Fospasim pentru pisici: descriere, scop, aplicare

Toți iubitorii de pisici știu cât de greu este uneori cu animalele de companie neliniștite. La expoziții cu astfel de pisici este un adevărat coșmar. Desigur, produsele farmaceutice moderne produc multe varietăți de sedative special pentru astfel de cazuri, dar multe dintre ele nu sunt ieftine ... iar legislația internă nu permite libera circulație a acestora. Fospasimul poate deveni o adevărată mântuire.

Caracteristicile medicamentului

Acesta este numele unui remediu homeopat, inițial conceput pentru a calma animalele deosebit de excitabile, nervoase, în timpul sau în anticiparea stresului. De exemplu, crescătorii cu experiență încep să-l folosească cu o săptămână înainte de spectacole, astfel încât în ​​timpul spectacolelor pisica să se comporte calm și să nu-și facă griji..

Producătorul însuși scrie că medicamentul crește proprietățile de adaptare, reduce semnificativ gradul de frică al animalului. În practică, s-a dovedit, de asemenea, că medicamentul poate reduce gradul de agresiune. De asemenea, s-a dovedit că instrumentul ajută bine la antrenarea animalelor care, datorită unor particularități ale psihicului, nu se pretează bine antrenamentului în condiții normale. Desigur, pisicile sunt rareori antrenate, dar cu toate acestea, pentru a participa la expoziții, un animal de companie trebuie să aibă o anumită „măiestrie”.

Pisicile devin mai „flexibile”, mai puțin nervoase, iar reflexele lor condiționate se fixează mult mai repede. Iată o listă de indicații standard de utilizare:

  • Când o pisică are un fel de fobie nevrotică obsesivă: îi este frică de furtuni, ploi, mașină de spălat etc. Mai mult decât atât, nu vorbim despre cazuri în care un animal speriat stă doar sub canapea, ci despre situații în care o pisică se grăbește într-un vârtej, țipă cu o voce care nu este a lui sau cade, tremurând în convulsii..
  • Când căldura este prea violentă. Dacă vă este teamă că animalul dvs. de companie, aflat într-o „căutare activă”, va decide să aterizeze de la etajul 9, atunci acest medicament este o soluție bună pentru a preveni astfel de situații.
  • Înainte de transportul pe termen lung al animalului. Scopul acestui instrument este prezentat atunci când transportați o pisică în transportul aerian sau într-un autobuz, unde se află în departamentul de transport (adică animalul de companie va avea probabil o stare de șoc).
  • În cazul în care pisica nu are experiența adecvată de a fi singură în apartament, despărțindu-se de proprietar. Acest lucru implică nu numai starea depresivă a animalului, ci și pasiunea sa de a sfărâma totul într-un moment în care proprietarii nu sunt acasă. Aceasta include și situațiile în care o pisică lăsată nesupravegheată „așază grămezi” pe toate suprafețele orizontale din casă.
  • Este foarte recomandat să injectați pisoi cu Fospasim înainte de înțărcare cu „mutarea” lor ulterioară către noii proprietari.
  • În alte cazuri, când este necesar să se corecteze comportamentul inadecvat al animalului, datorită diferiților factori ai mediului extern și intern.

Este produs sub formă de soluție injectabilă, dar pentru uz casnic, picăturile de Fospasim pentru pisici sunt mult mai convenabile.

Care este efectul componentelor medicamentului?

Produsul se bazează pe extracte din diferite plante. Primul dintre ei este Aconite napellus, el este și luptătorul napellus (albastru Aconite). Planta este otrăvitoare, aparține familiei Buttercup. Nu e de mirare că în Rusia a fost numit „Poțiunea țarului”.

Toate părțile plantei conțin o cantitate imensă de diverși alcaloizi. În medicina populară internă, practic nu a fost folosită și nu este utilizată, dar la un moment dat aconitul a găsit o anumită aplicație în rândul vindecătorilor din Europa de Est. Acolo s-a făcut frecare, eficientă pentru radiculită..

Dar homeopații au mult mai multă încredere în Klobuchkovy Wrestler: de multă vreme folosesc doze microscopice dintr-un extract dintr-o plantă pentru a trata neurastenia stărilor de anxietate. De la medicina tradițională, această practică a „migrat” la medicina veterinară.

Cea de-a doua componentă este cunoscuta Helen Neagră, alias Hyoscyamus niger. O plantă foarte otrăvitoare, care, cu toate acestea, a fost utilizată pe scară largă în medicina populară încă din cele mai vechi timpuri. Conține trei alcaloizi principali - hiosciamină, scopolamină și atropină. Se știe că acesta din urmă este capabil să amelioreze contracțiile spastice ale mușchilor netezi. Primii doi alcaloizi sunt antagoniști.

