitate. E acolo? Da, și acesta este cunoscutul analgin.

A da sau a nu da?

Cu câțiva ani în urmă, medicina oficială (și medicina veterinară) a aruncat o adevărată isterie în jurul acestui medicament. „Brusc” s-a dovedit că metamizolul de sodiu poate fi toxic pentru sistemul hematopoietic, nu sunt excluse cazurile de sângerare internă etc. Cu toate acestea, medicii „au uitat” de două puncte importante:

  • La început, pentru a obține consecințe atât de triste, este nevoie de câteva săptămâni pentru a da câinelui analgin, fără întrerupere.
  • În al doilea rând, ceea ce este mult mai interesant, medicamente precum tempalgin, baralgin iar pentalginul (și altele), care sunt mult mai scumpe decât analginul, conțin același metamizol. Dar niciunul dintre medici nu a spus un cuvânt despre ei..

Din fericire, astăzi acest medicament este din nou disponibil în farmacii și în toate formele de eliberare: pulbere cristalină, tablete și soluție pentru administrare parenterală. Deci, puteți folosi analgin pentru câini. Dacă urmați doza și nu „supraalimentați” animalul cu acesta, nu se va întâmpla nimic rău animalului dvs. de companie..

Ce efect are acest medicament? În primul rând, este un analgezic, adică medicamentul oprește atacurile de durere. În al doilea rând, poate reduce temperatura corpului ridicată. În al treilea rând, deși această trăsătură este cea mai slabă, analginul previne dezvoltarea unui răspuns inflamator. Dar nu ar trebui să vă bazați pe această proprietate. Analgin, de exemplu, nu este cu siguranță un substitut pentru corticosteroizi..

În ce cazuri este prescris?

În general, aș dori să îi avertizez imediat pe proprietarii excesiv de zeloși. În primul rând, dacă „credeți” că ceva nu este în regulă cu câinele dvs., informați imediat medicul veterinar despre asta și nu vă auto-medicați. În al doilea rând, uneori sunt atinși proprietarii, care cu grijă atingătoare încearcă să hrănească pastila sau analginul No-Shpy unui câine care este deja pe moarte. În tablete, orice medicament este administrat atunci când pacientul își păstrează cel puțin o apetit, poate mânca și bea singur. În alte situații este inutil..

Deci, nu întârzia vizita dumneavoastră la clinică! Totuși, să nu vorbim despre lucruri triste. Deci, în ce cazuri se folosește analgin pentru animale? Există multe astfel de situații:

  • Orice vătămare: răni, fracturi, luxații, întinzându-se etc..
  • Muncă dificilă și prelungită. Dar! În acest caz, trebuie să vă adresați medicului veterinar..
  • Orice boli infecțioase însoțite de febră.
  • Boală parodontală în care durerea severă este frecventă.
  • Flegmon, abcese și abcese, la care crește temperatura corpului.

În ceea ce privește contraindicațiile, nu trebuie să faceți o injecție de analgin unui câine care are renal sau insuficiență hepatică, sau animalul este extrem de slăbit după o boală lungă și severă. În aceste cazuri, este recomandabil să consultați un medic veterinar și să găsiți un remediu mai blând..

Instrucțiuni de utilizare și dozare

asa de, puteți utiliza analgin în diferite moduri: oral, adică în interior, intramuscular sau intravenos. Ultima metodă este cea mai eficientă, deoarece în acest caz efectul analgezic apare cel mai rapid. Dar acasă, mai des trebuie să scapi de durere la câinii cu pastile. Li se pot da pe rând.. Frecvență - de până la trei ori pe zi, dar nu ar trebui să vă lăsați dus.

Dacă este administrat intravenos, doza de analgin pentru un câine variază în aproximativ un mililitru per animal, dar totul depinde de greutatea, sexul, starea fiziologică, rasa și alți factori. Deci, în acest caz, este mai bine să consultați un medic veterinar. Atunci când medicamentul este utilizat intramuscular, atunci în această situație merită să ne ciupim de un cub.

Nu au existat cazuri de iritații locale sau reacții alergice pe întreaga perioadă de utilizare veterinară a analginului. Desigur, acest lucru nu înseamnă deloc că nu trebuie să ai grijă de animalul tău de companie în perioada de tratament..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Analgin pentru câine - metode de aplicare și dozare