Hiosciamina crește excitabilitatea sistemului nervos, în timp ce scopolamina îl scade. Există un „efect de leagăn”, în urma căruia sistemul nervos central este echilibrat.

A treia componentă este Moschus moschiferus.De fapt, acesta este denumirea latină a cerbului cu mosc (cerb mosc siberian). Este un animal în miniatură care ocupă o poziție intermediară între cerbi și cerbi. Liniștește-te: pentru producerea medicamentului, căprioarele nu sunt măcinate în pietre de moară și nu le este permis să făină. Compoziția medicamentului include mosc de cerb mosc, unic prin proprietățile sale.

A fost utilizat pe scară largă aproape din timpurile preistorice în medicina populară, iar gama de utilizare este incredibil de largă: de la tratamentul oncologiei până la refacerea potenței. Dar în special în acest caz, homeopații sunt interesați de capacitatea moscului de a stabiliza starea sistemului nervos, calmându-l.

Componente suplimentare

O componentă suplimentară este extractul Passionflower (Passionflower). Numele latin este Passiflora incarnata. Printre iubitorii de flori de interior, planta este cunoscută sub „porecla” de stea de cavalerie, care se datorează tipului specific de flori.

Spre deosebire de componentele anterioare, Passionflower este recunoscută oficial ca medicament oficial. În special, pe baza extractului său, a fost creat binecunoscutul medicament „Novo-Passit”, care este un sedativ puternic. Homeopatii în acest caz sunt interesați și de efectul său sedativ..

Următorul ingredient, fosfor, flori de pasiune comestibile. „În lume” este cunoscut sub numele de fructul pasiunii. Medicina oficială nu și-a studiat proprietățile, dar se presupune că este capabilă să normalizeze metabolismul și, ca în trecut, să aibă un efect calmant asupra sistemului nervos..

Triturarea Platinum metallicum D4 este o adevărată bijuterie în toate sensurile. Pur și simplu, un compus de platină. Se știe că această formă de metal prețios este capabilă să inhibe (adică să încetinească) formele patologice de diviziune celulară, motiv pentru care este utilizată în tratamentul bolilor oncologice. Homeopații cred că această substanță ajută la refacerea țesutului nervos deteriorat..

Ultima parte a medicamentului este Strychnos ignatia, alias Strychnos. Acesta este numele unui întreg gen de viță de vie, care conține stricnină. O otravă mortală care provoacă contracții tetanice ale mușchilor scheletici. Dar în doze homeopate, această substanță, dimpotrivă, „relaxează” corpul, acționează ca un calmant puternic.

În plus față de toate componentele de mai sus, medicamentul conține unii excipienți, inclusiv apă purificată și glicerină. Rețineți că medicamentul este produs în flacoane de 10 ml. Acest lucru este foarte convenabil, deoarece această sumă este suficientă doar pentru cursul tratamentului, nu a mai rămas niciun excedent revendicat. Există sticle de 100 ml pentru proprietarii de creșe. Deoarece medicamentul poate fi prescris și câinilor, îl puteți cumpăra pentru toate animalele de companie..

Mod de utilizare

Deci, cum se folosește exact fospasimul pentru pisici? Totul depinde de forma eliberării. În primul rând, să decidem ce anume trebuie făcut cu picături pentru administrare orală. Deci, sunt necesare 10-15 picături pentru o pisică adultă. Pisicuțele sunt prescrise de la 5 la 10 picături (în cazuri rare - până la 15).

Dozajul soluției pentru administrare parenterală este oarecum diferit - 0,1 ml pe kilogram de greutate vie, dar nu mai mult de 4,0 ml pe aplicare. Medicamentul este administrat subcutanat sau intramuscular. Acest medicament are efecte secundare? La doza normală, nu sunt. În orice caz, pe întreaga perioadă a studiilor clinice, nu au fost identificate astfel de cazuri. Durata tratamentului este de până la două săptămâni. Potrivit mărturiei medicului veterinar, această perioadă poate fi mărită..

Însuși producătorul declară că produsele sale sunt complet sigure pentru viața și sănătatea animalelor, dar totuși nu merită riscul. Există o mulțime de alcaloizi periculoși printre componentele medicamentului, care prin ele însele pot ucide cu ușurință un animal. Astfel încât respectați cu strictețe dozajul, nu injectați medicamentul mai mult de două ori pe zi, nu depășiți termenii de tratament stabiliți de medicul veterinar! O supradoză de astfel de medicamente este foarte nedorită, deci nu ar trebui să o riscați.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Fospasim pentru pisici: descriere, scop, aplicare